432
Space Station 13
  • Mortel
    Azért nem olyan egyszerű ez.. Kellene majd help:)

TS szervert megoszthatnád azokkal akiket érdekel...

• Zero 7th
    Ja, kicsit olyan érzésem van nekem is. :)

Gyere játszani, meg majd gmail.
  • Zero 7th
    Nincs az az isten, hogy én videókkal dolgozzak órákat. Meg egyébként lehet, hogy írni tudok (bár ez is nagyon erős túlzás), de beszélni azt tuti nem. Vagy forgatókönyv kéne, előre megírt szöveggel, de akkor meg megint ott vagyunk, hogy nincs az az isten, hogy én videókkal dolgozzak órákat. :)
  • Zero 7th
    Eheh, köszi. Igyekszem. Ma legfeljebb késő este leszek csak, de majd írok ide, ha online leszek. Ha kérdésetek van, nyugodtan, válaszolok ahogy tudok.
  • commissioner
    hogy szép élesen látszódjon a chat, meg hát amúgy is a HD a menő :)
  • Dzsini
    HD? Minek? :)
  • commissioner
    Jó lenne, ha csinálna vlog-ot is, HD gameplay videókkal.
  • Teppik Amon
    ami nem baj, mert jól ír, élvezet olvasni :D

Tegnap este odáig jutottam hogy feltelepült a kliens és bementem valahova szellemként. Aztán inkább a játék wiki-jét olvasgattam. Majd összeszedem a bátorságom és benézek este.
  • pxxl
    én is
  • Mortel
    Ez a fórum kicsit olyan mintha ZERO blogja lenne:D
  • Mortel
    Hmm..
    Az angol tudást fejleszti rész még külön vonzóvá teszi.
    Mert csak úgy elkezdeni egy játékot már nem akarok de így.
    Ezen így megfontolandó..

Zero lehet megint együtt toljuk majd:DD
  • Dzsini
    Alkalmanként szoktam, de nagyon szakadozik a kapcsolatom, sokszor leesek. Meg próbálgattam más játékokat is, a hajótöröttes-kalózos például nem rossz móka.
  • Zero 7th
    Ezt kb néhány százan játsszák az egész világon. Szerintem magyarok lehetünk ketten, ha Dzsini játszik vele egyáltalán. Szerinted, magyar szerver..?
  • SzzSUtazo
    Köszi a válasz(oka)t...
    A magyar szervert azért kérdeztem, mert kicsit gyér az angol tudásom.
  • Dzsini
    Igen, a szerepjáték a lényege, a kommunikáció a többi játékossal.
    Nem.
    A BYOND kliensre épül egy csomó játék még az oldalon, vannak köztük egész jók is.
  • SzzSUtazo
    Sziasztok!
    Nemrég találtam ezt a játékot és lenne pár kérdésem...
    Csak multiban játszható?
    Ha igen, tudtok ingyenes magyar szervert?
    És egy olyan kérdés, ami nem igazán vág a témába: Tudtok még ilyen "Craft"-olós játékot???
  • Zero 7th
    Volt egy egész gyors syndicate kör is, ahol terrorista voltam.
    Jól elszarakodtam a felszerelés összeválogatásával, mire kész lettem, már ketten rég leléptek. Na jó, gondoltam, akkor viszem én az atombombát. Elkezdtem húzni, de az űrben rögtön az első kanyarnál elhagytam. A másik terrorista, aki velem maradt, elkezdte húzni maga után, úgyhogy rábíztam a dolgot, gondoltam ő gyakorlottabb ebben.
    Betörtünk a bázisra, addigra a két másik haver már komoly károkat okozott. Hívták a siklót, de nem sokkal később lenyomtuk a kapitányt. Sérülten feküdt a híd előtt, nem tudom, miért hagyták életben a többiek, úgyhogy megfojtottam puszta kézzel.
    Mivel fogalmam sem volt, hol a bomba, a többiek meg megszerezték a bombát aktiváló lemezt addigra (be volt dobva az AI upload kamrába, ami tele van turrettel), úgyhogy elmentem a menekülő szárnyba, szétzúztam az összes világítást a környéken. Nálam volt éjjellátó, a legénység meg vaksizzon csak a sötétben(én elláttam 5 kockára, éjjellátó nélkül 1 kockányit lát az ember). Azt is kitapasztaltam, hogy a leghatékonyabb harcmodor, főleg páncélozott ellenfelek ellen az, hogy egy lövés a lábba, akkor összeesik a célpont, aztán közvetlen közelről kivégzés fejlövéssel. Így csak két-három golyó egy ember, nagyon gazdaságos. :)

Aztán kiderült, hogy hiába van meg a lemez, akire az elején ráhagytam a bombát, az sem hozta el az állomásra, és már csak két perc volt a sikló érkezéséig. Elég csúnyán mission failed. Maradtunk a menekülősiklónál, kivégeztünk mindenkit, aki odajött, és hárman elhúztunk a hajóval.

