31
  • Papichulo
    #31
    "'ha egy rendszert idiotak is tudnak hasznalni, akkor csak ok fogjak' nem azt latta, hogy ez rossz, hanem hogy tobb idiota van mint normalis"

    Egyreszt ez botranyosan serto nagyon sok emberre nezve. Szerintem legkozelebb gondolkozz el mielott sokmillio embert leidiotazol.
    A masik, hogy egybol magadbol csinalsz idiotat, mivel ha igaz lenne a kijelentesed masodik fele, akkor az Apple rendszereit hasznalna a legtobb ember es nem 10% alatti reszesedesuk lenne a desktop OS-ek piacan...

    "az apple uzleti modelljevel es a legtobb felhasznalojuk jelenleg elvarja (megszokta), hogy minosegbiztositott (cenzurazott) tartalmat kap."

    Te osszemosod az Apple-t es az iOS-t. OSX-en SEMMILYEN cenzura nincsen. Ne legyel ignorans!

    "A fejlesztok egy reszenek jo lenne, mert lehetnenek jo ingyenes szoftverek,"

    Miert, most miert ne lehetnenek? Ugy gondolod, hogy nincsenek "jo" ingyenes software-ek OSX/iOS rendszereken? Hol elsz te?

    "Itt most a kozossegi szoftverfejlesztes es a hozza kapcsolodo kultura van szemben az uzleti celu fejlesztesekkel es a fogyasztoi kulturaval."

    Szinte az osszes nagyobb open source project-nek van OSX build-je... Vagy te mire gondolsz?
  • kvp
    #30
    Amit Wozniak mondott az az, hogy az apple is csinalhatna azt amit a google, tehat cenzurazas nelkul beengedhetne az osszes alkalmazast a keszulekekre. A gond csak az, hogy ez utkozik az apple uzleti modelljevel es a legtobb felhasznalojuk jelenleg elvarja (megszokta), hogy minosegbiztositott (cenzurazott) tartalmat kap. A fejlesztok egy reszenek jo lenne, mert lehetnenek jo ingyenes szoftverek, mig a masik reszuknek anyagilag rosszul jonne a konkurencia. Itt most a kozossegi szoftverfejlesztes es a hozza kapcsolodo kultura van szemben az uzleti celu fejlesztesekkel es a fogyasztoi kulturaval.

    ps: Jobs-nal az volt a zsenialis, hogy a regi mondasbol, hogy 'ha egy rendszert idiotak is tudnak hasznalni, akkor csak ok fogjak' nem azt latta, hogy ez rossz, hanem hogy tobb idiota van mint normalis es ezek szivesebben is fizetnek nekik. Ez volt az apple marketing filozofia lenyege es ez az amit a tobbi cegnel a mernokok a mai napig nem hajlandoak megerteni. A kerdes az, hogy ezt a filozofiat kepesek az utodai tovabb vinni es hogy mas (konkurens) cegek atveszik-e toluk.
  • Bannedusermail
    #29
    Félre értéss ne essék, nem az iphone szar, hanem az apple inszimpatikus. Bár elismerem, hogy sikeresek. Egyébként Wozniak nagy arc.
  • Papichulo
    #28
    "Megfelelő reklámmal bármit el lehet adni."

    Megis sokkal tobb - mondjuk Samsung - reklamot lehet latni a tv-ben, ujsagban, mint Apple-t. Meg az USA-ban is!

    Azonkivul:
    "“At [a rating of] 83 [out of 100], Apple’s iPhone is a game changer when it comes to customer satisfaction. No other cell phone company has ever broken into the 80s. Apple’s nearest competitors this year are three companies tied at 75: Nokia (+3%) and ACSI newcomers LG and HTC,” the report continued.

    Surprisingly, Samsung, which makes some of the best selling non-iPhone handsets out there in the form of its Galaxy S series, is “a below-average score of 71.”
    " - www.inquisitr.com/237622/iphone-tops-american-customer-satisfaction-index/

    Iden majusi felmeres. Steve Jobs meg a siron tulrol is agyat mos es elegedettseget sugaroz :)

    Raadasul az Apple azert benne van az open source eletben is. Csak a legelvakultabb gondoljak maskent:
    "As the first major computer company to make Open Source development a key part of its ongoing software strategy, Apple remains committed to the Open Source development model. Major components of Mac OS X, including the UNIX core, are made available under Apple’s Open Source license, allowing developers and students to view source code, learn from it and submit suggestions and modifications. In addition, Apple uses software created by the Open Source community, such as the HTML rendering engine for Safari, and returns its enhancements to the community." - http://www.apple.com/opensource/
  • Polllen
    #27
    Én ezt az állítást pont megfordítanám. De ez nem csak az apple-nél, más cégnél is így megy.
  • coolbboy83
    #26
    Én pl, az audio alkalmazások miatt használok macet....mivel a Windows komolytalan rá, az audio kezelése ratyi ahogy van, Linuxra nincs pro alkalmazás ami olyan lenne... ennyi. Tehát nem divatból pl.
  • M2 #25
    Ja és köszöni az Apple minden külső okos ember tanácsát, de jelenleg az a nagy gondjuk, hogy hova is tegyék a rengeteg pénzüket.
  • M2 #24
    A rajongók és a divatból vásárlók csupán pár százalék, a többi ember azért vesz iPhone-t mert összességében (hw, ios, appstore, itunes, icloud ...stb.) a legjobb telefon, amit ma kapni lehet. Ennyi a marha nagy titok.
  • asgh
    #23
    Nem jön, mert az Apple nem fogja supportolni az összes létező occó hardverhez és azok összes létező kombinációjához. Support nélkül meg pont az veszik el az OSX-ből, ami jó.
  • Namelesske
    #22
    Ha jönne egy occó és nyílt OSX én is váltanék rá. :)
  • asgh
    #21
    Nézzük az állításokat:

    "Megfelelő reklámmal bármit el lehet adni."

    Arra a felvetésre, hogy akkor a többi cég miért nem reklámmal adja el a bármit, ez volt a válasz:

    "Olyan mint steve jobs aki a szart is el tudja adni, fanatikus rajongótábort, és divatot képes teremteni nem terem minden bokorban. Átlagos reklám nem tudja ennyire befolyásolni az emberek tudatát."

    Tehát Jobs valami mágikus képességekkel rendelkezett (és rendelkezik halála után is), hogy az ő reklámjai zombivá hülyítik az embereket, a többi cégé meg nem.
  • coolbboy83
    #20
    Nyílt Mac OS X, mondjuk baráti áron... Hamar röpülne a Winfos a gépekről, és mégtöbb játék stb jelenne meg pillanatok alatt alá... stb.
    Végre UNIX lenne... stb.
  • hammerjoe
    #19
    Azért elég rendesen kiforgatod a másik mondanivalóját!! Finom hozzáállás mondhatom.....
  • asgh
    #18
    Tehát egyetlen ember képes (még a halála után is) megbűvölni emberek százmillióit, hogy olyan termékeket vegyenek, amik rosszak és drágák.
    Ezzel szemben az összes többi cég kénytelen dollármilliárdokat fektetni fejlesztésbe, mert nekik nincs voodoo varázslójuk.
    Az apple meg csak azért foglalkoztat 50000 ezer embert, hogy leplezze a fekete mágiát.
    Hát gratulálok.
    Ilyen a klasszikus vallásos érvelés: kiindul a következtetésből és hozzáigazítja a valóságot.
  • dyra
    #17
    Apple Amerikai cég.
    Samsung Koreai.

    Vagy tán ez sem így van? Egyik Kaliforniába adózik gondolom az sem Amerikában van a Másik meg Szöul-ba. Na most akkor ha amerikai vagy milyen telefont veszel?
  • sanyicks
    #16
    kínaiak gyártják, koreaiak és angolok fejlesztik a hardvert, amcsik a szoftvert és a marketinget mind2-nél. Szóval nagyrészt egyik sem amcsi.
  • sanyicks
    #15
    nem mindig sikerül. Mondta valaki hogy mindig összejön? Nem sikerül elég sok marketing bullshitet kitalálni rá.
  • torreadorz
    #14
    Ne mond már hogy samsung telefonján futó androidhoz nem kell kutatás, fejlesztés és szoftver? Azt is a kinaiak csinálják?

    Lol. Kedves barátom, mind az apple mind a samsung telefonjai kínában készülnek, az apple-re kerülő oprendszert meg amerikai apple cég fejleszti pont úgy ahogy az androidot meg az amerikai google nevezetü cég.

    Ezek alapján miért is jobban amerikai telefon az iphone mint mondjuk egy androidos samsung? Ne haragudj de ez kb. pont ugyanolyan mint a Makón csomagolt kinai hagyma ami aztán már magyarként van árulva a boltokban...
  • dyra
    #13
    Nem mond már, hogy egy telefon csak bérgyártásból áll. És a többi? kutatás fejlesztés? Szoftver? Azt is mind Kínaiak csinálják?
  • torreadorz
    #12
    Az iphone pont annyira amerikai mint a samsung telója. Mind made in china...
  • asgh
    #11
    Akkor miért nem lett az iPhone-hoz hasonló siker a Next, a Lisa vagy a Cube?
  • sanyicks
    #10
    Hülyeség. Olyan mint steve jobs aki a szart is el tudja adni, fanatikus rajongótábort, és divatot képes teremteni nem terem minden bokorban. Átlagos reklám nem tudja ennyire befolyásolni az emberek tudatát.
  • dyra
    #9
    Az a helyzet, hogy jó nagyon az iPhone.

    Ilyen egyszerű. Nem csak divatról meg hype az ami viszi. Könnyű használni, a kijelzője nagyon szép, simán zsebre dugható, rengeteg kiegészítő kapható hozzá.

