5146
banner
 • hykao #5146
  Deus Ex pandemia
 • hykao #5145
  Hát a Deus Ex első része ha jól emlékszem épp valami világjárványt is vízionált, ráadásul bizonyos okoknál fogva az ikertornyokat kihagyták a New York-i háttér ábrázolásnál, pedig a valóságban a játék fejlesztésekor még megvoltak. :)
  Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.04.21. 16:41:24
 • Voltan
  #5144
  Hát, a cyberpunk nagyon rétegműfaj sztem. A Gibson-féle Neurománc, és a Szárnyas fejvadász, amik alapműnek számítanak a stílusban is inkább kult klasszikok, mint blockbusterek.

  Kár amúgy, főleg, hogy a társadalom is eléggé riasztóan effelé halad...
 • hykao #5143
  Egyébként nekem megint valahogy "kevés" érzésem van, a képregény kapcsán is. Elgondolkodtam, hogy nekem vannak-e túlzott elvárásaim, de arra jutottam, hogy a "cyberpunk" műfaj sosem volt egy agyonpénzelt A kategóriás kategória. A játék kapcsán is talán azért volt hiányérzetem, mert ebben az esetben is a kevesebb több lett volna. Nem kellett volna ennyi mindent belegyömöszölni, felemás kidolgozottsággal. Túl nagy volumenű lett már talán a projekt, egyes dolgokban nagyobb a kidolgozottság, a lélek, más dolgok meg szinte feleslegesek.
 • hykao #5142
  Minőségi problémák nincsenek. Sőt, kicsit mát túl is van művelve a dolog. Normál esetben egy képregény nem egy keményborítós, vastag lapos kiadvány szokott lenni, ennek meg olyan vastagok a belső oldalai is, hogy szinte alig hajlanak, majdnem karton vastagságúak. :)
 • Carlos
  #5141
  mondjuk nagyon szép.
  Minőségre mint a másik cyberpunk könyv?
 • hykao #5140
 • hykao #5139
  Igen, mindjárt csinálok párat, csak a képfeltöltés egy külön mizéria. SG-n megállt az idő képfeltöltés ügyben.
 • Carlos
  #5138
  tolnál képet egy-két oldalról?
 • hykao #5137
 • hykao #5136
  A lapok nincsenek számozva, a színvilág pedig nagyon egysíkú, ha véletlenül becsukod, lapozgathatsz....de becsukás nélkül is pillanatok alatt ki lehet végezni. :) Nehéz elhinni, hogy ezt valahol eredetileg 4 részletben adták közre, pedig így van. :)
 • Carlos
  #5135
  annyiért az 4-5k körüli ár elég sok. 96 oldalért...
 • hykao #5134
  Egy nagyon nyúlfarknyi képregény. Meg is lepődtem, hogy mennyire rövid, és mennyire kevés szöveget tartalmaz. Főleg, hogy ez állítólag egy 4 részes sorozat egyben. :)
 • PiszkosFred
  #5133
  Regény.
 • Carlos
  #5132
  Ez miez?
 • hykao #5131


  Délután hozta a futár. Valaki esetleg lapozgatja már rajtam kívül? :)
 • hykao #5130
  Korai hozzáféréssel max azt lehet beszopni, hogy félbehagyják, de ez az elérhetővé váláskor nagyjából lemérhető. Azt el kell mondjam, hogy azért találkoztam már olyan korai hozzáférésű játékkal, ami a CP2077 1.21 verziójához képest is befejezettebbnek tűnt. Sőt. Nem is eggyel. Igaz olyan is volt, hogy 5 részre tervezett sorozat csak a 2. részig jutott el. Ám ekkor is csak nyomott áron a két részért fizettél.

