72
  • DontKillMe
    #72
    "Nem rossz film, a kepregenyesek kozt meg eppenseggel kiemelkedo, alapszintu sztorival, jo poenokkal, utos akcioval es latvannyal...PONT.."
    -Kb pont ennyi. A képregény fanoknak húbazzeg, a többieknek hümm-hümm.
  • zetortraktor
    #71
    Szóval nem értetted meg a párbeszédeket és a történet alakulását, a miérteket sem fogta fel a logikád és a film a hibás? Értem. Kicsit egyszerű a gondolatmenet, de az előbbiek miatt nem csodálkozom rajta.
  • COOLancs
    #70
    Sajnos láttam eme eposzt, kár hogy nem lehet visszakérni a mozijegy árát :S Értelmetlen párbeszédek, logikai bukfencek és újrahasznosított jelenetek garmadája. Az utolsó fél óra a Transformers 3-ból lett kiollózva, csak itt nem Chicago a helyszín hanem New York. Persze egy újszülöttnek minden vicc új, egy bizonyos korosztály alatt biztosan letaglozó élmény... Hogy jót is mondjak, a Hulkot alakitó doki performansza már-már értékelhető lett. Legalább tudom hogy a 2. és 3. részt messze kerülöm majd.
  • jaho
    #69
    Monitoron, DVD-minőségben na perszejó vicc
  • cateran
    #68
    Eszem toporog mennyi baromsagot be tudnak boffenteni egyesek..Az egyik oldalon szapuljak, hogy "latvanyfilm" meg "alsogatyas szuperhosok" bizonyitvan, hogy lathatoan halvany lila fingja sincs az illetonek az egesz mufajrol..A masik oldalon meg mar-mar gorog dramai szintet meguto, vilagklasszis mestermukent emlegetik (a kulonfele Joker kifigurazza Supermant agymenesrol nem is szolva)..Na az is netto baromsag:P
    Nem rossz film, a kepregenyesek kozt meg eppenseggel kiemelkedo, alapszintu sztorival, jo poenokkal, utos akcioval es latvannyal...PONT..
    A karakterek regebb ota leteznek, minthogy az itt kommentelok kozul legalabbis nehanybak a SZULEI megszulettek volna..(miheztartas vegett: Amerika Kapitany 1941-es "szuletesu", de az Avengers is ropke 59 eves..Felesleges es eszbontoan ostoba dolog belemagyarazni mindenfele baromsagot...C.A. kutyakozonseges propagandafigura, a 2. vh. termeke... )
    Jut eszembe...B.W. (Black Widow) KEM es nem katona..ezert kepessegei a harcmezon elegge korlatozottak, foleg a tobbiekhez kepest..
  • Balumann
    #67
    "Most őszintén, de mi érdekli az embereket abban, hogy pizsamában, kívül hordott alsógatyában röpködnek a szuperhősök? "

    Ez már nem az a kategória (mint pl. a Superman volt), ahol a hősnek gyakorlatilag korlátlan ereje van meg csak úgy össze-vissza tud röpködni. Mindegyik karakternek megvan a tulajdonsága, így érdekessebbé is válik, hogy hogyan harcolnak, hogyan oldanak meg feladatokat, problémákat. A képregényeket illetve a rajzfilmeket azért át is írták valamennyire, hogy azért ne legyen olyan nagy hülyeség.
    Másrészt a filmnek van története, vannak benne poénok, érdekességek, és ott van a 3D-s látvány és állatijó hangok is, ami miatt bőven van miért megnézni, és lehet élvezni a filmet.

    "Azért, mert gyerekesek. Kábé pont ezért nem nézek már manócska kalandjait, meg nyuszikát az erdőben."

    Attól még, hogy hősök meg főgonosz van benne, nem lesz manócska kalandjai kategória. Nem gyerekes film.

    "Eleve az volt a kérdésem lényege, hogy mi a műfaj vonzereje, erre a sok kis buzi lerohan, mert kiakad azon, hogy ami nekik tetszik, az esetleg másnak nem."

