191
  • Szefmester
    Biztos jó a tapicskolós monitor is valamire, de amíg 15 perc netezés és esetleg gépelés után le kell takarítani addig az maximum a monitor tisztítót áruló cégeknek lesz jó üzlet másnak nem.
  • Tinman #30
    Win8 alól írom éppen egy érintőképernyős 22"-os DELL IPS elől (melóhely) és az elmúlt 2-3 hónap napi tapasztalata alapján azt kell mondjam, ISZONYAT jó az irány, de csak és kizárólag akkor, ha az érintőképernyős monitorok elterjednek.

Ellenkező esetben inkább csak frusztráló a "csempés" GUI, persze 1 katt és előjön a régi desktop, csak ugye start menü nélkül.

Viszont érintőképernyős monitorral nagyon elegáns az egész kezelhetősége.

Szórakozáshoz, útvonaltervezéshez, böngészéshez, akár még grafikai munkákhoz is kiváló alternatíva, sőt, sok esetben kényelmesebb is, mint egérrel!
  • MacropusRufus
    USB: tehát egy átlag usernek nem kell. Értem. Átlag user az anyám? 61 éves, könyvelő. Eléggé átlagos emberke, nem is nagyon ért a géphez. Nos, a könyvelési adatai, egy külső usb hdd-n vannak backupolva. Ő csinálja magának. A nyomtatója usb porton kereszűtl csatlakozik hozzá. A faterom egy átlag user, tervező mérnök. A gép neki munkaeszköz, a programjain kívűl az egész gép egy nagy rejtéj számára, usb drivon hozza viszi a rajzait. Itt a cégnél 200 userem van. Mind átlagos vagy alatti. Mindegyik tisztában van vele, hogy mi az az usb és mire jó, kizárólag penen hozzák viszik a buher cuccokat/filmeket.
    Soroljam még? Ne abból indúljál ki, hogy neked nem kell és akkor senkinek sem.
    Ez te vagy. Marad ugye a Wifi mert valamit rá kell tenni a gépre. Na egy átlag user nem, wifivel szarozik otthon hanem rádugja a telóját az usb-n keresztűl a gépbe. Gyorsabb, olcsóbb. Ennyi.

Ferrati: tehát szerinted egy Ferrari egy átlag embernek használhatóbb mint egy trabant? Ha tudná akkor más lenne a Ferrari profil-ja. Ők azt tudják mi kell a versenyautónak.
  • karesz6
    Ellent kell mondjak itt sokaknak bizony dolgozni is elég jól lehet vele.Hozzánk rendszeresen szoktak járni a beszállítók ügynökei régen hatalmas papírhalmokkal ma egy táblával. Fut rajtuk egy ezeroldalas excell táblázat 10 percet beszélnek utánna beírnak 8-10 dolgot a táblázatba és kész. Erre a laptop (az átlag) méreteinél fogva kicsit zavaró viszont egy tábla tökéletes. Olyan feladatra ahol szintén egy dokumentumba egymás után 20 embernek kell beleírni de csak néhány betűt vagy a munka viszonylag nagyobb területen zajlik néhány jóárasított tábla tökéletes és még rengeteg időt is spórolsz vele amíg a dolgozók nem egyik osztályról a másikra rohangásznak hanem a táblákon keresztül lehet őket irányítani. Arról nem is beszélve hogy már vannak olyan táblák hogy ha akarod tablet ha akarod laptop. Én is tabletellenes voltam de pont az utóbbi 1 hónapban futottam bele több olyan dologba ami nem épp a tartalomfogyasztásra volt kihegyezve mégis egy táblagép hatalmasat javított volna a hatékonyságon.
  • Papichulo
    "Apple nem azért termel annyi zsét mert qurva jó, hanem azért mert olyan rohadt drága"

Hihetetlen, hogy ez a sztereotipia meg mindig el. Egy iPhone akar mar $0-ert elhozhato. $1000-nel nincs olcsobban Air analogia, mely hasonlo tulajdonsagokkal rendelkezne. Szintugy nem nagyon talalsz $400 alatt minosegi tablet-et.

