193
Egy újabb GoW rész, ám ezúttal nem folytatást kapunk...
-
roli33 #153 A Skyrim világa nagyon távol áll a God of War-tól, de ha új mitológiával folytatnák, akkor abba már nem Kratos kellene főszereplőnek. De az akkor már nem is God of War lenne. Nem lenne rossz egy új cím, új hős, új kaland ami a GoW-hoz is kapcsolódik, de én jobban értékelném ha előtte egy 4. részt összehoznának Kratos-szal. Vagy esetleg számozott 4. rész, de új mitológiával? Vagy egy reboot? Hát, nem tudom mi lenne jó nekünk, remélem a Sony Santa Monica tudja és már hegeszti a következő God of War játékot. A Kratos rajzok meg nagyon jók, érdemes szétnézni még az 1. rész extrái között. A videókban is van sokféle artwork nemcsak a korai Kratosról, hanem még sokminden másról is. -
#152 Vegyük csak alapul a skyrim világát:)Juj.....jó dolgokat lehet abból kihozni.
Amúgy nem tudom,hogy néztetek-e régi képeket meg terveket de eszméletlen fura elgondolások is voltak Karatos-ra.Az első kratos egy csecsemőt a hátán hordozó emberke lett volna.Pill hátha találok képet.
-
Gabe18 #151 Érdekes. Erről nem tudtam, de van egy haverom aki iszonyat nagy God of War rajongó és vele beszéltük hogy mi lehet a későbbi részekben. Hiszen a siker óriási, hülyeség lenne abbahagyni a sorozatot, viszont már látszik hogy "elfogytak" a görög mitológia nevesebb alakjai, hiszen már mindenkit elpusztítunk aki volt. És nekem is az volt az ötletem hogy a skandináv mitológiát kellene valahogy elővenni, akár egy főszereplő váltással is. -
Gabe18 #150 Egyelőre eddig jutottam én is, hogy az elején szinte felesleges harcolni, mert csak veszted az energiát. Próbálom nyomni a varázslatokat, meg ami spéci képességek vannak. Már a medúzákkal nem is lenne baj, de mikor megjönnek az elektromos némberek, ott egy-két rossz mozdulat és kb. bukóra kerül az egész akárhogy álltam előtte.
Hát majd még küzdök vele... -
#149 Amúgy vicces, hogy a liftes rész nehezebb, mint az egész final boss harc :D Mondjuk én nem beszélek, easyn vittem még csak végig, és gyerekjáték volt természetesen a hírhedt Trials of Archimedes. De elkezdtem hardon, mondjuk még csak az elején vagyok. -
#148 Ne add fel.Én ezzel a taktikával megcsináltam.Az első szinten kell túljutni nagy veszteséggel.
A lényeg annyi h a varázslatokat(Ares) az első szinten nyomogasd,majd kivégzés a medúzákra mert varázst adnak,így mindig lesz utánpótlásod.A lényeg annyi,hogy varázsolj és ne állj le velük mert akármit csinálsz védhetetlen fogásokat nyomogatnak az elektromos banyák és a medúzák is.
Amúgy ma játszottam és tényleg változott.Multiban több skin van,lehet pár festést is felnyomni az emberkédre. -
#147 Olvasd el a #137-et, van nehany info ami alapjan lehet spekulalni, ez alapjan paran azt tippelik, hogy az egyiptomi mitologia iranyaba fog elmenni a dolog.
Ez egyebkent meglepoen hasonlo iranyu lenne, ahogy a GOW eredeti rendezoje (David Jaffe) csinalta volna meg a 3-at (csak kozben eljott onnan es mashogy lett).