  Azért alacsonyabb áron korai hozzáférésű termék összehasonlíthatatlan azzal a valahogy kialakult gyakorlattal, hogy előre fizetsz teli, sőt tripla árakat - ha éppen hatalmas griff madár vagy - egy "majd valamikor elérhetővé váló" termékért, úgy, hogy mára már semmi se szent, komplett hazugság ígéretek, kamu prezentációk képezik a reklám szerves részét, és a végén még kellemetlen szót emelni, hogy mi ez az egész, mert még az előre fizető, mindent lenyelő, érzelmileg valamiféle stockholm szindróma szerűen a kiadókhoz, fejlesztőkhöz elvakultan kötődő előrendelgető szerelmesek, előbb harapják le a fejét az embernek, minthogy belássák, hogy a lelkes garázs cégekből - vagy esetünkben másolt CD-kkel feketéző bolhapiaci árusokból modern kori üveggyöngy kínáló hódítók lettek, és már rég könyékig turkálnak a seggükben, és báboznak velük...
  Persze aztán lehet, hogy ez esetben is csupán arról van szó, hogy nehezebb beismerni egyeseknek, hogy mekkora griff madarak lettek valahogy szépen, előre fizetgetéssel, tripla áron porfogó, semmirevaló kacatok birtokosai...mint megállni egy percre, és őszinteséget gyakorolni legalább magukkal szemben, és azt mondani, na jó, elég ebből a baromságból.

  Itt már a minimális tisztelet, vagy legalább a látszat sincs meg a vevőkkel szemben. Előre kapnak pénzt, felcsigáznak boldog boldogtalant, akár komplett hazugságokkal, amit a végsőkig fenntartanak, sőt akár még megjelenés után is...és sajnos, hogy ez eddig fajuljon, kellettek a vevők is, akik jelentős része a végsőkig képes szemet húnyni, előre fizetgetni. Nem csak a teli árú meg sem jelent termékért, hanem a jövőbeli ki tudja milyen többlet tartalmakért (amik a mára a végsőkig pofátlanodott piacon, néha már megjelenéskor benne vannak a termékben, csak később és/vagy plusz pénzért kapod meg ami amúgy alapból járna...), műanyag szobrocskákért, brossúrákért, térképekért, vagy épp könyv szerűvé avanzsálódott játék ismertetőkért, leírásokért.

  Szerencsére mivel elhúzódott a játék megjelenése, a magam csecsebecséit viszonylag olcsón be tudtam szerezni. :) A CP2077 dizájnolású Xbox One X-et bolti állapotban 7 további új játékkal 90e-ért, a bontatlan műanyag dobozos PC verziót pedig 7e-ért (térkép ebben is van, plusz a játék zenei anyaga 2 CD-n. Fizikálisan játék lemez nincs benne már szokásosnak mondhatóan, csak a GOG kódot tartalmazó plasztik kártya)
  Ha a covid és egyéb tényezők nem akadályoznának, simán az éves évvégi ukrajnai kiruccanásom alkalmával kint még olcsóbban vettem volna meg. :) Olyan 800-1000 forintnak megfelelő hrivnyáért. :) De még az is lehet, hogy kirúgtam volna a hámból egy gyűjtői verzióval. :) Cirka 10-15e körül láttam legutóbb más játékok nagy dobozos extra kiadásait átszámítva. :)

  Ebből a nagyobbik tétel szerencsére bőven nyújtott élményt (és valószínűleg még fog is egy darabig) a CP2077-en túl is. Bár ha másfél évvel a játék megjelenése előtt vettem volna meg teli áron 150e-ért, plusz 7 játék nélkül, és végül az történt volna, amit itt sokan preferálnának - miszerint meg se jelent volna végül a játék ezen a külön neki dizájnolt konzol platformon, akkor azért biztos kiakadtam volna, főleg, hogy nem ám csak egy matricázást, vagy másmilyen színválasztást takar a CP2077 verzó, hanem vették a fáradtságot, és az egyik oldal Samurai lenyomatos, a másik oldal, mintha valami ósdi tároló lenne, össze vissza van koptatva, karcolva, a kontroller szintúgy - a feliratok szerint Arasaka gyártmányú :D , és a játék beli talán liftekben ránk köszönő, durva vonalvezetésű fordított N betűs No Future véset is bele van karcolva... :)
  Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.04.18. 22:59:53
 • MerlinW
  #5129
  Leszarom a pénzt:) Ha nem lett volna eddig világos, elvi problémáim vannak, nem anyagi. Örülök, hogy számodra elég az amit kaptál. Folytatjuk majd a beszélgetést, ha elmúlt a fanboy lázad és tudsz reálisan gondolkodni.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.04.17. 12:38:22
 • RJoco
  #5128
  Először és talán utoljára a PC2-t vettem elő. Vagy csak ez maradt meg nagyon.
  Gamescom-on kipróbáltam PS4-en és úgy döntöttem, hogy ez nekem kell. PC-re, mert ott volt már a kormány a PC1 miatt és amúgy sem volt PS4-em.
  Az előrendelés fő szempontja az volt, hogy az összes későbbi DLC-t megkapom ingyen.
  Viszont mire megjelent a játék, addigra változott annyit a játékkedvem, hogy sokat már nem játszottam vele, mert lekötött más.
  Ebből okulva igyekszem elkerülni az előrendeléseket.