    Az a baj, hogy nem azért rohantak le... Kultúráltan kéne véleményt nyilvánítani, és nem divatfikázni, provokatívan leszarozni egy filmet. Ráadásul az nekem valahogy alap, hogy nem szarozok le olyat, amit nem láttam, majd trollkodom tele a topikot azzal az indokkal, hogy beszóltak. Amit te csináltál az itt 100% -os trollkodás és provokálás. :/
  • sandor8206
    #66
    film pedig nézhető, comic-filmek között top 3 simán benne van sztem
    az meg, hogy tarolni fog várható volt sztem, de hogy ennyire az tényleg meglepő
    USA szereplésnek sztem jót tett, hogy világszinten előbb ment és tele a net a jó kritikákkal, véleményekkel
    Várom a 2. részt...de azért kevesebb comic-filmet (nekem se a szívem csücske a műfaj) és több eredeti blockbuster cuccot
  • sandor8206
    #65
    ki az a hülye aki olyan helyre posztol ami nem érdekli, kb. én még a cikkeket se olvasom el ami nem érdekel
    1. tényleg egy idióta
    2. unatkozik és trollkodással dobja fel
    mindkettő szánalmas
  • asgh
    #64
    Az Avengerst nem akartam megnézni, mert a tököm tele van már a hetente megjelenő szuperhős filmekkel. Aztán a haverjaim, akik látták (és adok a véleményükre) meggyőztek, hogy jó a film és az ellenérzéseim ellenére megnéztem. Nem bántam meg, mert Josh Whedon a téma ellenére bele tudta csempészni azt a humort és jó hangulatot, ami a Firefly sorozatot jellemezte.
    Persze léteznek az Avengersnél sokkal jobb filmek a látványfilm műfajban is, de kit érdekel? Végre egy látványfilm, ami szórakoztató és mégsem folyik ki az agyam az egydimenziós történetvezetéstől és a hiteltelen párbeszédektől. A megfelelő ritmussal adagolt humor pedig egyenesen vérpezsdítő újdonságként hatott ebben a műfajban.
    Ami pedig a kultúrharcos indulatból eredő fikázást illeti: aki zsigerből elutasítja a látványfilmeket és itt veri a nyálát, az ugyanolyan szánalmas, mint ha valaki művészfilm fórumokon osztaná az észt, hogy azok mind szarok, mert kevés bennük az anyagi kár.
  • Shiloh
    #63
    Max 1-2 ember tartja szarnak, de azoknak annyi esze is van.
  • nextman
    #62
    A stilus maga az ember, es ha valaki minosithetetlen stilusban ir masokrol, az bizony onmagat minositi.:)

    Aki meg nem latta a filmet nem nyilatkozhat rola erdemben.
    En sem lattam meg, de engem erdekel ez a kategoria, es allitolag ez ennek a kategorianak a legjobbja, ezert tervezem megnezni. Ezert nincs ertelme fikazni, ha nem is szereti valaki ezt a mufajt, azt elismerheti, ha kiemelkedik a hasonlo alkotasok kozul.

    A kerdes pedig, hogy ez mert erdekelhet valakit, mondjuk felnott embert is? En nem ertem, hogy nem erdekelhet valakit. De szerintem a mesek is erdekelhetnek valakit, felnotten is.
    Ami engem nem erdekel pl. az a teljesen realis vilagot bemutato szubkultura vagy gengszter filmek. Na azokon elalszok. Epp a scifi/fantasy iranyzat erdekel, ami nem a valosag bemutatasara torekszik, hanem egy alternativ vilagot teremt meg. Szamomra ez az erdekes.

