14
  • Inquisitor
    #14
    " Magyarországon már a 3G-s bázisállomások többsége Huawei cuccokra épül."
    Vagy ZTE. Ugye két konkurens telefontársaságnak egyik és másik csinálta a hálózatot. Voda maradt a lassabb, de olcsóbb és nagyobb lefedettségnél. Telenor meg bevállalta a drágább rendszert.

    A két cégnek pedig itt van Magyarországon az EU-n belüli szerviz, és ha kell gyártókapacitás kiépítés alatt. Ha pedig kiesünk az EU-ból, akkor se perc alatt pakolnak és mennek át Romániába, Szlovákiába vagy Lengyelországba. Márpedig ha EU-n belül vannak és lesznek, akkor nem lehet büntetővám. Egyébként érdemes rápislogni a Huawei magyar nyelvű telefonos oldalára, nagyon ráálltak a marketingre! Tudják csóróság van és itt vevők a cuccaikra.
  • llax
    #13
    Itt nem elsősorban a telefonjaikról van szó, hanem a bázisállomások berendezéseiről. Magyarországon már a 3G-s bázisállomások többsége Huawei cuccokra épül.

    Persze a telefonok is érdekesek, a középkategória aljáig komolyan beleszólnak az árversenybe, aminek mi csak örülhetünk. Ha nem lennének, szerintem 50-60e alatt nem lenne Android-os teló...
  • birdo #12
    márpedig lejár a húségidőm... újíthatok )
  • hdo
    #11
    Jajj ugyan, vedd meg listaáron ... óccó ... ájfón cak negyed millió! :D
  • birdo #10
    Két év hűség idővel....
  • Ahoy
    #9
    Az a baj, hogy olcsón megkaptuk a telefonjaikat, meg távközlési cuccaikat? Az okostelefon piacnak pedig nagyon jól jött egy pofáncsapás, mert undorító árakon adják a telefonokat. Orbitális lehúzás 80-100 ezerért egy telefon...Így majd vehetünk ZTE-t jóval drágábban, hurrá :(
  • Merces
    #8
    ..egy középvállalkozás lehet roppant nyereséges ugyanis a foglalkoztatottak számával van mérve hogy mi számit középnek, és az sincs megtiltva hogy egy tulajdonos vagy érdekcsoport kezében több ilyen khmm középvállakozás legyen
  • Julius Caesar
    #7
    Azt hittem a kínai állam politikai foglyokat ad nekik olcsón a gyárakba. Képzeljétek el hány ellenforradalmár, nyugati imperialista spion gyárthatna ocóér te-efont.
  • fade2black
    #6
    Meglepne... ez uis EUs válaszreakciót válthat ki ugyanilyen modon és ebben a pillanatban ott állunk, hogy a Kínai export jóval nagyobb az EUba mint fordítva tehát Kína bukhat rajta jóval nagyobbat.

  • gombabácsi
    #5
    na! el a kezeket a fejlett világ rabszolgáiról! mi lesz így velünk, ha a rabszolgáink kevésbé lesznek hatékonyak???

    ejnye bejnye! a jólétet akarják elvenni tőlünk felsőbbrendű népektől???

    XD
  • Eleskanyar
    #4
    amúgy meglehetősen furcsa itthon gyakran hallani, h európai országként, egy Európai Unió részeként kína talpát kellene nyalni, mintha pl. Debrecen Budapest helyett Delhivel akarna jó kapcsolatot.
  • Eleskanyar
    #3
    Látom nem vagy nagyon otthon az EU-s támogatások terén, azt pedig ne az Unión kérd számon, ha a fidesz Simicskát hozza ki minden pályázaton győztesnek. Egyébként az EU-s pénzek jelentős részét csak kis és középvállakozások kaphatják meg, a cikk pedig éppen azt írta, h kína adott támogatást tőkeerős óriáscégeknek nem fordítva.
  • gforce9
    #2
    Nálunk az EU-ban is nagyon jól menő cégek kapnak támogatást, a kicsik akiknek sokszor a talponmaradás a gond, önrész hiányában nem részesülhetnek ebből a körből. Ezt a magyarországi cégek körében láthatja bárki. Iszonyatosan jól menő cégekbe áramlik a a pénz, aminek munkahelyteremtő hatása legtöbb esetben megkérdőjelezhető, hiszen technológigai fejlesztésekre kapnak pénzt, ami nem feltétlenül eredményez ilyet. SZóval az EU-nak először a saját háza táján kéne takarítani, mert ugyanazt csinálja mint Kína. Csak kínában a hazai cégeket támogatják jobban, nálunk meg a tőkeerőseket. Minkettő egy nyomorult rendszer.
  • gemihu
    #1
    Attól tartok,hogy Kína ellenlépéseket teszt majd.Korlátoz pár export cuccot és ennyi.. Mi pedig most,hogy Kína felé nyitottunk két tűz között leszünk..