191
  • David Coulthard
    #191
    "Illetve a widgetek, lwp nem működik sdről, mert azt bekapcsolás után csatolja fel a rendszer."

    És ez miért is olyan nagy gond?
    Nekem egy kibaxott xperia mini-m van, minden ext2 partíción van a link2sd-vel, de kibírom várni azt a pár másodpercet amíg elindul a rendszer és felcsatolja azt a nyavalyás sd-t és vele az ext2 partíciót. Vagy valaki már 2 másodperccel a boot után már a live wallpaper-ben és a widgetekben akar gyönyörködni?

    Ez szvsz a google és az android baromsága...

  • narumon
    #190
    Hát valami mégsem kerek, mert egy szimpla sms nem tud megjönni, hiába nem fut semmi....
  • [HUN]FaTaL
    #189
    Mit foglal? Kevered a fogalmakat. A RAMnak a ROMhoz semmi köze. A nem futó alkalmazások valóban benne vannak a memóriában, de amint elindítasz valamit a rendszer kilövi. Tehát ugyanúgy működik ebből a szempontból mint a windows.

    És te komolyan azt hitted, hogy attól hogy az sdre helyezel appot attól RAM fog felszabadulni? Nem, attól ROM fog. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
  • narumon
    #188
    Nah megkérdeztem egyik androidos ismerőst, azt mondta nem én vagyok a béna hanem ilyen a rendszer. (Szerinte ezzel nincs gond - szerintem meg ez a világ legbénább rendszere akkor....) Most komolyan 2012-ben egy telepített szoftver elhasználja a memóriát akkor is ha nem fut? WTF? ÉS ez sok ember szerint jól is van így?
  • narumon
    #187
    Hááát akkor ez egyre érdekesebb? És ez a többi androidos telefonon is így működik? Samsungon is? Akkor ilyet a büdös életben nem veszek az biztos. Milyen buzi program már az amelyik a memóriába települ és nem az SD kártyára? Szíjjon le aki ilyet ír.
    Egyébként nincs rajta sok buzi program, max 4-5 ha van a telefonon ez már totál kifekteti. Délután megnézem, hogy pontosan mik vannak rajta, de totál alap programok amik nélkül nem használható egy okos telefon.
  • [HUN]FaTaL
    #186
    Nem lehet mindent az sdre rakni, csak rootolt készüléken, mint ahogy már százszor írva lett. Az appok fejlesztőjén múlik, hogy engedi e.

    Illetve a widgetek, lwp nem működik sdről, mert azt bekapcsolás után csatolja fel a rendszer.

    Hogy a RAMot mi foglalja azt neked kell kideríteni, gondolom én a rengeteg szemét, ami a telefonon van.
  • narumon
    #185
    Nah akkor most mi van.
    Felkerült a frissítés és ugyanaz a helyzet. Van olyan program amit enged SD-re rakni és van egy csomó amit nem. Még újabb androidot kéne felrakni? Vagy mi a gond? Mert ugyanaz a helyzet, hogy van fent 1-2 szoftver ami annyira lefoglalja a memóriát, hogy néha kiírja a telefon hogy SMS jött de nem fér a memóriába... :(
  • Laza
    #184
    Egyébként a Win7-ben is vagy 20 féle dolog van, amit a telepítés után kapásból kikapcsolok meg átállítok, kíváncsi leszek, hogy ez a Win8 esetében hogy alakul. Mondjuk a Start menü alkalmazás már kapásból megy is rá :)
  • Laza
    #183
    Ez ok, de Te magad is számtalan kompromisszumot vázoltál fel. A tábla Win8 meg nem hiszem, hogy bármiben kompatibilis lenne a Win7-el úgy, ahogy maga az asztali Win8 is csak annyiban lesz kompatibilis, hogy tartalmazni fogja ugyanazt a 'futtatókörnyezetet', mint amit a táblás is ... tehát futtatni tudják ugyanazokat az appokat. Lesz némi átjárhatóság, de az kizárólag az új rendszeren belül ... amit ugye a Win7 nem fog tartalmazni.
  • Laza
    #182
    Na de nincs, így meg nem alternatíva :)
  • lordsithlord
    #181
    Ott a pont, ha egy ilyen gép emberi áron lenne, valóban, valószínűleg lenne rá kereslet
  • Tinman #180
    Ha a moziban úgy tették volna fel a kérdést, hogy ki szeretne olcsó, de jól használható táblapécét, mindjárt több kéz lendült volna a magasba.

