37
  • ugh
    Az meg mas kerdes, hogy latszolag minenki veri erte a nyalat, csak eppen abba senki sem gondol bele, hogy ezt a szolgaltatok generaljak.
    Cikkeket iratnak es gerjesztik az egeszet.
    Nagyon erdekes amikor a kenyer meg mas, alapveto elemiszer ara felment, akkor nem pofazott senki.
    Ezen kene elgondolkozni....
  • ugh
    Majd telefonalunk kevesebbet.
    Akkro majd ujragondoljak a telefeonszolgaltatok, hogy talan pofatlan haszonszerzesbol lejjebb kene adni.
    DE ZABALNI MUSZALY.
  • ugh
    Az emberek nagyresze micsoda pocs.
    Az senkit se zavart, hogy felbasztak az afa-t 25 rol 27 re.
    Az alapveto fogyasztasi cikkeket is. A benzin ev vegere 500 froncsi lesz az euro meg min 315.
    De a telefonadon meg mindnki hoborog ami meg par forint lesz. Mert ez kurvara fontos.
    Ehendoglesz, de legelabb megbeszelheted az okostelodon.
    Ez egy fasz orszag fasz emberekkel.
    Ennyi.
  • Chriss745
    Csak megersothetem a dolgot. A "nehez" gazdasagi helyzetben levo Irorszagban szinten three-nel vagyok, 40 euro havonta az S2-es elofizuval (ingyen hozzam vagtak a telot), unlimited net (79GB elozo honapban), unlimited hivas halozaton belul, kifele is marha sok perc ingyenes.

Csak kivanok otthonra is ilyen "nehez" gazdasagi helyzetet. Tegnapelott allami unnep volt, elmentunk bevasarolni Tecskoba, mindenki a 2012-es autojaban ult harom-negy szatyor ujonnan megvasarolt cuccaval a dugoban, LCD TV, laptop, mobil, de nem am karacsonyra, csak mert hetfo volt.
  • Chriss745
    En csak azt latom, hogy itt ha az embernek a havi 4000 euros fizetesebol elvesz az allam 20-at, akkor mar kimennek az emberek tuntetni. Osszefognak, senki se megy be dolgozni, strike-olnak. Itt van nemzeti osszefogas.

Amugy konnyu azt mondani, hogy a multi kiviszi a penzt. Kiviszi, mert engedik neki. En is a fizetesemet az angol tulajdonu Tescoban koltom el, a TV-m del-koreai Samsung, a cipom meg amerikai Nike. Megsincs rabszolgasors, megy a gazdasag multikkal is, csak az allam rakenyszeriti a multira, hogy fizesse meg a dolgozot.

Az a legnagyobb baj, hogy az emberek csak ulnek, es varjak hogy jobb legyen. Sajnos sosem lesz jobb amig a kis emberek nem tesznek valamit. Ossze kene fogni, es tenni valamit, nem pedig szethuzni. En innen sajna nem tudok semmit tenni, de biztosra veszem ha lenne egy Magyarorszagi csoport, aki merne es akarna valtoztatni a dolgon, a kulfondon elo, elmenekult magyarok (koztuk en is), nagyon szivesen tamogatnank anyagilag is a vatozasok eljovetelet.

