Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.26. 21:32:35
Én sem azt mondtam, hogy szopatósan kell megoldani, meg bugossan hagyni, hogy lehetetlen legyen megoldani.. DE például mennyivel másabb lett volna ha a kijelölgetés helyett amikor megkapod a küldetést azt mondják, hogy keresd a bárban ezt a nevű csókát ilyen és ilyen kinézete van. és akkor bemész a bárba és próbálod beazonosítani, vagy az NPC-któl megkérdezni, mint ahogy a valóságban is tennéd.
Ez nem szopatás, de adna egy kis szabadságot ,hogy hogy old meg.
Mostanában meg már az sem lenne akadály, hogy minden karakter egy kaptafára készülne.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.06.26. 20:35:56
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.26. 19:27:54
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.26. 19:12:12
Az meg a videókból látszik, hogy kB az 1 biteseknek készült. minden meg van jelölve, hogy ki honnan ló, mindenki felett ott az életerő csík, a gránát hol van és mekkora a hatóereje, de a legjobban az tetszett, hogy még a térképen be is van pontozva a pontos útvonal, hogy merre kell menni, hogy megtaláld a megfelelő embert.
10 évvel ezelőtt pont ezek hiánya miatt voltak annyira élvezetesek a játékok, hogy neked kellett kigondolnod, hogy mit hogy oldj meg és ezzel is növelve a játékidőt.Manapság a legtöbb egyszemélyes játékot egy délután le lehet tudni és ezért fizessek 60 eurókat meg töltsek le 200gb-ot?
Hol vannak a 10 évvel ezelőtt techdemokba bemutatott rombolható környezet, a haj és ruhaszimuláció? az IK animációk, a legtöbb mai karakter is ugyan úgy belelóg az objektumokba, mint 20 éve.
minden csak annyira interaktív amennyire a fejlesztők akarják értsd semennyire minden a legapróbb részletekig le van szabályozva, hogy nehogy véletlenszerűen oda essen valami ahova nem kellene.
Egyébként a ME1-3-at is megvettem pc-re és xbox360-ra is. PS3-ra csak a 2-3-at, mert az 1 sose jelent meg. Van még pár ilyen játék, amit több platformra is megvettem.
"több varázslat van"
Gothicban több varázslat van, mint a Witcherben.
Ha nagyon szigoruak vagyunk, semmi ujat nem lattunk az elmult 20 evben, amit ne lattunk volna mar regi dosos jatekokban. Sot, meg a VR sem uj, anno a BNV teruleten tartott ifabo/compfair kiallitas egyiken mar kiprobaltam a Descent egy vr verziojat a 90-es evek kozepen, azota alapjaiban nem valtozott a lenyege annak sem, csak fejlodott es finomodott. Ugyanez a helyzet a jatektermekben mar a 80-90-es evekben hasznalt motion detectort hasznalo kalandjatekokra, amelybol aztan a Wii probalt profitalni.
Kvazi "ugyanugy" mukodik mind mai is, 20-30 ev elteltevel, de megis, mennyivel mas manapsag leulni egy jatek ele 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.26. 18:45:54
Cs Goban amúgy hasonló a lövedék átütése mint ahogy írod
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.06.26. 18:36:59
A lovaglás az lényegében gyorsabb sétálás, csak anno nem tudták leanimálni. Ez nekem nem új mechanika. A Gothic II-ben a speed potikat csak a hosszú utakra tartalékoltam. Lényegében ott is, ha csúnya lett volna a ló anim, de a sebesség megvan, akkor elfogadom.
Új játékmechanika pl. a parkour. A játék pályadesig abszolút megváltozott tőle, nem csak arról szól, hogy gyorsan mozogsz.
A W III lovaglása egyébként nagyon lol, mert ha ráveszed magad, akkor olyan OP, hogy ehaj. Csak mivel karakteridegen és soha nem csináltam azt egy próbán túl.
A Souls játékokat lehetne még újításnak mondani, de mivel egyikkel sem játszottam, nem merem. Az, hogy WIII craft rendszere nagyobb, több varázslat van, az még nem új. Legalábbis számomra nem. Az elemek kombinálása, ami van pl. a két DOS játékban, az már azért valami. Hogy a korábbi D játékokban volt-e azt nem tudom.
