40
  • Bronx South
    #40
    2001 szept 11 óta túl sok minden elgondolkodtató, azt előkerülnek ehhez hasonló szögek is a zsákból, azt ezek után akinek nem elég egyértelmű hogy egy lassú és annál veszélyesebb folyamat zajlik körülötte az egy idióta. A rák is úgy fejlődik hogy észre se veszed, azt amikor feleszmélsz hogy baj van már késő, ezt az egész storyt csak ehhez tudom hasonlítani.
  • kvp
    #39
    "Ugyanez visszafele is mukodik. Btw: nem tudom, az implantos emberek miert kene, hogy genetikailag kulonbozzenek."

    Mi az ami van az egyik csoportban, de nincs a masikban? Szoftver. Mi az ami forditva igaz? A szoftver hianya. Tehat csak az implantatumokat hasznalo emberek tamadhatoak, mert ebben ternek el a lakossag nagyobbik reszetol. Ellenben a lakossag tobbi reszenek semmilyen olyan tamadhato komponense nincs ami ne lenne az implantatumokat hasznalo embereknek is. Ez olyan mint az internetrol vezerelheto mosogep es a sima mosogep. Az egyik tamadhato szoftveresen, a masik nem, de mindketto mosogep.
  • Nagydög
    #38
    "Viszont egy implantatum ellenes csoportot nem fog zavarni, ha az osszes implantatumos ember kihal egy virus miatt. Mint ahogy egy genkezelt novenyek nelkuli tarsadalmat sem fog zavarni, ha veletlenul a vilag tobbi reszen az osszes genkezelt noveny kihal egy celzott genetikai virus miatt."

    Ugyanez visszafele is mukodik. Btw: nem tudom, az implantos emberek miert kene, hogy genetikailag kulonbozzenek.
  • Nagydög
    #37
    Uhum. Az 1800-as evek vegen egyre erosodtek az aggodo hangok, a gyorsan novekvo varosi populacio miatt szinten novekvo varosi munkalovak altal termelt hihetetlen mennyisegu loszar miatt. Kiszamoltak, hogy az 1900-as evek kozepere mar teljesen elhetetlenne valnak a nagyvarosok emiatt. Az eredmeny ismert. Szoval csak ovatosan a jelenlegi trendek sima meghosszabbitasaval, mert nem biztos, hogy barhova vezet. Na persze, lehet, hogy szorul szora igazad lesz.
  • Zoliz
    #36
    Nem baj, majd a 10 perc utáni telefonadó talán visszafogja az abberrált függőket..
  • Zoliz
    #35
    Nekem olyan mellimplatátumot adjanak amitől a csösösök elszégyenlik magukat, nem baj ha mú, de az ENYÉM
  • Merces
    #34
    Elektromos autók és atomerőművek, és a benzinproblémád kilőve.

    azért ez nem is erős tulzás, de komplett hülyeség bizony komoly problémák elé nézünk, és erős recesszió várható, de a komplett emberiséget. és technikai civilizációt előre temetni elég naiv elképzelés....
  • Bannedusermail
    #33
    Gombabácsi!

    Ajánlom figyelmedbe, hogy 200 éve azon keseregtek a jövőbe látók, hogy mára a világ összeomlik, mert nem lesz annyi széna, amivel a lovakat etetni lehet, ha így fejlődünk, és megoldhatatlan probléma elé állítja a városvezetést a sok lószar feltakarítása. Mit tudtak ők még a benzinről?

    Elektromos autók és atomerőművek, és a benzinproblémád kilőve.
  • Baliquez
    #32
    Mobilimplant szvsz nettó hülyeség, két széles területen viszont van jövője a húsdrótozásnak: az egyik egy interfész komplex rendszerek prompt irányításához (pl. harcidrónok csapattudatos vezérlése MIKÖZBEN taktikai információk tömege jön direkt ingerként) vagy aszteroidaövezetben lavírozáshoz egész rajnyi robottal, a másik a telepátiaerősítő-hálózat (kb. neuronet), ami az internetet és a mobilt is helyettesíteni fogja. Nemfokára.
  • wraithLord
    #31
    Igen, ehhez bőven elég az eltérő gondolkodás, hit, kinézet (nagyrasszok, rasszok) is... :)
  • Archenemy
    #30
    "eleg konnyen elofordulhat, hogy az emberiseg tobb eltero es nem kompatibilis fajra essen szet. Ezek onnantol mar akar ellensegesek is lehetnek egymassal, hiszen nincs bennuk eleg kozos. "

