6
  • sola
    #6
    Igen, idén a második félévben már teljesen elterjedtek lesznek a duál Cortex-A9-es olcsó kínai cuccok. Jövőre ők is váltanak quad Cortex-A9-re, utána pedig quad A15-re.

    Szerintem reális, hogy az ARM elvegyen mobil jellegű gépekben részesedést az Inteltől. Szerintem a smartbook jellegű készülékekben van nagyon nagy potenciálja az ARM-nak.

  • patiang
    #5
    Hát én is filóztam, hogy mi a fenét akar az ARM a kakival.
  • hungi
    #4
    Már itt is vannak az olcsó kínai tabletek 2magos cortex 9-es arm procikkal, 2 vagy 4 magos Mali400 GPU-val szerelve, és ez még csak a kezdet...
  • hungi
    #3
    "A legtöbb laikus PC-használó ugyanis mindössze néhány alapvető funkcióra támaszkodik a mindennapokban. Igényt tartanak egy böngészőre, egy levelező programra, az Office csomag bizonyos részeire, valamint az Adobe Photoshop-ra, vagy valamilyen hasonló alkalmazásra"

    Na menjenek a p*csába, mer' a laikusok bőszen Photoshop-olnak a mindennapokban, persze.... Ez mégis mióta az egységsugarú felhasználók alkalmazása? Az, hogy valamilyen képszerkesztő/retusáló alkalmazást használnak, még elhinném, de ide a bökőt, hogy Pl. a Picasa-t is többen használják a PS-nél...

    Hol vannak a zenelejátszók? Hol vannak a videólejátszók?
  • asgh
    #2
    Az idő mindenképpen az ARM-nak dolgozik, mert míg az Intelnek folyamatosan tartania kell a csúcsprocesszor vonalát és emellett kell új frontot nyitnia a mobil szféra felé, addig az ARM-nak csak annyi a dolga, hogy azt csinálja amit eddig: fokozatosan növeli a teljesítményt úgy, hogy az ne menjen a mobilitás és az olcsóság rovására.
  • duke
    #1
    "A mobilpécék egyötödét akarja az ARM "

    csak harmadszorra sikerult, nem mobilvecet olvasnom