    Még a leggagyibb tabletek is egyelőre drágák és annyiért nem sokat tudnak.

    Aki pedig kicsit is jártas az infóban, az erre nehezzen mondana nemet.
    Persze ez még iszonyat drága :-/
  • lordsithlord
    #179
    Ez így ebben a formában nem egészen igaz.

    Egyre több informatikus ismeri fel, hogy a tablet jól használható a mindennapi munkában (hálózat monitorozás megnézésére, 1-1 távoli asztalos problémamegoldásra, stb.) nagyon jól használható. Informatikusként és tablet felhasználóként azt mondanám, hogy nem olyan rossz dolog, csak hozzá kell szokni.

    Több dolog is van, ami miatt sok informatikus a háta közepére se kívánja. Az a folyamatos kapcsolat a Google és az Apple felé (attól függően, hogy kinek a gépét használják). Ez sajnos egy elég komoly biztonsági kockázat, azt pedig az informatikusok nem igazán szeretik.
    Másik dolog, amihez nagyon sokan nem tudnak hozzászokni (nem tagadom, nekem is okoz problémát) az az, hogy az új technológiával eddig soha nem látott problémák is felmerülnek.
    A harmadik dolog pedig kifejezetten triviális: nagy úr a megszokás, az informatikusok zöme pedig kicsit maradi, ha valami jól bevált és jól működik, nem szeretik, ha hirtelen új dolog jön ki vagy a régi mellé, vagy annak leváltására. Az új dolog mindig új problémákat vet fel (pl. tabletnél nagyon sok informatikusnak új dolog már az is, ahogy telepíteni lehet rájuk).

    Ugyanakkor tény, ha sikeres lesz a Win8-as tablet, az nagyot lendíthet a vállalati alkalmazásban is. Bár tény az is, hogy még csak mostanában állnak át a Win7-re a cégek (bár az okosabbak talán kivárják a Win8-at az átállással), és akiknél már azt van, azok most nem fognak oprendszet váltani. Anno ez volt a Vista bukásának egyik oka is, nem akarták lecserélni a bevált rendszert egy újabbra, míg a régire volt támogatás. Márpedig mivel a Win8-at pont arra találták ki, hogy közös platform legyen a PC-ken és a hordozható eszközökön, az erős akadályozó tényező lehet, ha a PC-ken nem az fog futni. Ha meg még esetleg elköveti a Microsoft azt a hibát is, hogy a Win7 nem fog rendesen együttműködni a Win8-as hordozható eszközökkel, akkor az a platform bukását okozhatja.
  • Laza
    #178
    Erre az egészre annyit tudok mondani, hogy amikor volt 1-2 hete a Lurdyban a Win8 Code Camp, akkor az elején megkérdezte a faszi, hogy kinek van táblagépe ... tele volt a mozi 1-es terme, de kb 5-en ha felrakták a kezüket (nem pontos szám :) ).
    Aki valamennyire foglalkozik az informatikával, annak valszeg a háta közepére sem kell .... aki nem, az meg nem ebbe a topicba jár :)
  • sanyicks
    #177
    kernel= OS a többi csak ráadás. Kernel önmagában elmegy, programot futtat. Csak van mellé pár gyakran használt dolog mellékelve, így lesz disztribució belőle.
  • [HUN]FaTaL
    #176
    Applenél, ahol három különböző hardverre fejlesztenek :D


