22
-
willcox #22 Bizonyára nem járok a "Nagyon sok gyártó weblapjára", mert nem érdekel.
Mellesleg mit akartál a flash-sel? Ami a flash-es sütiket törli, olyanom is van. -
joghurt3 #21 Flasht sem használsz? (Az AdBlocknak speciel ehhez semmi köze.) Persze lehet Java és Flash nélkül böngészni, csak épp minek. Nagyon sok gyártó weblapja be sem jön ezek nélkül. -
willcox #20 Nem nyert. Van adblock és noscript. -
joghurt3 #19 Nagyon el vagytok tévedve, ha azt hiszitek, hogy különböző e-mail cím, felhasználónév és jelszó esetén nem tudnak összekapcsolni titeket. Ha Java vagy flash van engedélyezve a böngésződben, akkor máris kb. egyedileg be tudnak azonosítani téged. Minél egzotikusabb privacy szűrőid vannak, annál nagyobb eséllyel. -
willcox #18 A guglis keresőt használom, de a guglis scriptek és sütik tiltva vannak. Továbbá: nem fix az ip címem, vagyis nem tud rólam semmit a gugli.
Magánügy, hogy hova regisztráltam. De mint már írtam, mindet más email címről és a nick és pw is más mindenhol.
Soha nem vásárolok online, csak személyesen. Ügyeket is csak úgy intézek.
Vagyis: semmilyen profilt nem tudnak rólam készíteni. -
#17 Ha nem vagy regisztrálva sehol beazonosíthatóan, fórumokon meg mindig másik névvel és címmel, akkor senki sem fogja azokat az infókat egy emberré összekapcsolni, akkor se, ha akarja. De nem világos, hogy miért akarná bárki is. Ha személytelen nickjeid vannak erre a célra használt e-mail címekkel, akkor a reklám, spam üzeneteknek sincs értelme, de egy facebook profil elemezgetésének sem látom túl sok értelmét. Sokra mennek pl. a politikai és vallási nézeteimmel.
Ennek semmi értelme. -
willcox #16 Nekem nincsenek ilyen ismerőseim. Pontosabban: vannak, de azok nem is tudják az email címemet :) -
joghurt3 #15 A gond nem azzal van, hogy én kiadom a címlistámat, hanem hogy van legalább egy olyan kretén ismerősöm, aki igen. Vagy aki sima Cc:-vel küldi el ötszáz embernek az aktuális hoaxot. -
nextman #14 Hasznalsz ingyenes email cimet? Hasznalsz google keresot?
Az ismeroseid hasznalnak ilyeneket? Hany oldalon van valamilyen regisztraciod?
Szokqal online vasarolni, ugyeket intezni?
Akkor jo esellyel rolad is van egy profil valahol, vagy egy gombnyomassal keszitheto. -
willcox #13 Miért növeljem a köcsög faszbuknak és társainak a felhasználók számát? Hogy még több bevétele legyen? Az nekem miért jó? -
willcox #12 Milyen érdeklődést? Azt se tudják, hogy vagyok, ha eleve meg sem fordulok ilyen helyeken! Még azokat sem tudják normálisan kontrollálni, akik faszbukon és hasonlókon regisztrálva vannak, hát még másokat! -
#11 paranoiások vagytok -
nextman #10 Nem, akkor felkelted az erdeklodest.. -
willcox #9 Ez nem jó ötlet. Egyszerűbb, ha az ember be sem regisztrál, nem? -
nextman #8 Javaslom a rejtozkodoknek, hogy igenis regisztraljanak be mindenhova, de az adatlapjukat copy paste-el rakjak ossze masok tipikus adataibol.
Hide in plain sight.
http://www.wikihow.com/Hide-in-Plain-Sight -
willcox #7 Szerinted nincs? Észak-Koreából írsz? Vagy Belorussziából? Esetleg usákiából? LOL! -
#6 Szólás és véleményszabadság! Háháhhháááá!!! -
willcox #5 Ki talál meg? Az sg az ip címemen és az email címemen kívül nem tud semmit. Csak a szolgáltató tudja megmondani, hogy kihez tartozott adott pillanatban az az ip cím. A szolgáltató viszont csak akkor adhat ki ilyen adatot, ha bűnügyben nyomoz a rendőrség. Mivel itt nem tudok semmilyen bűncselekményt elkövetni, ezért nincs félnivalóm, meg persze másnak sem. Itt a véleményemet írom le, nálunk szólás- és véleményszabadság van, tehát nincs semmi gond. Viszont nem írok le soha releváns személyes adatot, amit egy közösségi oldalon rendre megtesznek az emberek, fényképet meg pláne nem adok ki magamról. -
#4 Ide minek regisztráltál? Megtalálnak. -
willcox #3 Hiába tárolják le az arcomat, nem tudják kihez kötni. Egyébként is olyan rossz minőségű képeket csinálnak, hogy abból nehéz bármit is összehozni.
Magyarországon a filmek letöltése nem illegális.
Szerintem túl sok olyan filmet láttál, aminek köze sincs a valósághoz. -
end3 #2 Mivel néha jársz-kelsz nagyvárosban ezért az arcfelismerő rendszerek már rendelkeznek a fotós paramétereiddel. Mivel téged a sokféle néven történt regisztrációd miatt a "rejtőzködők" csoportjába sorolt a "nagy analítikus", ezért rátok különös gonddal figyelnek. Ha képes vagy kíhúzott hálókábel és a szomszéd WI-FI-je nélkül internetszolgáltatást igénybe venni, desktop vagy mégjobb(!) laptop gépen, vagy "hurrá" androidon, ios-en, akkor te már régóta az ő "különmegfigyeltjük" lettél. Persze minderre - kicsit nehézkesebben - a mobilhasználat is megfelel.(lsd. pl. INDECT)
Vagyunk még néhányan "küzdők", de mint a Mátrixból tudjuk, a "csáposok" elől nehéz menekülni. Földalatti városod, megerősített fegyveres védelemmel van? Egy ideig-óráig megoldás lehet....
De egyszer csak megérkezik "Smith" ügynök csapata néhány konkrétan beazonosított, kamerázott ciril sub-os film megtekintése miatt és neked annyi. Számítástechnikai adathordozóid begyűjtik mély analízis céljából és mélyen befurva, kapsz a fejedbe aktív tudatmódosító kapszulát. Továbbiakban a "nagy analítikus" IPV6-on, direkt összeköttetéssel szkenneli és adott esetben módosítja a nem megfelelő gondolataid. És szinte azonnal leszoktatnak a megfigyelés-ellenes hozzászólásokról... -
willcox #1 "Egy szociális hálózaton belül..." - KÖZÖSSÉGI hálózat, nem szociális hálózat. Két különböző fogalomról van szó.
Egyébként nagyon idiótának kell lennie annak, aki a levelezési címlistáját is kiadja. Az ilyen ember akár meztelenül is járkálhatna az utcán.
Soha semmilyen közösségi hálózatra nem regisztráltam, a személyes kapcsolattartásra fenntartott email címemet pedig csak olyan emberek ismerik, akik nem olyan ostobák, hogy mindent kiadjanak magukról, vagy másokról. Az összes többi email címem csak alkalmi jellegű. Fórumokon és egyéb helyeken mindig más névvel vagyok jelen, nem valószínű, hogy össze tudnák ezeket kapcsolni, hiszen ezekre is más email címmel regisztráltam.