Aggasztóan keveset tudnak a fiatal sportolók szívleállásairól
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy valaki addig tudja hajtani magát, hogy már kezd megszédülni. Egy idõ után még ha talpon bír maradni felhasználja a szervezetében lévõ összes ATP-t. Ha ez teljesen elfogy akkor a szívnek se lesz már mibõl még egyet összerándulni és megáll. Olyan mint mikor nem dugjuk rá a telefont a töltõre és a telefon "lemerül az aksi" jelzése ellenére is addig telefonálunk vele amíg egyszer csak kikapcsol.
A másik lehetõség, hogy olyan intenzíven hajtja magát, hogy a túlterheléstõl omlik össze.
Aki doppingol annak + pont. Még könnyebben el tudja vele érni ezeket a határokat.
Csak tipp, de a kettõ közül mindkettõ nagyon-nagyon valószínû. Ha nem is hajtja túl magát, mert az edzés miatt hozzá van szokva ahhoz a terheléshez. De kifogyni akkor is kitud.
A könyökömön jön ki a sok kis grammarnáczi egymás felé történõ oltogatása, mert ez az egyetlen amit megjegyeztek az általános iskola 8 évfolyama alatt! A faszomat sem érdekeli, hogy mi-minek a többes-egyes száma, ez egy kibaszott külföldi szó, amit úgy írunk ahogy jólesik, nem a miénk. Védjék meg a latinok ha nem tetszik nekik, amúgy meg ki nem szarja le! <#falbav>#falbav><#gonosz2>#gonosz2>
MÉDIÁK! MÉDIÁK! MÉDIÁK! Pukkadjatok meg! <#mf1>#mf1>
UFFF!
A hírhez:
Ha egy bármilyen szerkezetet a biztonságos határon túl hajtasz meg az tönkremegy. Akinek így megáll a szíve az eddig bírta mert túlment a biztonságos határon.
Én már régóta mondom, hogy az élsport baromság, és teljesen unalmas is. Mert õszintén: Mi érdekes van abban, hogy egy tízezred másodperccel új olimpiai csúcsot állított be? Na és? Az aki ezért képes széthajtani a szervezetét, az egy idióta, és szellemi fogyatékosként kell kezelni!
Egy bizonyos mennyiségû mozgás elengedhetetlen az egészséges létezéshez, de ennél több teljesen felesleges, és káros. Az embert az agya emelte ki az állatvilágból, nem az izmai! Bármelyik állat az adott területen röhögve kenterbe veri a világbajnok sportolóinkat, akkor meg mire büszkék? Az agyunk termékeirõl a gépekrõl már nem is beszélve. Erõsebb bármely állat egy markolónál? gyorsabb egy motornál? Vagy kitartóbb egy generátornál? Nem, tehát az agyunkkal legyõztük az állatvilágot minden szempontból, és a bolygó uralkodó létformája lettünk! S ezek után a sportolókat csodáljuk, akik az állatokhoz képest is szánalmas teljesítményt nyújtanak... Hát ez már nem is röhejes, hanem érthetetlen...
Egyetlen területen nem tudnak (még hál'istennek) legyõzni minket a gépek szellemi téren. Remélem ez így is marad.
Ezennel, nagy nyilvánosság elõtt tagadom a hollokamusztot!
Szóval itt helyesebb lett volna médiát írni, a szövegkörnyezet alapján konkrétan hírközvetítésre gondolt.
A médium szó a média szónak a többes száma.
Így a cikkíró ott hibázott, hogy a többes számra húzott rá még egy többes számot (bár a médiumok kifejezés már elfogadottá vált), te pedig ott hibáztál, hogy tudatlanul trollkodsz, kínos helyzetbe hozva ezzel saját magad.
A doppingszerek eredetileg gyógyszerek, a gyógyszereknek pedig vannak mellékhatásai, de nem olyanok, hogy beveszel pl. 1 szem aszpirnt, aztán meghalsz valami egészen másban, amihez nincs is semmi köze az adott szer mellékhatásainak.
Sok az edzés és kemény is, mellette a görbe éjszakák és a kokó sem biztos hogy egészséges fõleg doppingra meg dögös cicákra.
Persze hogy elhasználódik a pumpa! :)
A médium az bármilyen közvetítõt jelenthet. Pl. a CD is egy médium. Pedig nemigen beszél szellemekkel. A média gyûjtõfogalom. Pl. az sg.hu médium, a média része.
Tudják ezt nagyon jól, csak nem reklámozzák, illetve nem hívják fel rá a figyelmet.
Nem kell ahhoz orvosnak lenni, hogy rájöjjünk az emberi szervezet teljesítõképességeinek feszegetése nem egészséges. Ha meg mindezt rendszeresen teszi az ember - mondjuk heti 2-3 alkalommal edzés vagy meccs közben - akkor kifejezetten veszélyes. Mert ha ezt így közölnék a tizenéves gyerekkel meg szüleivel mikor komolyabban kezdene sportolni, valószínû, hogy a szülõk többsége eltiltaná a gyereket - amíg még könnyen befolyásolható - és keresne neki más szórakozást.
Mert ugye az élsportolók nagyrésze gyerekként kezdi a "mókát". És onnantól kezdve a szart is kihajtják belõlük. Folyamatosan, rendszeresen éveken át. Aztán meg csodálkoznak ha húszon párévesen összeesnek.
