Telefon- és internetadót vetne ki az NGM
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
4 órás bejelentés - kb 8 óra munka.
Aki meg feketén vállal munkát az nem akar éhen halni, bár szerinted ez miatt õ a hibás. Lehet, hogy mégsem látsz olyan jól rá a kelet magyarországi állapotokra.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Így a nettót tekintve Szlovákiában 30 százalékkal, Csehországban 60 százalékkal kapnak többet a munkavállalók ugyanazokban a munkakörökben, mint a magyar dolgozók.
30% még mindig messze van az általad említett dupla fizetéstõl, és ez még a válság elõtti 2008-as állapot. (Az akár 80%-ot megint csak nem kommentálnám, mert az valami speciális eset lehet, nem véletlenül van ott az a szó -> tekintettel arra, hogy 19% náluk az SZJA, és eszerint 13.4% járulékot fizetnek/fizettek 2008-ban.)
De, azóta mi változott? Nálunk alacsonyabb lett az SZJA, mint náluk, viszont a bért terhelõ járulékok még mindig magasabbak.
Sehol nem említettem, hogy jobban keresünk a szlovákoknál, de az baromság, hogy õk annyival jobban élnek, mint mi, különben nem hozzánk jönnének vásárolgatni...
"A magyar munkavállalók ugyanis bruttó bérüknek átlagosan 57, míg Csehországban - fizetéstõl függõen - hozzávetõleg 70, Szlovákiában akár több mint 80 százalékát vihetik haza"
Egyébként ma a bruttó 200.000 HUF (700EUR) az nettóban 133.000.
Szlovák Br 900 (260.000 HUF) ebbõl 208.000 Ft-ot vihet haza.
Szerintem ez jelentõs fizetés különbség akárhogy csûröd csavarod.
"A 150-200 eurot meg nem kommentálnám, mert igencsak hasraütés-szerû számokról van szó."
Ez pediglen nem hasraütés-szerû szám hanem a valóság. Szerintem pesti lehetsz mert általában nekik nincs fogalmuk arról, hogy mi a helyzet az országban. Én sokat utazok munkámból kifolyólag és gyakran beszélek az ország minden részén emberekkel, munkáltatókkal és munkavállalókkal is. Te megteszed ezt vagy csak a bársonyszékbõl a fideszmédiának hiszel? Ez utóbbi esetben tényleg hasraütés néhány szám, de majd 1-2 év múlva kiderül amikor;
a, elfogy a fél ország
b, gyilkolni fognak az utcán a kenyérért
c, naponta fogsz olvasni (jah nem fogsz - fideszmédia ugye) éhen halt emberekrõl, gyerekekrõl.
"Nem kimagaslóan jól, de azért a szlovákoknál kétszer annyi az átlagbér mint nálunk."
Általad linkelt cikk:
"Bruttó 900 euró az átlagbér Szlovákiában... Magyarországon viszont csak 720-730 eurót kaptak a munkavállalók."
Ha te itt belemagyarázod, hogy dupla az átlagkereset a szlovákoknál, akkor valami nagyon nagy baj van a matematika tudásoddal. A 150-200 eurot meg nem kommentálnám, mert igencsak hasraütés-szerû számokról van szó.
Ha már munka akkor vicc a Fidesz munkanélküli számítása is, mert csak azokat a munkanélkülieket számolják akik nincsenek éppen közmunka programban (ahol 34e forintért lehet mondjuk olyan munkát végezni ami miatt utazni kell annyit hogy elviszi a fizetést, persze utazási költségtérítést nem adnak mert az államnak nem kötelezõ csak a vállalkozónak), stb stb. Nagyon nagyon el vagy tévedve szép hazánk helyzetérõl....
Nem keverem a dolgokat egy vállalkozás felöl közelítettem meg az egészet hiszen a kisvállalkozások a gazdaság motorja. (Csak ezt nálunk a kormány még nem látta be - majd 2 év múlva kapkodnak amikor már a fél országnak nem lesz munkája mert nincs hol dolgozni). Nem beszéltem veszteségrõl csak nyereségrõl. A társasági adó mértéke meg egyetlen szám. Pont errõl beszéltem eddig, hogy 1-1 számban mindig jók vagyunk csak összességében a béka segge alatt.