  A korai hozzáféréssel más a helyzet.
  Ott általában az ember játszhat is a játékkal, még, ha nem is működik annyira jól. Optimalizálatlan, bugos, hiányos.
  1-2 ilyen játékom is van. De itt általában tudja is az ember, hogy mibe fektet be és jellemzően nem egy játék teljes árát kérik el.
 • TokraFan
  #5127
  Visszakérhetted a pénzt, csak jelzem már sokadszorra. Miért nem tetted? Pont a CDPR esetén ezzel haknizni még mindig eléggé epic fail, kb, nem tudsz másik céget mutatni, aki a sokkal nagyobb zakója és átverése után ezt megtette volna. Fallout 76-nál fel sem mertült, pedig az egy valóban félkész program volt, ellentétben a CP-vel ami ha nem is hozott mindent amit ígért, de messze végigjátszható volt egy rendes gépen. Én az 1.05/1.06-al toltam végig és nem akasztott meg egyetlen bug sem, a tartalom pedig még így is bőven megérte a pénzt. Értem, hogy neked nem, de volt lehetőséged pénzt visszakérni. úgyhogy...
 • MrAndree
  #5126
  Érthető, de ez már ízlés dolga. Fallen Orderben simán van két végigjátszásom, Ubi szarjaira meg egyre nehezebben veszem rá magam. Barátnőm játszik most ezzel az Immortals-al, nem tűnik rossznak de minden bugja meg félkész hülyesége ellenére inkább a Cyberpunk.
 • PiszkosFred
  #5125
  Magam peldajabol: en nem bonyolitom vagy gondolom tul, kvazi ami erdekel es latok ra eselyt, hogy jatszani is fogok vele, azt mindig megveszem. Ha nem jelent meg, akkor elorendelem.
  - Kenyelembol? Lehet, biztos van ilyesmi is, hogy peldaul most belefert a kasszaba (lehet fel ev mulva eppen akkor nem fog).
  - Extra bonuszok miatt? Nagyon ritkan szamit a preorder bonusz, mert skinekert pl nem nagyon vagyok hajlando fizetni, egyik jatekban sem, a preorder bonuszok 90%-a meg valami reskin modell vagy ilyesmi. Ha viszont kezzel foghato bonusz jon erte (extra sztori, dlc, stb.), akkor volt mar, hogy ez volt a szempont, ami miatt hamarabb fizettem vmiert.
  - Felejtes? Ez biztos, hogy a tudat alatt kozrejatszik, mert szeretem gyorsan elintezni a dolgokat, nem vagyok hive a "felirom, hogy el ne felejtsem" dolgonak AKKOR, ha az instant megteheto/megveheto. Meg akkor is, ha majd haromnegyed ev mulva jelenik meg, lasd D2R vagy akar a Life is Strage legujabb resze, a True Colors, amely minimum ev vegen erkezik, nem szempont.
  - Penz? Ez is biztos, hogy szempont. Nalunk van egy "no regret" kassza, amelyet mindenki arra kolt, amire akar, veto vagy magyarazat nelkul. Ez olyan "hobbi alap", amely osszeg a csaladi koltsegvetesbol nem hianyzik, nem orokolheto, felulrol nem nyitott es ha kiurul, akkor varni kell a kovetkezo honapig. :D (tudom elmebeteg egy otlet, de mukodik). Na most ha most van az aprilisi kasszaban annyim, hogy elo tudjam rendelni a decemberi LiS:True Color ulti kiadasat, mert felo, hogy az ev kovetkezo honapjaiban nem mindig lesz erre keret, akkor megveszem most.