    Linus Torvalds pedig nem fejleszt OS-t, csak kernelt.
  • Ferrer
    #175
    A Windows 8 stratégiája rossz, de ennek ellenére úgyis nyereséges lesz. És az MS-nél már rég megússzák annyival, hogy 2 évente kijönnek egy, elődjétől csak némileg eltérő funkcionalitással (tegyünk be néhány téglát, a Vista és a médiacenter kapcsán már láthattunk hasonló "nagyszerű" integrált megoldást). Az igazi oprendszer fejlesztés az Apple-nél és Linus Torvalds kezei között működik, ezt látni kell.
  • [HUN]FaTaL
    #174
    A telefonszámokat lehet szinkronizálni a gmail címtárba, adatokat nem tudom, készülékfüggő.
  • narumon
    #173
    CF kártya gyorsabb és sokkal nagyobb méretekben elérhető ezért használják high-end készülékekben még mindig.

    Egyébként érdekes, hogy mennyire másként gondolkodik az ember más közegben, én pont ugyanezt gondoltam a Mini és MicroSD-ről, hogy pillanatnyi fellángolás van és már rég eltemették. (sem méretben sem sebességben nem kielégítő). Talán egy telefonban el lehet képzelni, csak nekem ilyenkor mindig az a gondom, hogy külön a telefonba vegyek egyet? Mert a videokamerámba kurvagyors SDXC kell ez meg miniben nincs tudtommal. Tehát a hagyományos méretű SDHC, SDXC kártyával még ki vagyok békülve, node miniSD?
    Szóval ez megint egy olyan dolog, hogy közeg függő, nekünk itthon a közelünkben sincs sem miniSD sem microSD kártya.
  • lordsithlord
    #172
    MicroSD egyre elterjedtebb, pontosan az általad is említett helyhiány/helytakarékosság miatt.

    Egyre több gyártó inkább azt használja, mint az SD-t, hiszen tárhelyben ugyanaz, ha pedig valahova mégis SD kell, akkor fillérekért van hozzá adapter. Éppen ezért mondtam, hogy korrekt lenne legalább egy microSD foglalat az iPad-ba, az alig foglala helyet, ergo arra aztán tényleg nem kifogás, hogy helyhiány miatt nem tudják beletenni a gépbe.

    Ezzel, hogy a CF-et a Cannon továbbra is használja, nem tagadom, újat mondtál nekem. Azt hinnné az ember, hogy egy ekkora cég már nem használ őskövület technológiát, de a jelek szerint mégis. Lehet, hogy valamiben jobb, mint az SD, nem tudom, CF kártyával még nem nagyon volt dolgom. De amennyire én tudom, lassabb, nehézkesebb, jóval nagyobb, mint az SD, ráadásul a gyártási technológiája is jóval drágább, ezért is váltotta le a legtöbb gyártó.
  • DjDano
    #171
    Azért valljuk be Tim Cook erősen ferdít, na meg őket inkább a pénz motiválja, amikor nem akarnak platformokat egyesíti. Hiszen miért is ne fizessen az Apple fan minimum 2 kütyüért :))
  • narumon
    #170
    Mondjuk a Canon legújabb fényképezői megint visszatértek a CF kártyához, szóval használják még azt rendesen :)
    Mini SD viszont teljesen felesleges szerintem a világ legértelmetlenebb dolga, akkor már egy normál méretű SD ha feltétlen kártyaolvasó kell a gépbe.
  • narumon
    #169
    Köszi a linket én nem jutottam idáig. Át is küldtem a srácnak remélem boldogul vele. Remélem telefonszámok, adatok maradnak.
  • [HUN]FaTaL
    #168
    A ROOT ugyanolyan egyszerű, mint a jailbreak, probléma? Le kell szedni a marketről egy appot és megnyomni egy gombot, de nehéz. :D A legális frissítés sem hinném, hogy sokkal bonyolultabb, bár nem veszek ilyen ócska, gagyi telefont. Az a probléma, hogy úgy beszélsz a zte bladeről mintha az maga lenne az android.

