70
  • Hunneo
    #70
    Készítettem egy android applikációt, amivel egyszerűbb követni a kihúzott számokat, mezőket.
    Számolja a külső mezőket és jól láthatóan jelöli, hogy miket érdemes megjátszani. Számokat is javasol, illetve magyarul is beszél.
    Kipróbáltam asztalnál is, sajnos csak játék pénzzel, de ott nagyot kaszáltam. A saját színemből elszedtem az összes chipset a kaszinótól, a csúcspont az volt, amikor még a nullát is eltaláltam.

    A Google Playen elérhető:
    Google Paly link

    Lelkes amatőr vagyok a témában, örömmel veszek minden építő jellegű észrevételt, javaslatot.
  • DRFlame
    #69
    Van a kaszinóknál "dupla" gomb. És nem tuti a nyerés.
    A duplázás nem ér semmit.
    Annak, hogy zsinorban n db pörgetést bukjunk az esélye (19/37)^n és egy vesztes játék (amikor a sokadik duplázás sem nyer) 2^n-1 egységnyi veszteséget jelent. Akármeddig is tudsz duplázni, az az egy vesztes kör többet visz, mint az összes nyertes hoz együttvéve. Ki lehet számolni, de aki szerint a matek hülyeség (annak először is sok sikert az életben :)), generáljon egy jó nagy mintát excelben, vagy tudomisén.
    Mivel az alap szorzók a kaszinó javára vannak kitalálva, akárhogy csavarod, ezekből a tétekből nem tudsz varázslatos módon kihozni olyat ami nyerő lenne.
    Ha csak egy nyertes körig mész el, akkor valószínű nyersz. De ha ezt többezer ember csinálja, akkor közülük nagyon kevesen, de irtozatosan beszopják. Többet buknak, mint ami aprót a többiek összenyernek. Hiába van minden játékban 90+% esélyed nyerni, a kockáztatott összeg mindig nagyobb annál, minthogy megérje.
    A duplázással azt lehet elérni, hogy jó nagy összeget kockáztatunk kis nyereményért nagy nyerési eséllyel Kb, mint megtenni mondjuk 32 számot... valószínű nyersz, de így sem éri meg.
  • bencus11
    #68
    Más kérdés, hogy a kaszinók már rég nem engedik a duplázást, mert megfelelő pénzmaggal kb. tuti a nyerés..
  • Globalmaster
    #67
    Azt úgy hívják, hogy meteorológus. Ennyi erővel mindenkit hívhatnánk káoszelmélet szakértőnek, hiszen az egész világ egy káosz, minden kiszámíthatatlan, túl "sok" a változó; és mi ebben próbálunk élni, boldogulni, számbavéve pillanatról pillanatra az összes lehetőséget. Mindent a káosz ural. Szóval titkon én is ilyen szakértő vagyok. Ez olyan, mintha valaki élet-/létszakértő lenne...

    Igen, az a matematika legfelső szintje. Nem véletlenül. Mivel ez ural mindent. Ez az alapja a világmindenségnek. Ha sikerülne megfejteni és mondjuk egy 1+1=2-höz hasonlóan leírni, akkor te lennél az Isten. De nem lehet.
  • csimmasz
    #66
    A 70 es években, miért ne?
    Csak a kábelek feltűnőek amik a kabátjától vezetnek a kamionig amiben elhelyezték!
  • drfaust
    #65
    Megnézném azt a mikroszámítógépet a 70-es években, amint kuporog a rulett asztalnál és számításokat végez.
    A pókert nem keverném ide, mert ott nagyon sok múlik az ember ismeretnél, blöff.
  • csimmasz
    #64
    Igen kicsit pontosabb is lehettem volna a "profi" csak irónia volt nem a vérprofikra gondoltam.
    Nekem is van ismerősöm aki meg van győzödve róla hogy komoly játékos nagy sikerekkel, de pénzt még nem keresett vele.
    Ezt abból tudom, hogy amikor nyer mindíg nagy szája van és bejelenti mekkora ász.
    Ez kb 2-3 hetente egyszer és szinte minden nap játszik.:)

    A másik meg a roma ismerős aki mindíg nyer amikor akar de csak a saját pakliával vagy mire bekörmözte vagy más módon bejelölte a lapokat.
  • topshark
    #63
    Egyetértek, de azért a poker nagyon más. Hidd el nyernek azok a poker profik, csak van olyan amikor buknak, mert az benne van a játékban.
  • csimmasz
    #62
    "Elmondjam hogy nyered a legtöbbet ruletten? Ha nem játszol."
    Szerintem ez minden szerencsejátékra igaz.