    lol miért, most nem lehetnek ellenségesek egymással? :) (háborúk, gyilkosságok, stb). Nem kell ahhoz külön fajnak lenni.
  • ktamas74
    #29
    Azon csodálkozom, hogy a lehetséges káros hatásokról nem beszél senki. Tudom, tudom, nincs minden kétséget kizáróan bizonyítva, hogy a mobil használata káros lenne. De az már igen, hogy a túlzásba vitt használat (sok olyat ismerek, aki azon éli az életét, napi több órát beszél) igenis egészségkárosító.
    Kérdem én, ha egy ilyen kütyü 0-24-ben működik a testedben, attól nem lehet bajod?
    Mondom ezt sci-fi, tech buzi, főállású rendszergazdaként.
  • nextman
    #28
    Azert egy shotgun lehet jol jonne a csuklotajon. Vagy egy elektromos sokkolo:)
  • kvp
    #27
    Harmadik lehetoseg: az emberek egy resze a technologiai, a masik resze a biotechnologiai fejlodest valsztja. A maradeknak (a tobbsegnek) vagy nem lesz annyi penze, hogy ezeket megtegye, vagy elege lesz az egeszbol es mondjuk elkoltozik. Az utobbi lehetoseg eseten az uj helyen ertelemszeruen uj tarsadalom hozhato letre, a foldi kormanyok nelkul. (lesz helyettuk uj) Mindegyik lehetoseg nyitva all es eleg konnyen elofordulhat, hogy az emberiseg tobb eltero es nem kompatibilis fajra essen szet. Ezek onnantol mar akar ellensegesek is lehetnek egymassal, hiszen nincs bennuk eleg kozos.

    A beultetett dolgokkal kapcsolatban egyebkent az a velemenyem, hogy amig nincs ra szukseg, addig jobb kerulni barmifele beavatkozast. Tehat ahogy amig nem kell addig nem hasznal senki pacemakert, ugy amig elkerulheto addig jobb elkerulni a tobbi beultetett dolgot is. Arrol nem beszelve, hogy ahogy a legtobb mai pacemaker hack-elheto az nfc-s diagnosztikai porton at, ugy a legtobb ilyen implantatum is az lesz. Ez olyan mint a biologiai hadviseles. Hahogy ma mar egy darab megfelelo szaktudasu ember is kepes letrehozni egy tamado biologiai virust, ugy egy megfelelo szaktudasu ember kepes letrehozni egy szamitogepes virust. Az egyetlen ok amiert a hazi keszitesu biologiai virusok terjednek az az, hogy a keszitore is veszelyesek. Viszont egy implantatum ellenes csoportot nem fog zavarni, ha az osszes implantatumos ember kihal egy virus miatt. Mint ahogy egy genkezelt novenyek nelkuli tarsadalmat sem fog zavarni, ha veletlenul a vilag tobbi reszen az osszes genkezelt noveny kihal egy celzott genetikai virus miatt. (az utobbi egy magyar fejlesztes meg a varsoi szerzodes idejebol a nyugat ellen, mivel a szovjetek valamiert elvbol eliteltek a dns modositasra epulo genetikat, tehat a keleti blokk erre immunis volt)
  • polarka
    #26
    járjuk mind2 utat?
    vagyunk elegen hozzá
  • doctore8
    #25
    Ez már beteges! Imádom a tudományt és a technológiát, de ez sok! Azt nagyjából minden jól értesült ember tudja, hogy az emberiség 100-200 éven belül megszűnik létezni a mai formájában. Két út áll előttünk (jövőkutatók szerint): egyik, hogy ember és gép tökéletesen összeolvad; a másik pedig az, hogy génmódosítással egy fejlettebb, tökéletesebb emberiséget hozunk létre. Én az utóbbira szavazok! A jó k.rva anyja legyen borg! Sosem! Aztán mit kezdene az ember-gép hibrid egy kis EMI-vel? Szerintem ez az emberiség zsákutcája.
  • Pluskast
    #24
    Ez már olyan Deus Ex-es.....
  • stain
    #23
    A kínai kajával sem árt vigyázni, nemhogy a kínai kütyükkel...
  • Merces
    #22
    olyan rövidtávon gondolkodol.......különben aki jósol az nem baszk ahogy mifelénk mondják ja és attol hogy néha megiszok egy sört a haverokkal már bulizósfiatalnak számitok, vagy költözzek ki esetleg egy tanyára sok kecskével hogy megszabaduljak ettöl a státusztol_?
  • Thrawn
    #21
    Majd jól meghekkelik az implantjaimat, oszt olyan pofont b.. szok le akaratomon kívül az egyébként tisztelt szomszédomnak, hogy nyulat fog. Ez a jövő!
  • Bannedusermail
    #20
    Jelentkezzen az, aki szeretné, hogy egy parabólaantenna lógjon ki a seggéből, mint Eric Cartmennek a South Parkból! :-)
  • gombabácsi
    #19
    Amúgy az ilyen cikkek meg a reakciók rá elég szomorú képet festenek az ún. "fejlett" társadalmakról. Az igazság az hogy elég nagy valószínűséggel 10-30 éven belül vége lesz a "fejlett" civilizációknak az olaj elfogyása/brutális drágulása miatt. Nem lesz itt semmiféle "hitech jövő", űr meghódítás meg ilyesmik. Túlélés lesz esetleg.
    De a nép kétpofára tömi magába hazug álscifi filmeket, a tudósok meg kihasználják az emberek hülyeségeit és még rájátszanak a dologra.
  • xrt
    #18
    Ha már filmek: Lopott idő