    A google telefonjai OTA-n frissítenek, még PC sem kell hozzá, de a normális gyártók többségéről is elmondható ez.

    ZTE frissítés

    Még csak a gyártó honlapja se kell, hanem a szolgáltatóé (függetlenül nem árulták, illetve igen wayteq libra néven úgyhogy gondolom a wayteq honlapján is van cucc hozzá). Részletes how-toval, hú de bonyolult volt megtalálni, beletelt vagy 5 percbe is.
  • lordsithlord
    #167
    Valóban, CF kártyát már nem sok helyen használnak, így ahhoz kell az átalakító. De szerintem a legtöbben nem is azt nehezményezik, hogy nem lehet egy akkora behemót kártyát betenni, mint a CF, hanem azt, hogy még azt az apró mini SD aljzatot is sajnálták belőle, pedig az aztán tényleg elég elterjedt.

    Az USB meg olyan dolog, hogy nagyon sok készülékben teljes értékűt raknak. Ez jó is, mert ha olyan extrém dolog kell, mint egy CF card reader, akkor ott az USB-s megoldás oszt csókolom :)
  • narumon
    #166
    Szerintem senki sem mondta, hogy bukjon a win8 tablet. Sőt azt gondolom, hogy mindenkinek az érdeke, hogy sikeres legyen, még több szereplő a piacon még jobb gépeket és árakat sejtet. Legyen jó a Win8 tablet én azt mondom, ezzel jobbak lesznek az androidos és iOS tabletek is, és mindenki azt vesz amit akar, ami neki leginkább megfelelő.
  • narumon
    #165
    "Azért azt ne felejtsük el, hogy van abban valami, hogy hiányzik az iPad-ból az USB és a kártyaolvasó és ezt a felhasználók is nehezményezik, különben az Apple nem vetemedett volna erre a kényszermegoldásra, amit árusítanak külön."

    Annyiban tévedsz, hogy eleve külső eszköznek volt tervezve, mert a tabletbe magába csak kompromisszumokkal lehetett volna betenni. Mint ahogy androidhoz is kellhet ilyen eszköz (gyártanak is hozzá), ha nem SD kártyád van. A külön kütyü a fotósok miatt kell és szerintem teljesen normális, hogy ez nem alaptartozék, akinek kell az majd szórakozik vele. A fotósok nagy része mindenféle kártyával rohangál tehát ha androidos tabletje van akkor is kell ilyen kütyü neki a CF kártyájához vagy az XD kártyájához.

    Egyébként meg ha már felhoztad ez szintén hatalmas előnye az applenek, hogy gyak mindenféle kiegészítő standardként kapható hozzá (nem apple részről), mert kvázi iparági szabvány. Ezekre mindre rámondhatod, hogy kényszermegoldás csak hogy jobban érezd magad de attól még nem lesz az.
  • narumon
    #164
    Hmm én vagyok retardált? Amikor az egyik cég használhatatlan terméket ad el? Ráadásul googlizni kell utána mint az állat? A jailbreaket hamarabb megcsinálom mint egy elvileg tök legális frissítést. Ha szerinted ez nem gáz akkor szerintem inkább te vagy a retardált.
  • lordsithlord
    #163
    Azért azt ne felejtsük el, hogy van abban valami, hogy hiányzik az iPad-ból az USB és a kártyaolvasó és ezt a felhasználók is nehezményezik, különben az Apple nem vetemedett volna erre a kényszermegoldásra, amit árusítanak külön.
  • Doktor Kotász
    #162
    Látom megy az alapvita, hogy iPad vagy android, meg mennyire van vagy nincs értelme a tableteknek.

    A kényeg, hogy az Apple-vezér mit mondott.

    Szerintem marhaságot, de nem azért mert hülye, hanem érdekből.