Mi is nagyon szeretnenk haza menni, de rabszolgasorsba nem viszem haza a gyermekeimet.
  • fastleslie
    Még egy érdekesség: Létezik már egy Torrenthez hasonló mobilhálózat elképzelése is: itt nincs szolgáltató, a mobiltelefonok egymással alkotnak hálózatot, a fer-play szerint működik: ha nem telefonálsz, akkor is használódik a telefonod adattovábbításra-elosztásra, de cserébe INGYEN telefonálhatsz, internetezhetsz... De ez olyan, mint a napenergia, bár álszent módon ezt papolják, de egy profitorientált világban szándékosan akadályozzák az elterjedést: lásd, akkor mit adóztatnának? Melyik mobilszolgáltatónak és államnak lenne jó, ha kihagynák a buliból?
  • cateran
    Demagog bullshit-generator on, hmm? KIADASI OLDAL megnyirbalasa fel sem merult? Latom az alairasod "sponsored by FideSS"...
    1 olyan orszagban, ahol hihetetlen osszegeknek lehet a seggere verni mondvacsinalt okokkal (stadionepitesek pl) ott nekem ne duruzsolja senki, hogy KELL barmifele uj ado vagy adoemeles...
    Meglepo modon I(szarkazmus off) a karvalytokes angliaban, oyan verseny van a mobilszolgaltatok kozott, hogy ihaj...Samu S2-es mobil elofizuval, a Three nevu szolgaltatonal..elmondom, hogy szereztem es milyen:) Beblattyogtam 1 uzletukbe..ott az 1ik elado kapasbol korbevezetett, kerdezgetett mire kellene telefon, stb, mutogatott parat, elmondott par dolgot, leellenorizte a bankkartyamat, megkerdezte a nevemet, a cimemet es vihettem a telefont..ingyen (es ez meg 1 "szar" elofizetes, van hogy tv-t, konzolt, anyamkinjat kapsz gratisz) a havidij £35, 2 eves szerzodes, 1,5 ev utan automatikusan uj telefont kapok, 5000 perc ingyen halozaton belul, 5000 sms ingyen es 2000 perc ingyen mas halozatokba (de nem vonalasra) es korlatlan (valoban korlatlan, tetheringeltem vele mar par gigat:P) net.....De ez meg eleg szar, foleg a valoban korlatlan net miatt kellett...
    Ja, hogy a magyarorszagi cegek kozt nincs verseny? Varjunk csak, kinek is kellene szabalyoznia? A kormanynak ES a nepnek....Mind2 szarik bele? Evvan...
  • cateran
    Nem...helyesen: "az emberi huLYeseg hatartalan"
  • cateran
    Es? A profit szo magyarul haszon es nincs a vilagon olyan hely (megkockaztatom) ahol beszabalyoznak, hogy ki, mit csinalhat a sajat hasznaval...(Erdekes modon a turistak ellen nincs kapalozas, pedig a mocskok talicskazzak ki a profitot a sajat orszagukbol es -esetleg- itt vernek a seggere:P Persze nem tul jo hasonlat a magaszemely vs ceg...Hmm lassuk csak..Richter...A rohadek mashol termel es idehozza a profitot a masik orszagbol..remelem jol megrendszabalyozzak majd oket...Vagy vegyuk angliat a kismillio kulfoldi bolttal, etteremmel...azok vajh mit csinalnak a profitjukkal? Lehet, hogy a szemetek kuldenek belole haza Indiaba, Pakisztanba, etc.?Ne adj isten mas -nekik hazai- termeket vesznek belole, erositve a "hazai" gazdasagot? Szabalyozast nekik! Mellekesen megjegyeznem, kb zillio lengyel boltot es normal angol boltokban lengyel termeket lattam...magyart? Nos, hallottam olyan helyrol, ahol arulnak...Aki hulye haljon meg....)
    Szoval hagyjuk a bullshiteket please....
  • FtranX
    nem igy van?
  • caius marius
    "Az emberi hujeseg hatartalan." Ez most komoly?
  • FtranX
    "Ennyire precizen es celtudatosan nem lehet tonkretenni ennyi ido alatt egy orszagot veletlenul"

