2514
  • ATi0021
    Ez jó. Beismerik, a Run bukását, okának a rövid egyjátékos részt nevezik meg. Erre kijönnek egy régen történetben és egyjátékos módban erős Most Wanted majmolással, ahol az egyjátékos mód megint sehol nincs, mert közösségi online játékot csinálnák és a single amúgy se "Criterionos". Értem ezek szerintem tanultak a hibából.

Jobb lenne ha észrevennék már magukat. A Criterion csináljon Burnoutot és ne NFS név alatt adja ki őket. Plusz ha már olyan sok pénze van az EAnak vehetne pár stúdiót akik csinálhatnának igazi NFSeket. Megvehetnék akár az Eden Gameset és jöhetne NFS név alatt egy olyan TDU ami a Forza Horizonnak is odaverne. TDU2 vel az volt a baj, hogy nem volt elég pénz és nagy részben leépítették a régi TDUt készítő Edent. EAnál nem hinném, hogy anyagi gond előfordulna.
  • ntex
    Az EA elismerte, hogy a legutóbbi NFS rész, nem igazán hozta az elvárt eredményt, bár ezt egyébként sem lett volna értelme tagadni.

A Need for Speed: The Run elég gyenge értékeléseket kapott, amit leginkább nagyon rövid egyjátékos tulajdonságának köszönhetett, mert egyébként nem volt annyira rossz. Frank Gibeau, az EA elnöke elmondta, hogy "nem akarunk újabb 60-as játékot, a célunk 80+. Nem vagyunk büszkék arra a teljesítményre, amit a Need for Speed: The Run nyújtott. Kipróbáltunk egy csomó új dolgot, beletettünk egy kis akciót a pályák között, de őszintén szólva, valahogy mégsem érte el a kívánt minőségi szintet.

Most valami mással próbálkozunk, és biztosak vagyunk benne, hogy a Criterion kellő innovációt visz a játékba. A The Run egyébként jól teljesített, sokan megvették, de mi 80-90-es játékokat szeretnénk, és kicsit sokkoló volt, hogy mennyire rossz volt a fogadtatása. Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a visszacsatolásokat, de nem sírdogálhatunk a sarokban, hanem tennünk kell valamit. A Criterionnal úgy gondoljuk, hogy ismét sikerülni fog valami nagyot alkotni."

------------------------------------------------------------------------

Amit én nem értek már alapból hogy miért a The RUN-t veszik alapul, amihez semmi közük nem volt, miért nem akkor már a HP-ből építkeznek, sokkal nagyobb sikere volt mint annak a szarnak.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is hasonlót írtam ám :)
  • Interstate 95
    Nálam meg az a mérvadó amikor saját magam próbálok ki egy játékot, kit érdekel az ilyen szedett-vedett csírákból összeállított bagázs.
  • arty
    Nemérdemes. Mintha atomenergiát vinnél a busmanoknak.
  • ntex
    Ritkán szoktam, meg általában csak a sok okoskodót szoktam jobb belátásra bírni :D
  • arty
    mi a francnak olvasol te gamestart???
  • mester1987
    Jól beszopták magukat a 90-es évek végén azt annyi...ők maradnak fenn, de bármikor fordulhat a kocka ;)

Mondjuk a PC Guru videotesztjei átlagban jók, ennyit róluk.
  • IMYke2.0.0.0
    PCG***, G***S*** és társaik már évek óta nem mérvadók a szememben. :)
  • ntex
    Danke :) Csak már Gamestaron is majdnem lebasztak hogy azt állítottam hogy Chameleon lesz alatta :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ez elég hivatalos? :)

• ntex
    Van valahol hivatalos info hogy mégsem így lesz? :D
  • ntex
    Gamestaron megint azt írták legutóbb hogy Frostbite 2 motorral fog menni... most akkor mi van?
  • mester1987
    Nekem is jobban tetszik, bár sokszor hasonlóan fest :)
  • Prince23
    Ja, Burnout

• IMYke2.0.0.0
    Igen, a Bugbear a (többek között) Rally Trophy, Flatout- és a Ridge Racer-sorozat fejlesztője.
  • ntex
    Nem Burnoutot akart írni? :D Tudtommal a Flatouthoz semmi köze nem volt a Criterion Games-nek
  • arty
    "Criterion Games a Flatout miatt"

kifejtenéd?
  • ntex
    Teljesen jól nézett ki a HP, nekem ott a full arcade irányítás volt a bajom, a 300-al keresztben driftelés a kanyarban...
  • janihunk
    HP sokkal jobban néz ki min a Frostibe 2-es Run.
  • Prince23
    Nekem két dolog bántja a csőrőmet:

1. Criterion Games a Flatout miatt
    2. Amit grafikus motorként használnak, nem jön be

ez volt a bajom HP-nél is. "Taknyos" a látványvilága.
  • DIESEL DOG #327
    Azt hiszem nem fog gondot okozni... :D
  • janihunk
    Mai napig fent van a HP is. Ja és tolom is olykor.
  • mester1987
    Az uccsó 70 km-es (vagy lehet több) pálya is, nem kicsit :D
  • IMYke2.0.0.0
    Az emlékezeted megszépíti a játékot.
    Bizony, az elején szopóág volt az FPS-kezeléssel...
  • mester1987
    Kipróbáltam, semmi változás.
  • janihunk
    Próbáld patch nélkül sima 1.0.0.0 verzióval. Igaz nem lesz eső meg hó de nálam kevésbé akad mint 1.0.5.0 val.
  • mester1987
    Úgy-úgy, detto.
  • janihunk
    Nálam sem az igazi. Hol 50 hol 20.
  • mester1987
    Még szerencse, mert még váltakozik sokszor egy 3 magos CPU-nál is...optimalizálatlanságra tudok akkor gyanakodni :S
  • janihunk
    Az jó mert abban 60fps volt korlát. Aminél nem is kell több mert már mind1. Run ban volt 30-as korlát.
  • mester1987
    Igazán jó lenne, ha nem 30-40 FPS lenne majd a korlát, mint a Hot Pursuit-ban.
  • ntex
    jó ha mediumon futni fog nálam
  • gosumofo
    Minimum System Requirements

CPU: 2 GHz Dual Core (Core 2 Duo 2.4 GHz or Althon X2 2.7 GHz)
    Memory: 2 GB
    HDD: 20 GB
    Graphics (AMD): DirectX 10.1 compatible with 512 MB RAM (ATI RADEON 3000, 4000, 5000 OR 6000 series, with ATI RADEON 3870 or higher performance)
    Graphics (NVIDIA): DirectX 10.0 compatible with 512 MB RAM (NVIDIA GEFORCE 8, 9, 200, 300, 400 OR 500 series with NVIDIA GEFORCE 8800 GT or higher performance)
    Sound: DirectX compatible
    Input: Keyboard and Mouse

DVD ROM Drive

Recommended System Requirements

CPU: Quad-Core CPU
    Memory: 4 GB
    HDD: 20 GB
    Graphics Card: DirectX 11 compatible with 1024 MB RAM (NVIDIA GEFORCE GTX 560 or ATI RADEON 6950)
    Sound: DirectX compatible
    Input: Keyboard and Mouse

DVD ROM Drive
  • arty
    Erről van szó.

Én egyébként a TDU nyílt világát a jó vezetési élmény miatt imádtam, míg a Burnout Paradise-be belealudtam. Ez utóbbinál tényleg csak azt éreztem, hogy nyomom le az eventeket mint a gép... :(

Másik szörnyű példa a TDU2 - azt pl elvitték a full mutli irányába, szingliben dögunalmas lett, szintén eventletudás érzés - nyilván ehez hozzájárul a fossábutitott, ultraárkád fizika/irányítás. Nemértem miért nem lehetett megtartani a TDU1 ezen részét.

Criterion a HP4-hez képes volt megfelelő fizikát/irányítást gyártani, ott az elment. Amikor viszont 1-1 eventhez is _vezetni_ kell, talán érdemes lenne picit komolyabban venni a témát és az ultraárkádtól picit elszakadni... különben borzalmasan unalmas lesz a játék.
  • bpeti72
    00 fizikát akartam írni.
  • Interstate 95
    "Burnout Paradise játékélményének meghatározó részét az autók zúzogatása adta" - Na ez az amire kb. nem vagyok kíváncsi.

Viszont nyugodtan vond le a feelinget ezen videókból:

www.youtube.com/watch?v=uMHCplGstmU
    www.youtube.com/watch?v=GWK5ZTvPNqk

Party, bitches, nightlife, verdák amiket megcsodál a tömeg, pénz, és az illegális versenyektől, szirénáktól hangos város, országutak. Kb. egy ilyen open world játékot várok már rég óta, viszont ha a minőségre hajtunk nem férne bele az egy éves keretbe, kettőbe talán.
  • Interstate 95
    Amit meg kifelejtettem az az, hogy a multival olyan szempontból sincs probléma, hogy egy olyan open world játékot is létre lehetne hozni aminek van rendes története, viszont free roam -ban meg másokkal össze tudsz találkozni az utcán.
  • Interstate 95
    Akkor kezdem elölről.

Vannak játékok, ilyen a TDU, TDU2, Forza Horizon, NFS World (?), melyeknek nincsen sztorijuk, hanem feladatok - kihívások vannak, amik által lehet pénzt keresni, szinteket lépni, fejlődni, etc. Ezen játékok többnyire nagy bejárható területekkel rendelkeznek, és a hangsúly az online, másokkal való (http://www.youtube.com/watch?v=I_P7qmzK790) guruláson, felfedezésen, versenyeken, etc, van. Persze lehet singleben is tolni őket, de kb. értelmetlen, megunható, ezt saját magam is tapasztaltam, például a TDU -t 3x vittem el kb. 20% -ig annó, 4 -ikre inkább megvettem.

A lényeg viszont az, hogy míg egy TDU próbál megmaradni az árkád és a valóság között mint luxury life szimulátor, addig egy NFS mindig is másról szólt, főleg az Underground óta. Az egyetlen open world játékuk is a World egy halál katasztrófa idióta skillekkel, fizikával, az online playerek autóinak laggolásáról, hülye mozgásáról ne is beszéljünk.