Szoval a GOW3 eredetileg ugy lett volna, hogy maszol fel a titanokkal az Olumposzra, egybol a harccal indul Zeusszal, es az elso 5 perc utan letepted volna a fejet es vege lett volna Olumposznak. (ez ilyen nagy WTF pillanat lett volna, mert mindenki azt varta volna hogy Zeus lesz a fo boss benne - ahogy vegul lett is), aztan ez utan a keletkezo uressegbol hirtelen megjelentek volna mas mitologiak (skandinav, egyiptomi) istenei a hatalomert harcolva, pl a Sphinx az egy nagy szorny lett volna a sivatagban, amit Kratos kove dermeszt a meduza fejjel ezzel nyerve el a mai alakjat. Vegul pedig ugy gyozte volna le az isteneket, hogy egymas ellen forditotta volna oket, igy nem marad energiajuk odafigyelni az emberekre, akik emiatt elfordultak volna toluk (nem hittek volna bennuk) ezzel effektive vegervenyesen megolve a regi isteneket es vallasokat, es utat teremtve a mai vallasoknak. Kratos a vegen a felvagta volna az ereit, hogy az alvilagban a csaladjaval lehessen, az utolso kepkockak pedig a sivatagban lett volna a 3 bolccsel, ahogy az eszaki csillagot kovetik. Ez utobbirol amugy mintha lett is volna egy festmeny az 1 vagy 2-ben :) De amugy azt mondta h ahogy vegul lett a GOW3, neki az is tetszett.
Egy masik koncepcio szerint ami szinten tole jon (nemtom h az elozovel lett-e volna egybegyurva vagy egy kulon dolog lett volna) Kratos valt volna a Halalla, es a pengei a halal kaszaiva atalakult volna.
A Ghost of Sparta-ban Thanatos-t amikor legyozod, ott is utaltak ra hogy effektive o lett a Halal, a vilagok elpusztitoja (a grave digger szavaival), de ezen kivul nem nagyon mentek tovabb az otlettel.
Szoval ezek alapjan en azt tippelem, hogy nagyjabol ebbe az iranyba fog elmenni a dolog vegul, csak lassabban mint ahogy eredetileg terveztek volna (eredetileg ez a GOW3-ban mind megtortent volna).
Itt az interju, a vegen beszel rola akit erdekel -
Gabe18 #146 Teljes joggal. Én tegnap előtt értem oda, és máig olyan 30-40 próbálkozásból talán 4x jutottam el a 2. szintre, ahol kb. rögtön agyonvertek a maradék 3 milliméter energiámmal. Úgy voltam vele, hogy akkor itt és mos hagyjuk abba, ami nem megy az nem megy...
De akkor talán még megnézem újra. -
roli33 #145 Szerintetek hogy folytatják majd a God of War-t? -
#144 Igen, a GoW3 kivétel, szinte minden sarkon van egy Hádész, Héliosz, Hermész :DD A végefele kicsit ellaposodik Héra kertje felé szerintem, az a repkedős rész a finálé előtt nagyon felbasz.. -
#143 Az eleje es vege mindig epic, jah, de kozben sem csillapodik azert annyira le. 3-ban pl minden kicsit nagyobb koztes ellenseg is egy isten vagy titan volt, de legalabb felisten :) -
#142 Ma jött javítás a játékhoz.A TRIAl részt könnyítették azzal,hogy lehet minden szint közt életet tölteni.Mekkora királynak érzem magam,hogy HARD-on végigvittem már.Piszkosul nehéz volt de olyan hatodjára sikerült. -
#141 Zeus sólyom is volt a 2 elején, amikor életre keltette a Rhodos-i Kolosszust :D Az mekkora kezdés volt! :D Amúgy rájöttem, minden God of War játék valami nagyon epic akciórésszel kezd, aztán szépen lecsillapodnak a kedélyek. -
#140 SPOILER
Tobb utalas van a tortenetben ra, de valamelyik dokumentum videoban (asszem God of War: Unearthing the Legend) konkretan ki is mondjak a keszitok, hogy Grave digger = Zeus ("alruhaban"). Az istenek sokszor jarkaltak alruhaban a halandok kozott a tortenesek manupulalasara, anelkul hogy kiderulne hogy kozuk volt hozza.
Az 1-ben azert segit neki foleg, hogy Ares-t legyozhesse, akivel alaposan meggyult az istenek baja. A Ghost of Sparta-ban mar inkabb azt mondja neki hogy forduljon vissza, meg a vegen megassa a sirjat, ilyenkor mar (kozvetlenul a GoW2 esemenyei elott) megszallta a felelem Pandora dobozabol, es fenyegetest lat Kratos-ban, meg akarja olni.