Az emberi hujeseg hatartalan. A tonkretetelhez nem kellett mas, mint inkompetens, korrupt vezetok es rossz valasztoi igenyek (arra szavazok, aki osztogat nekem..)
    Az ujraelosztast kellene csokkenteni drasztikusan, de azt nem merik, mert ellentetes az inaktiv szavazok erdekeivel. Igy az orszag csak vergodik.
  • caius marius
    ha neked nincs bajod az adoval akkor te vagy hulye vagy, vagy olyan ember akinek nem problema annak befizetese. csak szolok az elobbi eseteben a tobbseghez, az utobbi esteben a "kissebseghez" tartozol.
  • caius marius
    tehat ha jol ertem a telefonos cegek a szemetek, mert amikor a kormany leveszi a valukrol ezt a terhet es a mi nyakunkba varrja akkor ok hoborognek. he? ezt te elhiszed? vajon a dragalatos es szeretve tisztelt kormanyunk miert nem hagyta a tcegeken az adot? miert velunk fizetteti ki? ezek a megmagyarazom gazdasagilag hogyan is van, hozzaszolasok meg szepen felepitett de valojaban hazug dolgok. nekunk 20eve mindig csak a szar java jutott, magyarazat meg mindig van. a paraszt meg elhiszi. csakhogy van egy kis bibi, mindenkinek, kiveve a tehetosebb "reteget", kezd elfogyni a turelme meg a penze aztan mikor tele lesz apohar, nem kell majd a magyarazat hanem csak borul minden. na aznagyon jo lesz.
  • caius marius
    na ezen az utolso mondaton majdnem.elsirtam magam. mennyire qrvara igazad van!!!
    en a munkahelyemen, a barati koromben meg mindenhol azt mondom ,.hogy ennek hatart csak mi kicsik szabhatunk, erre itthon az osszes birka csak nez mint kezdo buzi a gozfurdoben, es nem ertik, hogy miert beszelek ilyentet. nemsoka pakolok en is es megyek innen, gyerekestul kutyastul...
  • asgh
    Most is kifizeted ezeket az adókat, csak a telekom cégek beépítik az áraikba. Az új adó kapcsán a telekom cégek akkor járnának el tisztességesen, ha az adó arányában csökkentenék az áraikat (így a fogyasztói ár nem változna), hiszen amit most percdíj alapon kivetnek, azzal a telekom cégek különadóit váltják ki. Most azon megy a balhé, hogy a telekom cégek inkább árat emelnének, a különadó kivonását meg köszönik szépen és elraknák nyereségnek. Ezt addig meg is tudják tenni, amíg nettó demagógiával a lakosság bármi ellen felbőszíthető, amit adónak hívnak, még akkor is, ha véletlenül pont nem őket, hanem a multikat adóztatják.
  • sad1976
    Nekem 2150 a havi számlám.ami teljes egészében lebeszélhető.eddig még 1xsem haladtam meg!na majd ezután megfogom.mert ha beszélek teszem azt 60 percet. akkor azért fizetnem kel 120ft-ot.amit a 2150 forintomhoz szépen hozzá csapnak.akkor már a teljes előfizetés lebeszélhetősége sem valami nagy opció.főleg,hogy szinte mindegyik az már. Ezután majd jöhet a forgalom alapú internet adó is.1Gigánként 100ft.akkor meg mi a jó édes anyámért fizetem az áfát!?(27%) Hé! Az nem forgalmi adó? Dehogynem! Ez az új adó a forgalmi adó forgalmi adója.
  • asgh
    Jelenleg a legtöbb adó a munkát terheli. A költségvetés bevételi oldalából meg nem lehet engedni, mert az ország 2004 óta túlzott deficit eljárás alatt van, azaz a költségvetési hiányt 3% alatt kell tartani.
    Tehát lehet választani: vagy a telekom társaságokat és a bankokat adóztatja a kormány, vagy a munkabérekre rak újabb terheket. A telefonadó ugyanis azt az adót váltja ki, amit jelenleg is fizetnek a telekom cégek.
    A telekom társaságok most azt próbálják elérni, hogy - megfelelően felhergelve a lakosságot - teljes egészében átháríthassák az adóterheket a fogyasztókra, mert akkor a kormány k. annyát fogják szidni és nem őket. Tehát ha tovább megy a vérgőzös acsarkodás (amiben persze a politika is vastagon benne van), akkor csak annyi történik, hogy a telekom cégek megemelik a percdíjaikat az adóra hivatkozva - szemérmesen elhallgatva, hogy ezzel egyidőben az ő vállukról ugyanakkora adóteher kerül le -, így amit a lakosság extraként befizet, az náluk nyereségként jelentkezik. A lakosság érdeke tehát az, hogy a telekom társaságok ne tudják ráterhelni a fogyasztókra a telefonadót, amit jelenleg úgy a legegyszerűbb elérni, ha az emberek nem dőlnek be a telekomcégek hangulatkeltő kampányának.

narumon:

A pártpoltikai alapú köpködésre van elég hely a neten, semmi szükség ezeket a fórumokat is lealjasítani oda.
  • tcpip2
    Mondd nekik azt, hogy aki haszonélvezője a dolgoknak, az örül neki, aki meg megdolgozik érte, az belefásult, és napi munka után örül, ha lerogyhat a seggére egy kicsit pihenni. Legfeljebb hőbörög egyet a családnak vagy a fórumokon.
    Amúgy mi lenne az alternatíva? Tüntessünk? Zúzzunk be pár kobakot? Várjunk a következő választásig?
  • Chriss745
    Hal istennek par evvel ezelott sikerult kimenekulnunk a csaladdal az orszagbol egy nyugat-europai orszagba. Latva mi folyik otthon, es osszehasonlitva a helyi helyzettel egyre biztosabb a meggyozodesem abban, hogy Magyarorszagon az orszag tudatos tonkretetele folyik. Ennyire precizen es celtudatosan nem lehet tonkretenni ennyi ido alatt egy orszagot veletlenul.

