24767

Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Jó hír a kis méretű SSD esetén, hogy sima copy-paste után is fut a kliens az új helyről indítva. Tudom, kísérletezzen a launcher szarakodása után az, akinek hat anyja van, de kipróbáltam hétvégén, és simán ment. :) -
Tyrpak #13318 Hát figyelj, ha a H:/TESO/The Elder Scrolls Online EU -ban te ékezetes karaktert találsz...
C:-re majd a véglegeset rakom, mert az SSD, és ... ja, hogy 60 Giga hely kell... bocs, akkor mégsem rakom a 60 gigás SSD-re a 22 gigás játékot, mert 60 Giga hely kell neki.
Ettől függetlenül a launcher-nek nem kellene nulláznia a mappát, és elkezdeni a 22 giga letöltését, amikor az előbb írta, hogy nem tudja létrehozni, de persze kinullázni tudja, mert a neve stimmel. -
cain #13317 lolwut? 2014ben még mindig ott tartunk, hogy c meghajtóra kell telepíteni? -
Tyrpak #13316 Igen, ezt a "Szerintem a sok bonyodalom abból származott, hogy ezeket a paraméterek keverték az emberek" mondatod miatt írtam.
Előző bétán US volt a felső sor és a második sor is.
Pénteken, az Accept után (korábban nem néztem) a felső sor EU, a második sor US. -
ShaiHulud #13315 nem azok szoptak akiknek mar eleve ket konyvtar volt kulon, mert mar a multkor benaztak? -
Ubi™ #13314 "Launcher átállította magát EU-ra"
Most ez komolyan írtad? -
Mondom, ez így szerintem is gáz volt. Én megúsztam, mert időben töröltem a korábban, a hét elején updatelt EU klienst (mert persze, én is lefrissítettem EU-ra, ahogy megjelent a régióválasztás), és hagytam, hogy a múltkori szűz béta kliens (két mappával, launcer és ESO, semmi ESO EU) frissítse magát. Nem volt fél óra az egész, és nem volt vele gond. Lekopogom :) -
ne haragudj meg, eddig olvastam: "Accept-re kiírta, hogy nem tudta létrehozni a mappát, letöltöm az egész játékot elölről."
ezek szoktak lenni az olyan parák, hogy mindenféle buzi ékezetes neves mappáid vannak, vagy szanaszét van b*szva (pardon my french) az UAC windowsban, nincs rendszergazda jogod, mindenféle C-től eltérő meghajtókra telepítesz, vírusírtó szarokat használsz, és társai
elnézést, ha rád egyik sem érvényes, de.. megelőlegezem, hogy igen
ettől függetlenül persze, lehetne a launcher profibb, megkérdezhetné, hogy tényleg hülye vagy, vagy ő csinál valamit rosszul - ebben egyetértünk. -
Ilyesmire tippelek én is. Amikor egy héttel korábban megjelent a friss launcher, nagyon sokat frissítettünk EU-ra - pedig nem kérte senki sem :D Aztán kiderült, hogy nem pontosan úgy kellett volna, ahogy mi trükköztünk, és abból lett gebasz. -
Tyrpak #13310 Személyes élményem a launcherrel. Azoknak, akik szerint "20-szor el lett mondva", meg "write-only userek":
Csütörtökön leszedtem a 700 megás patch-et. Így utólag, itt rontottam el.
Launcher átállította magát EU-ra, és lett egy The Elder Scrolls Online EU nevű mappám, a sima EU nélküli nevű mellé.
Pénteken elindult, letöltötte a 700 megás patch-et (első wtf), aztán felugrott a "van egy EU megaszerverünk", ami simán mondhatta volna, hogy "van egy EU megaszerververunk az USÁ-ban", de nem mondta.
Accept-re kiírta, hogy nem tudta létrehozni a mappát, letöltöm az egész játékot elölről.
És ezzel elszállt az EU nélküli mappa, kinullázta.
Semmi gond, mentve volt copy-ba, átnevezős móka, indít újra patcher.
Patcher indulás pillanatában kinullázza a most átnevezett mappát.
Én meg elkezdek keresni a neten, hogy "de hát a hivatalos post-ban ilyet nem írt, hogy ilyet is tud csinálni".
Sokadik másolás, stb után 209-es hibáig végre eljutok.
Repair gomb. Végignézi, és elkezd letölteni 22 gigát, miután kinullázta a könyvtárat.
Kivártam.
209-es hiba, repair, 4.4 giga letöltés. 209-es hiba, repair, 3.1 giga letöltés.
Utána végre elindul, letölti a 700 megás patchet (wtf 2.0), és felajánlja , hogy mehetek az EU megaszerverre. Ekkor már csak a mentés és az EU mappa létezett, szóval OK.
És utána jönnek a nem működő küldik, az ugyanolyan lag, és a felismerés, hogy letöltöttem 31 gigát, a nagy büdös semmiért.