A kormány is mindig ezt csinálja; kiragad egy számot ami máshol magasabb, csak azt felejti el ilyenkor hozzátenni, hogy a példa országban (ahol az adott adó magasabb) nincs a másik 4 ugyanolyan adó mellé. A másik számnál elõhuzzák, hogy de hát külföldön is van ilyen adó (csak példának megint egy olyan országot hoznak ahol éppen olyan adó valóban van csak másik 4 nincs). Ha globálisan megnézed akkor nem hiszem, hogy van olyan ország Európában ahol komolyabbak az adóterhek mint nálunk. Ezért is szokott az történni, hogy Magyar vállalkozó kimegy külföldre és hirtelen elkezd tudni normálisan élni, mûködik a vállalkozása anélkül, hogy bármi mást csinálna mint eddig. Jah egy valamit máshogy csinál, befizeti rendszeresen az összes adót így még nyugodtan is alszik.
Szerintem a munkáltatónak a munkavállaló után ott is be kell fizetnie a kötelezõ járulékokat a nyereségtõl függetlenül. Mintha kevernéd a különbözõ fizetési kötelezettségeket (az elsõ mondatod a szja + járulékok kategóriába esik, utána meg inkább társasági adós dolgokról beszélsz). Meg mi ez a fix és százalékos összehasonlításos baromság? Százalékos nálunk is a társasági adó. Veszteségelhatárolásról hallottál már? A lényege, hogy a negatív adóalappal záruló üzleti év veszteségét a következõ évek nyereségével szemben el lehet számolni, a veszteségre jutó adót így vissza lehet nyerni. (Ezt szigorították 2012-tõl nálunk és még számos más országban is.) Jah, és veszteségelhatárolás létezik Szlovákiában is, ugyanis ott is fizetni kell a társasági adót nyereségtõl függetlenül... Nálunk a társasági adó mértéke a pozitív adóalap 500 millió forintot meg nem haladó összegéig 10 százalék!! Ez a legalacsonyabb az EU-ban, csak Cipruson és Bulgáriában van még 10%. Persze valamennyivel még mindig olcsóbb a szlovákoknál vállalkozni, de nem annyival, mint ahogy te azt beállítod.
Annak nézz utána, hogy ha én téged alkalmazni akarlak és akarok neked 200 bruttót adni akkor az nekem legalább 270-be fog fájni. Ha a vállalkozásnak éppen szarul megy 1-2 hónapja akkor is be kell csengetni a kötelezõket amik fix összegek.
Ezzel szemben Szlovákiában ez százalékos, tehát ha a vállalkozás 50e forintot hozott egy hónapban akkor annak kell x százalékát befizetni, ha 5milliót akkor annak. Magyarországon ha 50e hoz a vállalkozás akkor kurva nagy minuszban vagy a kötelezõk miatt.
Mondom tovább; ha szlovákiában leadóztad a kötelezõt akkor a maradék a tied azt csinálsz vele amit akarsz. Magyarországon ha leadóztad a közelezõt (mint cég) akkor még el kell játszanod, hogy veszed ki a pénzt ami természetesen szintén adóköteles, tehát eldobsz még egy rakat pénzt, hogy hozzájuss saját adózott pénzedhez.
Mondjam még tovább? Magyarországon ezermillió kötelezõ dolgot be kell tartani ami mind pénz pénz pénz. APEH engedélyes számlázószoftver, számlatömbök, hivatalos sorszámozott papírok. Ezek szlovákiában (és szerintem minden más nyugati országban) ismeretlen fogalmak.
A cégedben használt eszközöket és szolgáltatásokat elszámolhatod, nem úgy mint MAgyarországon ahol telefont csak x százalékig, kocsit x százalékig, stb stb.
Szerintem nem sorolom tovább.
Az, hogy kiszúrsz egy adót, hogy nem nagy különbség összességében semmit nem mond a 800 adó rengetegében. A komplett cégköltségek és vállalkozási költségek amik összehasonlíthatatlanok.
Azt már nem is értem, hogy egy szolgáltatás (telefon) ami tervhelve van 27% adóval, hogy tartalmazhat még percenként 2Ft adót, ami nem tûnik olyan soknak de kiszámolva havonta ez kb azt fogja jelenteni, hogy Magyarországon a telefon ÁFA-ja 40%, és akkor ezt megint meg lehet nézni a környezõ országokkal.
A vicc amikor angliából hazajön haver és azt mondja, hogy basszus itt kurvadrága a tesco, angliában olcsóbban kijön. (mondjuk ezt személyesen is tapasztaltam párszor.)
"Magyarországon átlagosan 216 568 forint volt a bruttó kereset februárban. A versenyszférában 225 484, a költségvetési szférában pedig 197 413 forint volt az átlagfizetés. A jelenlegi, 300 forint/eurós árfolyammal számolva a nemzetgazdasági átlag 723 euró. Ez nagyjából ugyanannyi, mint amennyit Szlovákia legszegényebb régiójában, az eperjesi kerületben kapnak a munkavállalók"
http://www.penzcentrum.hu/karrier/ennyi_az_atlagber_szlovakiaban_mi_csak_irigykedhetunk.1032355.html
És akkor arról nem is beszéltem, hogy jól hangzik magyarországon a bruttó 200 de a valóság a legtöbb embernek 300-400EUR/hó körül van.
