4615
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• Nekrofil
    pár infó a fegyverekről

• Zero 7th
    Gyengék vagytok, az a helyzet. :D

Viszont én meg túltoltam, felpeccseltem a legújabb, 94846-os verzióra, felülírtam a fájlokat, a szerverek meg még mindig 94700-asok, 94444-esek vagy régebbiek, régebbi béta peccset meg nem enged feltenni. Úgyhogy most nem tudom, mi van, játszani meg nem tudok.
  • koschwarz
    na ezért nem játszom vele: én nem akarok lelőni senkit, de ha engem meg lelőnek azért a kis loot-ért, akkor - számomra - játszhatatlan.

persze fel lehet fogni az egészet úgy is, mint egy normál kompetitív túlélőjátékot, ahol semmi sem szent, és a zombik csak egy újabb ellenfelek az humán playerek mellett. de nekem nem ez volt az első benyomásom, rögtön azt hittem, majd alapból csak egy ko-op lesz a zombik ellen. csapatban nyilván sokkal élvezetesebb is lehet.
  • JimKirk
    En ha latok, vagy hallok egy masik jatekost, akkor elindulok a masik iranyba, kikerulom. Ha latom, hogy utanam jon, akkor nincs mese tuzet fogok nyitni ra. Szerencsere meg nem kerultem ebbe a helyzetbe, eddig egyszer lottek loe csernoban a boltban, azt sem tudom honnan.:) Egyszer pedig a tuzoltosagban lottek hatba, pedig elfordultam es elindultam a masik iranyba...
  • JimKirk
    Sajnos ez a helyzet!:(
  • Nekrofil
    elvileg ma érkezik az 1.7.2.2
  • Neoncsoves
    Erkölcstelen idióta vagy nem, miután engem lelőttek 2x is, megfontolom azt hogy életben hagyjam-e a másik túlélőt. Pl. amikor már haverral voltunk és északabbra lootoltuk a falukat ott nem kíméltünk meg senkit (1 emberrel találkoztunk csak), mert nem lehet kockáztatni, arra sem lehet apellálni hogy találkozáskor nem bánt, lehet hogy 5 perc múlva picsánlő egy sniperrel vagy valami hasonlóval
  • koschwarz
    ezért tartott ki nálam is össz-vissz 3 napnyi próbálkozást a játék...csak más játékosok lőttek le. nem a mod hibája, az ötlet zseniális, de a játékosok egy része szimplán erkölcstelen idióta.
  • Piszkos  Fred
    Hát srácok nem tudom hogy vagytok vele, de én pihentetem ezt a modot amíg ki nem forrja magát.
    Ami marhára tetszik az maga a lopakodás a házak között településről településre, próbálván elkerülni a zombikat. Még a szánalmas animáció is elmegy, ugyanis ez hozzátartozik az ArmA hangulatához, azt meg lehet szokni a kisebb idegőrlő bugokkal együtt. Szóval nagyon hangulatos a lopakodás, gyűjtögetés meg a menekülés is.