Hogy a 3 vegen mi lett vegul Kratos sorsa, arrol tenyleg semmit nem lehet tudni... Van aki kiemelte h a kobe vesett fonix jel ahol fekudt a feltamadast jelkepezi es ez a visszateresere utal, de semmi biztosat nem tudni. -
roli33 #139 Szeretem az ilyen rejtett, utalásos dolgokat :D
Szerintem is a God of War 4-re utal, elég csak elolvasni a feliratot. Tehát a 3 végével egy új kaland kezdődik majd. Viszont ha már God of War-nál meg teóriáknál tartunk, leírom, milyen érdekes elméletem volt a sírásóval kapcsolatban. Aki nem játszotta ki a 3-at vagy a Ghost of Spartát, annak spoiler:
Na tehát, a sírásó a Ghost of Sparta végén, amikor eltemeti Kratos anyját és testvérét, mond egy mondatot: "Now, only one remains." Magyarán már csak egy hiányzik, ezzel Kratosra célozva. A 3. sír is erre utal, ami üres. A 3. rész végén meg Kratos ugye leszúrja magát, és én egyből arra gondoltam, hogy mi van ha a sírásó húzta el onnan? Aztán jött az, hogy a Ghost of Sparta-ban megnyílt az aréna módban a sírásó, mint jelmez, és mikor belépek az arénába, egyből átváltozik Zeusszá. Tehát nem nagyon lehetett a sírásó Kratos "megmentője", mivel Kratos kinyírta Zeuszt. Azután meg elkezdtem nézni a galériában a képeket, és van egy, pontosabb két artwork (egymás mellé helyezve), amin az egyiken a sírásó van, a másikon meg kb. az a tájkép ami a 3. rész legvégén fogadott minket (csak a képen káosz helyett naplemente van). És ez mind a Ghost of Spartában :D
Ja és az első részben a sírásó ugye látta a jövőt, azért ásta Kratosnak a sírt, de az istenek sosem láttak a jövőbe:)
Na a lényeg, hogy a sírásó úgy néz ki Zeusz volt, de egy két fentebb említett utalás miatt nem vagyok 100%-osan meggyőzve. -
#138 erdekes teoriak de lehet tul sokat kepzelnek moge:) bar az teny h gow4 lesz ps4re es mar most alairom h le fog esni az allunk. -
#137 Egy erdekesseg: a 14. chapterben van a falon egy festmeny (talan egy pusztulo Olumposzt abrazol), ami azt mondja, hogy
Of all the prophecies I have seen, this one haunts my dreams.
QUJIKPHIUEEEKMJQUJ
The full truth of this nightmare yet remains hidden. – Aletheia
A QUJIKPHIUEEEKMJQUJ elvileg egy dekodolt uzenet (mindegyik betu egy masiknak felel meg igazabol), aminek a megfejtese SUN BIRD BULL LION SUN. A teremben ezekre az emblemakra sorban raallva a festmeny megvaltozik, a Fold lesz lathato rajta, es a felirat:
When the Earth stops, the journey begins...
Sokak szerint ez egy utalas egy jovobeli (valszeg PS4) cimre, a GOW4-re. A festmenyek es a szoveg alapjan jo esellyel a GOW3 vegere utalhatnak (a Fold "megallasa", Olimposz pusztulasa?), a dekodolt szavak alapjan pedig az Egyiptomi mitologia iranyaba mehet majd a dolog. Ezek persze mar mind csak talalgatasok.
Bovebb info -
#136 En is ma fejeztem be, nekem tetszett, mint elozmeny kb ilyesmire szamitottam, a vege foleg eleg epic volt :)
Nekem is majdnem 10k red orb maradt a vegere, de probaltam is minden lehetseges modon mindent osszeszedni, inkabb kicsit tobb legyen mint kevesebb. Valamelyik reszben hulyet kaptam amikor nehany ezer red orb hianyzott volna h mindent kimaxolhassak, es egyszeruen nem lehetett annyit mar osszeszedni. Ugy mondod a 28. a fejezetet mintha a jatek kozepe lenne, mikozben majdnem a legvege. Szoval sztem ez pont hogy jol at volt gondolva, hagytak egy kis tartalekot. Gorgon eye-okbol meg phoenix tollakbol inkabb volt kicsit tul sok tartalek.
