24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• cain
    nem túl nagy igény, csak az ilyen "fluff" dolgok vannak az elsők között, amiket áttolnak egy későbbi időpontra. egyszer majd biztosan lesz.
  • PiszkosFred
    Pedig írtuk már itt is, hogy egy adott anyagból készült páncél másként nézhet ki ha egy, több anyagot használsz (és ezzel nő a szükséges minimum szint/itemlevel) és kettő, ha a minőségét javítod (fehér, zöld, kék, stb).

Itt érdemes szétnézni, bár eléggé hiányos még: ESO Fashion
  • Susarc
    baszki tényleg a quality! kék a chest a többi ződ:P most a satyit is kékeltem :) és kifehéredett :)

erről jut eszembe valami PREVIEW 3d-ben /túl nagy igény ez így 2014-ben? nem hinném / szóval preview kurvára kéne! szivesen kisirleteznék különböző stilusokkal,de ugye annyi anyag a világon nincs.....

:((
  • cpuma
    "The scheduled maintenance on the European megaserver is now complete, and it is back online. Thanks!"
  • PiszkosFred
    Jön is a banhammer hamarosan :)
  • Tarki
    Guild bank le van tiltva, mert a népek elkezdték keményen kihasználni az a béta óta működő bugot amivel cuccokat lehet duplikálni úgy, hogy berakod a guild bankba és spammeled a kivétel gombot.
  • Ubi™
    A Depth of field effect a távoli targyakról leveszi a fókuszt. Homályos lesz és csak a közeli dolgokat látod élesen, főleg párbeszédablakoknál/craft/inventory/bank látható.

A Distortion pedig az olyan dolgoknál mint a tűz vagy valamilyen forró területeknél torzítja/hullámoztatja a levegőt ill néhány spell efecktnél figyelhető meg.

Mindkettő igazából fokozza a grafikai élményt, elhagyható ugyan, de én nem szeretek ilyen dolgokat kikapcsolni, mert ezek a kis apró dolgok adják az igazi grafikai hangulatot.
  • cain
    ugyan lehet a játékot launcher nélkül is indítani, de nem javasolt, és amennyiben lehet, te se terjeszd tovább az ellenkezőjét. a launcher updateli a játékot. elvileg a szervernek csak aktuális játékverzióval szabad beengednie, de láttunk már karón varjút. ezt a legtöbb mmo implicit megoldja azzal, hogy a launcher már kikényszeríti a bejelentkezést, és ezt átadja a kliensnek, de a zosnak ezen a teürleten is sok tanulnivalója van még.
  • gseldon
    A depth of field (röviden DOF) az emberi szemnek azt a tulajdonságát szimulálja, hogyha fókuszáltan nézel valahova, akkor a nem fókuszban lévő tárgyak elmosódva jelennek meg főleg a perifériás látótérben. A monitoron alapból minden éles, ez egy utólagos filter, hogy a szélei (ahova elvileg nem nézel, mert ugye az a feltételezés, hogy a monitor közepe a fókuszpont), az elmosódott legyen. Ez szinte nulla utólagos erőforrásigénnyel jár egy mai videókártyánál.

A distortion az meg azok az effektek, amikor meleg hatására a levegő vibrálni látszik. Pl. tűz fölött, vagy sivatagban.
  • TomStorm
    Nem tudom így van.Elárulod mi célt szolgálnak?
  • MaRee
    Köszi, így már jó. Remélem segít majd egy kicsit, mert pár helyen értelmetlenül alacsony az fps-em manapság.
  • PiszkosFred
    Listázd ki az összes folyamatot adminként (alul a gomb), és úgy próbáld meg.
  • TomStorm
    Először alul is engedélyezd"összes program admin.-ba való.."(valami hosszú szöveg lennt a kis ablakban) ilyesmi és utána engedi majd:)
  • Ubi™
    Valószinüleg nem tudod, mi az a "Depth of field és distortion", ezért kapcsolod ki. A SweetFX-el meg nem kell óvatosnak lenni, mert nem bánt senkit. Sőt.
  • MaRee
    A prioritás átállításánál nálam azt írja, hogy hozzáférés megtagadva, pedig admin vagyok és úgy is van futtatva a játék. Ilyenkor mi a teendő?
  • TomStorm
    Így van,alapból nem is Launcher-el kell indítani hanem eso.exe(admin nélkül ha nem a rendszer partición van) és így lesz teljesértékü a priorítás megadása.Launcher csak update-nél kell.
    Meg szerintem W8.1 alatt jobban fut a game.
    Ha HDD-n van érdemes a Defrag lefuttatás és utána egy repair(ez fontos utána).
    Aki egyszer átírta user setting.txt az nem jót tett mert ingame eltünnek a textura beállítások.Ilyenkor törölni az egész dok mappát és nem hozzá nyúlni.
    Depth of field és distortion pedig nálam kikapcsolva mivel semmit nem veszek észre belőle így feleslegesnek érzem ezt a 2 funkciót.

