200
  • Astrojan
    #200
    Így van. A relativitáselmélet hülyeség és a tudományban elkövethető legnagyobb, végtelen nagyságrendű hibával közelíti a valóságot.

    Helyesbítek, nem közelíti hanem inkább távolítja.
  • csomi
    #199
    Ha jol sejtem van meg egy megoldas. Ez a 2. lepestol kezdve mas pakolast igenyel. De ez is 4x3-as szetbontassal kezd.
  • willcox
    #198
    Hülyeséget tud bárki mondani.
  • johnsmitheger
    #197
    "Lehet egy négyéves olyan okos, mint Einstein?"
    Igen, ha előáll egy a relativitás elmélethez hasonló horderejű dologgal. Ha nem tud, akkor semmiképpen.
  • Kornan
    #196
    Hüh, ezt benéztem. Tényleg, így egy kicsit nehezebb.

  • Rotcsa
    #195
    Hülyeség ez az iq-s dolog, mert ez egyáltalán nem egy olyan dolog, ami mindenkinél adott és nem lehet rajta változtatni.
    A mensások pl azt állítják, hogy 17 éves kor után beáll az iq egy szintre és ezt követően már egyáltalán nem fejleszthető, vagy csak nagyon nehezen, de akkor is alig észrevehhetően, tehát érdemben nem.
    Ennek ellenére volt itt egy SG-s cikk, amely egy un. "2n vissza"-kísérletről szólt és az alanyok jelentős IQ-növekedést értek el.

    Amúgy megy úgy bírom, hogy az ilyen cikkek az SG-n gyakorlatilag egy kerti sörözőasztalként szolgálnak, ahová összegyűlik egy közösség aparja-nagyja és előadja mindenki a saját világfilozófiáját :D
  • WoodrowWilson
    #194
    Nem tudod előre, hogy könnyebb vagy nehezebb golyót kell keresni.
  • Kornan
    #193
    Amúgy ezt a golyósat 1 perc alatt megoldottam.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    1. 6 vs 6
    1b. 3 db 2-es csoportra osztjuk.
    2. 2 vs 2
    2b. Ha egyenlőek akkor a nem mért 2-es csoportot vizsgáljuk következőkben.
    3. 1 vs 1

  • Kornan
    #192
    Itt egy véleményem szerint eléggé nehéz logikai flash játék, ami programozó mérnököknek lett kitalálva: Manufactoria

    Hátha érdekel valakit. Sajnos kell hozzá angol tudás, vagy bajlódni kell a fordítással, aminél fontos, hogy pontos legyen. Az első pályák könnyűek, de én még nem bírtam végigcsinálni, ami optimális esetben is órákig tart.
  • Doktor Kotász
    #191
    Nem ez a megoldás. :-)
  • RealPhoenixx
    #190
    caius marius: lukepek, lazas vagyok -itt nagyon sok magyar nagyon sokaig szopik az influenzaval, nem csak en-, a terapeuta az kezre van te nagyon buta, ugyanis operalni kellett azt, de mind1, ezek a gondok es problemak csak temporalisak.

    Jah es a terapeutarol csak annyit: ha nem jarnek operacio utan, akkor tobb tiz milla forintot kellene fizetnem, merthogy itt mas a rendszer mint magyarban, ugyanis ha van valami bajod es operalnak es nem tartod be a szabalyokat, akkor azert kell fizetned az elmaradt terapiakert, mert attol fosnak hogy esetleg kesobb perelsz hogy azert van bajod, mert nem kezeltek rendesen, etc, es az igy devolvalt osszeg tobb mint ami fedezne egy karteriteses dolgot /legalabbis ha okesan ertettem a vezeto terapeutat, de mind1d/

    NB: es meg sokmindent mondhatnek, deh mind1, megyek vissza izzadni
  • caius marius
    #189
    RealPhoenixx! Apàm nem csodàlkozom azon, hogy terapeutàhoz jàrsz. Eleinte azt hittem csak valami gyenge trèfa a stílusod, de aztàn ràdöbbentem, hogy nem. Hònapokig tartò influenzàd van? Ez lehet az oka a dilettàns hozzàszòlàsaidnak, nem gondolod? Nagyon gàz vagy.
  • RealPhoenixx
    #188
    Fbn Lx: ahogy leirtam ugy is megoldhato a dolog, de valoban ott van az az elkapkodott resz, de amugy okes a dolog, ha figyelembe veszed a korabbi merleg allast, es ott ez a titok nyitja
  • RealPhoenixx
    #187
    Gforce9: semmi gond, egy kis cider nalam is befigyel, csakugy ahogy ma, kortes es almas, kell az, foleg latva egyesek itt hogy el vannak kanaszodva :)