Ha van 20 ember aki 50 ft-ot keres és minden 20 emberre esik egy aki 500 ft-ot keres akkor rögtön kijön hogy a 21 ember átlagban 71 ft-ot keres, pedig lóf*szt.
Ez egyszerû matek. Meg kéne ezt látni, hogy a fenti példában a 71 ft, hiába matematikai átlag, nem lesz általános!
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Slovakia: 18,719
Hungary: 18,667
Hitelrõl meg annyit, hogy komoly hitelt úgy rémlik, hogy mi 2008-2009-ben vettünk fel legutóbb (IMF-hitel).
Te sajnos valami álomvilágban élsz a féreg tolvaj politikusok álomvilágában, a valóságból semmit sem látsz. Nembaj, majd ha elkezdesz dolgozni, megszopod.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Olyan életminõségre mint a németeknél? Tudtad, hogy a II. VH után a németeknél bevezettek egy 50%-os vagyonadót? Õk se örültek neki, mégis ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy a háború után újraépítsék az országot. Gondolom te akkor is lázadtál volna, mert úgyis csak a saját zsebükbe megy. 😊
A kereset pedig simán lehet 2x-es, ha azt nézzük hogy szlovákiában 40%-ot nyúl le az állam össz vissz a bruttóból, itthon pedig legalább 70%-ot.
Éves átlag kereset (nagyon messze van a kétszerestõl):
Szlovákia: 14,694 dollár
Magyarország: 12,843 dollár
Bruttó kb. ugyanannyi, szóval nálunk jelenleg tényleg magasabbak az adók, viszont náluk most jelentõsen nõtt a hitelállomány, lehet, hogy pár év múlva megfordul a kocka, és náluk is magasabbak lesznek az adók.
A közös érdekünk szöveg mögé bújsz?
Hát nekem nem érdekem hogy a te zsebed tele legyen + milliárdokat tüntess el 😄
Viszont az hogy legyen házam/autóm és európai emberhez méltóan éljek egész életemben, az igen.
meg a munkajárulékok. jah meg a vállalkozási adók. jah meg ami nem a legmagasabb az mellé raknak még három másikat.
"De nyugodtan magyarázd meg 1 németnek, hogy ne fizessen a jövedelme után adót, mert az ÁFA-t már úgyis fizeti... "
Fizet csak nem mindegy, hogy mennyit és fõleg nem mindegy, hogy mennyi marad.
"egy szlovákkal meg többet, ez hogy lehet? Pedig tudtommal õk se élnek kimagaslóan jól."
Nem kimagaslóan jól, de azért a szlovákoknál kétszer annyi az átlagbér mint nálunk. Azon kívül 20% az ÁFA, azon kívül az adózás 19% nyista, nincs mellé még negyvennyolc másik fizetendõ, és ezerféle vállalkozás által betartandó szabály.
Ezt a kört hívják 22-es csapdájának, ugyanis a ma meghatározott adókat szinte lehetetlen befizetni. Sokszor sok helyen leírtam már - most is tartom - Magyar ember nem jókedvében csal adót hanem mert rákényszerül. (és most ne azzal az 1000db nagyvállalkozóval jöjjön valaki, hogy õk megtehetnék - a gond azzal van, hogy kisvállalkozásból egyre kevesebb van mert lenyúzzák róluk még a bõrt is. Teljesen esélytelen, hogy megéljen és alkalmazottat tartson fent, szépen döglik is bele mindegyik, és ez még csak a kezdet) Ha a kormány behozza a most lebegtetett adókat akkor ne legyen illúziótok nem fog semmi megoldódni, mert még kevesebb vállalkozó lesz még kevesebb bevétellel, még kevesebb adófizetéssel, tehát a jövõre 400 milliárdos lyuk az már 600 milliárdos lyuk lesz, ami a következõ évben 1000 milliárdos lyuk lesz.
Egy kicsit olyan ez mint az orvosnál az iszappakolás - Doktor úr ez segít? Nem, de legalább szokja a földet.