Sweetfx-et viszont ki fogom még ma este próbálni de óvatosan csak mert ugye nem hivatalos..
  • PiszkosFred
    Az nekem "messze" van :) Lustább vagyok én annál.
  • Murlo91
    ahh szuper köszi.
  • Ubi™
    2xESC és mehetsz tovább.
  • PiszkosFred
    Bug. Van egy gomb a játékban, amely lenyomásával előjön a kurzor és lehet kattintani bárhova a képernyőn, anélkül, hogy a karakter mozogna. Ezt a gombot én speciel beraktam a shiftre (eredetileg talán a sprint van ott, de az máshol van nekem), és ilyenkor, amikor CC-ből kijössz, de mégsem tudsz támadni, gyors nyomd meg kétszer, és máris jó minden. Bármilyen más gyorsbillentyű is megoldja (mail, karakterlap, stb.), mert a bug lényege, hogy ugyanúgy beragad az "UI", mitn anno a bétában a craft vagy npc beszélgetés után a képernyő.
  • Ewron
    Mindent megcsináltam, amit a nem hivatalos helyeken írtak, nem segített. A játék SSD-n van... A support pedig nem válaszol a ticketemre 4-5 napja.
  • cain
    kétféle walkaroundot olvastam eddig az fps dropra. az egyik szerint be kell zárni a launchert, amíg a játék fut, a másik szerint a process prioritását (NEM az affinitást!) kell task managerben magasra rakni. ez egyébként tényleg segít, még ha teljesen nem is eliminálja a problémát, de legalább ritkábban jön.
  • PiszkosFred
    A bankot nagyon sok ember beszopta. Hivatalos is leírták, hogy dolgoznak a dolgon, és hamarosan pótolnak mindent a logokból. rollback nem lehetséges, ezért előbb a bugot kell javítani a motorban/scriptben/mittoménhol, majd utána kell visszaállítani a tartalmakat. Dolgoznak rajta gőzerővel. Idegesítő, elhiszem - és a hír óta még csak közelébe se megyek az altoknak, pont emiatt :D -, de tényleg dolgoznak rajta.

Én szerencsés vagyok, mert eddig minimális hibával találkoztam. Igaz, csak tegnap lettem 34-es egy fantasztikus 2 fős Windhelmi kripta run közben (egy vámpír templarral mentem - íjász NB-ként -, akivel véletlen találtunk egymásra odabenn, és iszonyat jó párost alkottunk, mint kés a vajon). Volt talán 1-2 kveszt "stuck" hiba, de relog megoldotta. Vagy kétszer bekerültem az éterbe, mert ugráltam a sziklákon, de ezt is megoldotta pár relog/stuck kombó. Animáció beakadást már úgy megszoktam, hogy ha látom a kitekert vállaimat, vagy egyéb kínai tornászlányokat megszégyenítő testtartást, meg sem lepődök (csak lövök egyet, és el is múlt).
  • Murlo91
    sziasztok!

már többedszerre futok bele egy jelenségbe amiről nem tudom eldönteni hogy bug vagy csak én nem csinálok jól valamit. Harc közben bekapok egy bénítást, idáig rendben is van. Behálóztak, megbájoltak, zavarba hoztak stb. Megy is szépen a visszaszámlálás, totyogok addig ide-oda, csakhogy amikor véget ér, eltűnik a kis kocka, nem változik semmi, mintha még mindig rajtam lenne, semmit nem tudok csinálni. tegnap telt be a pohár, amikor két alacsony szintű pók, nagy nehezen agyonharapdált, én meg végig csak néző voltam.
  • Running
    Értem gondot, de majd megoldják. Vannak quest bugok, de olyan mennyiségű quest van, hogy simán találni másikat, amelyik működik és van 1000 másik lehetőség a játékban, amit lehet csinálni, nem kell rágörcsölni a hibás questekre. Lvl 40-ig van vagy 300 küldetés, de kb 10 darab volt nekem hibás, ilyen mennyiségnél ez benne van.
    A fps drop probléma esetén utána kell olvasni mi a teendő, habár alig találkoztam olyan emberrel, akinél ilyen hiba lenne, akinél beakadt, az áthelyezte ssd-re és megoldódott a probléma.
    Más mmo-nál az első hónap azzal telt, hogy sorban álltál, meg örültél, ha tudtál játszani kicsit, a nagy tömeg miatt, a szokásos béta állapotokat nem is említve.
  • nomiss
    Veteran rank 5 töl esni kelni fogsz ne aggodj még a single moboktól is.... nagyon nehéz . 50 ig tutoriala játék a veteran 5 ös zonához képest...
  • cain
    ha adtál fel ticketet a cs-nek a bankodról, előbb-utóbb megcsinálják. a mai patch elvileg javítja ezt a hibát, és remélhetőleg nem fog többet előfordulni, de az elveszett dolgokat a cs kézzel állítja vissza, ehhez pedig ticket kell.
  • PiszkosFred
    Erre vágyom én is, pár napja írtam is, hogy valahogy legyen phasing terület, és a jelenlevő játékosok számával arányosan legyenek erősebbek (ne csak a hp, a sebzésük is) a mobok. Ha nem is mind, de legalább a végső boss. Haljon csak meg az ember a harc közben, legyen kihívás az egészben, ne csak 2 seces isntant kill.
  • Ewron
    Nézd, azt, hogy nem tudtam questeket megcsinálni, mert rengeteg volt bugos, vissza kellett mennem tízszer, mire véletlenül működött (8-10 ilyen questem volt kb. 40-es szintig)azt még elnéztem. Megírtam a ticketet, és próbálkoztam, aztán valamikor összejött.