    Amugy most en sem vagyok tok okesan, es ezt utalom ebben az orszagban, hogy mig magyarban egy influenza kimegy par nap alatt az emberbol, ezen a barna emberek olvasztotegelyeben pedig olyan jellegu az uralkodo fajta, hogy esetleg honapokon keresztul hordod ki labon azt, hol egy kicsit feljavulva, hol pedig rosszabbul /nb: sajnos jel. per pill nekem most rosszabb, mert ...., nah inkabb ezt nem is ragzom/.

    Egyebkent ez az europa kis kinaja mar par eve ragzott dolog a reszemrol, csak tegnap nevettetett meg a baratnom, bar o eppen nem nevetet, es kerdezte, hogy hogy a pitliben latom ennyivel elobbre a dolgokat, merthogy olvasta eppen, hogy egy kinai befekteto magyarban azt ragozza egy nyilatkozataban, hogy a magyarnak ugyanannyit kell fizetnie mint otthon a kinainak, csak az anyag szallittatasi koltsegen egy rakatot sporol, etc
  • nlght
    #186
    Ámen! Teljesen igazad van! Kár volt az időért és a bitekért leállni vele "kommunikálni".
  • gforce9
    #185
    Én egy megoldási ágat leírtam kútfőből a 3 kiindulási állapot egyikét és az helyes is. De akkorra már a 4. sört ittam, úgyhogy nem folytattam a gondolkodást, de nyilván megleltem volna a választ, ha nem tegnap, akkor ma, mert ha megvan az egyik ág logikája a többit is hasonlatosan kell kezelni. Viszont ehhez hozzájött, hogy el is bizonytalanodtam, amikor mondtad, hogy 4 lépés az elégséges, mert akkor igazából értelme sincs gondolkodni a másik két ágon. Mivel előtte ezt a feladványt még nem hallottam, a fejem is húzta már a sör, rákerestem, mert nem tudtam, hogy akkor a kérdés vagy a válasz a rossz. Kiderült a válasz a rossz. Találtam egy megoldást, ami nekem jónak tűnik. A megfogalmazása zavaros valóban kicsit, de úgy látom helyes.

    Azon vitatkozni, hogy mi ésszerű és mi rövidebb idő, melyik út milyen előnyökkel jár, akkor van értelme, ha az a feladat. De jelen esetben nem az volt, hanem az, hogy adott 12 golyó, 1 hibás közüle, döntsük el 3 lépésben melyik a hibás, illete azt, hogy a hiba pozitív e vagy negatív. Mi a logikai út ehhez?

    Az anyázásba nem kívánok beszálni egyik oldalon sem, mert az intelligenciáról szóló cikk alatt teleszájjal ócsárolni a másikat, hogy mekkora hülye......hmm hát ennél kevés ironikusabb dolog van :) Ha esetleg a hozzászólások egymást segítették volna a megoldást megtalálni és mindenféle anyázást elkerülünk, a fejtörő végére lehet, hogy mindenki tanult volna a fejtörőből. Így? Így tanultunk új szidalmazási formákat. Szép. :)
  • RealPhoenixx
    #184
    WoodrowWilson: tudod ki a faxom ragad ide az ev minden kiba napjara, hogy folyamatosan kovesse mi zajlik egy weboldalon a sok sok milliard kozul, es hogy azt tanulmanyozgassa hogy megis milyen specko van itt vagy eppen nincs: nah hat tudod ki?? Pont nem en hanem te meg a haverod, meg nehany szaz masik

    nlght: olvasd el nyugodtan mit irtam a haverodnak, hatha tanulsz belolle kicsi pocsi. Az pedig hogy te szaporodsz: epeszu embernek biztos nem kell egy olyan ertelmi fogyatekos, aki csak ippenhogy pedzeget valami speckot, pl mint a haverod, hogy: jeeee, az sg-n csak elofizetok tudjak modositgatni a hozzaszolasaikat, etc, hat ez aztan iszonyu fontos informacio, nah ebbol aztan lesz kajad, de hogy elaruljak valamit kis nyominger: egy konnycseppett sem fogok elmorzsolni akkor, mikor hasonlova valsz a purde ismerosodhoz, es ehenkoraszkent lopkodni jarsz majd, mert annyira gyopar gumiszokeveny vagy, hogy az mar fajdalom.