  Osszefoglalva egyszeruen egy primitiv oszton vezerel: kell vagy nem kell. Ami kell, azt megveszem azonnal, ami nem kell, azt nem.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.04.16. 19:08:15
 • Carlos
  #5124
  Szintén. Csak és kizárólag CE-t rendelek elő, semmi mást...
 • hykao #5123
  A steam-es ún. korai hozzáférés még oké, hisz ez esetben tényleg korábban megkapod a játékot, olcsóbban és vállalva a félkészültséggel járó hátrányokat.

  Ám sima előrendeléskor még csak a jövőt birtoklod, ergó egy nagy lófaszt a jelenben. :) Szinte borítékolható a csúszás, és a végre megjelenéskor a félkész állapot...
 • MerlinW
  #5122
  Előrendelés / Early access három féle stratégiát ölel fel:
  1. kihasználni a hájpot és a modern türelmetlen népnek lehetőséget biztosítani hogy azonnal "birtokoljon" valamit = profit
  2. a vásárlókból kockázatmentes, ingyenes befektetők lesznek = plusz pénz amit rá tudnak fordítani a termékre / marketingre, stb. = profit.
  3. pontos számokat szolgáltat az adott termékre vonatkozó igényekről = több befektetői támogatás = profit.
 • Kandurex
  #5121
  PC-n értelmetlen, mivel a termék eladhatatlan, rád van kényszerítve, ellentétben a konzol lemezes és gyűjtői kiadásoknál van haszna és igenis szükségszerű.
 • hykao #5120
  Ez az előrendelés dolog, hogy terjedt el egyébként? Mi a motiváció? Amikor megjelenik, nehogy elfelejtsük megvenni? Vagy mi?
  Mert egy Kickstarter projekt esetén érthető, nincs elég pénzük a fejlesztőknek, ezért gyűjtenek, oké. ...de a dúzsgazdag, elkényeztetett, a játékosok által egyfajta balga benszülöttként istenenített már sokszorosan leszerepelt, anyagi forrásokkal bőven rendelkezőket miért kell arra sarkallni, hogy tök mindegy mi lesz, itt a lóvé előre - ez számomra érthetetlen faszság.,..
 • Carlos
  #5119
  Én is igy vagyok ezzel.
  Nem ülök fel soha többé a hype vonatra. Bár nekem nem okozott csalódást a CP csak többet vártam. Azt gondoltam, hogy ma is legalább 2-3 órát tolom és nem az hogy 1 hónapja rá se néztem. (bár 2 napja letöltöttem az 1.06-ra az 1.2-es patchet aztán kikapcsoltam).
 • MerlinW
  #5118
  Megnéztem az első nap, hogy mit hoztak össze és döntöttem :) Főleg hogy előtte egy nappal még ment a kamu marketing mindenhol :)

  A bennem levő "tudatos vásárló" meg arra jutott, hogy a következő CDPR játékot megjelenés után hetekkel, hónapokkal később veszem meg - ha érdekel.

  Előző hsz-emhez: EA-val kapcsolatban, ME3 óta nem tudtak letenni számomra(!) semmit. Talán a Jedi Fallen-t, de az is "meh". Így nem nehéz távol tartanom magamtól őket. Persze ebben sokat segít az üzletpolitikájuk és hozzáállásuk is amitől hányingerem tud lenni. Blizzard szintén zenész, Activision óta mélyrepülés (számomra).

  Ubisoft is tróger, de ők legalább - még ha rókabőr is a felszín alatt - kész, minőségi terméket raknak le az asztalra és a mikrotranzakciójuk is kimerül a skin-ekben és single player timesaver cuccokban.

