69
-
god25 #29 A linuxom (igaz, h ssd-vel) már 3 éve 10msp után használható. -
#28 Nem értek egyikhez sem, azér kérdem. Hibernációs módben stby áram sem kell ezek szerint? -
#27 Az égvilágon semmi? Kevered a sleep móddal. -
#26 És akkor mi történik, ha lekapcsolom a tápot? Mert én estére le szoktam vagy, ha nem vagyok otthon. -
lestyanrobi #25 Nekem F8-at nyomva mindig több lehetőséget sorolt fel a windows ahhoz képest, amikor magától csinálta valami hiba miatt. -
Kovász #24 A legbiztosabb módszer, ha menet közben áramtalanítjuk a gépet - akkor a következő bekapcsoláskor mindenképp megáll az F8-as menünél :> (aminek ugye nem sok köze van a BIOS-hoz, ahogy azt már többen is írták). -
A1274815 #23 Itt nem igazán arról van szó. Az én eddigi BIOSaim is voltak olyan kedvesek kerek 1 másodpercet hagyni a F8-ra, ha már bekapcsoláskor nyomogattam vagy nyomva tartottam, szépen letíltották a billenytűzetet. Szóval a Boot előtti csippanáskor kell mindig bazi gyorsan F8-aznom.
Amúgy meg eddig is úgy volt, hogy ha már elkezdődött az OS bootja, akkor már nyomhatod a F8-at ítélet napig. Csak a rövid ntldr/bootmgr-ben töltött idő számított. -
kvp #22 Nem igazan ertem a microsoft-ot. A google ezt ugy oldotta meg, hogy ha bekapcsolas kozben lenyomva tartunk egy gombot, akkor megy a szerviz menube. Ezt a megoldast kovette anno a xerox parc alto gepe is. Valoszinuleg nehez lett volna tamogatni (=nem akartak), ezert vettek at a win98-as alternativ boot megoldasat. Mondjuk ertheto, mivel igy az emberek grafikus feluletrol, help segitsegevel konnyebben lephetnek be az efi beallitasokba vagy a windows boot options-be, mintha tudniuk kellene egy billentyu kombinaciot. Arrol nem beszelve, hogy ez a teljesen gomb mentes hardvereken is mukodik. (android-on minimum 3 fizikai gomb kotelezo a boot rendszer miatt es jopar kinai keszuleken van az a szivas, hogy ezeket lesporoljak, ezert ezeken a burkolat bontasa nelkul nincs recovery sem) -
JTBM #21 A megoldás pofon egyszerü. Mivel 8 ms-röl van szó, egyszerüen a Windows-ba bele kell építeni egy újraindítás boot menüvel opciót, ami a kezdöképernyön elérhetö.
Window indul, nem nyomkodunk F8-at, hanem megvárjuk, amíg a Windows elindul.
Majd újraindítás BIOS-szal.
Ha meg nem indul a Windows, akkor jöhet a hibajavító program. -
#20 Hadd gratuláljak a cikk szerzőjének!
Az, amit leírt, részlegesen igaz csupán. Ugyanis nem az UEFI vagy a BIOS behivásával van a probléma (hiszen annak idejét szabályozhatjuk), hanem a WINDOWS ÜZEMMÓD menüjével!!!
A 200ms igaz, csakhogy nem a BIOS vagy az UEFI-nél átt fenn a hiba! A probléma lényege, hogy a gyors betöltődés miatt képtelenül kevés idő áll a felhasználó rendelkezésére, hogy probléma esetén előhívja a rendszerindító menüt és üzemmódot válasszon. Konkrétan erre a hibára találták ki azt a megoldást, hogy a betöltés alatt bármikor lehessen üzemmódot választani. Ezen dolgoznak jelenleg a Microsoftnál, hogy ez megfelelően müködjön.
Tehát mégegyszer: nem a BIOS vagy az UEFI okozza a problémát, ahogy az a cikkben szerepel, hanem a rendszermód választó menü!!! -
#19 Nekem a BIOS bootképernyőig majdnem 20 sec, elsősorban a dög lassú RAID kezelés miatt. Majd meglátjuk UEFI-vel mi lesz az ábra. -
#18 Amúgy a régi cikkeket olvasgatva kiderül, hogy mi is ez a naccerű újjítás, ami rövidíti a boot időt: a hibernate mód gyakorlatilag defaulttá válik, mert a júzerek eddig nem szerették valamiért.
Kúl! Ezt nevezem!
:DDD -
#17 A teszt után a W7 nálam olyan 15-20 sec alatt bootol. A bios test viszont önmagában 4-5 sec legalább. Az UEFI ezt csökkenti, a W8 meg a win bootolást gyorsítja. A 8 sec ehhez képest pesrzse jó gyors, de azért valszeg oda is SSD-kell ehhez. Szal w8 gyors? Fenét, az SSD a gyors, de azt már eddig is tudtuk.