    Szaporodas: te max ugy fogsz szaporodni, ahogy a roma haverjaid kis idiota, orulhetsz ha lesz sajat putrid, bar valszeg eloskodo maradsz egesz eletedre, az onellatas soha nem lesz a kenyered, mert annyira gyengeelmeju vagy TE MURIS CSIRA - hehehe
  • nlght
    #183
    "Az hogy egy link "http://www.sg.hu/#" -erre mutat eredetileg, egyertelmu hogy semmi megoldast nem irt"

    1. Oké most már hivatalosan is agyhalott vagy! Fbn lx #158-ban leírta a megoldást, te nyomorék. Ha az egeret sem tudod használni, akkor fogalmam sincs hogy jutottál erre az oldalra, de segítek: van ott egy olyan szó, hogy SPOILER, ha nem tudod mi az akkor keress rá a SPOILER-re googleben (feltételezem, hogy tudod, hogy a www.google.com -on találod, de azért leírtam biztos ami biztos) hogy mit jelent, értelmezd az eredményt, majd ha felfogtad (ne siesd el, nehogy agyvérzést kapj az erőlködés miatt) kattints rá a BAL(!) egérgombbal (remélem tudod melyik a bal, vagy guglizz rá arra is, ha nem vagy benne biztos) és láss csodát!

    2. de hat nem veletlenul ragadtal magyarban kis szutyok :) hehehe

    Tudod, többek között én is fizettem volna azért, hogy elhúzz ebből az országból, hogy ne rontsd a levegőt. Kösz, hogy ingyen is elhúztál!

    3. Még véletlenül se gyere vissza!

    4. Bármi történjen, mindig legyen nálad gumi! NE SZAPORODJ!
  • WoodrowWilson
    #182
    Apám, az nem egy link, hanem sima spoiler tag. Rákattintasz és megjeleníti a szöveget. Az, hogy te nem tudtad megnyitni egy dolog, de ettől még működött korábban is, max neked nem ment elsőre. Az nem gyanús, hogy az sg-n csak előfizetők tudják módosítani a hozzászólásaikat?
  • RealPhoenixx
    #181
    nlght: te primitiv gyerek, meg idezni sem tudsz, hat vicces vagy kis fogyatekos koma :)

    Az hogy egy link "http://www.sg.hu/#" -erre mutat eredetileg, egyertelmu hogy semmi megoldast nem irt, de lehet azert, mert a srac szenvedett vele valojaban tegnap ota folyamatosan, es korabban elkapkodta a linket, majd javitott, etc, de nem is ez a lenyeg, a legnyeg: gyoker gyerek, egy nem mukodo linket nyilvan nem tud megtekinteni senki, az pedig hogy kesobb muxik, hat nah jah, javitgatni mindig lehet, sot meg azt mondani is hogy 1 perc volt az egesz, mindattol fuggetlenul, hogy tenyleg meglehet a masik eset is.

    Uldozesi mania: hehe, hogy te mikrol beszelsz, nah pontosan ez minosit teged te europa kisKINAjaban robotolo kiskutyus :) -hehehe, tenyleg vicces vagy

    Szorakozas: a szorakozasi kulturam valoban minositene egy olyan esetben, ha ..., de te errol mit sem tudhatsz, mondjuk enyhen szolva igy: semmit, csupan annyit, hogy a te primkosagod tenyleg szorakoztat hehehe - de hat nem veletlenul ragadtal magyarban kis szutyok :) hehehe
  • nlght
    #180
    "ez lenne a megoldas, ami Fbn Lx-nel van megadva 158-ban???"

    szóval még vannak kétségeid, akkor itt az ideje, hogy még jobban leégesd magad...

    "Es komolyan azt hiszed belepsz egyre masra mas mas accal, mar mindjart okesabba vallnak az idiota gyerekes benyogeseid??"