Tehát azért írtam, nincs gond a multival, de annak is meg van a helye. Amíg nem lesz belső nézet, legalább Oahu méretű terület valós úthálózattal, árkádnál valamivel valósághűbb fizika (ami legalább azt az érzetet előhozza az emberből hogy autót vezet), addig felesleges erőltetni az open world vonalat sztori nélkül egy NFS -ben. Legalább is én a különböző skillekre, barmolásra nem igazán vagyok kíváncsi, sokkal inkább hogy egy TDU vagy Forza szintű játékban hogy veszi be valaki az első kanyart 2-300 km/h -ról.
  • broman191
    Én is élveztem a TDU szinglijét, sokáig elkrúzolgattam benne csak úgy céltalanul is, zenét vagy csak úgy motorhangot hallgatva. Persze egy TDU és egy árkád NFS vezetési érményének nincs túl sok köze egymáshoz, viszont egy nyílt világgal rendelkező szabadon krúzolós versenyjátékot egyaránt lehet élvezni szingliben és multiban is - hogyha alapvetően az autók érzése és az elfoglaltsági lehetőségek megvannak. A TDU-t azért is szerettem, mert nagyszerűen lemodelleztek minden autót, élmény volt belső nézetből vezetgetni, lassan is, szabályosan is. A gyorshajtásra vevőknek a megengedettnél gyorsabban főleg... :) Egy árkád NFS-ben ebből annyi lesz meg hogy 200-zal nitrózom a falnak. Szingliben egyedül, multiban a haverokkal.
    Egy jó versenyjátékhoz felesleges különösebb sztori, inkább töltsék a fejlesztők az időt azzal, hogy a vezetési élmény a helyén legyen, a játéklehetőségek a helyén legyenek. A TDU-ban gyakorlatilag nem volt sztori, így is volt a helyén. Annál jobb sztorira nincs szükség egy szabad versenyjátékban, nagyszerű vezetési élmény mellett, minthogy megveszel bármilyen autót, és oda mész vele ahová akarsz, amikor akarsz, kedved szerint. Ha jól értelmeztem az E3-as nyilatkozatokat, akkor ténylegesen a TDU szingli rendszerére kell gondolni az NFS-nél is...avagy hogy elhagyjuk végre a TDU-hoz hasonlítgatást, egy "Need for Speed Paradise-ra". Ezzel a hasonulással alapvetően annyi a gond, hogy a Burnout Paradise-t a játékélmény és a játékmódok sokszínűsége elvitte a hátán sztori nélkül. Az NFS esetében mi lesz ebből? Amennyit eddig a játékmódokról tudni lehet semmi extrára nem lehet számítani. A Burnout Paradise játékélményének meghatározó részét az autók zúzogatása adta, élvezetes volt sajtolgatni az autókat. Itt gyakorlatilag nincs törésmodell, vagy csak valami nagyon halovány...igaz az NFS sohasem az autók töréséről szólt. Akkor miért is beszélnek itt Burnout-osításról könyörgöm? Burnout-os elemek átemeléséről...a Burnout egy kalap sz4r sem lenne ha nem törnének benne az autók rendesen...ha már az autók nem törnek igazán nyálcsorgatóan hogyan is akarunk Burnout-osak lenni?
    Ha az előző Most Wanted-hoz hasonlítanám a jelenlegit, úgy érzem hogy a fícsörök listáját csak lecsupaszították, valamiféle egy-két kiválasztott power-up-okban kimerülő tuning lesz, ha nem is mutatták még meg részletesen miről is van szó, nagy eséllyel köze sincs az előző MW lehetőségeihez. Sztori elvileg semmi, a régi MW-ban még ellenben volt hangulatos szinglis rangsora, minden rangsoroltnak volt egyfajta klisékből megalkotott de mégis hangulatosra sikeredett személyisége, sokra közűlük még ma is emlékezem. Aztán ott volt a rendőrfőnök, a rendőrségi tápláléklánc csúcsát jelentő különlegesen matricázott Corvette-jével, aki nem félt előbújni az őrsről hogyha elég rosszak voltunk. Mindebből mit lett mára? A skálázott rendőri jelenlétet meghagyták, se több se kevesebb. Offline ranglista gondolom nem is lesz, csak valami találomra pár nevet beírtunk, mégis ott vannak... Jut eszembe hol vannak a jellegzetes NFS csajok? Egyről sem tudni.
    Eddig az új MW csupán egy csili-vili drága új autókkal teledobált emitt-amott bevált koncepciókra építő produktumnak néz ki, mindenféle eredetiségre való törekvés nélkül. A régi MW-ból sokmindenre vissza tudok emlékezni sok év távlatából is, van mire. A legelső videójára is. A jó öreg MW M3 GTR-t abban a pillanatban a retinámba égették - és az érzést mellé hogy K E L L. Az új MW-ot bemutató videóban egy tucatsárgaprose' racsingol' tucatmás' gyári autókkal. A következő rész ugyanilyen videójáig emlékezni fogok rá.