8
 • vumbi
  #8
  De sotetek vagytok.
 • halgatyó
  #7
  Igen érdekes cikk, bár az eddig is nyilvánvaló volt, hogy ilyesmivel próbálkoznak a pénz urai. Akkor is nyilvánvaló volt, amikor a sajtóban hallgattak róla.

  A cikk és főleg a bele illesztett képek megtévesztőek egy kicsit.
  Ugyanis akik ezekkel a számítógépes modellekkel próbálják a zendüléseket már előre jelezni (az olcsóbb vérbefojtahtóság érdekében)
  nos, azoknak:
  1.) Nem az afrikai törzsek az igazi ellenségeik, hanem a saját népük!
  2.) Nem a múltbeli zendülésekre van ez az egész kihegyezve, hanem az ezután bekövetkezőkre! Amik pont ezeknek a pénzuraknak a végtelen mohósága és még a végtelennél is nagyobb aljassága miatt fognak kitörni.
  3.) A modellezés céljai szintén elsikkadnak. Ha a modell jól működik (nagyon remélem, hogy NEEM!!) akkor -- például -- pontosan tudják majd, hogy mikor kell kirobbantani a zendülést szándékos provokációval, hoigy még időben el lehessen fojtani... mint amikor az erdészek szándékosan gyújtják fel az avart, amikor még nem túl vastag.

  Van ezeknek az eszközöknek egy súlyos hosszútávú mellékhatása: mivel a nép ellen felhasznált eszközök egyre fejlettebb technológiát képveselnek, fennáll a veszély, hogy a nép a technikai civilizációt is meggyűlöli ezek miatt a pénzeszsákok miatt. A nép vezéreinek a Nagy Győzelem után észnél kell majd lenniük, hogy ne a pénzeszsákok által létrehozott bomlasztó szervezetek (mint pl. a Grimbusz... írd: greenpeace) szava érvényesüljön.
 • Archenemy
  #6
  "Gloor rájött, hogy legalábbis a nyugati országokban a nem erőszakos tiltakozó mozgalmak kifulladását jelzi, ha a véleményformálók üzenetei negatívba fordulnak, és a "nem", "soha", "béna", "utálom", "idióta" és más negatív érzelmet kifejező szavak elszaporodnak bennük. A kormányban vagy egy ellentétes ideológiát követő csoportban hemzsegő "idiótákra" történő túl gyakori hivatkozás jó jele egy mozgalom hanyatlásának. A saját táboron belüli "idióták" említése vagy olyan "aljasság" szóvá tétele, mint egy tüntető társ sörének az ellopása, azt jelzi, hogy az egész dolognak majdnem vége. "

  Kíváncsi vagyok, egy átlag MMO fórumból mit hoznak ki :)
 • Amergin
  #5
  Milyen jó lett volna, ugye kedveskéim, ha annak idején a vietnami háború elleni polgári tiltakozást már akkor sikerült volna idejekorán elfolytani, mikor még nem tört elő? Talán sikerült volna tovább folytatni a vietnámiak ellen a terro...öö akarom mondani a kommunizmus térhódítása elleni szentséges háborút.
  Csak hasznos dolog lesz ez, na
 • kvp
  #4
  Latjuk, hogy probaljak modellezni a tarasdalmak mukodeset, de jelenleg az a helyzet, hogy a vilag legtobb esemenye teljesen varatlanul erte az amerikaiakat. Amik nem, azokat meg ok iranyitjak vagy kezdemenyeztek. Ugy nez ki, hogy tul kaotikusak a rendszerek ahhoz, hogy egyszeru modellekkel meg lehessen fogni oket. Bonyolultakhoz meg nincs eleg ember es elerheto adat.
 • mr9
  #3
  cetli, kódolt üzenetek

  016 "Holnap megyünk a Balcsira" -> megtámadjuk a sörözőt xD
 • philcsy
  #2
  "Internetes forrásokat használ - blogokat és a Twittert -, [...] hogy egy ország mely részein van a legnagyobb szükség vízre szárazság idején."

  Igen, mert ha kevés a víz megy a csiripelés, a sivatagban. MU-HA-HA
 • blessyou
  #1
  "If wars were arithmetic, the mathematicians would rule the world."
  –Petyr "Littlefinger" Baelish