    Vannak hírek az online fizetési lehetőségről, sok helyen pedig valóság. Majd jön a beültethető bankkártya. Miért is mondom ezt? Aki megnézi a filmet nem kérdezné meg.
  • Shid
    #17
    Itt csak én ismerem a Ghost in the Shell című filmet/sorozatot?
    Egy nagyrészt kibernetizált társadalomban, többek között, komoly gondot jelenthetnek a crackerekre. Pl.: Egy cracker "betör" a szemimplantátumodba és valós időben cenzúrázza a látványt. (Mondjuk kikockázza az előtted álló ember arcát). Vagy átveszi az irányítást a művégtagjaid felett és olyan cselekedetekre kényszerít amiket nem tennél meg és eközben végig tudatodnál vagy, csak éppen más irányítja a tested.

    Lehet hogy ez még most csak sci-fi, de ha idáig "fejlődünk", számolni kell ezzel is.
  • gombabácsi
    #16
    autodesk?
    és akkor a 3dsmaxhoz hasonló batár, ostoba, logikátlan program lesz beleépítve az emberbe?

    hát nem túl szép jövő :)
  • bandypappa
    #15
    http://www.youtube.com/watch?v=uGzpzlvf0Gs&list=FLEG0FjRCXqlUz8vi2oM4VNw&index=14&feature=plpp_video

    Elgondolkodtató
  • whisper
    #14
    Nekem kell minden hol lehet ültetni? plus memó, teleofn, ami kell !
  • johnfly
    #13
    Nekem pl. tetszik a fringe-ben a másik univerzumbeli telefon-fülbevaló. Ha jól emlékszem azzal kapcsolatban is fejtegették, hogy idegi kapcsolattal rendelkezik, és csak gondolnod kell a hívott félre, megérinted, és már ki is csöng.