Azt bírom ebben a játékban, hogy nem a győzelem a lényeg. A teljesen bebukott meccsek is lehetnek érdekesek és élvezetesek.
  • Zero 7th
    Jöhetnétek játszani is... Én már egész jól belejöttem, néhány spéci munkán kívül már bármit el tudnék végezni az állomáson, és segíteni is tudok beletanulni.

Másik fele, hogy a kezdőként balfaszkodás, a játék kiismerése a volt a legérdekesebb időszak, most már kezd kissé rutinná válni.

Tegnapi játék is... RD vagyok, elkezdek kutatni. Közben rádión hallom, hogy kultisták mindenfelé. Próbáltam hívni a kapitányt, de baszott válaszolni. (Mint kiderült a végén, el akarták árasztani az egész állomást plazmával. Hogy minek..?) Szóval elmentem a hídra, megnézni mi a helyzet. Kongott az ürességtől. Közben felmerült az a gyanú is, hogy az AI már kultista kontroll alatt van, nem akart válaszolni arra a felszólításra, hogy közölje a törvényeit. Úgyhogy bezárkóztam a hídra, elvágtam az AI kameráinak kábeleit, és leszereltem a sikló-hívó számítógépet. Zsebre vágtam a paneljét, elszambáztam az irodámba az R&D szárnyba, felépítettem újra a kommunikációs számítógépet és hívtam a siklót.
    Olyan hat percnél a kapitány elkezdett anyázni a rádión, hogy ki szedte szét a számítógépet, vissza akarta volna küldeni a hajót. Jól kiröhögtem magamban, pont ezért szedtem szét. Az AI lebuktatott, hogy én voltam, de már nem volt mit tenni, elmúlt 5:00, nem lehetett már visszaküldeni.
    Egyesével szállingóztak vissza emberek a menekülőszárnyba, rám meg rámjött a paranoia, hogy esetleg kultisták. Az első ember bemászott az egyik ládába, gyorsan lehegesztettem. A másodikat megflasheltem, és amíg béna volt, beraktam a másik ládába, ráhegesztettem azt is. Aztán néhány perc múlva jött egy security, meg a még néhányan, akkor kiengedtem őket.

Mikor hazaértünk, láttam, hogy csak két szektás volt, és már mindkettő halott, úgyhogy erősen túlparáztam a kört. De legalább hazaértünk biztonságban. :)
  • tutituti
    Olvasni járok ide én is!:D
  • Teppik Amon
    Lol, nagyon jók a leírások, élvezet olvasni :D
    Talán jövőhétel eljutok odáig hogy kipróbáljam végre én is.
  • Zero 7th
    Ja, játszottam egy rövid, alig negyed órás meccset is, az is aranyos volt. Elindultam RD-ként kifosztani a robotika labort, de visszafelé lesokkolt egy megbuherált ajtó fél HPra, meg már hívták is a siklót. Közben rádión mindenféle kultistákról beszéltek.

Úgyhogy rögtön a menekülőszárny felé vettem az irányt, és ott bebújtam az egyik maszkos-oxigéntartályos ládába. Jött egy mérnök, várta ő is a siklót. Mivel ő később érkezett, nem a meccs elején, és elég hamar odaért, tudtam, hogy nem lehet még cultist. Pisszegtem neki a ládából, és megkértem, hogy húzza fel a siklóra, ha megérkezik. Azt mondta, oké, de a biztonság kedvéért lehegesztette a láda fedelét. Megérkezett a sikló felvonszolt a fedélzetre, jött pár másik ember, és leléptünk. Kiderült, hogy a kultistákat kiirtották mind egy szálig, úgyhogy nyertük a kört. Gyávasággal, egy ládában bujkálva. :)
  • Zero 7th
    Na, a tegnap esti meccsen is hogy jártam...

RD megint. Beléptem kör elején, de mivel volt egy kis dolgom, csak kb negyed óra múlva kezdtem el játszani. Nem nagyon volt command staff, a játékosok egy jó része a CentComm állomáson (ahová a meccs végén visszatér a sikló) harcolt Alienekkel, úgyhogy én próbáltam összefogni egy kicsit a legénységet az állomásunkon. Kiderült hamar, hogy a xeno lab is fertőzött, egy kisebb fészekkel, a fal kibontva a víruslabor felé. Jelentettem rádión, meg azt is, hogy el fogom árasztani plazmával a fészket, ne menjenek oda nagyon. Valaki az elárasztást követően be is gyújtotta, úgyhogy elég durván kitakarítottuk azt a részt.