    Azon szoktam röhögni amikor a sötét kocsmahuszárok meg a kaszinó bohócok csuklóbol vágják mikor ad a pokergép!
    Aztán 20 alkalomból 3 szor vannak nyerőben a többiben buknak.
    Meg a póker profik, akik komoly összegeket buknak pedig azért játszanak hogy nyerjenek.
    Azokkal nincs semmi gond akik magáért a játékért játszanak kis tétekben és jól szórakoznak.

    Kíváncsi lennék menyi idióta szopta be a Facebookon a kaszinók által felrakott hirdetést, amiba a duplázást mint egyszerű nyerési lehetőséget vázolta fel egy úgymond sokat kaszáló de a tapasztalatait mindenkivel megosztó profi játékos.

  • JTBM
    #61
    Ha valaki rászáll a témára, akkor egy okos szemüveggel nyerhet a kaszinóban.
    A 18%-os eséllyel biztosan kaszírozni fog.
    A szemüveg egyszerüen kiírja neki, hogy hova tegye a tétet.

    Persze a kaszinók védekezni fognak és egészen egyszerüen a pörgetés elött lezárják az asztalt.

    De az elsö, aki megcsinálja, kaszálni fog...
  • topshark
    #60
    black jackben elméletileg meg lehet verni a casinót olvass kicsit utána
  • topshark
    #59
    nem nyer ha egyenlő
  • topshark
    #58
    Amennyi hülyeséget itt látok az csodálatos!!!
    Látszik hogy a valószinűslgszámítás és a várható nyeremény meg várható érték számítás mennyire nem megy a magyar társadalomnak. Elmondjam hogy nyered a legtöbbet ruletten? Ha nem játszol. De ha már játszani kell akkor hogy a legesélyesebb hogy megduolázd a pénzedet? Úgy hogy az összeset felrakod a pirosra/feketére az első körvben.
    Segitek egy kicsit, a rulettet matematikai módszerekkel NEM LEHET MEGVERNI, és ez nem vita tárgya ez tény. Az más kérdés hogy a cikkben lévő szerkezettel valószinüleg meg lehetne. Szivesen beszereznék egy olyat.