A W III W érzékelése nem új. Korábban feltalálta már más. A TR-ben is volt, ott túlélő ösztön néven futott. Mi volt az első, ahol volt? Ott új volt. Azóta csak eltérő impl.. semmi több.
Ezzel nincs semmi baj, mert úgy tűnik, hogy a kiadók kockázatatni nem mernek, az játékok keretei miatt korlátok vannak. Csak akkor senki ne adja nekem elő a nagy innovatívat.
Majd, ha lesz olyan lövölde, ahol számít, hogy akkor tégla, beton, agyagfal, vagy méteres fatörzs mögött vagyok és egyiken átmegy az acélmagvas AK-47 lövedék, de a 9 mm piszolylőszert megfogja és egy hk. fogja és szétlövi a házat, ahol ember van és rádől, akkor térjünk vissza az innovációra. Addig alibizés megy. Úgy tesznek mintha. Vagy még azt se. Ezt nem én mondom, hanem egy fejlesztő, de ebben semmi új nincs annak, aki nem csukott szemmel élt az elmúlt 25 évben és játszott..
Sajnos nem emlékszem hol van benne, de talán az első harmadában.
A játékok szebbek lettek, de a környezettel levő interakció sokszor a 20-25 évvel ezelőtti kiugró alkotásokat nem éri el...
És nem látom azt, hogy az U5 engine erre mozdulna. Mit csinál?
1. Legyen mééééééééééééég szebb.
2. Legyen fasza hang is.
3. A költséghatékony fejlesztést támogassa a munkaerő oldalról. Az, hogy brutál vas kell hozzá, az keleti bérek mellett soha, de egy soktízezres éves grafikusi modeller fizetes mellett USD-ben nem tétel, ha 3 év helyett 1,5 év alatt megcsinálható lesz, mert dev. assetekkel nem kell szöszölni, letöltik és beteszik.
Döbbenetes, hogy SENKI nem beszélt arról a U5 demó kapcsán, hogy lényegében semmi forradalmi nem volt rajta játékmenet szempontjábó, szóba se került. Az, hogy legalább mímeljék a valóságos fizikát absztrakt módon... Nem newtoni vagy más egyenletekkel...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
!Forza Ferrari!
JÁTÉKMECHANIKA terén nincs igazán semmi új. 20 éves megoldásokat pimpelnek és díszítettek fel. Semmi új.
Amit te említesz az a sztori minősége és megtámogatása a látvány, voice acting által.
Mindegy, nyilván azt veszed meg és úgy és akkor, ahogy akarod. Már beszélgettünk róla, de pl. én a W3-at mindhárom platformon megvettem, minden expansionnel együtt. És végig is vittem, kétszer legalább mindhárom platformon. És nem bántam meg. Százszor jobban megbántam a TLOU2-re azt a 60 dollárnyi pénzt, mint a W3-at háromszor megvenni.
Egy játék egyébként nem attól jó vagy rossz, hogy mennyi benne az újszerű megoldás. Hanem, hogy mennyire működik az egész, együtt. Egyébként szerintem nagyon leegyszerűsíted a dolgokat, amikor azt mondod, hogy a W3 nem előrelépés egy gothichoz képest, legfeljebb a grafika terén.
Egy magyar fejlesztővel volt interjú a Chekcpoint podcastnen (IDDDQD blog), hogy a 1997/98 táján olyan Ultima VII/VIII szerű motorral megcsinálták, hogy terjedt a tűz, a fény és árnyék annyira számított, hogy az MI, ha látta az árnyékodat számításba vette stb. Ma mi van? A 2017-es Zelda Beath of the Wild-tól oda és vissza voltak, ami 3D-ben a Switch grafikájával kb. hasonlót tudott. Tetszik érteni, feltalálták kanálban a mélyedést 20 évvel később, csak már 3D van.
A játékok az elmúlt 20 évben kb. szebbek lettek, de semmi egetrengető új játéktechnikai elemet nem találtak ki sőt, valamit újra feltalálni sem tudnak, mert a grafika köti a kezüket. Mert a terjedést ma is megírnák, de a grafikát mellé, hogy jól nézzen ki nem. Ezért van az, hogy az új Microprose HC taktikai játéka is a grafikán spórol, ha modellezni akarja a környezeti rombolás.