Persze még ehhez jön hozzá a dopping, vagy akármilyen legális / illegális serkentõszerek.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Ez persze nem Richard hibaja, az ujsagiras vallalati profiljan kene valtoztatni, ami igy kivulrol valoszinuleg naiv elkepzeles. Csakhat idegesit, hogy nincs az interneten egy jo magazin.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Érdekes hogy 10 éve is voltak foci meccsek és akkor is futottak ennyit mégse esett össze fél évente valaki álló szívvel. Ha nem szedik a szert akkor valami más módon jut a szervezetükbe, még az is lehet hogy valami azóta feltalált és használt táplálék tartósítõ E izé, de valami szer az biztos.
Miért?
Mert ha nem, akkor 2 millió éve az oroszlánok nyertek volna nem az õsember :DD
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
"Médium
Etimológia:
A média szó többes számú változata. Ezért tulajdonképpen nyelvtanilag helytelen a következõ magyar kifejezés használata „médiumok” – mégis ez terjedt el a hétköznapi használat során.
„Média” latin eredetû szó, jelentése: közbülsõ helyen található, átlagos közeg, közvetítõ elem, illetve információknak beszéd, mozdulat, arckifejezés, írás stb. útján történõ továbbítása terjesztése. (Meyers, 1975)
Vagyis leegyszerûsítve, a médium azokat a közvetítõ közegeket jelenti, amin keresztül az üzenet eljut az egyik embertõl a másikig.
A „médium” szót 50 évvel ezelõtt még kizárólag a spiritiszta szeánszokon használták. Ott a médium az a személy, akin keresztül a másvilággal lehet kommunikálni. Végeredményben minden médium, ami közvetíti, rögzíti, elviszi az üzenetet egyik embertõl a másikig. Ily módon a rajzszén is médium, bár a magyar nyelvben inkább a technikai médiumokra használjuk ezt a kifejezést. "
Forras
A masik, a taplalekkiegeszitok es a speci kivonatok, amiket a sportolok esznek.
Az adalekanyagok es a koncentralo vagy kivono - eljaras modosito hatasai alig ismertek.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Egy biztos, profi sportolónak lenni nem túl egészséges dolog, konkrét idõre kell hozni konkrét teljesítményt - vagy mehet a fenébe. Ezt valakinek a szervezete rosszabbul tolerálja hosszú távon, mint átlagban (de semmiképpen sem egészséges).
Én hobbi sportoló vagyok, kezdõként sokszor elkövettem azt a hibát pl. maratonra készülésnél, hogy túlerõltettem magam, szétment a bokám/térdem/stb., és 1 hónapig nem tudtam menni rendesen. Azóta tudom, hogy a "lassan, de biztosan" módszer sokkal kifizetõdõbb, és (nem az, hogy egészségesebb, hanem) egészséges is. Én addig tökölök, ameddig akarok. Ez az, amit a hivatásos sportolók nem nagyon engedhetnek meg maguknak. Szerintem.
Abszolút egészségtelen.
Egyszerûen hivatalos, nemzetközi szabályozás kéne a hivatásos sportolók edzésére, orvosi értékekkel, rendszeres orvosi ellenõrzéssel stb. stb.
Persze ezután is elõfordulhatnak ilyen esetek, de legalább akkor elmondhatnák, hogy próbáltak valamit tenni ellene, innen túl a saját felelõssége.
Múltkor néztem valamelyik adón, hogy valami csóka minusz 30 fokban fél Maratont akart futni egy szál pöcsben.
Ott is ment mellette az orovsi kíséret, rendszeresen megálltak ellenõrizni az állapotát, aztán valahol félút után mondták neki, hogy most már azon a szinten van, hogy ha folytatja, esélyes, hogy amputálni kell a lábujját.
Csávó bevállalta, akkor is megy tovább, ezután saját felelõssége, aztán végül szerencséje volt, nem állt le teljesen a keringés.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én pl. infarktussal születtem eleve, egy fabatkát sem adtak volna az életemért, mégis lassan 40 leszek és köszönöm szépen, de élek még (pedig cukros is vagyok). Miért is? Mert engem sûrûn lát vérprofi kardiológus, minden létezõ módszerrel és mûszerrel folyamatosan vizsgálnak, beszedem a megfelelõ gyógyszereket, betartom amit elõírnak és nem hajtom túl magam fizikálisan, csak a szükséges mértékben. ÉN agyra gyúrtam. Aki élni akar és tesz is érte, annak van esélye, aki meg hülye és kockáztat, az ellen nem véd...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Wow! Szóval már a nem bizonyított "tudományokat" és látnokokat is használnak ilyen eseteknél? Hová tart a világ? :DDD
Miért alkalmaznak olyan embert újságírónak, aki nem képes megkülönböztetni a médiát a médiumtól? Nem mindegy, hogy idd ki a bilit vagy vidd ki a bilit...
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Vedekezni ugy lehet ellene, hogy megfelelo monitorozo keszulekeket helyezunk el a sportolokon es ha az riaszt, akkor a sportolot leallitjuk, fuggetlenul attol, hogy akar-e meg menni.
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Védeni kéne a doppingolási szokásainkat is. Fõleg az eddig legálisnak vélt, még nem tiltólistán lévõ szerekre és eljárásokra (pl. vérdopping) gondolok.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"