    Egyetértek egyébként azokkal, akik ellenzik az ilyesmi beültetését, nekem nem kéne. Azonban remélem lesz egy csomó gyökér, aki megcsináltatja magának, mert legalább fejlődne tőle az ezzel foglalkozó ipar, és ahogy a zsírleszívás, meg a ráncfelvarrás eljuttatta oda a plasztikai sebészet tudományát, hogy, ha az arcod leszakad, újra tudják kreálni, vagy legalábbis valami hasonlót, ugyanúgy vonzza majd magával ez is a hasznos implantátumok kifejlesztésének lehetőségét. Gondolok itt a hallás, vagy a látás visszaadására, vagy lebénult végtagok idegi összeköttetéseinek kiváltására, etc. etc.
  • haxoror
    #12
    Szóval a bluetooth működik bőrön keresztül, MADNESS!!!

    A téma nagyon érdekes, de ahogy korábban már írtátok az igazi áttörés majd az agy-számítógép interfész lesz, letölteni több száz idegen nyelv tudását vagy 40 évnyi agysebészeti rutint...

    Nekem sem kéne egy karba épített mobil, ha már beépített akkor eleve headset legyen a fülemben és a mikrofon meg az állkapocsban legyen!
  • EnxTheOne
    #11
    scifi buzi vagyok, de nem kell a kezembe operált mobil.
  • Nobuo
    #10
    Szerintem egyelőre nálad a pont.

    De az eddigi hozzászólások miatt úgy gondolom az én felvetésem sem túlzás az antianyaggal üzemeltetett beépített számítógépről:).
    Ami vagy hologramos vizualitást tesz lehetővé vagy maga a látómezőnkre kapcsolhatjuk rá. De ezek még olyan messze vannak...
  • Zero 7th
    #9
    Túltoltad. Ne mai okostelefont képzelj a "telefon" szó hallatán. Az amúgy is egy elbaszott koncepció. Dörzsöljem az érintőképernyőt a fülemhez, persze, faszom. Maga a telefon kb tíz évente változik csak, és akkor is csak a frekvenciák váltása miatt. Amit folyton cserélgetsz, az a dísz kéziszámítógép a telefon körül.

    Ha majd lesz beépített telefon, akkor majd jól kihalnak az ilyen ájfón szarok. Lesz majd a beépített telefonod, meg lesz külön egy kéziszámítógéped, ami esetleg bluetoothon kapcsolódik az implantodhoz, ha akarod. Újra elválnak majd a telefonok a PDA-któl. Mert PDA-t tényleg csak akkor érdemes beültetni, ha van agyi és vizuális kapcsolat is.
  • wraithLord
    #8
    Hát azért az kicsit túlzás, hogy így a részünkké válik a telefon. Csak egy kicsivel más, mintha pl. pillanatragasztóval a kezemre ragasztanám.
    Majd akkor válik a részünkké, ha teljesen integrálva lesz az emberi szervezetbe, és pl. a gondolatainkkal tudjuk irányítani. Addig nekem nem kell ilyesmi. De telefon biztosan nem.

    Amúgy egy fényképezőgépet/kamerát elfogadnék, aminek az objektívje a szemem, az érzékelője a retinám, (vagy mindkettő egy felturbózott műszem része) a képfeldolgozó algoritmusok az agyamban futnak, majd a látóközpontom elmenti a képet egy mesterséges adathordozóra. Az agyamat rákötöm egy kijelzőre, és nézegethetem vagy letölthetem a magammal készített képeket, videókat. Illetve közvetlenül áttölthetem más agyába is emlékkép formátumban, stb-stb. :)
  • thsanyi5
    #7
    A telefonok legfontosabb része a kijelző (vagyis az interface amin át irányítjuk). Szerintem a teljesítményen kívül ez a része ami a legtöbbet változott. Ott látjuk az információt és ott visszük be. Az egész teljesítmény majdhogynem felesleges lenne, ha nincs grafikus megjelenítés. Viszont egy karba ültetett telefonnál ezt teljesen el lehet felejteni. Ha mégis kell a kijelző akkor az újra az ember kezébe és nem a bőre alá kényszeríti az eszközt. Miért viselném bőr alatt a telefont ha ugyanúgy a kezemben kell fogjam az érintőképernyőt.