    Vicc, hogy egy tabletnek hátrány lenne, ha az API-ja azonos egy asztali platformmal.

    A Win XP-nek is van Tablet Edition változata. Érintőképernyős laptopkhoz vagy ilyen közterületi terminálokhoz volt kifejlesztve. A laptopok ahhoz nagyok voltak, meg drágák is, hogy elterjedjen. A netbookok az alacsony árra feküdtek rá, azért azokban még nem volt meghatározó, csak néhány modellben a tapis kijelző.

    Volt néhány linuxos próbálkozás nem x86-os procikkal. At Apple törtr át a piacot, mert neki volt ehhez erőforrása technikai, pénzügyi és marketing oldalon. Marketing alatt azt is értem, hogy fejlesztőket is tudott szerezni magának. Tehát nem csak a piacot, hanem a terméket is fogyaszthatóvá tette. Sokan másolták a modellt (üzleti modellt), ami tetszik vagy nem tetszik, az okostelefonokból fejlődött ki. Hogy az Apple az iOS-t választotta, nem az OSX-et, abban minden bizonnyal az is szerepet játszott, hogy azon a platformon volt erősebb, nem az asztalin. Ennek ára a kompromisszum volt, bár a kezdeti ARM platform alacsony teljesítménye is egy kényszer volt.

    Az MS most visszatért arra a területre, amire jóval az Apple előtt, de ideje korán lépett. Neki nem volt elterjedt telefonos rendszere, amire alapozhatott volna. A Palm és a Symbian más kezében volt.

    Ahogy az ARM platform is egyre erősebb lett, elérkezettnek látja az időt, hogy visszatérjen.

    Az asztalival közös Win API platform pedig előny. Ezt látja az Apple, ezért próbálja meg elhinteni a köztudatban, ezt a bullshitet, amiről a cikkben beszél, ami a cikknek a lényege.

    Eleve ez mindenkinek csak jó. Mármint a fogyasztóknak. Helenleg egy tablet az korlátozott. Raeralomfogyasztó eszköz. A Win API-s platform pedig szoftveroldalon olyan korlátokat bont le, amivel leegyszerűsíthető a céges alkalmazások felé az út. Ha nagyobb lesz a piac, az a felhasználóknak is jó.

    Gyanítom, hogy az android kilép a javás programokból, és kihasználja a linuxos alapokat, az iPad pedig az iOS mellett/helyett az OSX-et (is) beveti.

    A bolondok meg maradjanak az iPad/android, mélkülözhetetlen, nem is jó semmire vita mentén. Eddig kvarcjátékok voltak a tabletek, a jövőben vagy azok maradnak vagy betöltik azt a szerepet is, amit eddig a technikai korlátok miatt nem tudtak álláspontot képviselem. Szerintem a Win8 RT sikere mindenkinek jó lesz, a bukása pedig mindenkinek rosz. A felhasználókra gondolok most.

    Ha valaki a jelenlegi tabletébe szerelmesedve a Win8 bukásának örvendene, az ugyanolyan sült bolond, mint aki szerint a tabletek a jövőben is csak használhatatlan eszközök maradnak.
  • [HUN]FaTaL
    #161
    Akkor tervezz webdesignt érintőképernyőn, ha szerinted grafikai munkára tökéletesen alkalmas.

    Sok sikert hozzá.
  • [HUN]FaTaL
    #160
    A szoftverfrissítés neked egyenlő a telefon feltörésével? Te tényleg retardált vagy.
  • Tinman #159
    Ha van egy eszköz a kezedbe az a saját személyes beállítottságodtól függ, hogy mire használod. Tele van a világ művészekkel, akik egy üveglap és egy marék homokból is képesek csodát tenni.

    Teljesen kizártad a grafikus felhasználási lehetőségét az érintőképernyőnek és tudomást sem akarsz róla venni, hogy már MOST milliók használják saját képzeletük megvalósításának eszközéül. Ennyire nem lehet sötét odabent? Vagy igen?