Egy decline-al megúszhattam volna, ha nem arra számítok, hogy 2 héttel egy megjelenés előtt már talán nem basszák el ennyire. -
Ubi™ #13309 Szerintem a sok bonyodalom abból származott, hogy ezeket a paraméterek keverték az emberek. Kliens US-en volt, de EU volt a mappa vagy fordítva és ráengedték a launcher-t, az meg dobott egy hátast ettől és előlről kezdett mindent. -
Although #13308 Van azért különbség, ezt az aoc szerverek amerikába telepítésénél akik játszottak vele tapasztalták. Míg európai szervernél jó esetben 80-90ms van, addig mióta amerikában került, azóta nincs 140ms alatt, ez meg már közel van a 200-250ms ahol kezdődnek a gondok. Az lenne a jó ha véglegesen a fizikai szerverek európában lennének. -
nagyjából a game.version file, a launcherben választott megaszerver, és a befoglaló mappa neve határozza meg, hogy hogyan reagál rád a launcher
ha ezeket nem maszatolod össze, _szerintem_ semmi baja nem lehet a kliensnek -
cain #13306 idegesítő persze, meg minden, de alapjában véve meg tudom őket érteni. eléggé out-of-control lett ez a launcher. -
"hogy aztán kiderüljön, hogy az az EU szerver ugyanabban a szerver teremben volt, és nem Európában..."
Azt azért tegyük hozzá, hogy nem "kiderült", hanem ezt előre bejelentették hivatalosan, még a béta előtt, hogy bár ketté lettek szedve a mostani bétára a szerverek, EU és US "oldalra", de attól még most egy helyen lesz a két megaszervert kiszolgáló technika.
Bár volt megoldást a launcher bugra, és leírtuk itt is szinte minden 20. kommentben, de az kétségtelen, hogy ez így nagyon gáz volt. Barkács megoldás ide vagy oda, maradt némi homokszem a gépezetben. Igaz, annak is utána lehetne nézni, hogy miért nem volt mindenkinek szar, aki EU-ra frissített. Oprendszer, esetleg jogosultságok, manuális átnevezések, mi miatt? Mert ezúttal én speciel megúsztam, és egész hétvégén simán indult launcherből, de nem szeretnék áprilisban arra hazamenni, hogy 22gb újra csorog lefelé. (bár minden mmoból van egy backup kliensem, de ez nem lehet az elvárt megoldás erre). -
2 gondolat ezzel
1) amennyire én észrevettem, egyáltalán nincsen lag a us szerveren se (illetve akkor ezek szerint az eu is ott van, lényeg hogy ott se)
2) karakter transferről tudunk valamit? mert ez az "USA szerveren kezdek, amíg az EUt nem hozzák rendbe" dolog igencsak jogosnak és logikusnak tűnik -
Nephin #13303 Akkor bukod az ott készült karaktereidet, ha esetleg visszaváltasz EU-ra. Szerintem nem ér annyit. -
Ubi™ #13302 Egyénként meg jó párszor le lett írva mit kell csinálni a kliens-el, de a write only userek mégis félóránként idejöttek sírni. -
Ubi™ #13301 Biztos van/lesz magyarázat, hogy miért volt ez így. Én ennek ellenére biztos nem megyek US szerverre, már csak latency miatt sem. -
pitt #13300 Én nyomom az EU-n már akkor is, nem akarom PVPnél 20-as szinten megbánni a lag miatt a döntésemet. Egyébként meg legalább teszteltük azt is, hogy hiába ugyanaz a gép ugyanaz a terem ugyanaz a verzió, mégis valamiért több volt a bug, ez is tanulság nekik. Szerencsére én full megúsztam minden vacakolást a patchel, előre lefrissítettem előző nap, aztán hagytam a gépet, s induláskor már csak a playre kellett kattintani :) -
Tyrpak #13299 SZVSZ most ezt az EU megaszerver dolgot nagyon hanyagolniuk kellett volna. Az, hogy mindenki szív a patcherrel, ami időnként letörli a teljes telepített játékot, hogy aztán kiderüljön, hogy az az EU szerver ugyanabban a szerver teremben volt, és nem Európában...
És közben az US meg az EU verzió között jelentős bug beli különbségek voltak. Szóval mindenki aki átállt EU-ra, azt duplán megszopatták.
Közben meg két hét múlva élesben fogjuk tesztelni, hogy a valódi EU szerverek milyenek, mert hogy az kimaradt, majd élesben lesz béta tesztelve.
Csak nekem borsódzik ettől a hátam?