    Jó a Samsung is. De szerintem egy teljesen természetes dolog, hogy az átlag amerikai "amerikai" telefont vesz. Mivel ők a legtöbbet fogyasztó nemzet nyilván globálisan is hatalmas súlyuk van. Hiszen lehet nem is kellene erőltetni magukat a világ többi részén akkor is igen szép hasznot termelnének.

    Nem hibátlan termékről van szó. No de mások talán hibátlan termékeket tesznek le az asztalra?

    Megmondom őszintén ha lenne versenyképes Magyar okos telefon nyilván azt venném és nem Samut vagy Sony -t. Már annak is nagyon örülnék ha a Nokia talpra állna hiszen nekik idehaza is van - volt gyáruk. Teljesen normális gondolkodás, hogy az ember hazajátszik.
  • asgh
    #8
    Ha reklámmal mindent el lehet adni, akkor az Apple összes konkurensét üzleti idióták vezetik, mert a sok hülye fejlesztésekre, gyártásra meg technológiák licencelésére költi a pénzét, pedig csak többet kellene reklámozniuk.
    Azt meg remélem Te sem gondolod komolyan, hogy az - Apple kivételével - az IT szektor összes nagyvállalatának befektetőit nem a nyereség, hanem csakis a szívjóság motiválja.
  • sanyicks
    #7
    teljesen mindegy mi van. Az apple nem a terméktől népszerű, hanem a köré megalkototott divatból, hypeból.
    - ami apple az automatikusan dizájnos(még akkor is ha dizájnról nem lehet beszélni, annyira egyszerű forma), ha más volt már ugyanolyan az egyrészt visszamenőleg lopás, másrészt csúnya. Ha az apple adja ki, a rajongóknak és a divatra hajlamos birkacsordának, egy kavics is forradalmi design-t jelent (amit a többi kavics másol ugye).
    -minden apple hiba, baki, jelentéktelen, senki sem veszi észre csak a "hater"-ek/ nem is igaz
    - minden ami másban van az szar, addig amíg be nem kerül egy apple cuccba, onnan viszont forradalmi (és a többi visszamenőlegesen másolta megintcsak :D ). Lásd 4"-os androidos gépek 1 éve "tepsi"-k voltak, de az apple a következő telefonját szintén ekkora kijelzővel adja, az már nem lesz tepsi, az forradalmi újítás lesz :)

    Szóval a lényeg, bármilyen hiányosságai, és problémái lehetnek, a rajongóknak akkor is tökéletes lesz, a divatra csápoló csorda meg akkor is úgy fogja érezni, hogy ha megveszi jobb lesz az élete, menő lesz.
    Nem fognak ezek a dolgok visszaütni. Megfelelő reklámmal bármit el lehet adni.

    Wozniak azt szeretné, hogy ne csak a rajongók és a divatra fogékony befolyásolható embereknek legyen értelmes választás az apple, hanem mindenkinek, de ezt szerintem csak ő gondolja így, az apple menni fog a munkák pityu által kijelölt "mi szarjuk a spanyolviaszt, mi mondjuk meg mi kell neked, fú de menők vagyunk" ösvényen.
  • MsUser
    #6
    :) Amiről nem beszélünk
    jailbreak
    felhasználó követés
    Ingyen tok antenna gondok ellen :)

    Vicc az egész, a végtelenségig ér a listája a hibáknak! Mégis vannak akik azt merik mondani hogy jobb mint a Samsung vagy HTC telefonoknál talán ki kellene próbálni komolyabban és rájönnek az elvakult fan-ok hogy ugyan olyan csak drágább és kicsit más a design, de ez kevés.
  • MsUser
    #5
    A fixen beépített akkumulátor botrányuk is hasonló dologra világít rá, jó ha a felhasználó is tud valamit bővíteni változtatni cserélni "fejleszteni" a méregdrága készülékén. Az ANDROID is bizonyított ezen a téren, ha nem lépnek időben már nem lesz mit nyílttá tenni mert elviszik a vevőket a rugalmasabb "Google, Samsung, HTC" fejlődő cégek és rendszerek. Lassan leáldozik a varázs időszak és jön a realitás, nem a drágább a jobb és főleg nem az alma, csak idő kérdése.
  • skinnyman
    #4
    Baromira igaza van, ez a zárt politika szerintem hosszútávon durván vissza fog ütni az apple-nek, akkor majd talán elgondolkoznak hogy nem így kéne ezt csinálni és hogy néha még a vásárlóik érdekeit is szem előtt tarthatnák, nem csak a saját profitjukat, mert ezek hosszútávon azért egymással összefüggésben vannak.
  • bigjoe
    #3
    Like
  • Namelesske
    #2
    Mostanában annyit hallani Woz-ról. Meghalt Steve jó lesz a másik Steve is?
  • okosan gyerekek
    #1
    hát, ha én csak egy memóriakártyát is belerakhatnék egy ilyen apple telefonba, akkor a következő készülékem biztosan tőlük származna. személy szerint kétlem, hogy a tárhely/ár meghatározási monopóliumukról egykönnyen lemondanának...