    De a vilag igy szep, hogy kulonbozoek vagyunk, es kulonbozo dolgokat szeretunk, ezt is jo lenne mindenkinek megerteni.
  • Dynamic
    #61
    Miért szereti valaki a technot, az animét vagy kubizmust? Tényleg magyarázatot vársz arra, miért tetszik egy műfaj? Istenem...
    Azért vicces, hogy mindig jön valaki aki megpróbálja a tudomásunkra hozni, hogy ő mekkora entellektüel, mert ő elgondolkodtató tartalmat is vár minden(!) filmtől, és amiben ez nincs, az szemétre való utolsó gagyi.
  • nlght
    #60
    akkor a tények:
    1. azt mondtad nem láttad a filmet
    2. azt mondtad nem láttad a többi képregényfeldolgozást (1-2 kivétellel)
    3. de szerinted szarok
    3. nyafogsz, hogy "Eleve az volt a kérdésem lényege, hogy mi a műfaj vonzereje" közben meg el sem olvasod, pedig leírták, hogy mik az ilyen szuperhősös, szórakoztató látványfilmek vonzereje
    4. nem szereted a műfajt, de itt vagy egy CSAK EZZEL foglalkozó cikk fórumában és tiéd messze a LEGTÖBB komment !!!!!!!!!!!!!!!
    5. szted a kommentelők 95%-a trollkodik veled szemben: "az emberek 95%-a itt egy büdös troll"

    Kapjál már a fejedhez! Úgy oltasz mindent és mindenkit, hogy nem vagy kompetens a témában! Intelligens ember nem mond véleményt olyasmiről, amit nem ismer. Ne égesd tovább magad te idióta!
  • Yany
    #59
    Beidézem, amit egy másik Avengers-hírben már megírtam, mert fenntartom a véleményem:

    Gyerekek! Ez a szórakoztatás! Tudjátok mi jött le nekem a moziban a sírvaröhögések közepette: ezt a filmet a színészek is élvezték, nem is kicsit. Egyszerűen lubickolnak a szerepekben.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Ahogy Amerika kapitány már-már nevetséges hazafiassága összecsap Thor színpadiasságával és Vasember öntelt "bájával", az szenzációs. A filmben a legjobb, hogy nem csak hogy megőrizték a készítők a karakterek jellemfiguráit, de még egymásnak is szegezték őket kisarkítva, kiélezve azok fő vonásait.


    Nálam csillagos 5-ös a film. Aki meg mély drámát akar, az üljön be egy arra szánt filmre. Nagyon rég nem voltam már úgy moziban, hogy több párbeszédről is amiatt maradtam le, hogy a nézők próbálták összeszedni magukat egy-egy poén után (akárcsak mi ketten a párommal)...

    (a 2D-s változatra ültünk be és gondolkozunk egy második kanyaron)
  • szomferi
    #58
    na, pont olyan mondja hogy szótárazzon, aki azt se tudja leírni hogy újabb :D

    3D-be megvolt már, ha lesz lehetőségem Pesten IMAX-ben megnézni, nem habozok, és megnézem ott is
  • immovable
    #57
    Ne etessétek a trollt!
  • Magnum PI
    #56
    "Ahogy mondtam körülbelül annyi intelligenciára vall,mintha bemennél egy TITANIC filmvetítésre és köpködnél mert elsüllyed a hajó...." - ez teszett :)
  • Skynet
    #53
    Apropó abba a 95% trollba pont beletartozol mert ordító baromságokat fröcsögsz...:)
    Hozzád se szóltam de fröcsögöd az "önjelölt buzzancs" és hasonló roppant tartalmas kommenteket...
    És a hozzászólásaidból ítélve baromi okosnak tartod magad csak közben egy ostoba kis gyökér vagy,aki még arra sem képes hogy átlássa a sorokat.:)
  • Magnum PI
    #51
    Szerintem te most azt gondolod hogy ezt neked írtam, de nem igazán. Sima véleménynyilvánítás volt a negatív kritikákra. A legtöbb ember akkor fikáz egy filmet ha már látta, és ők azok akik csalódtak a filmben. Mert tudod aki beül egy filmre és nem azt kapja amit vár az csalódik, nem olyan bonyolult ezt kikövetkeztetni.