Van amit dragan mer az Apple, de altalanossagban, a tobbi brand termekhez viszonyitva nem kiemelkedoen draga.
  • reconka
    MacropusRufus: ahha szoval a ferrari nem tudja mi kell a tomegnek, szerintem jol tudja mi kellene, csak nem gyart a tomegnek ferrarit, mert bizony premium marka.

sem usb sem Bluetooth kep, zene atvitelt nem hianyzik szamomra, es atlag user nagy reszenek sem.

nlght: Kis pista majd jol lewarezolja a winf*st .. minek kell bearazni?
  • nlght
    És ez hol lesz szempont, amikor az ms jól beárazza az oprendszert és lesz nagyon jó ingyenes alternatíva? Az ár sokkal fontosabb a userek számára, mint hogy hetente pár másodpercet megspórolnak az életükből
  • MacropusRufus
    Pontosan.
    Ui. a Ferrari az autós piac 1%-át ha bírtokolja. Tehát foggalma sincs, hogy mi kell a tömegeknek. A hangsúly a tömegeken van. Az Apple nem azért termel annyi zsét mert qurva jó, hanem azért mert olyan rohadt drága, hogy elég pár milliót eladni, hogy annyi bevétele legyen mint más cégnek pár száz millió eladott darab után. Viszont ez miatt lesz szépen réteg cucc, a másik cég meg piacvezető. És ha tetszik ha nem elöbb vagy utóbb a piac vezető után fog kullogni a réteg cucc is. Mert a tömegek igénye nagyobb mint a egy szűk rétegé. Tudod tipikus eset: egy Apple használónak nem kell usb pl az iPhone-ra, a tömegeknek meg kell. Ezért mindegyikben van kivéve az Apple cuccban, de ők is rájöttek erre és van már dokkoló.
  • reconka
    Szoval ha ferraris tulaj elkezdi biralni a trabantosokat akkor nem lehet igaza, mert trabantbol tobb van magyarorszagon mint ferraribol..

igazad van :)
  • Vers
    hogy lenne mar bukas, a win8 negy masodperc alatt bootol be, es 8 masodperc alatt restartol, egy fos applenak betart percekig ez a muvelet
    mar onmagaban ezert erdemes win8-ra valtani, aztan akkor meg nem is beszeltunk mennyire gyorsabb es biztonsagosabb a win8
  • MacropusRufus
    meglepett volna, ha a konkurencia dícséri az ellenfele lépéseit :o
    továbbá: míg Wndows rendszereket a PC-s tábor több mint 87%-a használ addíg iOS és Mac-et a felhasználók 8.61%-al. (forrás: sg.hu 2011.augusztus 2.) Ami soknak egyáltalán nem mondható, viszont azt tükrözi, hogy az Apple-nek foggalma sincs, hogy hogyan és mivel lehet piacot szerezni, a számítógépek terén.
    Tehát ennek fényében röhelyes, hogy egy ilyen picike részesedéssel bíró cég, véleményt fejt ki a nála közel 10x nagyobb falatott birtokló cégről. :D

Temrészetesen lehet jönni, hogy igen, de ők inkább a telóban. Hát ez sem igaz. A mobil piac közel 43%-át az Android rendszer utalja, és csupán 18%-át az Apple rendszere. Itt jegyzem meg, hogy a Symbiant 2011-ben még mindíg 22%-ban használták, szemben az istenített iPhone saját rendszerével ami ugye csak 18%...

Szóval a helyzet az, hogy egy jelneleg még a második helyezet (aki a PC op. rendszerek terén 10ed akkora résszel bír, mint az akit bírál!), fikázza a piac vezető, nála 10x nagyobb részt bírtolkó cég döntéseit. :D

források:
    Mobil op.rendszerek piaci részesedése

op. rendszerek eloszlása 2011 második felében:

a fenti képhet tartozó link
  • skinnyman
    Abban mondjuk igaza van, hogy a windows 8 hatalmas bukás lesz, de ez nem önmagában azért van, mert táblára is kiadják, attól még lehetett volna jó.
  • reconka
    "pl technikai analfabéta keresztapám teljesen odáig meg vissza van tőle. Igaz még most sem tudja, h mi az a fájl, meg internet-protokoll, de tud internetezni :)"

szoval ha en veszek egy autot akkor tudnom kell hogyan mukodik a motor, hogyan indul, illetve milyen apro reszekbol tevodik ossze stb..