Közben áttelepítettem a robotika labort az R&D szárnyba, építettem valakinek egy kiborg testet aztán beleraktam az agyát, csináltam a kutatás-fejlesztést, osztottam a népet rádión, hogy ezek az élienek nem a barátságos fajtájúak (IC nem illik tudni az Alien filmekről jó ok nélkül, de a research director és a kis kedvence Lamar elég jó ok, hogy IC ismerjem a dögöket).
    Jött egy bányász, építettem neki egy Ripleyt.
    Jöttek az infók a CentComm állomásról, amik szerint nagy csata volt ott.

Mindez a pár akció azért elég sokáig tartott, elment vele a meccs rendesen. Mindenesetre elég jól kitettem magamért, sokmindenkinek segítettem, próbáltam felkészíteni őket az idegen támadásra, ami egyébként nem jött. Valaki hívta a siklót, és leléptünk.

Aztán megdícsértek, hogy milyen kedves áruló voltam. Mondom miafasz, árulóóóó?
    Nos igen, kiderült, hogy az elején megkaptam a küldetésem, csak a negyed órás szünetemben nem olvastam el. Csak az állomás terveit kellett volna ellopnom, ami simán megoldható lett volna, ha tudok róla egyáltalán. Teljesen megbízott bennem a legénység, még ha el is kapnak, miközben török be a chief engineer irodájába, ki tudtam volna magyarázni simán.

Mindezekkel együtt ez is jó kör volt, csak kár, hogy megszivattam magam... :P Egyébként volt még két áruló, nekik sem sikerült a küldetésük.
  • Zero 7th
    Tegnap volt egy egész jó kör, RD voltam és áruló. Úgy indult a meccs, hogy elindultam kifosztani a robotika labort, de a folyosó sarkán a híd közelében elcsúsztam egy banánhéjon, és amíg feküdtem, a bohóc elvette az ID-met. Szerencsére utána tudtam menni a még nyitott ajtókon, a medbayben utolértem, és szétvertem a fejét egy feszítővassal. Jött egy szekus, kérdezte mi van, de közben a HoP látta a rablást, jelentette is rádión, úgyhogy a szekus csak annyit mondott, hogy használjam fel a testét hasznosan a tudomány számára. :D Egyébként nem volt halott, csak eszméletlen, felkötöztem az operálóasztalomra, és ott hagytam későbbre. A játékos ki is lépett.

Hamar kiderült, hogy nem vagyok egyedül áruló, egy másik átvette az irányítást az AI fölött, és elkezdte szivatni a népet, miközben a security hajtóvadászatot folytatott utána. Én közben csendben kutatgattam, építettem egy AI upload és egy Communications számítógépet az irodámban. Közben az áruló gondolom elvégezte a feladatát, mert hívták a siklót. 5:05-nél visszaküldtem az épített comm konzollal. Kb mostanra kinyírták a mérnökök a meghülyült AIt.
    Közben kihoztam a xeno labból a pajzsgenerátorokat, és megpróbáltam beépíteni őket a menekülősikló ajtaja mögé, ki az űrbe. Szerencsére a légzsilip folyosói üvegből vannak, és azon keresztül működik a pajzs.
    Közben jött egy robottechnikus, hogy AI-t akar építeni. Mondtam neki, hogy majd én megépítem, szerezzen egy agyat. Közölte, hogy az aggyal nincs gond, ő akar AIvá válni. Bevittem a xeno labba, kivettem az agyát, az irodámban megépítettem az új AI-t. Valamikor eközben elszabadult a szingularitás is.

Folytattam a pajzsgenerátorok felszerelését. Sajnos nem értem a meló végére, mert hívták megint a siklót, én meg megint ki akartam centizni...csak kaptam egy akkora lagot, hogy 4:58nál sikerült csak benyomnom a visszahívást. Tehát későn.

Úgyhogy hagytam a feladatom a fenébe, mentem a siklóhoz. Hárman jutottunk csak ki, asszem mindhárman árulók. Az én feladatom az lett volna, hogy ellopjam a kapitány lézerpisztolyát. Közelében sem voltam a dolognak. Viszont volt egy áruló, akinek az lett volna a feladata, hogy engem öljön meg. Szerencsére nem találkoztam vele. A rohadék bohóc a meccs elejéről is áruló volt.

