Túl gyorsan indul a Windows 8

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hdo
Nekem a BIOS bootképernyõig majdnem 20 sec, elsõsorban a dög lassú RAID kezelés miatt. Majd meglátjuk UEFI-vel mi lesz az ábra.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

NEXUS6
Amúgy a régi cikkeket olvasgatva kiderül, hogy mi is ez a naccerû újjítás, ami rövidíti a boot idõt: a hibernate mód gyakorlatilag defaulttá válik, mert a júzerek eddig nem szerették valamiért.
Kúl! Ezt nevezem!
😄DD

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
A teszt után a W7 nálam olyan 15-20 sec alatt bootol. A bios test viszont önmagában 4-5 sec legalább. Az UEFI ezt csökkenti, a W8 meg a win bootolást gyorsítja. A 8 sec ehhez képest pesrzse jó gyors, de azért valszeg oda is SSD-kell ehhez. Szal w8 gyors? Fenét, az SSD a gyors, de azt már eddig is tudtuk.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Akkor szerinted mit tölt be a boot alatt gumicukrot?

Nothing Ever Changes

"átvennék a hardver gyártók és a Microsoft is azt a megoldást a Apple-tól hogy nem lesz Bios az alaplapokban a klasszikus értelemben. A konkrét megoldást nem értem"

Az Apple konkretan EFI-t hasznal a gepein... mar 2006 (Tiger) ota

"A mindössze 8 másodperc azért lehet túl kevés, mert ha valaki be akar lépni a BIOS-ba vagy az UEFI menüjébe, akkor nagyon gyorsnak kell lennie hogy meg tudja szakítani a Windows bootfolyamatát."
EZ marhaság erre a jelenlegi gépeknél is minimális idõ van a boot közben meg nem is lehet már belépni és az tartott eddig is sokáig. SSD esetén eddig is volt akinek 4-8 másodperc volt a boot még is túlélték valahogy. 😄
Már 5-6 éve volt olyan alaplap aminek a Bios beállításai elérhetõek voltak Windows alól saját programmal, nem látom be, hogy UEFI alatt ne tudnának ilyet csinálni, ha minden kötél szaggat.

Ha lefagy akkor eleve megállítja megát a win felajánlva a csökkentett módot, ha meg a boot menübe akarok lépni akkor eleve nyomogatom ezerrel és úgyis eltalálom azt 0.2 sec-et
hdo
"Az F8-as szarság eddig sem volt használható, és ez után sem lesz, ..."

Csak a magad nevében beszélj! Csökkentett módot indítani driver eltávolítás miatt nem értem miért nem felel meg neked, de a startup repair is már kétszer állított vissza olyan windows 7-et, ami boot screen közben kékhalálozott.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Annyira nem érdekel engem, hogy hány másodperc megy ide-oda. Még az én szar gépem is másodpercek alatt jön fel sleep-bõl, a többit meg leszarom.

https://twitter.com/foodlfg

Valamilyen okból meghalt Windows-t visszaállítani, javítani foltozni nem csak felesleges de idõpocsékolás is adatainkat ne tartsuk C: Windows partición! Ha mégis megtennénk és olyan balgák vagyunk hogy ennek ellenére nem tudjuk visszamenteni adatainkat rengeteg külsõ alakalmazás van ami a Windowson kívül remekül bevált.
Adat mentésre akár leformázott particó esetében is: Testdisk, PandoraRecovery, GetDataBack vagy akinek ez magas ott van gugli a barátunk kb. a második találatnál már teljes leírással ott a segítség.
Az F8-as szarság eddig sem volt használható, és ez után sem lesz, a gép vagy a Win. halálakor lépünk be a hardverünk Bios-ába az OP milyen lehetõségeket kínál ezen kívül az mellékes!
Sõt tovább megyek felröppentek olyan hírek miszerint átvennék a hardver gyártók és a Microsoft is azt a megoldást a Apple-tól hogy nem lesz Bios az alaplapokban a klasszikus értelemben. A konkrét megoldást nem értem, de hasonlót tudok elképzelni az egyes Laptopoknál alkalmazott minimál Biosra csak egy-két információ van állítási lehetõség minimális, de hogy teljesen elhagyni nem értem?
hdo
Ötezer féle oka lehet, UEFI-nél meg pláne!

Pontosan Wittgen jól mondja, a legtöbb alaplapnál a várakozási idõ beállítható 0-5-..ms stb. csak ha ki van kapcsolva 0ms. akkor függ az OP-bootolásától, a bekapcsolás. Egyébként egy jól mûködõ gépen minek belépegetni a Bios-ba?
hdo
Ott a pont, totál hibás a cikk. A mostani F8 menürõl van szó, annak a behozására rendelkezésre álló idõ csökkent 200 milliszekundumra a BIOS POST után!

Ez hülyeség, az op.rendszer gyorsasága nem befolyásolja a gép indításakor a bios-ba történõ belépést segítõ másodpercek számát...
Igazad van, mert a teljes kikapcsolásból ugyanannyi idõ van a BIOS-ba vagy az UEFI-be lépésre! Ez a cikk csak a lerágott csont újra rágása!

Pontosan. Eddig is gyorsnak kellett lenni. Ez a gyors bootidõ max annyit fog jelenteni (nem ssd-n) hogy az asztal megjelenése után még sokáig lesz álmos a rendszer mire teljesen bebootol. Mintha csak hibernálásból éledne fel.
kiböfögtek valami egetrengetõ faszságot, hogy róluk beszéljenek.
Amúgy eddig is a másodperc tört része állt rendelkezésre a bootmenü megynyitására, ezért aki biztosra akart menni, nyomogatta az f8-at. Most ezt is kiveszik, amolyan látszatintézkedésként.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Ugyan, ez miért függnek a gyorsaságtól? Ez idõzítéstõl függ. Egy megadott idõ egy szuperkomputeren is ugyanannyi... :S
← ElőzőOldal 2 / 2