• VRSDM
    srácok. aki sg-re jár általában nem az analfabéta tömegből származik. legalábbis képes használni az internetet egy pc előtt. na a táblagépek nem nekik fórumkirályoknak szólnak. ez még nem esett le senkinek?!

nem kell minden cikknél leakadni hogy ez megint semmire nem jó, mert nem lehet rajta irni és dolgozni.

senki nem akar (még) irni és dolgozni rajta mert nem arra gyártják őket.
    szórakozni és audio-vizuális tartalmak böngészésére való. fogyasztani azt lehet vele!

a magyarországi média kontroll más tészta. diktatúra-medence :D
  • kvp
    "nem tud telitodni a tablet piac, mert a jelenlegi tablak kvarcjatekok, nem tudod bevinni oket egy egyetemi eloadasra jegyzetelni , az 5 eves kolkoknek jelent csak szorakozast jelenleg , masra nem igazan jo, plane hogy meg internetezni sem , a flash, silverlight hianya miatt"

En neztem tobb android-os tabletet is, a lenovo megoldasa tetszett idaig a legjobban. Van hozza toll, lehet vele jegyzetelni. (nem szovegfelismeressel, hanem siman kezirassal) Mukodik a flash is (elvegre androidrol van szo), a silverlight-ot azt tenyleg lesporoltak, de ha minden jol megy az a tablet-es win8-ban sem lesz. Persze en jobban szeretem a fizikai billentyuzetet, de az nem jelenti azt, hogy a legtobb embernek (aki kb. havi 3 mondatot ir le) nem eleg a kepernyo.
  • nlght
    de főleg nálunk, valahol még létezik az objektív újságírás (és nem csak elméleti formában)
  • ClassicR
    "A táblagép a notebookokat és a netbookokat váltja ki."

Hogy váltaná már ki? Fele annyi dologra se alkalmas egy táblagép, mint egy laptop.
  • harmi2009
    Nem az sg média az irányított hanem a média :)
  • VRSDM
    persze hogy fizetett hirdetéseket olvasol.
    azt gondoltad hogy vannak emberek akik hobbiból a saját tőkéjüket fektetik bele hónapról hónapra, félrelökik a családot és cikkeket irogatnak / fórumot tartanak fennt viccből ? :) kapitalista társadalomban élünk!

mellesleg #10hasonló képpen gondolkodok énis a windows táblákról.
    szuper és egyszerü kapcsolat lesz táblák és notebookok között.
    és végre az idősebb / újjonnan bekapcsolódó generációknak sem lesz kinlódás megtanulni a használatát egy platformnak.
  • Vers
    nem tud telitodni a tablet piac, mert a jelenlegi tablak kvarcjatekok, nem tudod bevinni oket egy egyetemi eloadasra jegyzetelni , az 5 eves kolkoknek jelent csak szorakozast jelenleg , masra nem igazan jo, plane hogy meg internetezni sem , a flash, silverlight hianya miatt
    a win8-as tablak teljesen mas eszkozok lesznek , professzionalis eszkozok
  • nlght
    1. imho mire kijön a windows8 addigra telítődik a táblapiac (persze nem teljesen, de elég nagy mértékben)
    2. a windows8 tudtommal fizetős lesz, míg az android ingyenes, nem is értem h miért lesz majd verseny közöttük, az ios meg "jelenleg" 2/3-ban birtokolja a piacot a 2011 végi összesített adatok alapján

Egyébként csak én furcsállom, hogy az apple szó minden IT cikkben 5-ször előfordul, de a google vagy az android csak sokkal kevesebbszer? Irányított sg média?
  • Vers
    a microsoft nagyon is jo uton jar, a cooknak mar remeg a szaja szele tole, az apple megtanulhatta volna az elmult 30 evben hogy mindig a microsoft nyer

mert mindig osszezarnak az intellel , ahogy most is, es szepen kivegzik az armot, a win8-as tablagepek elterjedese meg atombiztos, 13,15,18 colos tablak jonnek , amelyekre lehet irni ceruzaval, vagy rajzolni, es meg nem is csak fingo appok lesznek ra mint ahogy az apple szanalmas ipadjara

ponto az apple van bajban , mert a gyerekeknek szant ios nem alkalmas komolyabb programok kiszolgalasara , az arm processzor meg amugyis csak egy vicc
  • WinG
    PC helyett Windowst akartam írni - korán van még
  • WinG
    +1