Volt 1-2 eleg fura ellenseg, de inkabb ez, mint mindig ugyanazok, jot tesz a valtozatossag, sztem rendben voltak.
Multibol meg csak nehany meccset nyomtam de eddig baromira bejott, tervezem majd komolyabban nyomni. -
#135 Egyet értek a leírásoddal.Az elefánt azaz juggernaut rohadtul nem illik oda de kárpótol érte,hogy brutális a kivégzése:)Amúgy extrákban nézd meg a Death of the Juggernaut videót,elmondják,hogy miért nem a minotaurusz lett ismét illetve megnézheted milyen szörnyek voltak tervbe véve még.Lesz ott medveszörny,fél-krokodil-minotaurusz stb......Érdekes.
Multi:Te próbáltál rossz modokat vagy ha az elején nem jön be akkor tutira nem fog.Melegíts 2v2 meccseken aztán irány a Domination! -
#134 Na, végigvittem. Elég vegyes érzelmekkel fejeztem be. Igazából valahogy kevés volt a jóféle bossfight. Természetesen nem God of War 3-féle bossfightokat vártam, de azért ennél kicsit többet. A játékmenet és a harc rendben volt, kicsit olyan érzésem volt végig mintha a God of War 1-et ötvözték volna a 3 látványvilágával. Néhány helyen még talán jobban is néz ki, mint a 3. De ez a görög mitológia téma már kifulladt úgy érzem. Ilyen elefántemberek, meg póklábú szirének.. hát nemtom, a küklopszokat jobban szeretem. A másik érdekes dolog, hogy a 28. fejezettől kezdve kb hiába gyűjtöm a piros lelkeket, nem lehet már fejleszteni semmit, mindent kimaxoltam addigra, így 10.000 piros cucc csakúgy kárba veszett... Valahogy úgy érzem, hogy ez nem lett rendesen átgondolva.
Multiról annyit, hogy még nem sokat játszottam vele, de annyira nem rajongok érte, kicsit monotonnak tűnik, de lehet én próbáltam unalmas játékmódokat. -
#133 Mi nem tetszett benne? -
wishmyylove #132 Kipörgettem, de nem vagyok elájulva tőle. Többet vátrtam, de azért nem rossz :) -
#131 Chapter select-nél próbálkozz esetleg.
Amúgy valóban nem ér fel a GoW3-hoz, de butaság ahhoz hasonlítani is. Amiben max egy szinten vannak az a látvány. De a készítőket is meg lehet érteni, az egész Olumposzt gyakorlatilag elpusztította már Kratos, már nincs kin bosszút állnia, szóval prequelhez kellett nyúlni, hogy menjenek a PS3-ak. Ez a prequel jó lett, hangulatában, és játékmenetében nagyon az első részre hajaz, ami ugye 2005-ös, és egy másik generációba tartozott. Manapság már a legtöbb játék nagyon könnyű normál fokozaton is, eléd rakják, hogy merre menj. Na ez a játék nem ilyen, és az ellenségekkel is megszopat sokszor. Na nemtom miért fűztem ezt hozzá, csak gondoltam mindenkinek szóljon :D -
#130 Sziasztok!