    Másik probléma amit még csak nem is említenek. Az emberek elég gyakran cserélgetik a telefonjukat mert olyan változások mennek végbe folyamatosan, hogy a régi pár év alatt elavult kacatnak számít. Ha tegyük fel megoldanák a kijelzővel kapcsolatos problémákat és még ami egyéb felmerül, valóban használhatóvá tudnák tenni. Akkor jönne a csere kérdése. Ki akar 2-3 évente telefoncsere műtétre járni. Illetve akkor is ha elromlik. Nem beszélve az új 1 napig élő telefonokról amiknek az aksi 1 év alatt tönkre mehet. Oh és ott van még a melegedés. Egy-egy erősebb készüléknek kellemetlenül melegedik a processzora. Ez ellen az sem megoldás ha azt mondjuk, hogy akkor kisebb teljesítményűt használnának. Olyanról szó se lehet. Az emberek a kijelzőn megjelenő tartalom miatt használják az új cuccokat. Mint korábban említettem a kijelző nagyon fontos. Anélkül a telefon vissza esne a 10 évvel ezelőtti szintre és fölöslegessé is válna a teljesítmény. De abban az esetben nem is lenne meg az emberek kötődése a telefonhoz ha eltűnne szinte minden funkció. Ha viszont mint mondtam, megoldanák valahogy ezt (mondjuk valami projektoros vagy hologramos kijelzővel), akkor meg ugyanúgy kéne a nagy teljesítmény. Vissza tértünk oda, hogy az aksi miatt 1-2 évente fel kéne vágják a kezét és cserélni, a proci belülről sütné a kezét és 2-3 évente még a telefon teljes cseréje miatt is műtét következne.

    A mai technológia mellett nem látok egy jó érvet mi a fenének ültetne valaki egy mobil telefont a kezébe.
  • liberty2
    #6
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én szívesen lennék alanya egy ilyen kísérletnek. Igaz akkor kérném már a kontaktlencsét is ami monitorként szolgál. :) De most komolyan...
    A közvetlen agy-interfész kapcsolat amúgy meg már létezik. A legújabb művégtagok már így működnek, nem a megcsonkított testrésznél fogják fel a küldött ingereket, hanem a tarkóban, közvetlen a gerincből. Így sokkal pontosabb és gyorsabb információk jutnak a művégtaghoz ami így több műveletet is meg tud különböztetni. Egy okos telefon funkcióinak igazából csak ki kell találni egy gondolattípust ( mint a mikor a csecsemő tanul beszélni ) Egy cselekvéshez egy gondolatsort adunk. Ezeket összeadjuk és voilà.
  • Kensin
    #5
    Az aksitöltést ennél megnézném :D
    Monnyuk kinetikus energiával lehetne tölteni és akkor elkezdi rázni a kezét az utcán XD

    Mit fog csinálni ha egy orvosi vizsgálatnál megmondják hogy vegyen le minden fémet magáról?

    Ja igen, és repülőre szálláskor majd mindig becsipog :D
  • Merces
    #4
    "Az emberek a szó szoros értelmében képtelenek meglenni a mobiltelefonjaik nélkül"

    ja persze órák hosszat is eltart a hiányérzet, mekkora balfaszság.......
  • Merces
    #3
    ..Az Autodesk eddig is gátlástalan üzletpolitikát folytatott ,most meg már hullákat gyaláznak.....
    ...különben a kiborgizáció első lépcsője az ékszer kütyü, mondjuk telefont a fülbe...vagy kamera az ornyeregbe, de olyan hülye kevés lesz aki telefont akar a karjába....
  • Petka
    #2
    Mi vagyunk a Borg. Kapcsolják ki a pajzsukat és állítsák le a hajtóművet. Biológiai és technológiai sajátosságaikat a miénkhez adjuk. Kultúrájukat a sajátunk szolgálatába állítjuk. Minden ellenállás hasztalan. Asszimiláljuk magukat.
  • JTBM
    #1
    Akkor lesz erre jelentös kereslet, ha megoldják a direkt ember-computer linket.
    Egy mobiltelefont senki sem építene be a testébe, mert felesleges, söt a használatban is zavarja.
    De egy olyan számítógépet, ami közvetlen kapcsolatban van az agyával és pl. azonnali direkt hozzáférést ad a nethez, már megérné.