24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• MaRee
    Holnap oldják fel az NDA-t?
  • s0n1c
    Jó, én is nyuggerbe tolom ne aggódj. Kell guild és majd húznak a pro-k :)
  • Chris
    Elképzelhető, bár így hajlott koromra már a lvl 10 kiseggelése is kihívást jelentett. :D
  • Whysper
    És Daggerfall-nál merre van reset?
  • TDC Geronimo
    Nagy nehezen elértem lvl 10et végre, hogy megnézzem pvp-t. Hát... a map jó nagy, asszem ezzel ki is fújt a pozitívumok száma. Nekem ez a combat megöli az egészet, de ezt már sejtettem a pve részből is.
  • PiszkosFred
    Deshaan közepén van egy shrine.
  • s0n1c
    Hm, hol / merre?
  • PiszkosFred
    Lesz (már most is van) re-skill / reset.
  • cain
    hát ez a skill-rendszer ez nekem is a rákfeném. remélem a későbbiekben lesz majd respec lehetőség, mert ami jó szólózáshoz, az messze nem a legjobb group pve-re, és messze nem a legjobb pvp-re sem.
  • s0n1c
    Megveszed-e?
  • ShaiHulud
    ja meg ami marhajo volt,amikor egyik fogadoban egy ismeros hangot hallottam meg.

http://www.youtube.com/user/malufenix?feature=watch

valami red diamondos notat enekel ingame, de tutifix hogy ez a csajszi az:)
  • PiszkosFred
    Az jó lenne, mert én azt hittem ez a "hülyegyerek" kapcsoló, a "most blokkolj", "most powerattackolj", "védekezz" stb. feliratok miatt. :)
  • Whysper
    Azzal egyet értek ,hogy vannak olyan questek pl.: balance-ra célzok ,hgoy egy kicsi szobába ölj meg valaki aki csupán 1/4-ed szinttel nagyobb és esélyem nincsen megölni! Ezt arra értem,ha valaki olyan hero-t akar,hogy supportolni is szeretne. akkor vagy esélye nincsen vagy csak csapatba levágni egy néhány enemyt. ;)
  • Eksz
    + Van mar egy combat clues opcio is interface/gameplay egyikeben, ami az en olvasatomban a buff/debuffok megjeleniteset fogja jelenteni, csak ugy most nem lehet bekapcsolni.
  • Nephin
    Az UI-t direkt modolhatóra csinálták, szerintem az első bekezdésedben említett dolgokra seccperc alatt lesz addon.
  • PiszkosFred
    Első bekezdéssel egyetértek. Nagyon hiányzik egy combatlog vagy szöveges feedback arról, hogy mi történt. De van fejlemény, már van tooltip arra, hogy ismerem e receptet vagy sem :D Hiányzik, hogy felveszek 10 tárgyból ötöt, és nem látom, hogy tényleg arra kattintottam e vagy sem. Ezt egy combatlog a chat ablakban megoldaná.

Másodikkal számolni kellett, ez az, ami nem lehet kivédeni. Ez a multiplayer hátránya, hogy millió hős rohangál és teszi rendbe a dolgokat, száz játékos egyesíti a Nagy Házakat egymás után. Ezt le kell nyelni mindenkinek, még szerencse, hogy a phase technika miatt csak veled beszélnek az npck és azt látod, ahogy alakítottad a sztorit. De igen, néha ott van még 10 másik is, a titkos barlangban kvázi 500-an egy nap :D Hiteltelen, de van, amit nem lehet kivédeni egy mmo-ban. Instance nem lenne rossz, sőt, a main sztori így lett megoldva, de ha minden más kvesztnél is ez lenne, akkor nagyon elszeparálná egymástól a játékosokat.
  • Eksz
    Jaja, es en bizom benne, hogy ezt viszontlatjuk majd endgameben is + 20 korulre mar esnek is set itemek.
  • Kryon
    Víz alá le lehet valahogy merülni?
  • Chris
    Ha néhány dolog kevésbé lenne "tes-es", talán még a játék előnyére is válna. Értem ezalatt pl. ezt a buffos történetet, a karakterlap zavaró egyszerűségét, meg a nem túl informatív ui-t, ami csak villantja a kép közepére kiírt szövegeket skillfejlődéskor, meg a jobb felső sarokban a craft üzeneteket, nameg az npc-kkel lefolytatott beszélgetéseket sem tudom visszanézni(?).

Számomra ugyan mondjuk tökéletesen irreleváns, de érdekelne, hogy azok, akik TES-hangulatra hivatkoznak, hogyan tudnak megbarátkozni azzal a jelenséggel, hogy a történet szerint "réges-régen elhagyatott/elfeledett/lezárt/kísértetjárta" kripta/barlang/rom/stb akkora forgalmat bonyolít a játékos látogatásakor, mint az Andrássy út péntek délután. Ez alaposan arcul csapja a TES-élményt. Miért nem oldották meg egyéni instance-okkal esetleg?

Amúgy a játék hangulata, a területek, a gyűjtögetés, a craftolás, a küldetések nagyon eltaláltak, urambocsá' engem még a combat rendszere sem zavar, a fejlődés lassúsága meg szinte külön tetszik. Egyvmit érzek még kicsit összecsapottnak, a skill-rendszert... ez olyan, mintha erre nem fordítottak volna túl sok figyelmet a világ, a küldetések kidolgozása mellett.