    "Vannak olyanok, akiknek a műfaj idegen, és nem is érdekli őket. " - akkor azok akár kussolhatnának is és foglalkozzanak azzal amit szeretnek.

    Akkor tegyük tisztában a dolgokat. Te most láttad a filmet? Testszett? Mást vártál?
  • Doktor Kotász
    #50
    "Aki ettől a filmtől többet várt az ne nézzen ilyen stílusú filmeket. Nagyon jó film volt, és pont az hozta amit várni lehetett tőle. Könnyed, látványos képregényfilm jó poénokkal. Én pont ezt vártam és ezt is kaptam. Nem igazán értem miben lehetett csalódni. "

    És hol olvastad, hogy bárki is csalódott benne?
    Vannak olyanok, akiknek a műfaj idegen, és nem is érdekli őket.

    Meg vannak olyanok, akik ezen felháborodnak.

    És nagyon kevesen vannak azok, akik értelmesen beszélni is tudnak, ha ez szóba kerül.
  • Doktor Kotász
    #49
    " főgonosznak is megvan az indoka arra amit tesz nem pedig "én leszek a világ ura mer csak höhö" típus, összeszedett az egész, a maga nemében "hihető", egy-két dolgot leszámítva."

    Igen, számomra a főgonoszos én leszek a világ ura mer csak höhö és az egyébb klisék a kizáró ok.

    A régi Batman filmeket úgy mentem be megnézni a moziba a barátaimmal, hogy tudtuk, hogy szétfogjuk röhögni magunkat. Pl, amikor Joker felkap egy szemüveget, és megkérdezi Batmant, hogy ugye nem ütne meg egy szemüveges embert. Az egész annyira groteszk és morbid volt a humor szempontjából, hogy paródiaként volt felfogható. A Superman gagyiságának és gyermetegségének karikatúrája volt az egész. Szét röhögtem magam, de az egész mozi úgy jött ki a vetítés után rajtunk kívűl, hogy mi ez a szar, meg nem érti, hogy ez mos mi is volt. A Hancockot csak azért néztem meg, mert ajánlották, hogy az is inkább műfajparódia lesz.

    Na de az a legmegdöbbentőbb, hogy Amerika Kapitányt néznek azok, akik két cikkel arrébb, még a sárgarépából is azt vezetik le, hogy fújj USA.
  • Magnum PI
    #48
    Aki ettől a filmtől többet várt az ne nézzen ilyen stílusú filmeket. Nagyon jó film volt, és pont az hozta amit várni lehetett tőle. Könnyed, látványos képregényfilm jó poénokkal. Én pont ezt vártam és ezt is kaptam. Nem igazán értem miben lehetett csalódni.
  • Kensin
    #47
    Pont az a lényeg, hogy ez a film már jóval több mint ami anno volt az első Superman filmmel, hogy egy kívül hordott alsógatyás ember repked ide-oda. Pont nemrég volt a TV-ben, és fogtam a fejem hogy te jó Isten, ennyire összeszedetlen dolog lett ennyire híres akkor?

    Az Avengers már több ennél. Persze az alapja mindig is a képregény, és ezért olyanra csinálják hogy a kisebbek is élvezhessék, de sokkal több van már benne, amitől ennyire sikeres is lett. Nem az a lényeg hogy "szuperhősök jajdejó!", hanem ezek karakterek jellemekkel, amiket nagyon jól elkészítettek és a színészek is szépen kihozzák. Vannak saját gondolataik, gondjaik, és sok más egyéb azon kívül hogy mellesleg képesek valamire amire egy átlagember nem.
    Emellett pedig a saját univerzumát az egésznek szépen felépítették, mindennek van oka, a főgonosznak is megvan az indoka arra amit tesz nem pedig "én leszek a világ ura mer csak höhö" típus, összeszedett az egész, a maga nemében "hihető", egy-két dolgot leszámítva. (Régen ez fordítva volt, pl a Superman filmben fogtam a fejem ahogy Lex szépen levezette szinte nulla infó alapján hogy a kriptonit megöli Superman-t)
    Plusz tele van az egész film nagyon jó poénokkal, és látványilag sem egy utolsó alkotás.
  • Doktor Kotász
    #46
    "Te ezzel a "stílussal" tényleg beteg vagy, és szánalmas. "