    PS. Black Jack-ben nem nyer a ház(casino) ha egyenlő pont van hanem felezitek. A balack jackben ha jól játszol akkor nagyon kis előnye van csak a háznak. És black jack-ben akár meg is verhető a ház, ha megfelelőek a szabályok. (6-8 pakli kártya amit a megfelelő időben kevernek csak meg, soft 17re nem kérhet lapot, maximális tét megfelelően nagy)
  • philcsy
    #57
    Ez félrement? (Csak mert a kommentednek úgy kb semmi köze az enyémhez.)
  • philcsy
    #56
    Te aztán a sötétség fellegvára lehetsz *meg, ha nem látod át, hogy ez az egész 5millával ugyanúgy bukta mint 5eFt-tal.
    "Úgyhogy dehogynem, sokkal valószínűbb, hogy nem dupláz" Ja csak ha a bukó szériában nem duplázol akkor az már nem duplázó stratégia *.
  • Archenemy
    #55
    Én azt hittem az az előny, hogy ha egyenlő pontotok van, akkor a bank nyer.
  • viasz
    #54
    Nem teljesen így van. Legtöbb helyen, ha nem mindenhol az van, hogy a bank köteles megállni, ha többje van, mint 16, vagy 17. Már nem emlékszem pontosan. De pl. előnye, hogy ha egálban vagytok, akkor ő nyer.
  • torreadorz
    #53
    A kaszinó húz utoljára lapot. Igy az osztó pontosan tudja hogy neked hány pontod van (vagy hogy kiestél) és ő ahhoz igazitva tud húzni. Például ha húzol és megállsz 18-nál, akkor az osztó tudja hogy neki addig kell húzni amig 18 fölé nem megy mivel nincs vesztenivalója ha 18 alatt van. Viszont ha 19-e lesz, akkor rögtön megáll mivel már nyert nem kell tovább kockáztatnia. Te viszont az osztó előtt vagy, sosem tudhatod hogy a 18 elég lesz-e vagy, tehát lapot fogsz húzni és jó eséllyel buksz.
  • Balintos
    #52
    A Black Jackben mi adja az előnyt a háznak?
  • csimmasz
    #51
    Annak idején olvastam egy hosszú írást a káosz elméletről és arra tisztán emlékszem, hogy nagyon érdekes volt a számomra, de hogy pontosan mit olvastam a fene sem emlékszik, lehet ujra át kellene futni.
    Átkozott szenilitás!
  • MacropusRufus
    #50
    hát nem biztos, hogy most meg kellett volna szólnalnod...
    "A káoszelmélet olyan egyszerű nemlineáris dinamikai rendszerekkel foglalkozik, amelyek viselkedése az őket meghatározó determinisztikus törvényszerűségek ellenére sem jelezhető hosszú időre előre." - Wiki
    Pl. az időjárás is ilyen:
    " A sok összetevőből álló, bonyolult rendszerekről (például légkör, turbulens folyadékáramlás, lemeztektonika, gazdasági folyamatok stb.) régóta ismert, hogy bonyolult lehet a viselkedésük. A káoszelmélet nagy eredménye azonban annak kimutatása, hogy egyszerű, néhány állapotjelzővel leírható determinisztikus rendszerek is mutathatnak összetett, megjósolhatatlan viselkedést. Determinisztikus voltuk ellenére a kaotikus rendszerek állapotjelzői elsősorban statisztikus módszerekkel írhatóak le."

    okoska... hallgattál volna... ismered ugye? :)
  • MacropusRufus
    #49
    "Doyne Farmer az 1970-es években még egyetemi hallgatóként a világ egyik első mikroszámítógépével tarolt a nevadai rulettasztaloknál, azonban soha nem árulta el, hogyan is csinálta."
    neki még is sikerűlt...
    csak hát nem sokcolos kijelzős okos csilivili vassal ment be, hanem egy közönséges poket pc-vel, ami kb. akkora volt annó mint egy komolyabb számológép, viszont programozható volt. Nem fotózott ő ott semmit, se nem mért.
  • uwu312
    #48
    Azt én értem hogy most hallasz róla először, és nem tudsz róla semmit, és máris van véleményed, méghozzá úgy tűnik sziklaszilárt és örökkévaló.

    A valóság az, hogy 0 információ alapján alkottál véleményt. Nem szégyen, majdnem minden ember így csinálja.
    Elmondanám hogy a káosz gyakorlatilag mindenhol jelen van ha megfelelően részletesen akarsz valamivel foglalkozni. És ha nem lenne akinek ez a szakterülete, remény se lenne rá hogy olyan problémák is megoldhassunk mint amikkel a káoszelmélet foglakozik.
    Egyébként a káoszelmélet nagyjából a matematika csúcsa, úgyhogy fikázd nyugodtan tovább, nem nekem kellemetlen:)
  • Zero 7th
    #47
    Csendben maradtál volna, nem csináltál volna magadból ekkora hülyét.