    üldözési mánia, paranoia checked [x]

    "Attol hogy a logika hianycikk szamodra, attol meg a vilag nem szunik meg letezni, es en max csak jot rohogok rajtad kicsocsi - hehehe
    Tenyleg akkora baromarc vagy, hogy ez mar a szorakoztatas netovabbja :)"

    a szórakozási kultúrád téged minősít

    amúgy volt egy hasonló ismerősöm, mint te, de nem tudtam eldönteni róla, hogy tényleg ennyire baromállat vagy csak a szülei seggfejek és miattuk lett ilyen, elsőre azt mondanám, hogy nagyon gáz gyerekkorod volt, de lehet hogy tévedek, ez esetben részvétem az édesanyádnak te kis
  • RealPhoenixx
    #179
    Oke, amig megettem a reggelimet, atneztem azt amire felhivtad a figyelmem, ott a pont (hat ennyit arrol hogy nem nyugodt korulmenyek kozott gondoltam at gyorsba).

    Kerdes: mikor korabban neztem a linkedet, az nem is volt megnyithato, most pedig mar az, miert is??
    Illetve : latom mar hogy hol csuszott a dolog, okes
  • willcox
    #178

    "két és fél órát agyaltam rajta, az még elfogadhatónak számít?" - az időtényező ebben az esetben csak azt jelzi, hogy kinek milyen gyorsan vág az agya. Meg egyáltalán, hogy volt-e türelme intenzíven gondolkodni a dolgon.
    Az emberek többsége még a feladatot sem képes felfogni (volt itt is rá példa), nemhogy akármennyi idő alatt is megoldani.
    Ez a feladat 3 mérésből csak akkor oldható meg, ha rájön valaki, hogy ki kell használni azt, hogy ha egy golyó pl. könnyebb, akkor mindig könnyebb, tehát ha cserélem a golyókat, akkor a mérési eredményből már lehet következtetést is levonni.
  • Fbn Lx
    #177
    jó nyomon jársz, de ez így még nem helyes.
    a B. nem változik lépésednél, ha a mérleg állása nem változik, az nem csak azért lehet, mert a két át nem tett golyó között van a keresett, hanem azért is, mert a továbbra is jobb oldalon meg nem mozdított négy között van.
  • RealPhoenixx
    #176
    Nlght: te low level iq gyerek, ez lenne a megoldas, ami Fbn Lx-nel van megadva 158-ban??? (ami erre mutat> http://www.sg.hu/#)
    Vagy esetleg 152-ben gforce9-nel, ami hibasnak tunik es amin latszik hogy mas mint az enyem???

    Ennyire segghulye vagy gyerek?? Meg hasonlitani sem tudsz??
    Es komolyan azt hiszed belepsz egyre masra mas mas accal, mar mindjart okesabba vallnak az idiota gyerekes benyogeseid??

    Attol hogy a logika hianycikk szamodra, attol meg a vilag nem szunik meg letezni, es en max csak jot rohogok rajtad kicsocsi - hehehe
    Tenyleg akkora baromarc vagy, hogy ez mar a szorakoztatas netovabbja :)
  • WoodrowWilson
    #175
    Matekórán is elkezdtél hatékonyságról zagyválni, amikor valami feladatot kellett volna megoldani? Gondolom a derékszögű háromszögnek is inkább lemérted az oldalát számolás helyett, mert az hatékonyabb.
  • nlght
    #174
    mekkora gyökér vagy, hogy miután már leírták a megoldást te még elkezdesz arcoskodni, inkább fogd be és ne égesd magad... remélem soha nem találkozunk az életben
  • RealPhoenixx
    #173
    WoodrowWilson: te olvasod amit irsz? Es meg egyet is ertesz vele??

    Remelem nem vagy ennyire hulye.

    Mert erre mondhatnam azt is: pusztan matematikailag es logikailag lakjal jol hulyegyerekem.