-
Anomaly #16 Akkor szerinted mit tölt be a boot alatt gumicukrot? -
Papichulo #15 "átvennék a hardver gyártók és a Microsoft is azt a megoldást a Apple-tól hogy nem lesz Bios az alaplapokban a klasszikus értelemben. A konkrét megoldást nem értem"
Az Apple konkretan EFI-t hasznal a gepein... mar 2006 (Tiger) ota -
Inquisitor #14 "A mindössze 8 másodperc azért lehet túl kevés, mert ha valaki be akar lépni a BIOS-ba vagy az UEFI menüjébe, akkor nagyon gyorsnak kell lennie hogy meg tudja szakítani a Windows bootfolyamatát."
EZ marhaság erre a jelenlegi gépeknél is minimális idő van a boot közben meg nem is lehet már belépni és az tartott eddig is sokáig. SSD esetén eddig is volt akinek 4-8 másodperc volt a boot még is túlélték valahogy. :D
Már 5-6 éve volt olyan alaplap aminek a Bios beállításai elérhetőek voltak Windows alól saját programmal, nem látom be, hogy UEFI alatt ne tudnának ilyet csinálni, ha minden kötél szaggat. -
Aaronxy #13 Ha lefagy akkor eleve megállítja megát a win felajánlva a csökkentett módot, ha meg a boot menübe akarok lépni akkor eleve nyomogatom ezerrel és úgyis eltalálom azt 0.2 sec-et -
#12 "Az F8-as szarság eddig sem volt használható, és ez után sem lesz, ..."
Csak a magad nevében beszélj! Csökkentett módot indítani driver eltávolítás miatt nem értem miért nem felel meg neked, de a startup repair is már kétszer állított vissza olyan windows 7-et, ami boot screen közben kékhalálozott. -
FoodLFG #11 Annyira nem érdekel engem, hogy hány másodperc megy ide-oda. Még az én szar gépem is másodpercek alatt jön fel sleep-ből, a többit meg leszarom. -
MsUser #10 Valamilyen okból meghalt Windows-t visszaállítani, javítani foltozni nem csak felesleges de időpocsékolás is adatainkat ne tartsuk C: Windows partición! Ha mégis megtennénk és olyan balgák vagyunk hogy ennek ellenére nem tudjuk visszamenteni adatainkat rengeteg külső alakalmazás van ami a Windowson kívül remekül bevált.
Adat mentésre akár leformázott particó esetében is: Testdisk, PandoraRecovery, GetDataBack vagy akinek ez magas ott van gugli a barátunk kb. a második találatnál már teljes leírással ott a segítség.
Az F8-as szarság eddig sem volt használható, és ez után sem lesz, a gép vagy a Win. halálakor lépünk be a hardverünk Bios-ába az OP milyen lehetőségeket kínál ezen kívül az mellékes! -
MsUser #9 Sőt tovább megyek felröppentek olyan hírek miszerint átvennék a hardver gyártók és a Microsoft is azt a megoldást a Apple-tól hogy nem lesz Bios az alaplapokban a klasszikus értelemben. A konkrét megoldást nem értem, de hasonlót tudok elképzelni az egyes Laptopoknál alkalmazott minimál Biosra csak egy-két információ van állítási lehetőség minimális, de hogy teljesen elhagyni nem értem? -
#8 Ötezer féle oka lehet, UEFI-nél meg pláne! -
MsUser #7 Pontosan Wittgen jól mondja, a legtöbb alaplapnál a várakozási idő beállítható 0-5-..ms stb. csak ha ki van kapcsolva 0ms. akkor függ az OP-bootolásától, a bekapcsolás. Egyébként egy jól működő gépen minek belépegetni a Bios-ba? -
#6 Ott a pont, totál hibás a cikk. A mostani F8 menüről van szó, annak a behozására rendelkezésre álló idő csökkent 200 milliszekundumra a BIOS POST után! -
Wittgen #5 Ez hülyeség, az op.rendszer gyorsasága nem befolyásolja a gép indításakor a bios-ba történő belépést segítő másodpercek számát... -
Vidra52 #4 Igazad van, mert a teljes kikapcsolásból ugyanannyi idő van a BIOS-ba vagy az UEFI-be lépésre! Ez a cikk csak a lerágott csont újra rágása! -
Szefmester #3 Pontosan. Eddig is gyorsnak kellett lenni. Ez a gyors bootidő max annyit fog jelenteni (nem ssd-n) hogy az asztal megjelenése után még sokáig lesz álmos a rendszer mire teljesen bebootol. Mintha csak hibernálásból éledne fel. -
sanyicks #2 kiböfögtek valami egetrengető faszságot, hogy róluk beszéljenek.
Amúgy eddig is a másodperc tört része állt rendelkezésre a bootmenü megynyitására, ezért aki biztosra akart menni, nyomogatta az f8-at. Most ezt is kiveszik, amolyan látszatintézkedésként. -
endrev #1 Ugyan, ez miért függnek a gyorsaságtól? Ez időzítéstől függ. Egy megadott idő egy szuperkomputeren is ugyanannyi... :S