    Neked semmi csúnyát nem fogok most mondani, mert alapesetben még igazad is lehetne. Sőt, el is fogadom, ha így gondolod, nekem ebből a szempontból ez nem fájó. Az én szempontom meg csak annyi, hogy hirtelen ráébredtem, hogy az emberek 95%-a itt egy büdös troll, úgyhogy nehogy már kedves legyek velük. Legalább jól felidegeítik magukat.

    Eleve az volt a kérdésem lényege, hogy mi a műfaj vonzereje, erre a sok kis buzi lerohan, mert kiakad azon, hogy ami nekik tetszik, az esetleg másnak nem.
  • Doktor Kotász
    #45
    "Ismét bebizonyosodott, hogy mennyire szánalmasok azok, akik nem érik be azzal, hogy tetszik neki a film, de még elviselni is képtelenek azt, hogy másnak meg nem tetszik. A kérdés, hogy vajon miért fáj nekik? "

    Vingo, te megfogtad a lényeget.
  • ppista
    #43
    Te ezzel a "stílussal" tényleg beteg vagy, és szánalmas.
  • Doktor Kotász
    #42
    "Willcoxtól már megszokhattuk az eféle intelligenciamentes hozzászólásokat, nade tőled?! Miért nem lehet úgy véleményt írni, hogy "Nekem nem tetszett( , mert )", vagy valami hasonló? Akik eddig megnézték, többségüknek mind nagyon tetszett, nekem is, akkor milyen alapon jelented te ezt így ki, hogy szar, mitől szar egy film? Mert neked, meg willcoxnak nem tetszik, vagy mi a fene? :D "


    Veled kivételt teszek, és másként kezellek, mint ezt a sok kis buzit.

    A 8-as hsz-ben ezt írtam:

    ***********************
    Most őszintén, de mi érdekli az embereket abban, hogy pizsamában, kívül hordott alsógatyában röpködnek a szuperhősök?
    ************************************************

    Erre lehetne válaszolni is. Nem, ehelyett a sok kis köcsög itt veri a nyálát.
    Nehogy már ne küldjem el a kurva anyjába a sok kis parasztot...
  • Doktor Kotász
    #41
    "Agyatlan fikázók=hétvégén letöltöm a mozis verziót és megpróbálom megnézni méltathatatlan minőségben, ezután sír a szám, hogy uuu de nem jó.

    Naggggggyon jó film lett! "

    Na egy újjabb retardált buzi.

    Nem, nem töltöttem le, nem, nem fogom letölteni, nem, nem fogom megnézni.

    Pusztán azért, mert a téma infantilis. Na menj, és szótárazd ki te fasztarisznya!
  • Doktor Kotász
    #40
    Sokáig fog minden buzeráns kisköcsögöt elküldeni a kurva anyjába, aki vette a bátorságot, hogy a #8-as hsz-em alapján beugasson.
  • Kensin
    #39
    "Nézte a faszom.
    Elég volt látni a trailert, hogy ne érdekeljen."

    Elhangzott a lényeg :)

    wraithLord: Szorozd fel az Iron Man-t néhánnyal és megkapod az Avengers-t. :) Az egész filmen át megvan az a fajta stílus és jónéhányszor önironikusan poénra fogják magát a szuperhősös műfajt is, legtöbbször Stark-al persze.
  • Doktor Kotász
    #38
    "Eszméletlenül jó film lett.
    Az agyatlan fikázók viszont látom ide is betévedtek, akik valahogy nem állják meg, hogy ne járassák le magukat és ne tegyenek teljes tanubizonyságot róla hogy mennyire fingjuk nincs arról amiről beszélnek... "

    Na itt még egy agyhalott.