A pvp-n ellenben kellemesen meglepődtem, miután sikerült másfél óra erejéig kipróbálni, olyan érzésem volt, mintha arra különösen oda akartak volna figyelni. Ugyan még nem teljesen átlátható számomra minden szabály benne, de elsőre jól összerakottnak tűnik, kellemes gyorsasággal omlanak a falak és kapuk, egészségesen nagyok a távolságok, stb. Az ellenfél csapatai mögötti sunnyogáskor kicsit megérintett a jó öreg daoc-érzés is...
    Végülis úgyis minden azon múlik, hogy milyenre sikerül megcsinálni a hosszútávú motivációt a játékosoknak.
  • ShaiHulud
    lattatok hogy lehet setitemeket is craftolni? stonefallsban talaltam valami helyet a map kozepen valahol kint a pusztaban, ahol vannak workshopok es lehet gyartani egysethez tartozo itemeket, 3 itemnel ad bonuszt hogy ha melee hit er 35% hp alatt akkro tolsz egy aoe knockbacket 2-3 percenkent procolhat. a setitem gyartas feltetele hogy adott slot/fajtahoz legyen 2 trait researcholve mar. gondolom akkor lesz mas fajta set is mas mapokon, mokas.
  • j0nNyKa
    hahaha én ~3 bétával ezelőtt kijelentettem magamnak, hogy 99%-ra tudom a faj / kaszt / fegyver / játékstílus kombómat
    azóta bétánként változott :)
  • Eksz
    Olvasta valaki, hogy a hirelingek milyen leveleket irnak a napi csomag melle? En sirok. :D
  • j0nNyKa
    ahahah ez a hsz nyert, főleg a mai nap után :)
  • Kalinka
    A játékban (accountban) úgy látszik, hogy "Early Access" és ugye a mostani béta is ott van még. Viszont aktiválás után küldenek egy emailt is amiben köszönik a vásárlást, felsorolják az extrákat (3 nap+ a faji megkötés törlését és a petet). És majd írnak megint ha van vmi infó az early accessről, vagyis hgoy mikor kezdheted korábban.

Szerintem rendben van így, csak várni kell április elsejére :)
  • s0n1c
    Dragonknight is érdekes lehet heavy armorban, destro (inferno) staffal :)
  • Whysper
    Nállatok is ilyen ,hogy 2 skill aztán nincs staminatok?
  • Whysper
    Nem tudom nekem nagyon tetszika 2hs templar + resto csak még várom a stamaian töltö resto spellemet mert így nyomok 3 skillt aztán elfogy a stamianm és auto attack 8)
  • Eksz
    Ismeros a dolog nem kicsit. :) De, lekopogom, nekem a mostani beta alatt 99%ossa valt a vegleges dontesem.
  • Jockey
    azt kell mondjam bajban vagyok:-)
    csináltam eddig(igaz néhányszor csak builderrel):
    1. Dragon knight 2h charge crites, aoe rootos,longstunos darálót
    2. DK dualwield aoe rootos darálót
    3. Templar s/b aoe dot-s heales tankot
    4. Nightblade bow/class tree - hp töltős ijjászt
    5. Night blade dualwiled assat

A baj az, hogy mind1k tetszik a maga módján:-)
    nehéz döntés lesz a kezdés
  • Eksz
    Cyrodilban ugyanugy vannak pvp es pve questek is, olj meg 20 playert pl, ami ismetelheto. Ezenkivul public instance ugyanugy, 50es pve mobok stb.
  • PiszkosFred
    Jaja, végre Davon Watchban engedte az istállóban.

Az kemény, nem sokat pihent ez sem akkor az elmúlt és a mostani béta alatt :)
  • Eksz
    Beflageltek az accjukat es 100 goldert tudtak venni lovat igen.
  • LadyWhox
    Bazz.az meg hogy?

Valami dev? vagy vkinek a vkije?
  • LadyWhox
    Mindenki aki imperialt megvette tudott venni lovat?
  • Eksz
    Update: most mondjak nekem, hogy 46os karakter jott szembe Cyrodilban. :)
  • LadyWhox
    Van kb 3-4 küldi AD-ben amit nem tudok megcsinálni, valószinű bugosak.
  • LadyWhox
    Én 15-ös vagyok, de már úgy kell vadászni a küldiket..

Amúgy..megy még a szerver?
  • Munkie
    Derék népség :D
  • Eksz
    17ig lehetett eljutni a questekkel nagyjabol. Innentol Cyrodil pvp/pve, esetleg farm valahol, amig nemvagy +6 a mobokhoz kepest. En perpill 21 vagyok de elkezdtem egy uj karit. De Cyrodilban lattam 26os karaktert is.
  • PiszkosFred
    A content volt 1-17-re belőve, attól még te léphettél magasabb szintre is. Csak a 20-as zónák jelenleg üresek, illetve amikor én jártam arra turistaként, kongtak az ürességtől. Bár akkor volt a stress teszt is, lehet, hogy amiatt nem láttam semmit sem, mert se árus, se mob, se város őr, semmi, még az ajtón sem tudtam bemenni Mournhold templomába (Almalexiát megnéztem volna "élőben") :)