Valószínűleg 1.-én US szerveren kezdek... -
pitt #13298 Én pont azt élvezem, mikor látom, hogy mások is zúznak a közelben, oda lehet menni becsatlakozni, vagy csak megnézni a küzdelmet :) Ha egyesül akarok bolyongani a világomban, akkor miért az online? -
nem lesz meg élesben, most csak simán másolva lett az usa database eura, de szinkron nem volt köztük már most sem -
Nem, egy-két textura hiba, és ennyi. Nem is értettem. Mert a korábban már tízszer végigjátszott 5-17 állapota és a most először megnyitott 17-25 állapota pont fordítva volt, mint ahogy azt vártam. -
Szerintem az eu szerver sokkal kevesebb erőforrást kapott és emiatt voltak gondok. -
Ubi™ #13294 Ezt tudom, nem ez volt a kérdésem. Ott van előtted két tök ugyanolyan kávé automata, az egyikből kávé jön a másikból meg mosogatólé. -
ShaiHulud #13293 ja deshaanban kevesebben voltak joval. en ott questeltem es nem votl egy questbugom sem, neked volt ott is? -
Remélem nem zavartad meg őket a kajálásban? -
Oszlik majd a tömeg a premier után, de az elv marad ugyanez. Több shard lesz (virtuális szerver), ami miatt kevésbé lesz tömegnyomor... DE. Pl Deshaanba átmenve a béta idején, néha annyira egyedül bolyongtam, hogy 10-15 perceket kellett várnom egy-egy world boss agyonverésére. A publikus dungeonokról nem is beszélve, amelyben olyan 4-5 fős packok voltak, amelyek ellen nem volt esélyem egyedül. (megtévesztő a 5-17-es zóna publik dungeonjainak az egyszerűsége, mert a következő zónában már fel kell kötni a gatyát, de nagyon).
Ígérték/ígérik, hogy a rendszert a premierre feltuningolják, hogy a jelenleg együtt kalandozó, de más phase/shard/instanceban - nevezzük bárhogy - tartózkodó emberek is könnyebben megtalálják egymást, ezért elképzelhető egy kis finomhangolás az egy időben egy adott bossnál lévő játékosok számában, de nem hiszem, hogy kardinális változások jönnének. Illetve mondom, ez a nyomor a későbbi zónákban már abszolúte nem volt jellemző.
Itt pl kb 10 percig vártam, mire jött a felmentősereg, mert mögöttem is volt egy 5 fős undead pack, meg előttem is, és a kveszt és a dungeon végéhez még kellett volna menni pár kanyart, ismerősök meg nem voltak online. :) Hát vártam a felmentősereget.
-
Nephin #13290 Csak a bétában volt meg mindkettőn a karakter, élesben nyilván nem lesz. -
nomiss #13289 én azon gondolkodok hogy nincs külön eu vagy usa verzio, és egy login van jelenleg , szóval mi van ha szar az eu , két klienst tartunk és átmegyünk usa-ra questelni.... ahogy Jonnyka is írta átement és ott voltak karik usa serveren is . kérdés hogy lehet-e így ugrálni és 2 megaserver szinkronizál-e loginnál... -
Mind a két megaszerver US host alatt volt -
jó kérdés... AoCban ugyanez volt amíg külön volt az usa és EU server...
EUn kifagyott a server siegenél usán nem, EUn ugrált a ping amott nem, meg még sok más érdekes dolog volt -
Ra1n #13286 Csak megkérdezem mert erről a beta-ról lecsúsztam. Továbbra is zergelés megy questekben, vagy el lett különítva végre az egész és a világban bóklászáson kívül nem kell azt néznem hogy egy questben jön a főgané akinek nekiesnek 70-en? Továbbá ha nem, vajon várható-e a fullban hogy ez a kérdés megoldódik, vagy marad az egészben ez a hangulatromboló zergelés? Ez a legnagyobb problémám ami miatt a NEM felé billen az eddigi megvásárolhatnékom..
Köszi -
Ubi™ #13285 Ugyanaz a verzió volt. Nekem az nem világos, hogy ha kopipésztelik az USA szerver beállításokat és az adatbázist az EU-ra és feltételezem, hogy ugyanaz a hardver felépítése. Na akkor, hogy lehetett annyi hiba meg lag az EU-n? Gondolom nem kezdték el a 0-ról beállítgatni. -
csimposz #13284 Küzdött itt mindenki az EU-s átállással, letöltéssel, aztán mekkora lufi volt. Kisebb lag reményében többen egy napot csúsztak a játékkal a letöltések miatt ahogy olvastam... aztán USA, feltehetőleg régebbi verzió :D -
Elvitte a cica. -
nomiss #13282 több komment hiányzik , hova lettek ? így nehéz értelmezni néhány hozászolást -
Although #13281 mega-server
A funcom is próbálkozik valami cross server technologiával de ez kicsit komolyabb bár vannak benne bukási lehetőségek sávszélességtől, latencytől függően. -
Nem az a baj, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélsz, hanem az, hogy ezt még büszkén mások tudtára is adod. Javaslom, hogy nézz utána a megaszerver technológiának, mielőtt folytatnánk ezt az emelt szintű diskurzust.