22
  • vortel
    #22
    a vallás és politika mellé még a gazdaságot is ide venném, hisz az I. VH-t a világ újrafelosztásáért vívták!
  • Zombee
    #21
    Amúgy CryEngine 3 ide vagy oda, a City Interactive neve sosem jelentett egyet a minőséggel - lásd a híres-hírhedt Mesterlövész.
  • Zombee
    #20
    Mondj nekem ésszerű okot bármelyik háborúra. Mindegyik úgy kezdődik, hogy valaki fasz. Ha nem lenne vallás és politika, nem lenne háború.

    Egyébként mindkét oldal elkövetett számos civilizált ember számára elfogadhatatlan tettet. Tény, a németeknek és szovjeteknek jóval többen áldozatul estek, de az atombomba ledobása is emberiség elleni bűntett.
  • Zombee
    #19
    Szovjet katonával régen is játszhattál, az első Call of Duty-ban már volt szovjet kampány, de sok akkori rts-ben is választható oldal volt. Sőt, emlékeim szerint pl. a Sudden Strike-ban német küldetések is voltak, ezek persze nem különböztek az amerikai, szovjet pályáktól: törj előre, vagy védd a pozíciódat, foglald el ezt... Ilyen megközelítésben nincs is ezzel semmi baj, más fegyvereket, harci járműveket használhatsz, mint a szövetségesek, és a náci ideológiának nincs benne nyoma sem.
  • mester1987
    #18
    Egy csöppet egyszerűbbnek és egyben szörnyűnek tűnik ez a modern megvalósítás.
  • Kerecsen78
    #17
    Tower Guard. Részemről beszélgetek.
  • Tower Guard
    #16
    Kezdődik az okoskodás...
  • Tomipapa86
    #15
    Ezzel tudod csak az a gond, hogy a ruszkik a lengyelekkel is elég mocskosul bántak, sőt a fogolytáborból kiszabadított saját nőiket is megerőszakolták. Tehát azt hinni, hogy csak mi meg a németek szoptunk a ruszkikkal merő naivitás. A Katyni vérengzésről nem is beszélve.
  • ugh
    #14
    Azet nem vedeni akarom a ruszkikat, de mi ellensegek voltunk nekik.
    Betortunk a hazajukba.
    Es szerintem a nemet hadsereg se szepszoval fogalata el lenygelorszagot es franciaorszagot.
  • Kerecsen78
    #13
    DjDano. Szerinted a Kitörés napján nem helyes megemlékezni a hősi halottainkról?
    Vagy tudatlan vagy, vagy csak csak az identitásod nem magyar. Bár egészséges lelkületű ember még az ellenségét is képes elismerni hősnek ha megérti a motivációit.
    Mit gondolsz anno fakultatív volt a bevonulás? Szerinted a Budapested védő magyar honvéd nem hős? A 2. Világháborúban 300 000 német került orosz fogságba. Alig több mint 6000 tért belõle haza 12 év múlva.
    Szovjetunióban mintegy 200-250 ezer magyar vesztette életét különböző fogoly-, illetve munkatáborokban. Belőlük is csak kevesen tértek haza.
    Azt hogy a "felszabadító" szovjet csapatok milyen állatmód viselkedtek (remélem) mindenki tudja.
    Te ezek fényében a megadást fontolgattad volna? Kétlem. Bár az árulás lehet hogy ment volna neked...
  • koschwarz
    #12
    nyilván minden normális ember elítéli a II. világháborút (vagy bármilyen háborút).
    de speciel akkor sem lehet elmenni a tény mellet, hogy a német katonák is csak a hazájukért harcoltak, még ha agresszorként is. nem az SS vagy a többi, elmebeteg ideológiákból gyilkoló őrültről van szó. simán el tudnék képzelni egy olyan (bár lehet kissé klisés) sztorit egy ilyen játéknak, amiben lelkes naív újonc német katonaként indulunk, aztán a háború és a borzalmak szépen megtörik, főleg hogy tudomást szerez a sok háborús meg emberiség elleni bűnökről, amit hazája más polgárai elkövetnek...stb. stb.
    eleve adna egy borongós hangulatot az, hogy tudjuk, nem győztesként kerülünk ki az egészből.
    á la "oroszlánkölykök" vagy "sztálingrád".
    senki nem mondja, hogy azonosulni kellene magával a náci ideológiával, vagy hitler őrültségeivel, de egy egyszerű szenvedő bakával már lehetne.
  • cateran
    #11
    Szerintem (es ez masokra is vonatkozik) inkabb olvasgasd, hogy mi volt a kulonbseg a nacik es a nemet hadsereg kozt..(Erwin Rommelrol meg churchill is elismeroen nyilatkozott, koranak egyik legnagyobb katonai zsenijenek tartottam ha jol emlekszem, jah meg is van "Speaking in the House of Commons in 1942, Winston Churchill said of Rommel: "We have a very daring and skillful opponent against us, and, may I say across the havoc of war, a great general.""
  • DjDano
    #10
    Mindenki tudja kik akarnak hősöket csinálni a nácikból... Például azok akik a "kitörés napját" ünneplik Budapesten. Azt is mindenki tudja kik próbálják rehabilitálni a háborús bűnösöket... A háborút a nácik kezdték, szóval kicsit álszent dolog az "ellenoldalon" számon kérni bármit is... A náci ideológiákat máig magukénak vallók, amúgy is mesterei a történelemhamisításnak.
  • HöfEE
    #9
    Kis álszent :)
  • Tomipapa86
    #8
    Nem azt mondta, hogy a náci Németország hős volt hanem azt h mindenütt voltak hős bakák. Bizony volt hős német katona nem is egy, és lehetne sorolni az amcsik mocskosságait is. Drezda bombázása pl rémlik? Legalább 100 ezer halott egy olyan városban ahol zéró hadi ipar volt. Esetleg az atombombák? Vagy, hogy hány gyereket végeztek ki a szövetségesek kémkedés és egyéb címén? Hitler mocsok módon háború küldött gyerekeket is, ez azonban nem hinném h feljogosítaná az amcsikat vagy az angolokat arra, hogy 9-10 éves vagy fiatalabb gyerekeket állítson kivégzőosztag elé. Soroljam még vagy elég lesz Ender?...
  • Ender Wiggin #7
    kerecsen mondj már egy elfogadható ideológiát, ami mentén a náci németország az erkölcs bajnoka volt, és egy példát arra, hogy a szövetségesek meg erkölcstelenek.
    Megteszed?
  • kissssss
    #6
    ülj le egy DOOM 2 elé és meg fogod tapasztalni hogy miről beszél Gonz0, de ami azt illeti Reg5 már linkelte a kedvenc képemet :)
  • RoyalPredator
    #5
    Teljesen egyet értek.
    Viszont nem csak a propaganda megy azóta, hanem a 48-ban alapult Izrael államot is azóta erősen pénzelik kárpótlás címén... Jah és 45-ben lett vége a háborúnak ugyebár...