De azt, hogy egy instában nem tudok normálisan játszani, mert szakadozik a grafika egy high-end gépen, ill. azt, hogy több mint egy hete képtelenek visszaadni a 30 elvesztett bank slotomat, és ezért minden óra játék után 20 percet kell azzal töltenem, hogy egyik altról a másikra logoljak, mert a bankomat nem tudom normálisan használni, az számomra már elfogathatatlan.

Ezek megölik a játékélményt. Amennyiben nem érintenek az ilyen típusú bugok, akkor szerencsésnek mondhatod magad, és biztosan nem fogod annyira sötéten látni a dolgokat, mint én. Ezek nálam mostanra sajnos már kiverték a biztosítékot.
  • PiszkosFred
    Ésszel kell játszani. Első 1-2 halállal végződő próba esetén a többség azért rájön, hogy mi is a trükk egy-egy bossnál. Illetve, rá kellene. Nem használnak olyan sok mechanizmust, illetve a kapcsolódó NPC vagy könyv rendszerint elmondja/leírja, hogy mire kell figyelni. A sima mobok pedig - szinten tartott fegyverekkel és enchantol ruhákkal (akár talált, akár gyártott) -, nem okozhatnak problémát. Van annyi CC ebben a játékban, mint más tucatnyi mmoban összesen nincs :)
  • Running
    Remélem ez lesz az első ami felszinteződik, ha többen próbálják megcsinálni, vagy több mob szülessen le.
  • PiszkosFred
    Kettő van belőlük. Az egyik a nagyobb esemény, a Dark Anchor. Ekkor a Worm szektások hívó szavára Molag Bal nyit portált, hatalmas kampókkal, amellyel próbálja Nirnt és Coldharbourt egyesíteni. Ezt védik a nagyobb létszámú Daedra seregek, amelyeket agyonverve jön egy boss, amely halála után lezárul a portál. Na most a bossba - mint minden mob esetében a játékban - legalább 10%-nyi életerő sebzést kell beleverni, hogy legyen loot. Vagy, healelni a társakat, mert akkor is van loot. Sajnos az event ezen része el van jelenleg cseszve, mert amikor 15-20 ember csődül össze, akkor a nagy többség nem fog kapni semmi lootot, csak az achievmentet.

Vannak kisebb portálok is, "Dark Fissures" néven, ezek random jelennek meg, szektások nélkül, és ezeket rendszerin 3-4 sima deadra (néha csonti és vámpírok) védik, majd azokat levágva jön egy boss. Ezek célja az utánpótlás, nem a Nirn-Coldharbour egyesítés, ezért sincsenek kampók, csak maga egy kis portál és csókolom.

Mindkettőért jár az xp (reputáció) a Harcosok Céhénél.
  • Running
    Erős túlzás.
  • cain
    azért néhány solo bossnál van ám vinnyogás.
  • Ewron
    A grafika nekem is így működött a beta, ill. az első hét alatt. Utána jött egy patch, és azóta brutálisan rángat a játék felbontástól és grafikai beállításoktól függetlenül. Viszont csak akkor, ha NPC-k vannak körülöttem. Az FPS leesik 70-90-ről kb 5-10-re egy pillanatra utána megint fut rendesen 1-2 másodpercig, majd megint berángat.

Ha csak játékosok vannak körülöttem (akár 20-30 is) és NPC-k nem, a játék tökéletesen fut, semmi rángatás nincs. Videokártya driver csere nem oldja meg a gondot. A ticketekre nem válaszolnak.

Hihetetlen, hogy mennyi bug van a játékban. A bank slotjaimat én is buktam. Ennyi ticketet/bug reportot összesen nem írtam mmo-ban, mint itt 2 hét alatt... Pedig jó játék lenne, csak nem beta állapotban kellett volna kiadni. Sajnos a rengeteg hiba tönkreteszi a játékélményt.
  • PiszkosFred
    Bármelyik jó, csak eleinte, amíg kevés a képesség érdemes ésszel támadni. Később, 10-12 szint körül már nincs gond. A legnagyobb hibája a játéknak, hogy könnyű nagyon. Bele lehet szaladni egy-egy pofonba persze, de ahhoz a játékos hibája (vagy túlzott bátorsága/önbizalma) is kell.
  • Fpocok
    Végre képek egy nem varázslóról! :D
  • j0nNyKa
    igen.
  • Darkmapo
    Ha valaki egyedül szeret játszani, melyik karival fog a legkönnyebben boldogulni?
  • TomStorm
    Akkor a nagyobb szintüek elviszik,ők többet sebeznek ez lehet a gond igen.
    De utána olvasok,köszi.FG-ba benntvagyok természetesen az nem maradhat el:)