    Az már kevésbé, hogy a 6-7 halálomból eddig egyet sem okozott zombi. Ugyanis rohadtul idegesítő, hogy kb. négy óra gyűjtögetés után kapok egy golyót a hátamba a semmi közepén Dubrovka meg Krasnostav között az erdő mélyén. Az a tapasztalatom hogy az emberek nagy része le se szarja már a zombikat meg ezt az egész túlélősdit, hanem direkt arra megy hogy az első fegyverével felkempel valami forgalmas helyre és szépen szedegeti le az elé özönlő játékosokat, leggyakrabban nem is a felszerelésért, hanem a poén kedvéért. Nem arról van szó, én is lőttem már le embert amikor a szerencsétlen a balotai táborban próbált lelőni az egyik vadászlesről, hanem arról, hogy már ténylegesen nem a túlélésről és a zombik elkerüléséről szól az egész, hanem a többi játékos lelövéséről, ami egy paranoiás káosszá változtatja az egész (mondom, egyébként számomra bejövős) játékmenetet. A bandit skin egész jó lehetett anno, legalább gondolom nem hátráltatta a csapatmunkát ez a "úr isten itt egy másik player tuti meg akar ölni" mentalitás, hanem tényleg lehetett normálisan kommunikálni. Gondolom a készítők célja ezzel az életszerűség növelése volt, ám ez fölösleges egy olyan játékban ahol a hiányoznak a gyilkosságot gátló egyéb tényezők, mint pl. a lelkiismeret. Kellene valami olyan megoldás, ami élesen elválasztja a banditákat a mezei játékosoktól, ugyanis számomra nevetséges hogy csak akkor tudsz együttműködni valakivel, ha már eleve ismeritek egymást és ts-en kommunikáltok. Ez megöli az egész hangulatot.
  • JimKirk
    Koszonom! Azt hittem, hogy az 1.7.5-os verzio a legujabb, mintha lejebb ezt olvastam volna. Amugy tegnap beneztem a TS-etekre, de nem leptem be a szobaba, mert melo utan eleg faradt voltam. Remelem hetvegen lesz alkalmunk egyutt nyomulni.
  • Nekrofil
    1.7.2 a legújabb, az 1.7.2.1 még tesztelés alatt áll.
  • JimKirk
    Hogyan kell updateelni a dayz-t? A Six Lancher csak az 1.7.2-est rakja fel.
  • Zero 7th
    Nekem is volt ilyen egyébként, bementem egy szerverre, lépéseket hallottam a sátrak közt, behasaltam egy sátor mellé. Jó kis bug miatt eltört a lábam a sátor légkondijának dobozán, aztán jött az arc, akit hallottam, és le akart lőni. Gyorsan kiléptem.
  • Piszkos  Fred
    Pontosan ezt csináltam, elmentem soborba, felmentem egy 7 fős szerverre, és ott ért engem ez a csoda :D Mondjuk lehet hogy csak valaki megelőzésképp lőtt le, mert nem hiszem hogy 6 emberrel akar banditásdit játszani.
    Ezért sajnálom hogy kivették a bandita skint. Lehet hogy nem életszerű, de sokat dobott volna a csapatszellemiségen.
  • Zero 7th
    Ha meg hozzám hasonlóan nem zavar, ha metagémer köcsögnek tartanak, akkor lehet azt csinálni, hogy egy nappali szerveren elbumlizol Stary Soborba, elbújsz a bokrokba, kilépsz, keresel egy éjszakai, 4-5 fős szervert, és farmolsz.
  • Zero 7th
    Ja, csak az egy spawnhely, a stary sobori bázis meg vagy 20.
  • MaskimXul
    Olyankor hagyd ott és menj vissza 5-10 perc múlva, addigra bespawnolnak a dolgok. Zelenogorsktól délre van egy terület ahol nagyon sok a vadászles. Tervezz meg egy útvonalat, ami mondjuk 5-6 lest érint, aztán csak mászkálj körbe-körbe. Mindig szedd fel az összes cuccot, aztán kicsit arrébb dobd el ami nem kell. Így mire az utolsóhoz érsz az elsőben már biztos újraspawnol a loot.