    SENKI nem beszélt itt arról, hogy érintőképernyőn tervezz meg egy vásárcsarnokot Archicad-ben, arra nem való. Grafikus munkákról volt szó, arra pedig ALKALMAS "te szerencsétlen".

    A "szádra" pedig vigyázz, nem a TSZ istállóba vagy a haverokkal.
    Ha nem tudsz normális hangnemet megütni ugord át azokat a bejegyzéseket melyek neked nem tetszenek. Erre magadtól nem jöttél rá? Off-on van a súgó?
  • narumon
    #158
    Illetve ne felejtsük el az időt sem. Tehát mondjuk egy 3GS-ben felesleges lett volna még 4G elérés mert sehol nem volt (sőt szerintem a 4S-ben is felesleges még), de később nyilván alap lesz. Ettől még nem hinném, hogy az a jó telefon amibe legelőszőr beleraknak valamit amit úgysem használsz.
  • narumon
    #157
    "Nem az a baj, hogy hianyzik, hanem, hogy megmagyarazzatok, hogy nem fontos....Aztan amikor a kovi verzio megkapja, akkor korszakalkoto ujitas..."

    Az a gond, hogy ezt is eddig csak az ellentábortól hallottam. (mármint a következő verzióban korszakalkotó újítás). Most is el tudom képzelni ha valaha USB-t kap az iphone akkor nem én fogom hangoztatni, hogy az milyen jó, hanem jönnek majd a fikázók akik leírják, hogy de hát miért korszakalkotó feature amikor xy készülékben eddig is volt. Meg jönnek azok akik ez miatt nem vettek eddig iphonet és most megveszik.
    Olyat én nem nagyon láttam a forumon, hogy egy iphone tulja azt írta, hogy neki nem kell az USB (csak, hogy a példánál maradjunk) utána meg azt magyarázta, hogy ez miért annyira jó. Ezt csak a haterek szokták bemagyarázni.
  • cateran
    #156
    Nem:) Ez orok vita:D Nem az a baj, hogy hianyzik, hanem, hogy megmagyarazzatok, hogy nem fontos....Aztan amikor a kovi verzio megkapja, akkor korszakalkoto ujitas...
  • narumon
    #155
    Tökéletes telefon nincs ezt párszor már megbeszéltük. A konkurencia csúcskészülékeiről is hiányoznak dolgok (csak azok valahogy soha nem fontosak - csak ha valami az apple készülékből hiányzik az vérgáz)
  • narumon
    #154
    Bírom az ilyet hogy kiragadsz valamit utána azt magyarázod ugyanis nincs igazad amire én válaszoltam az ez volt:

    "Jailbreak után lehet. Na de nehogymár vásárlás után rögtön fel kelljen törni egy telefont egy ilyen alapfunkcióhoz, vicc."

    Erre válaszoltam, hogy vásárlás után rögtön hozzá kell nyúlni (függetlenül az ártól és típustól). Igazam van vagy nincs igazam? igazam van. Hogy utána te már hová ferdítetted el a dolgot az már tök más kérdés.
  • cateran
    #153
    Azert lasd be: Barmilyen hiany 1 iPhone szintu keszuleken (nem feltetlenul csak iPhoneon, akarmilyen high-end telefonon) ami megtalalhato szinte barmilyen masik keszuleken, sokkal sulyosabb, mintha az alsokategoria legalja nem tud valamit...
  • [HUN]FaTaL
    #152
    Nem tudom, hogy igazad van e, nem vettem ilyen ótvar telefont.

    Te hoztad fel az appok sdre áthelyezését, amikor teljesen másról volt szó. És a 20 ezres modellt is te hoztad fel.

    Két keresés a googlen, vagy egy post írása mobilarénan a blade topicba, esetleg azon topic első hozzászólásának elolvasása már kigyúrás infoból? Vicces vagy :D