    Hahó, nekem tökéletesen fogalmam van arról, hogy miért nem nézek meg szuperhősös filmeket.

    Azért, mert gyerekesek. Kábé pont ezért nem nézek már manócska kalandjait, meg nyuszikát az erdőben.
  • Doktor Kotász
    #37
    "Ha tartalmat vártok ilyen filmtől akkor nem a film a szar hanem a csökevényes gondolkodásmódotok....:) "

    Egyébként hol az anyád picsájában írtam, hogy tartalmat várnék el ezen filmektől? Semmit nem várok el tőlük, nekem túl gyermetegek. Tehát maga az ötlet bukott.
  • Doktor Kotász
    #36
    "Na látom megjöttek a látványfilmek divatfikázói..... Avagy az idióták.:)
    Ez a film egy mezei egyszerű látvánnyal szórakoztató szuperhős mozi akart lenni, és annak tökéletes. Ha tartalmat vártok ilyen filmtől akkor nem a film a szar hanem a csökevényes gondolkodásmódotok....:) "

    Akkor menj el szemészetre, mert nem a látványfilmeket fikázom.
    A szuperhősös műfajt tartom debilnek, gyerekesnek, ostobának. Nem zavar, hogy mást érdekel, nem is nézem le azokat, akik kedvelik ezt a műfajt, csak egyszerűen meglep. Egyébként meg nem közöltem volna senkivel sem, hogy szar az egész szuperhősös bármi, ha nem betegeztek volna le itt mást, akinek ezek nem tetszenek.
  • Doktor Kotász
    #35
    Egy kiemelkedő kivétel van, és az a Hancock, bár lehet, hogy nem így kell írni. Önmagában egy paródia volt a műgaj ellen.
  • Doktor Kotász
    #34
    Azért kérlek, hogy tudjál pampogni bazmeg.

    Faszé pampogsz azon, hogy szerintem ezek szarok? Beléd reked a fos, ha nekem nem tetszenek ezek a filmek? Majd akkor pofázzál, ha valakit leugatok azért, hogy milyen filmek tetszenek neki baszom az anyádat te fasztarisznya geciputtony!

    Ha meg elkezdesz itt nekem pampogni, hogy mikent nem mondok még le is szophatsz!
  • ppista
    #33
    Szerintem egy bizonyos kor felett már kissé ciki megnézni egy olyan filmet amiben "szuperhősök" repkednek, de mivel idióta vagyok, az én véleményem nem számít.
  • morden
    #32
    "Na látom megjöttek a látványfilmek divatfikázói..... Avagy az idióták.:)"
    Tehát aki nem éri be a parasztvakítással, az egy idióta, értem :D
  • Doktor Kotász
    #31
    Nézte a faszom.
    Elég volt látni a trailert, hogy ne érdekeljen.
  • zetortraktor
    #30
    "Egy olyan filmet ami szimplán látványmozinak készült és annak tökéletes?"

    Ha csak ennyi lenne a The Avengers, akkor nem lenne ekkora siker, nem tetszene ennyi embernek. Épp ez az, hogy sikerült hozzátenni valamit. Látványt bárki tud csinálni és a látvány sok agyatlannak elég is lenne hogy zombimódra tejeljen a jegypénztáraknál, de nem véletlen, hogy más "szimpla látványmozi, annak tökéletes" filmek közel sem hoznak ennyit.

    Akinek nincs érve, csak ilyen béna "látványmozis" dumákkal jön, annak inkább nem kéne védenie a filmet. Egyrészt, mert nem szorul rá, másrészt, mert ha olyan szavakkal dobálózik, mint a csökevény, akkor magára mit mondana.
  • zetortraktor
    #29
    Ismét bebizonyosodott, hogy mennyire szánalmasok azok, akik nem érik be azzal, hogy tetszik neki a film, de még elviselni is képtelenek azt, hogy másnak meg nem tetszik. A kérdés, hogy vajon miért fáj nekik?