Így pár óra alatt jó eséllyel össze tudsz szedni elég komoly fegyvereket, mint pl. az M4A3 CCO, DMR, M24, de akár GPS és Coyote hátizsák (a 24 slotos)is akad.
  • Piszkos  Fred
    Valahogy reménykedtem mert kb húsz percig nem láttam ott senkit :D Vadászleseket próbáltam én is, de eddig néztem négyet és mindegyik üres volt.
  • MaskimXul
    Nahát, ki hitte volna, hogy ez lesz a vége?
    Legközelebb járkáld végig a vadászleseket, ugyanaz a loot spawnol azokban is, ugyanolyan esélyekkel. Viszont csak 3 zombi van és a banditák sem szoktak itt kempelni.
  • Piszkos  Fred
    Vagy harmadjára járkáltam végig a sátrak között, amikor valaki cafatokra lőtt a hátam mögül. Asszem felcsapok banditának :D
  • MaskimXul
    Egyik kedvenc bandita hely. Sok szerencsével talán megúszod élve
  • Zero 7th
    Igen. Figyelj nagyon.

Az az egyik legdurvábban lootolható hely, nagyjából aki tud, oda, vagy a reptérre megy fegyverért.

Az előbb említett ATV-t is onnan loptam, szépen le volt parkolva a bejáratnál.
  • Piszkos  Fred
    A Stary sobor-i tábornál szoktak lenni banditák? Épp oda tartok egy winchester és egy cz550 társaságában.
  • MaskimXul
    Van egy Ikarus buszom és egy fehér Volgám
    Volt egy bicajom is, de megszakadt a net egy pillanatra, kidobott a szerver és soha többé nem találtam meg szegényt

A szerveren ahol játszani szoktam van egy 5-6 fős csapat, akik taxi szolgálatot működtetnek. Szólsz nekik TS-en és jönnek érted Land Roverrel, amit egy ATV és egy motor biztosít.

Egy másik csapatnak PBX csónakja van, azok meg a frissen születő embereket hozzák fel a partról északra.

Helik jelenleg a legtöbb szerveren ki vannak kapcsolva, mivel elég bugosak.
  • Piszkos  Fred
    Ma pont az első játékomkor egy helikopteres csávó mentett ki engem elektroból és elvitt csernóba, ahol fentről keresett nekem egy járművet egy busz személyében (benzinkúton volt). Tök jó volt, egészen addig amíg be nem mentem a csernói templomba és valaki pofán nem lőtt háromszor (aztán amikor teleanyáztam a csetet, abbahagyta és elment, és a buszomat is otthagyta. pánikroham?). Aztán meg kellett öletnem magam mert csak kúszni tudtam, morfium sehol.
  • Zero 7th
    Én szerintem már meséltem, hogy loptam egy javított ATV-t. Meg meghaltam egy megjavított, majd összetört traktorban.
  • lammaer
    Igy van, nem az alap ARMA a lényeg (arra lényegében csak a térkép/játéktér miatt van szükség, tehát kb csak az adatok kellenek belőle a modhoz) hanem az OA.

Többször kitárgyaltuk már, warez Arma2 is jó, az OA kulcsa a lényeg mivel az fut.
  • lammaer
    No és látott már (vagy neadjaisten volt már neki) működő autót/helikpotert a játékban? :)
  • Zero 7th
    Meg kell próbálni. Ha nem, akkor jó hozzá a tört ArmA2 is, mert úgysem azt indítod, hanem az Operation Arrowhead-et (azt ugye vágod, hogy az is kell hozzá?).

Neten láttam már DayZ fórumokon azt is, hogy működik vele, meg azt is, hogy nem. Próbáld ki, és akkor legalább tudni fogjuk mi is.
  • Miguel125
    Laikus lehet már elhangzó kérdés: ARMA2 free verzióval is megy?
  • Zero 7th
    Ez a "ha minden igaz" most rendesen meggyőzött, hogy nem legenda. :P

És ennyire puhakuki az SG, hogy elég egy (következmények nélküli?) feljelentés, és bezár egy fórumrészt? Höhö, mit akarunk bezáratni?
  • Bucser
    HA megnézed a regisztrációmat láthatod mióta vagyok itt. És valós a dolog.

SoDI-- berakta a legfelsőbb bíróság elnökének a képét egy célkeresztel a fejére rajzolva egy politikai topicba 2002-es választások idején azt hiszem és ennek hatására szépen fel is jelentették az SG-t ha minden igaz.
  • tutituti
    volt ilyesmi:)
  • Panzeradler #458
    Eddig senki se szólt, hogy zavarja a warez, ha szolt volna, már rég átmentem/tünk volna, mint ahogy most is tettem.
  • Zero 7th
    Ugye milyen jó hallgatni, olvasni, amikor nem a játékról van szó?
  • Panzeradler #456
    Srácok ez most nem off? Csak érdekel
  • Zero 7th
    Erről biztosan tudsz, vagy csak valami elbaszott SG-s legenda?
  • MaskimXul
    Arma 2 990 Ft
    Arma OA 1990 Ft
    Szállítás ~1200 Ft.

Én is így vettem, megrendelés után kb egy héttel hozta a GLS futár, 4200-at adtam neki.
  • kifli
    mégis fel lett jelentve a fórum, és mégis be lett zárva a politikai topik
  • tutituti
    linket vagy nem hiszem el:)
    nem is kerestem,steam nekem amúgy is tiszta megoldás.egy helyen van mindenem.De persze ha dobozosban olcsóbb akkor az még jobb.