    NB> es ezt az egeszet meg meg nem kicsit tudnam ragozni, hogy mit hogy miert, etc, de inkabb csak annyit mondok: hasznald az agyadat, es gondolkozz el nyugodtan azon, hogy az eletben mi a logikus, es hogy az egyedfejlodestol kezdve egy rakat dologig mi hogyan alakul es miert, es ha nem josz rea arra, hogy a logikanak mi koze van az energia minimum elvhez, illetve esetleg az idohoz, akkor szoljal nyugodtan
  • RealPhoenixx
    #172
    gforce9: amit adtal linket, ahol szinten van egy megoldas, az elso lepcso okes, vegigolvasva viszont a masodik resze zavarosnak tunik, sot masodszori olvasasra kisse hibasnak vellem, nah mind1, a korrekt es egyertelmuen ertheto megoldast viszont megadtam, szval ELJ VELE BOLDOGAN :)
  • RealPhoenixx
    #171
    Nah most latom vannak meg hozzaszolasok, szep.

    Alma2: oh, te gyoker, elokerultel, szep, latom hulyegyerek, a megoldast te sem tudtad idetolni (ennyire zsenge kis babszem janko vagy), csak max a nagyzolo arcodat, ami indian stilusban elmegy (jah bocsi, magyarban az indiant kicsit maskent mondjak, azt hiszem c-vel kezdodik) /ez a pazaroljunk, nem szamit, latszolag csinaljunk sokat, effektive keveset, etc - jah magyarban meg ez sem divik azoktol, akiket nehany evezreddel ezelott elkergettek indiabol, mert a sajat fajtajanak sem kellettek/.

    Igy frissites utan latom hogy gforce9 idetolt valami linket, szval megtekintem.
  • asgh
    #170
    Wilcox feladata a jelenlegi intelligencia felfogásunknak megfelelően méri jól az intelligenciát. Ez a felfogás viszont folyamatosan változik. Ma egy szorzás nem alkalmas az intelligencia mérésére, de volt idő, amikor alkalmas volt, mert akkor az emberek intelligenciáról alkotott elképzeléseinek megfelelt.
    Ugyanakkor Wilcox feladatát sem lehet az intelligencia objektív mérőjének tekinteni, mert nem tudhatjuk, hogy az intelligenciáról alkotott képünk hogyan fog változni.
    Amit az intelligencia tesztekről el lehet mondani, az az, hogy mit nem mérnek: nem mérnek objektív teljesítményt, ami összevethető azzal, hogy valaki mekkorát képes ugrani, vagy hány 10 jegyű számot képes megjegyezni 5 perc alatt.
    Ha pl. egy 3 éves nem tudná megoldani Wilcox feladatát, míg egy 20 éves igen, az egyáltalán nem jelentené azt, hogy a 3 éves kevésbé intelligens, mint a 20 éves. Pont azért, mert a 3 éveseket csak a többi 3 éveshez képest tudjuk mérni, a 20 éveseket meg a 20 évesekhez. Mert objektív intelligencia mérés nincs.
    Az intelligencia tesztek a tesztalany okosságával kapcsolatos társadalmi konszenzust próbálják megközelíteni: azaz ha valakinek az IQ-ja tesztek alapján 155, akkor az őt ismerők - egymástól függetlenül - szintén hasonló osztályzatot adnának nekik, egy meglehetősen szűk intervallumon belül. Az intelligencia teszteket ezzel a céllal hozzák létre.
    Pont az az érdekes az intelligenciával kapcsolatban, hogy az emberek szubjektív ítélete meglehetősen egybe cseng, holott nincs olyan intelligencia definíció, amivel mindenki 100%-ig egyetértene, sőt azok is az intervallumon belüli szubjektív értéket adnak, akik nem is tudják pontosan definiálni, hogy mit is értenek intelligencia alatt.
  • WoodrowWilson
    #169
    Hihetetlen, mennyit össze tudsz halandzsázni. Jössz itt hordókkal meg hatékonysággal, amikor ez egy pusztán logikai-matematikai feladat.
  • hszilard
    #168
    Ez pont olyan feladvány akkor, mint ez:
    Melyik a kakukktojás?
    a) Arany
    b) Ezüst
    c) Petőfi

    Mindhárom jó lehet megfelelő indokkal :)
  • RealPhoenixx
    #167
    gombost, gforce9:

    Nah most ertem haza, amig elmentem a terapeutamhoz, addig szambavettem par dolgot, amit este 16 perc alatti kidolgozasomban nem.