Valaki elárulná hogy hogyan lehet nehézséget csökkenteni ebben a szarban? Az előző részekben ha meghaltam egy bizonyos alkalommal felajánlotta, de ez nem akarja. A vége fele járok, de már ez a 6000 ellenfél támad egyszerre eléggé gagyi és olcsó időhúzás így easy-be ki akarom pörgetni és mihamarabb továbbadni rajta. Eléggé csalódás idáig ez a cucc amúgy a közelébe se ér a God of War III-nak. -
#129 Én eddig a Zeus meg a Hades pengéket maxoltam ki :D következő a sima chaos. Ja, meg asszem már a tüzes is ki van maxolva :D
Most öltem le vmi küklopszot, de nem tudom mit kell csinálni, kicsit elakadtam. -
roli33 #128 Abban hol jársz? Melyik tetszik jobban? :D -
#127 En is kb ott vagyok (vagy 24), most maxoltam ki a a chaos pengeket :) -
#126 en most vok meg a chapter 23ban :D elso vegigjatszas. mentsegemre legyen h parhuzamosan a 3at is tolom:D -
#125 Tegnap végigvittem HARD nehézségen.Az eleje és a trials nagyon nehéz volt.A trials-nál azért ötödjére sikerült megcsinálni de addig ki kellett dolgoznom a helyes taktikát.Úgy már annyira nem volt vészes a dolog,de így is úgy csináltam meg az utolsó emeletet,hogy egy ütésnyi hp-m volt és ugye ott gurulni nem nagyon szabad. -
#124 Ez nagyon jó! -
roli33 #123 A hivatalos oldalon van egy hasznos GoW idővonal. Az eddigi teljes történetet írja le, kiemelve a lényeget. Nagyon jó!
http://www.godofwar.com/en-us/timeline/ -
#122 Azt a ferget most csinaltam ki nemreg, eleg szivos kis geci volt :) -
#121 Én most,hogy hardon tolom és minden egyes ütés számít,már minden harcot full rage-al csinálok meg mert inkább gurulok mint védekezek.A Parry is más lett nekem így is tetszik.Amúgy Hard-on is az eleje nehéz itt a 24. fejezetben is meg tudnak ölni de már annyira nem gatyába szarós a dolog.
Amúgy barátnőmmel is elkezdettem a játékot,hogy tanuljon egy kis angolt(nincs sok szöveg,fordítom neki és visszakérdezek).Ő new game+ easy fokon viszi de fejlesztenie nem kell mert mindent maxra fejlesztettem az előző játéknál és hát elég könnyű neki mert örök rage módja van.Alig kellett a bossokat is eddig püfölnie,hamar feküdtek.Asszem amúgy már csak 1 relikvia maradt hátra.A ládákat sokkal könnyebb megtalálni mint az eddigiekben és ez nekem bejövős. -
#120 Igen, valóban nem fog meg senki soha, meg sima dodge-olással ki lehet kerülni a legtöbb ellenfél kombóját, szóval nem ártanak a rage meternek sem. Aki azért nyafogott mert belenyúltak a kombójába, annak javasoltam h vigye easy-n :D Én most ölöm majd a 2. fúriát. -
#119 Majd összefuthatunk.Én mediumon kezdtem elsőre és harcban sosem öltek meg de ügyességinél előfordult, hogy lepottyantam.Most Hardon viszem,elég nehéz de a felénél már túl vagyok,itt még az a plusz nehezítés,hogy minden ellenfélnek vannak plusz fogásai is amit könnyebb szinten nem csinál. -
#118 Easy :D első végigjátszásom mindig easy ilyen játékoknál, mert először élvezni akarom aztán jöhet a kihívás :D annyival könnyebb az easy, mint a normal amúgy, hogy a minibossok néha adnak életerőt :D Meg nyilván kisebb a sebzés is. M1, nem akarok kontrollert törni, mint az 1. résznél, mikor hardon kezdtem :DD
Kipróbáltam amúgy a multit is, a 4v4-et, ami kissé monotonnak tűnt, de majd még CTF-et is próbálok meg coop...stb :D -
roli33 #117 Ja igen, azért is főleg, hogy Kratos olyan lassan elindul felé:D Ezért is írtam, hogy vannak olyan momentumok, amik a 3-ban is voltak, meg olyan részek is amik az 1-re emlékeztetnek:D Milyen fokozaton játszol amúgy? -
#116 jol szettapostam a kis gecit :D kicsit gow 3 feeling volt:) -
roli33 #115 Igen, az egy kissé idegesítő tudott lenni:D De szegény Castorból nem sok maradt:D -
#114 en ugy vettem eszre h csak az animacio mas a sebzes kb ugyanaz. nekem zeus villamai meg hadesz lelektamadasa jon be