Amíg az okokat nem szüntetik meg addig ez a lufi fújódni fog durranásig és akkor lesz kurva nagy gáz.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ezt majd akkor is kérem magamnak, ha esetleg a gyereked nem tud egyetemre menni, hiába szeretne, mert csak zsidók engedhetik meg maguknak, meg az az 1% kivétel, aki annyira sikeres, hogy megadhatja a gyerekének ami jár... De ez csak egy példa a százból, ami miatt "buta" vagyok... Szerintem te okos vagy és ez a lényeg 😊 Hitler sem azért tudta megtenni amit meg tudott, mert annyira unatkoztak a népek arrafelé, hogy hirtelen kitört a háború... Nézd csak meg a nagy "liberális"nak kikiáltott zsidókat, mit mûvelnek a palesztinokkal... De biztos ezt is csak a kuruc találta ki igaz? 😊 Van még ilyen császár köztetek akitõl tanulhatnék? Sajnos az én buborékom rég kipukkadt, kell a tiétek!
Jah és értem mirõl beszélsz, csak én máshogy képzelem el a változást. 😊
"Vagyis akkor nálunk mégis olcsóbbak a termékek, mint náluk, nem igaz? 😊"
Pillanatnyilag igen, mert az termékek árai nem követik rögtön a fos árfolyamot. Jó gagyi a forint, õk több forintot tudnak az eurojukkal venni, és abból vásárolnak. Egyébként sok mindennél fordított, ott az olcsóbb...
Valóban nem veszek igénybe semmilyen állami finanszírozású szolgáltatást. A BKV-t meg már rég privatizálni kellett volna és akkor nem lenne gázban, nehogymár még örüljek is mert állami pénzeket nyomnak bele 😄
MINDENKI aki hajlandó kifizetni a pofátlan adót úgy, hogy közben milliárdos állami csúszópénzektõl, milliárdos hûtlen kezelési, fal cégeken keresztül mosott pénzektõl, sikkasztási botrányoktól hangos a média hozzájárul ahhoz hogy a helyzet egyre csak rosszabb legyen. Legyen az orvos, tanár vagy bármilyen közalkalmazott.
Hidd el, hogy azt a két hónapot simán kifizetné nekik az állam, mert van mibõl.
Itt nem arról van szó hogy õk esznek-e majd vagy sem, mert biztosan igen ugyanis a közszolgáltatás az emberek 99 százalékának biztosan fontos, tehát ki lesznek fizetve. Hanem arról, hogy a csúszópénznek és a mindenféle átláthatatlan pénzmosással megforgatott pénznek ne legyen tartaléka az állami zsebekben, így már remélem megérted az egész koncepciót. Jah, és nem mellesleg bárki nyomon követhesse, hogy mire költik a pénzét.
De volt NSZK ahogy itt is van Kelet-és Nyugat-Magyarország, és a nyugat számottevõen fejlettebb mint a keleti országrész, mégsincs összefogás.
Ez a jólét pedig több olyan ex kommunista országban is megvolt, akik ma csak a markukba röhögnek ha meghallják a Magyarország szót, és már rég eurójuk van és stabil gazdaságuk, és sokkal komolyabb életszínvonaluk.
Mit mondjak még? Saját bizniszem van, és évek óta viszem.
Nekem ezt magyarázhatod ahogy akarod, közgazdász a szakmám (az egyik), és lehet hogy többet láttam eddig a big pikcsörbõl mint te.
Talán inkább: dolgozni értelmetlenül nem akarnak, sok helyen annyi a fizetés, hogy éhenhalni is kevés. Legyen kedvük dolgozni? Akkor értelmet kell adni a munkájuknak. Nem pedig úgy hozzáállni, hogy annyit kap, hogy kitart hóvégéig szerencsés esetben.
"1 olyan ember, aki amúgy se fizet adót, ha politikus lesz, akkor becsületesen fogja végezni a munkáját?"
Fogalmam sincs. Nem látok bele az emberek fejébe, annak, hogy nem fizet adót, nem feltétlenül az az oka, hogy gazember.
Az emberek tetteit tudom megítélni. Annyit tudok, hogy jelenleg a döntéshozásba (tûzközelbe) csak gazember juthat. Ha nem így lenne, az elmúlt 20 év alatt legalább némi pozitív felvillanást láttunk volna. Nem egyén szintjén, mert olyan biztosan volt. Hanem globálisan az ország helyzetének viszonylatában.
Nézd meg mirõl szól ez a weboldal és vajon miért ennyire népszerû? A jónép megcsinálta magának a tömegközlekedés alternatíváját, mert amit az állam csinál az drága és sz*r. Ennyit arról, hogy tömegközlekedés.
A távolsági tömegközlekedés, ha nem létezne az emberek akkor is megoldanák. Olcsóbban mint az állam! Ergó a tömegközlekedésbe fektetett pénz jórésze el van lopva.