  A harmadik legnagyobb kiadó, a 2K még oké lehetne, de onnan meg elmentek a kreatívok és ez meglátszik a termékeiken. Kíváncsi leszek az új Bioshock-ra, fektetnek-e bele energiát.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.04.16. 15:47:41
 • MerlinW
  #5117
  Egy CP féle játékról nem döntöd el hogy milyen 2 óra alatt, így a refund ilyen értelemben Steam-en halott. Az max indie játékoknál használható, vagy ha el sem indul a játék, technikai problémáid vannak, stb (ez utóbbira lett alapvetően kitalálva).
 • MrAndree
  #5116
  Mondjuk szerintem a "tudatos vásárló" nem az, hogy X cégtől soha többet nem veszek semmit mert egyszer amit adtak szar volt, hanem termékenként megnézem mit hoztak össze és az alapján döntök.
 • PiszkosFred
  #5115
  Elorendelok voltak 8 millioan, aztan az elso heten valami 13-at adtak el, azota meg pont a napokban jelentettek be, hogy mar 20+ -nal jarnak, ahogy irod.
 • PiszkosFred
  #5114
  A "tudatos vasarlo" kifejezes a jelenlegi korban egy lefordithatatlan es ertelmezhetetlen szokapcsolat :)
 • jarlaxxe
  #5113
  Honnan ez a nyolc, az már húsz azóta, csak a megjelenéskor ment el tizenhárom, vagy ez a nyolc annyit jelent, hogy neked nyolc...
 • lwb
  #5112
  Steamen nincs refund? Tudtommal van, 2 héten belül 2 óránál kevesebb játékidő esetében.
  Az AC Unity bugos volt mint a fene, min egy évvel később peccselték csak játszhatóra. Sőt, konzolon még ekkor sem.

  A WD1 nem grafikáról szólt csak, hanem a hackelésről, hogy mi mindent tudsz csinálni majd vele, erre épült az egész játék, ez választotta el a többi GTA klóntól. Aztán mi lett belőle megvalósítva. "You have an entire city at your fingerips" ha még emlékszünk a szövegre. Mindent kontrollálhatunk stb, aztán kb annyi lett, hogy lámpákat meg úttorlaszokat emelhettél vele egyes küldetésekben és kész.

  A ME LE lényege nem annyira a graf, hanem hogy egyben megkapod az egész csomagot jelenlegi és last gen konzolra (a ME2 egyes dlc-i pl ma nem elérhetőek legálisan xbox store-ból ..., me1 meg azt hiszem sose volt ps-en). Ráadásul update-elték a gameplayt is. PC-n a lényege, hogy pl. 21:9-es monitoron is menni fog a felbontás béna 3rd party hekkek nélkül. Ma nincs tökéletes megoldás 21:9 monitorra pl. A graf upgrade csak ezután jön.
 • MerlinW
  #5111
  Hát, ha a 8 millió CP vásárlóból csak 100 ezer, ne adj isten 1 millió tudatos vásárló, akkor az már erősen megmutatkozik a számokon. Naív optimista vagyok, de hát na. Reménykedni azért csak lehet :) Szikrányi hitem még van az emberiségben :)
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.04.16. 12:42:24
 • MerlinW
  #5110
  Személy szerint EA játékot nem veszek/nem vettem MEA óta. CP-t Steam-en vettem, nem tudtam már refund-olni. AC Unitíy gáz volt, viszont megfelelő hardveren játszható volt és túl sok gondom nekem nem volt vele, ahogy Batman AK-val sem anno. WD1 sztori csak grafikára vonatkozott, az engem sosem érdekelt, viszont a játék teljes volt és működött.

  ME Legendary Edition meg vicc kategória amit láttam belőle. Konkrétan a nexus HD texture csomagok jobban néznek ki, a játékmechanika meg kétlem hogy változna (EA-t ismerve kétlem, hogy a ME1-2 át lenne ültetve minimum ME3 szintre), de ez majd kiderül. Csak grafikai pimpelés miatt nem veszek meg újra játékot, mert minek.
 • McFrost
  #5109
  W3
 • Although_
  #5108
  Nem beszéltek el egymás mellett? Mindketten a CP 2077-re gondoltatok?
 • Carlos
  #5107
  Én abba nem toltam 400 órát. Tetszetős volt, de nekem annyira sose volt überkirályság. Hangulatos, szép, egyszer játszós (számomra).