Félmillió dollár büntetés a NASA szerverét feltörő magyar hackernek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Semmi garancia nincs rá, hogy egy erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezõ, de tudásban jóval gyengébb IT biztonsági szakember tudna olyan munkát végezni, mint ez a srác. Sõt, mint látjuk, nem is tud. AZ IT biztonsági cégek jórésze marketingezik agybafõbe. Aztán gyakran kiderül, hát nem sokat ért a dolog.
"Aki egyszer gazemberséget csinált, az hajlamos rá máskor is" Ez általánosságban igaz, de most itt egyénrõl beszélünk, akire nem biztos, hogy igaz az általánosítás. Én a Nasa helyében elbeszélgetnék, vele, hogy miért is tette. Gondolom volt oka rá. Már pusztán ebbõl az elbeszélgetésbõl is lehet kiderülnének olyan dolgok, amik hasznosak a Nasa-nak. Mert oké, betört, oké megbüntetik. Jó. És akkor? Ebbõl ténylegesen bárki lát pozitív végeredményt? Ez még tüneti kezelésnek is gyenge 😊
"Aki egyszer gazemberséget csinált, az hajlamos rá máskor is" Ez általánosságban igaz, de most itt egyénrõl beszélünk, akire nem biztos, hogy igaz az általánosítás. Én a Nasa helyében elbeszélgetnék, vele, hogy miért is tette. Gondolom volt oka rá. Már pusztán ebbõl az elbeszélgetésbõl is lehet kiderülnének olyan dolgok, amik hasznosak a Nasa-nak. Mert oké, betört, oké megbüntetik. Jó. És akkor? Ebbõl ténylegesen bárki lát pozitív végeredményt? Ez még tüneti kezelésnek is gyenge 😊
Aki egyszer gazemberséget csinált, az hajlamos rá máskor is. Aki meg olyan pozícióba helyezi, amiben könnyebben hozzáférhet a gépekhez, az túl naiv, vagy hülye.
Pedig van benne logika😊 Sosem hallottad meg a "rablobol lesz a legjobb pandur" mondast?
Amugy meg...."ott megváltoztatta a jelszavakat, és olyan mértékû károkat okozott, amelyek helyreállításához az amerikai szakemberek fél éves munkájára volt szükség."
My ass....A rendszergizdak meg ugy tunik nemhogy 9, de 2 osztalyt sem vegeztek...
Amugy meg...."ott megváltoztatta a jelszavakat, és olyan mértékû károkat okozott, amelyek helyreállításához az amerikai szakemberek fél éves munkájára volt szükség."
My ass....A rendszergizdak meg ugy tunik nemhogy 9, de 2 osztalyt sem vegeztek...
Valahogy nem értem ezt a hozzáállást. Ez olyan, mintha egy bolti szarkát akarnál biztonsági õrnek felvenni. Vagy egy autótolvajból csinálnál parkolóõrt.
Sok olyan hozzáértõ van, aki még tisztességes ember is ráadásul.
Sok olyan hozzáértõ van, aki még tisztességes ember is ráadásul.
Én a Nasa helyében alkalmaznám a srácot, IT biztonsági szakembernek, vagy teszternek, abból még hasznuk is lehetne. Mert ezt a fél misit a büdös életben be nem tudják hajtani úgyse.
Kell a pénz a NASA-nak, na. Én megértem õket.
https://twitter.com/foodlfg
134.320.000 Ft-ot?
Hán' leüli a VÉTÉN!
Amúgy epic fail: "ott megváltoztatta a jelszavakat, és olyan mértékû károkat okozott, amelyek helyreállításához az amerikai szakemberek fél éves munkájára volt szükség."
Akkor azok kérem nem szakemberek voltak....
Hán' leüli a VÉTÉN!
Amúgy epic fail: "ott megváltoztatta a jelszavakat, és olyan mértékû károkat okozott, amelyek helyreállításához az amerikai szakemberek fél éves munkájára volt szükség."
Akkor azok kérem nem szakemberek voltak....
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
És azt mégis honnan fogja kifizetni?