    Vígazság legyen, hogy szépen lassan ha a szovjeteket engedik hősködni, talán a németeket is... majd... De emlékezni mindíg fogunk rájuk!!
    És nem gyűlölettel!...
  • Kerecsen78
    #4
    Egyszer most már játszanék olyan ww2 játékkal amiben nem csak a multiban lehetek a németekkel. Tudom én hogy a történelmet mindig a győztes fél írja.
    De vicc, hogy 67 évvel a világháború után még mindig csak a propaganda megy...
    Mint minden háborúnak, ennek is megvoltak az ésszerű okai. És mind2 félnek a hősei. Ha meg belemennénk a részletekbe, a szövetségeseknek legalább annyi, ha nem több erkölcstelen/aljas húzásuk volt mint a tengelyhatalmaknak és szövetségeseiknek.

  • Reg5
    #3
    Gondolom ismered.
  • Elemir
    #2
    Sorold kérlek az FPS-eket, melyek nem ilyen csőpályák voltak. Persze most is vannak ilyesmik, mert így lehet csak irányítani a játékot a legegyszerűbben, de na. Manapság azért készülnek olyan játékok ahol eléggé kevés a korlátozás, nagy lett a cső. Mondjuk, mivel végtelen nincs, még lehet is:)
  • Gonz0
    #1
    "Ráadásul Black szerint a játékmenet is visszatér a 90-es évekbe. Ez annyit jelent, hogy nem lesznek elágazások, szabadon felfedezhető területek. Egyszerűen a játék elején belépünk egy "csőbe" és utána csak az adott útvonalon haladhatunk. "

    Én nem így emlékszem a 90-es évekre. Inkább napjaink programjainak jellemzői ezek.