Konkrét példa? A Witcher III is gyakorlatilag egy felturbózott Gothic I/II. Igen, szebb. több mozdulat van benne, több varázslat, de az egész működési mechanizmus és környezeti interakciója kb. azon a szinten van. Néhány helyen ütésre összedől ajtó vagy barlang, de kb. ennyi. Kapcsoló van benne, padra leülsz, létrázol és mászol, stb. Minden általam ismert játék a korábbi mechanizmusokat kombinálja és azok mellé rendelt leíró adatbázist.
A Witcher széria witcher érzékelést is n+1 játék használta más néven.
Szóval ezek után ő mégis kis és miért várt forradalmat vagy mást a CP2077-től? És semmire nem számítok.
Gyakorlatilag ma minden játékot, ami a zsánerban van, a történet, a voice acting, grafika és atmoszféra visz el a hátán. A többi alibizés nagyrészt.
Pl. játszottam pl. a TR szériával is és kb. az Uncharted 1-2-3-re alapuló izé volt, ott is volt stealth és a Witcherben is ismert "sense".
Mutasson már bárki egy forradalmi játékmechanikájú játékot.
A W III alibizése is a játékosok 99%-nak tapasztalatom szerint nem tűnt fel. Most vagy az átlagjátékos nem érti mit csinál, vagy csak az én műszaki szemem szúrja ki azt, hogy mi és hogyan...
A Parkour TPS/FPS-esek megjelenése hozott új színt a műfajba, de az is "csak" additív volt a többi megszokott elem mellé és ez n+1 műfajban nem áll meg, mert nem illik bele.
Mi kéne? Nincs szép grafikájú generálisan rombolható környezet sehol és semmi ilyen VALÓDI forradalom. És nem látom, hogy lenne. Az bemutatott U5 engine is szép volt, meg a hangokat emelték ki. Semmi sem utal arra, hogy lenne előrelépés az általam hiányolt területeknek...
A játékmenetet illetően a Witcher 3 se hozott semmilyen megújító, formabontó dolgot. Igazából a játék többi eleme lett kiemelkedő. Egy jól összerakott, élvezetes játékmenetet várok el, de nem számítok arra, h az lesz a legerősebb rész a játékban.
Ami pedig a HUD-ot illeti. Hát igen. A CDPR-nek sosem volt ez erőssége. A Witcher 3-nak is clusterfuck volt a HUD-ja, telepakolva minden szarral a képernyő minden oldalán és sarkában. Remélhetőleg azért annyit kapni fogunk itt is, mint ott is, h legalább ki lehet választani, ha HUD melyik része látsszon és melyik ne. Pl, ahogy a WItcher 3-ban se kellett az embernek folyamatosan látnia, h melyik billentyűvel mit csinál séta vagy lovaglás alatt.
Next PC upgrade: 2022
Utoljára szerkesztette: fluency, 2020.06.26. 10:49:10
Ezzel az a baj hogy amíg egy teszem azt ebből a Cyberből elmegy (csak írok valamit) 30 millió db 2 év alatt, addig a ótvar multis szarságokból 3 hónap alatt be tudnak szedni annyit mint ebből 2 év alatt.... Szóval attól hogy én kukáznám ezt a 60$-omat még nem változna a többi pénzéhes rohadék hozzáállása...
Szóval én várok..nekem mindenképpen megéri ,ugyanis a várakozás nem kerül semmibe sőt .
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.06.26. 10:40:43
A jobb alsó sarokban mi olyan fontos része lesz a játéknak , hogy a tőzsdei árfolyamoknak ott kell lennie?Pár érdekes animáció is volt, a lépcsőn lefelé sétálás és a karakter fordulása.
Meg arról volt szó, hogy mindent FPS nézetben csinálják erre a kocsi vezetés meg külső nézet.
Apropó kocsi, hát úgy néz ki itt is elfelejthetjük a fizikát, mert a kocsi megint nem ismeri , a kanyarodás és az úttól ugratás az megy ,de nem a fizikának megfelelően.
!Forza Ferrari!
Þór vígi þessi rúnar
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.26. 03:30:11
Ez pl már most nem 10/10 az elbaszott indie zs szintű verekedés miatt