Akarhanyszor meselem ittenieknek, legyen az angol, ir, nemet vagy francia, hogy mi a helyzet Magyarorszagon, hol vannak a berek, es milyen magasak az ado terhek, mindenki, ismetlem mindenki kivetel nelkul ezt kerdezi rogton:

"Es miert hagyjak ezt az emberek?" - mit valaszoljak erre?
  • narumon
    Én ezt mondom már régóta...
  • fastleslie
    Igazából nem is a magas és igen sokrétű adózással van itt a gond, bár elég rosszul esik az embernek... A nagyobb gond az elmaradt bérszinvonal, nincs miből adózni! Ha teszem azt 130 eFt-om van egy hónapban, akkor nem tudok (hitelt ne!) többet költeni: Kevesebbet tankolok, telefonálok, kevesebb pénz húsra, kajára... Így összességében az adó ilyensformán rontja a gazdaság vérkeringését, de többletet kérdéses hogy tud-e hozni? Még az sem kizárt, hogy mínuszba megy! Egy példa: Magyarország Európa közepén jó helyen van. Átmenő tranzitforgalom, sok szomszédos ország... Ha mi csak egy kicsivel is olcsóbbak lennénk, ide jönnének tankolni, vásárolni... Most éppen hogy innen is kimennek. Amit külföldön költenek el, abból nem lesz kis országunknak soha egy fillérje sem...!
    És a legfontosabb: Kit érdekelne, hogy mennyi az adó, ha utána annyi marad, hogy abból kényelmesen meg lehessen élni? Lásd észak európai országok példáját...
  • sanyicks
    "abból tartják fent a hálózatot, fejlesztenek, stb stb..."

HA HA HA. Csak hiszed! Talicskázzák kifelé a pénzt, esetleg a töredékét (1%) fejlesztésre költik. Esetleg. Ha nincs meg a talicskázandó összeg, beszüntetnek minden fejlesztést, lásd tré kom.
  • szomferi
    azt legalább tudod hogy jó kézbe kerül, abból tartják fent a hálózatot, fejlesztenek, stb stb... de ha a kormányhoz kerül, mi lesz vele? megy a tőzsdére meg a zsebekbe, oszt' szevasz...
  • Skynet
    Dolgozok, kapok fizetést, ebből befizetem a személyi jövedelem adóm és a járulékaim. Ezen kívül majd fizetem a tranzakciós adót is. Aztán elmegyek az automatához leveszem a fizetésem, és fizetek egy újabb tranzakciós adót. Bemegyek a boltba vásárolok, befizetem ezek után a forgalmi adót. Ja meg a csipsz adót...... már majdnem el is felejtettem. Teszem azt autóval megyek, akkor kell tankolni is, tehát befizetem a literenkénti 120 forintos jövedéki adót, és azt az áfát amit a jövedéki adóval megdobott nettó benzin ár után fizetek (ugye a benzinár több mint 50%-a adó). Ergó adózok az adó után... Valamint befizetem a súlyadót, meg a baleseti adóval terhelt kötelezőmet. Mondjuk modern ember vagyok telefonálok, internetezek, majd hónap elteltével megjön a csekk amit ugye a telefon -és internet adóval terhelnek, és mikor a postán befizetem a csekket, még akkor is fizetem a tranzakciós adót. Miért érzem úgy, hogy át vagyok baszva?
  • narumon
    Hát ha ezt így gondolod akkor neked csak gratulálni tudok.
    Részemről én hányok az ekkora alattomos és sunyi lépésektől amit most a kormány csinál. Ráadásul egyenesen irányítja az országot a mélybe. Ha annyira hülyék hogy azt gondolják, hogy ettől több lesz a bevétel akkor még az általános iskola 8 osztályát sem végezték el. (valószínűleg a gazdasági miniszter schmidtelte az érettségiét is).

Csak én érzem úgy, hogy a valóságtól teljesen elrugaszkodott emberek ülnek ott fent?
  • asgh
    Érdekes, ha a mobilcégek emelik a percdíjaikat, az nem változtatja meg a telefonálási szokásokat, de ha 2 forint adó kerül rá, az meg igen.

mad mind:

A telefoncégek havonta változtatják a csomagjaik feltételeit, kedvezményes időszakok, ingyen lebeszélhetőség, adatforgalmi díjak, roaming, stb. díjaik csomagonként folyamatosan változnak. Ehhez képest technikailag nem tudnának megbírkózni a perc alapú adóztatással? Muhaha.
    Van erre egy szép magyar mondás: "nem akarásnak nyögés a vége".
    Értem én, hogy senki sem szeret adózni, és a telekom cégek igyekeznek minden kommunikációs csatornán bőszíteni a lakosságot, hogy kedvezőbb tárgyalási feltételeket verekedjenek ki maguknak, de ehhez nem ártana hitelesebben érvelni. Ha ugyanis a néphülyítésre szocializált marketingeseikre bízzák az emberek meggyőzését, az olyan kontraproduktív lehet, hogy a végén a világon először egy adó kivetése szavazatokat hoz a kormánynak.
  • dyra
    "hiszen az informatikai rendszerüket jelentősen fejleszteniük kell ahhoz, hogy ez az adó beszedhető legyen."

Ezen kicsit felnevettem. Másodpercre pontosan tudják mikor kivel mennyit beszéltem (számlák alapján) akkor gondolom a percekkel sincsenek gondba. Az adó a tervezet szerint perc alapú lesz. Tehát ha 500 percet beszéltem akkor 500*2 vagyis 1000 forint.

Na most ha ehhez komoly informatikai fejlesztés kell akkor szeretném őket megkérdezni, hogy a fenébe működik most a rendszer?
  • mad mind
    Tudják, mennyit telefonálsz itt a kiszámytással van gond, mert a tervek szerint az első 10 perc ingyenes lenne, és 30.000 forint felett(ebben nem vagyok biztos) szintén nem kell tovább fizetni, szóval ezeket kéne személyenként folyamatosan ellenőrizni. Ja és más kedvezmények is lehetnek. Ezek miatt elég nehézkes a kiszámolása.
  • BalMat
    "az informatikai rendszerüket jelentősen fejleszteniük kell ahhoz, hogy ez az adó beszedhető legyen" - Tehát most nem tudják, hogy adott hónapban melyik előfizetőjük mennyit beszélt? Akkor mi alapján számláznak?
  • sempron07
    Pont telemarketinges cégem van, bele se merek gondolni...
    Bár már így is nagyrészt VOIP alapon telefonálunk.

Aki csak havi 2 órát telefonál, az ne is vegyen nagy előfizetői csomagot.

"Ne a zemberekkel fizettesség meg!" Hát ufókkal? Mindenképpen az ember, konkrétan a fogyasztó fizeti meg, ha a "csak" a cégekre vetnék ki.
  • Glutamin
    Nekem pl családbarát kedvezményem van. Elég sokat telefonálok "átalánydíjért" a csajommal, meg a szüleimmel is. Mondjuk egy 50 perces beszélgetést is percalapon megadóztatnának? Csak gratulálni tudok az ilyen korlátolt javaslatokhoz. Emeljék meg az áfáját a telefonálásnak azt csókolom. Az teljesen arányos a fogyasztással és senkit nem diszkriminál.

• Cat #5
    Pont hogy percalapú lenne a jó, ugyanis a nem percalapú a kevesebbet telefonálókat sújtaná aránytalanul nagy mértékben.

Nehogymár ugyanannyi legyen az adó, ha én 2 órát telefonálok egy hónapban és ha 20-at.
  • sanyicks
    "Ne a zemberekkel fizettessék meg!"
  • Andr0
    de ezzel az adóval 1 probléma van... a magyar cégek húzzák a rövidebbet vele.

Amúgy meg már így is nőtt a kurvák száma az egyetemisták között mert a mindenkori kormány a) munkába állást megnehezíti b) egyre több adót vet ki c) mindenki tudja hogy diplomával is csak nehezen lehet elhelyezkedni, hát még nélküle...

Szerinted e mellé ha még el is vennék az ingyen telefonálást a fiataloktól és a magyar cégektől pontosan milyen irányba mozdul a magyar gazdaság? Oh... és nem a "brutális" összegről van szó, hanem a tudattól...

Ez minden szempontból kétségbeesett és ostoba lépés.
  • sempron07
    De jó, hogy már itt is kezd mindenki politizálni.
    Caius Marius van erre megfelelő weboldal!

Én bármelyik alternatívával meg tudnék barátkozni, az adóval nincsen bajom, csak ne perc alapú legyen, az első perctől kezdve. Jó érzés ingyen telefonálni - a havidíjért cserébe, és ezt az érzést nem szeretném elveszteni... :S
  • caius marius
    Orban es az o kedves kovetoi mehetnek a jo picsaba!!!
    szarra fognak mindent tenni. vagy le kell vagni a fejuket vagy el kell huzni innen...