    Nem "káoszelmélet-szakértő, aki egyetemen tanít", okoska, hanem matematikus professzor, akinek a káoszelmélet a fő szakterülete.
  • Bannedusermail
    #46
    Tévedsz.
    A nyeremények úhy vannak megállapítva, hogy a bank az esélyesebb.
  • Bannedusermail
    #45
    Lózungnak tartom, hogy a 70-es években egy kamerával meg egy mikroszámítógéppel realtimeban tudta volna bárki elemezni egy rulettgolyó mozgását, és tudott volna időben tétet rakni. Ez az ember hazudik, aki meg elhiszi, az zi neki az laikus.
  • simika
    #44
    Kizárt, hogy tudsz mondani olyan játékot, ahol a játékosok nyerési esélye jobb, minta banké. Igaz, hogy jelen felállásban gazdasági megfontolásból csak a hülyék szerencse játszanak, de ha lenne ilyen játék, akkor a gondolkodó emberek is beszállnának, és lefosztanák a bankot.
  • Szefmester
    #43
    Pedig lehet van ahol hasznos rendszert felfedezni a rendszertelenben...
  • Guerilla
    #42
    +1
  • Globalmaster
    #41
    Köszönöm, megerősítést nyert a káoszelmélet szakértő szakértelméről alkotott előítéletem! Kb megtudják állapítani és bizonyítással alá tudják támasztani egy adott esemény (nesze) determinisztikus viselkedését és képesek irányadó következtetéseket levonni bizonyítva azt, hogy az nem is annyira kaotikus, mint amilyennek látszik. Úgy tűnik bármilyen humbugot lehet "egyetemi szinten" tanulni/tanítani...Egyébként a linkkel remélem, hogy a költői kérdésre akartál válaszolni, nem pedig a szakértelmet alátámasztani.
  • Mardekár
    #40
    Szerintem meg annak, aki ötezerrel jön ki :D
  • xyl
    #39
    Bocsi, rossz helyre ment.
  • xyl
    #38
    Tényleg van olyan, hogy káoszelmélet szakértő!¡!¡!¡!¡ nem hiszem eeel.

    Pl. lehetne innen kezdeni: Wikipédia
  • moikboy
    #37
    Szerintem nemigazán vagy tisztában a káoszelmélet fogalmával... Néhány tipp a tájékozódáshoz: különös attraktorok, bifurkáció, nemlineáris dinamikus rendszerek stb.
  • Globalmaster
    #36
    Na de a lényeg!? Tényleg van olyan, hogy káoszelmélet szakértő!¡!¡!¡!¡ nem hiszem eeel..|=\¶[[^<®>®[=&;€¥¥#:6#-°£………… hogy manapság milyen foglalkozásokat ki nem ta……… összefsom magam ezeken a neveken, amiket mostanában hallok... és akkor egyetemi tanár.... tényleg meg lehet élni káoszelmélet "szakértelkedésből"???:DDDD
  • Szefmester
    #35
    Akkor ne duplázz mert azzal csak a pénzed nyerheted vissza hanem triplázz... Anno faterom ezzel vette el a kedvem a rulettezéstől (van itthon kis játékrulett szett), egy primitív triplázással már az elejétől kezdve biztos volt a bankrobbantás. Csak azzal tudtam kompenzálni ha kötelezően kellett tenni máshova is.. de ekkor meg bekalkulálta azt is az összegbe... Egyedül a minimum maximum tétet nem vettem elő, mert hát 11-12 évesen nem gondoltam erre. :/

    Persze ez a módszer még inkább pénzigényes, de ha bejön akkor máris nyertél, és nem csak a pénzednél maradtál. Így szerintem a nullát is kompenzálod. Persze ha az asztalnál van maximum tét akkor buktad... de tutira...
  • hopp
    #34
    A legtöbb helyen lehet rakni még egy kis ideig, miután elindult a golyó. Sőt, automata ruletteknél olyan is előfordul, hogy a golyó az első másodpercben megugrik a peremen, és megáll egy számban, te meg még rakhatsz tétet. Egy ismerősöm gimi után így nyert ruletten kisebb-nagyobb összegeket. Játszott 5-6 órát minimum téten, várta a fent vázolt helyzetet, és akkor felrakta az összes pénzt a fix számra, majd hazament. Nyilván, ha milliókat akarsz így nyerni, akkor jó eséllyel nem fizetik ki, de néhány tíz- vagy százezer forintnál senki nem szólt be.
  • hopp
    #33
    A duplázással az a gond, hogy a 0 miatt (ami ugye se nem fekete, se nem piros) a banknak több esélye van nyerni színre tett tétnél, mint neked.
  • lerboy
    #32
    Ez a golyó kiszámítás tényleg baromság, ahhoz superman-nek, vagy James Bondnak kellene lenni.

    Viszont a bejelentett, működési engedéllyel rendelkező kaszinók nem csalnak. Minek csalnának, hiszen hosszútávon mindenképpen ők nyernek a matematika alapján.
  • Bandris86
    #31
    Szerintem te túl sok filmet nézel.