    1. Amit irtam megoldast logikus, csakhogy, 2 logikus megoldas van:

    A. Van egy ami energetikailag es idoben logikus, ez pedig az amit leirtam, merthogy: a gyakorlati eletben ez a fajta logika a mervado, s mivel korabban jeleztem hogy a gyerek nem tudta felidezni vagy mondjuk igy ideidezni a korrekt feladatot, csak hibasan illetve hianyosan, ez nem az en hibam.
    NB> szamold ki a lepesszamokat, illetve hogyha gyakorlatilag valamit keresel egy nagy szallitmanybol, es a hianyosan megadott hasonlo feltetelek vannak, akkor ezen vonatkozasban talalhatod meg leghamarabb a leghatekonyabban a keresett "hordot", melynek tomege lehet akar tobb szaz kilo is!! -tehat ez a logikus

    B. Ha nem szamit a lepesszam, akkor valoban meg lehet oldani tisztan 3 meressel a dolgot, de ekkor viszont a gyakorlatban kiba sok felesleges munkat vegzel es egy rakat idot elcseszel, tehat lehet azt mondani hogy ez a logikus, de szamomra nem ez, amit most leirok, bar valo igaz hogyha pontositunk a felteteleken, es pazarolhatunk idovel es energiaval, tehat mellekes a lepesszam, akkor a kovetkezo a megoldas:



    1. Vegyunk 2 4es csoportot, merlegeljunk
    A. Azonos ==> Ucso 4 elem kozt
    3 ismertet merek (hasonlitok) az ucso 4-es 3 elemevel (tetszoleges)
    a. Azonos ==> a fenmarado 4. elem a kulonbozo es a 3. meres mutatja a jelleget
    b. Nem azonos ==> ez a meres mutatja a jelleget es a 3. meres adja melyik golyo a kerdeses
    B. Nem azonos ==> E 8 elem kozt van a keresett elem es ismerjuk a merleg allast is
    2 tetszoleges golyot tegyunk at a masik oldalra es az ismert (amikrol tudjuk hogy nem hunyok) 4 golyot tegyuk az arvava valt 2 golyo melle
    a. Merleg allas nem valtozik ==> az at nem tett 2 golyo kozt van a keresett, ekkor> Ha azok fennt vannak akkor a keresett konnyebb ellenkezo esetben nehezebb es johet a 3. kivalaszto meres 2 golyo kozul
    b. Merleg allas valtozik ==> az attett 2 golyo kozt van a keresett es ha ez a csoport van fennt akkor a keresett golyo konnyebb ellenkezo esetben nehezebb es johet a 3. kivalaszto meres 2 golyo kozul


    Nah tehat ha lepesszamokat tekintesz meg egyebeket, akkor egyertelmuen kivalaszthato a logikatlanabb ut, melyet a ragaszkodos, kotekedos ertelmetlen emberek ragoznak, ha pedig ez utobbi a lenyeg, hat legyen, megoldottam ezt is, ez sem volt nagy was is das, remelem segitettem nektek
  • Merces
    #166
    ...csak kár hogy túlkinálat van és leveri az árat......
  • nlght
    #165
    "Minden ember annyit ér, amennyit tud!"

    Gárdonyi Géza
  • senki687
    #164
    Szerintem nem számít az IQ. Az viszont számít, hogy az embernek mennyi a pénze.
  • nlght
    #163
    adatokat mindenki tud írni, a kérdés hogy mit akarsz kifejezni velük, mert az ember nem kezd el írni adatokat csak úgy, mert rájött az adatközlési vágy egy fórumon
  • weine
    #162
    Na ezek a feladatok azok, amelyek semmit nem mutatnak meg.
    Nézzük csak:
    a.) Létra, (lehet ez a kakuktojás, mert nagybetűvel kezdődik)
    b.) lift, (lehet ez, mert ebben van egyedül i betű)
    c.) mászókötél,(lehet ez, mert az ezen való "közlekedés" kíván némi előgyakorlást)
    d.) mozgójárda.(lehet ez, mert ez vízsintes mozgású)


    Na melyik logika a helyes? Ezt az iq teszt nem tudja eldönteni, csak személyes beszélgetés alapján lehet megmagyarázni a várttól eltérő megoldást.
  • alma2
    #161
    gratula, sajna igy felalomban nem jutottam el a megoldasig. mielott elolvastam volna , igy csak annyi oromom maradt, hogy orultem nekem sikerult felfognom az eredeti kerdest, mig sokan mar ott elvereztek :)