Nagymuterom életben nem tudná megtanulni a PC kezelését (sem a Macét, mielőtt még... :D), de egy tablettel biztos el tudna szórakozni. Viszont nekem nem kéne. A Kindlet mindig magamnál tartom, van hozzá ingyen 3G-s net, olvasáshoz, hírekhez tökéletes. Ha meg filmet akarok nézni, vagy youtubeon valamit, esetleg GPS kell, akkor ott az okostelefon. Ez a két kütyü együtt mindenre elég, egy tablet már nem férne el... meg minek.
  • Griphons
    Elég sokan vannak, akiknek kínszenvedést okoz a pc, mert nem tudják használni. (kb az emberek 80%-a) Ezek ahelyett, hogy kicsit elmélyednének a használatban, inkább felidegelik magukat, és dühből kimondják, hogy a pc az egy szar... Ezek az emberek semmi másra nem akarják használni a számítógépet (sőt nem is értik, hogy mások mi másra szeretnék használni), mint képnézegetésre, internetezésre - fércbúk, és a zynga fejlettségű játékokra -, a kisebb hányada esetleg videónézegetésre. Az igényük maximum arra terjed ki technikailag, hogy a telefonjukról/fényképezőgépükről le tudják szedni a képeiket, hogy felrakhassák a zinternetre, a faxbúkjukra. Ezeknek az embereknek a kiszolgálására találták ki, az intelligensebb és hozzáértőbb emberek által "semmirenemjóhülyeség"-nek titulált táblagépeket.
    Egyik oldalt sem akarom ezzel bántani, szerintem sem jó semmire egy táblagép, de pl technikai analfabéta keresztapám teljesen odáig meg vissza van tőle. Igaz még most sem tudja, h mi az a fájl, meg internet-protokoll, de tud internetezni :)
  • WinG
    Olvasásra meg egyértelműem e-ink alapú cuccok a legjobbak. Nekem is van egy Kindle 3 (most már Kindle Keyboard), nem cserélném le semmire (legfeljebb az új Kindlere ).
  • WinG
    A netbookot még talán, de hogy vonaton noti helyett táblagépen dolgozzak, az kizárt. Touchscreenen hosszabb szöveget gépelni nem lehet normálisan, a "fizikai" billentyűzet lényegesen kényelmesebb és gyorsabb. Esetleg modulárisan még működhetne a dolog, van is már rá példa.

Munkához notebook/laptop, szórakozáshoz táblagép, ha nagyon kell. Bár sok értelmét nem látom, kaptam kölcsönbe iPadet két-három napra, de nem győzött meg.
  • harmi2009
    Ez így azért erős...
    Én az e-book olvasók és a netbook közé tenném.
    Netezésre, játékra jó. Másra nem nagyon. Ha van benne GPS akkor még térkép helyett is használható. Van néhány "üzleti" alkalmazás is ld pl pilóták kézikönyveinek kiváltása iPad-dal illetve van már orvosi felhasználásra szán sw is.
  • tomcsa4
    A táblagép a notebookokat és a netbookokat váltja ki.
  • ClassicR
    Én a mai napig nem értem, hogy mire való a táblagép. Sok-sok szöveg elolvasása kényelmetlen a szemnek, ilyen célra az eink-es eBook olvasók valók. Komolyabb feladatokra (mint pl. videóvágás, szövegszerkesztés, programozás, képszerkesztés, hangvágás, stb.) úgyszintén kényelmetlen és alkalmatlan.

Akkor mire is való? A Facebookba ugyanúgy be tudok lépni egy okostelefonnal és végig tudom lájkolni a csillámpónis bejegyzéseket.
  • hunwhite
    Ha viszont a hűtőgépet és a mélyhűtőgépet egyesítenek akkor azonnal van piac!!!
    Nyomorék!