6
  • kvp
    #6
    "És ezt a Gooubuntu honnan lehet leszedni?"

    Sima ubuntu, csak ceges repository-ban. Ez azt jelenti, hogy egy rendszergazda letukrozi a telepito anyagokat egy belso szerverre es onnan telepit mindenki. Igy nem egy kulso szerverhez mennek a gepek frissiteseket keresni. A megoldas masik elonye, hogy a ceges belso szoftvereket is bele lehet rakni az alap telepitobe, tehat ha valaki a halozatrol telepit egy gepet, akkor minden ceges szoftvert es beallitast megkap. Erre a ceges mukodesre egyebkent van lehetoseg windows eseten is.

    ps: Egyebkent ha konnyen hasznalhato linux, akkor android, abbol is a 4-es fejlettebb (netbook/tablet) uzemmodja. Sokkal egyszerubb a gui mint a hagyomanyos desktop valtozatok, viszont nagyjabol mindent tud amire az atlag embereknek szukseguk van.
  • sanyicks
    #5
    nem szokták keresni. Úgy szokott lenni hogy, hogy start menü/vezérlőpult X 432 Y 743 koordináta.
    Szóval nem gondolkodó lényként használják, hanem makrókat végrehajtó droidként. Ezért nehéz sokaknak a linux használata. Mert a makróban lévő egyik útvonanali pont nincs meg akkor gondolkodni kéne, és olvasni a feliratokat, és ez sok embernek gondot okoz :)
  • ClassicR
    #4
    Aki szerint a Linux nem alkalmas desktop alkalmazásra (ez sületlenség), annak ajánlom, hogy telepítse fel egy külön partícióra például az új Ubuntut. Pont a vérpistisék azok, akiknek sokkal könnyebb dolguk lesz. A programokat, egyes funkciókat (pl. hálózatbeállítás) sokkal könnyebb megtalálni, mint a Windowsban.
  • Athlon64
    #3
    És ezt a Gooubuntu honnan lehet leszedni?
  • ramolito
    #2
    Azt soha nem mondtuk hogy nem alkalmas desktop felhasznalasra. Inkabb azt hogy hazaviszi apuka az uj gepet amin a linux barmely formaja megtalalhato es a verpistike nem tudja hasznalni, a tovabb mar gondoljatok mit akarok.
  • MerlinW
    #1
    Ajánlom ezt a cikket azoknak, akik szerint a Linux nem alkalmas desktop felhasználásra:)