Jó meccs volt, annak ellenére, hogy "vesztettem". :)
    Legalább nem olyan volt, mint a következő kör, ahol rögtön az elején megharapott egy zombi, elkezdtem átváltozni, úgyhogy befeküdtem egy sleeperbe. Átváltoztam, de úgy meg már nem tudtam kijönni a sleeperből, nem is vett ki senki, úgyhogy az egész meccset ott töltöttem.
  • karajjj
    én próbálkozok, csak időm nem sok van rá
  • Zero 7th
    Na, nem játszik vele senki mégsem? :)
  • Zero 7th
    Eh, volt egy meccs, ami igazán ígéretesnek indult, RD traitor voltam, de kb fél óra telt csak el a körből, és leállt/lefagyott/megszakadt a szerver, nem is láttam utána a listában. Picsába.
  • Zero 7th
    Apollo most indul újra.
  • Zero 7th
    Oh, úgy látszik igazuk volt, ha az AI rossz, nem csak a plusz 0. törvénye van, hanem nem is köteles követni őket. Na sebaj.

Akkor legközelebb építek egy másik AI-t, és lekapcsoltatom vele az eredetit. :P
  • Zero 7th
    Tegnap volt egy meccs, amiben elég fontos szerepem volt. Rövid, egy órás kis dolog volt, AI megőrülős szituáció.

Research Director voltam, egy robottechnikus beosztottal. Rögtön az elején kértem tőle, hogy építsen egy Ripley-t, én meg kifejlesztettem és legyártottam az elektronikát hozzá.

Kb eddigre derült ki, hogy az AI meghülyült, elkezdte szivatni a népet. Még nagyobb tempóra kapcsoltam a kutatásban (metroidok leszarva magasról, data theory research villámgyorsan. Közben rinyáltam a bányászoknak, hogy hozzanak aranyat, meg kiiktattam a labor kameráit.

A legénység izom része közben többször betört az AI uploadba, de hibás AI esetén a reset vagy a purge nem ér semmit, mert a hibás nulladik törvényt is visszaállítja.
    A tervem az volt, hogy építek egy AI upload computert a laborba, ahová már nem lát be, építek egy freeform modult, amiben egy olyan törvény van, hogy hagyja figyelmen kívül az összes többi törvényét, és engedelmeskedjen nekem, aztán kiadtam volna neki a parancsot, hogy kapcsolja le magát.

A probléma ott kezdődött, hogy elfogyott a kénsav, átmentem a vegyészhez, ahová bejött egy sebész termitet követelve, sőt, elkezdte szintetizálni magának. Megpróbáltam félrehúzni, kidobni a vegyészetről, de lenyomott (én nem harcoltam, csak húztam, ő igen).
    Ha egy tippem lehet, ilyet soha ne csináljatok. Komolyan, a kurva anyját annak a pléjernek. Sebészként nem illett volna neki érteni a termitgyártáshoz, főleg nem eltörnie a karakterem karját.

Közben az AI bezárt hármunkat (ott volt a vegyész is) a laborba, és kiszívta a levegőt. Már azt hittem, meghalunk a picsába az idióta miatt, de valaki kiszabadított...

Közben resetelték az AI-t, de rájöttek, az nem elég. Próbáltam őket meggyőzni, hogy jobban járunk a brute force helyett az én módszeremmel, de nem sikerült teljesen meggyőznöm őket. Mindenesetre folytattam a munkát, felépítettem az AI upload gépet, és úton volt a bányász az arannyal. Azt hittem minden sínen van.
    Aztán kiderült, hogy a bányász nem aranyrudakat hozott, hanem aranyércet, ami még használhatatlan, úgyhogy gyakorlatilag füstbe ment a dolog.

Közben a másik csapat, aki az ügyön dolgozott, a játék elején épített Ripley-vel betört az AI-hoz és elpusztította, és nyertünk.

Nem volt rossz meccs ez, azt az idegesítően antiroleplay csókát leszámítva... Az AI is ügyes volt, bezárt minket a vegyészetre, lezárta a laboromat, kizárt mindenkit a medbayből, meg úgy általában nem hagyta magát megfingatni.
    Mondjuk sok esélye úgy érzem, nem volt.
  • karajjj
    Olvastam, de elsőre fogalmam nem volt az egészről, most már kezd azért világosodni, de még mielőtt elkezdenék játszani, azért megnézegetem még egyszer.
  • Dzsini
    Ahogy #6-ban is írta Zero spectatorként nem is fogsz beletanulni - állj be assistantnak, ott nincs felelősséged, nem vagy "köteles" semmit se csinálni, viszont legalább találkozol a normális kezelőfelülettel (egy asztali szerepjátéknál se fogod érteni, hogy miről szól, ha körülöttük állva nézegeted, hogy összevissza beszélnek a játékosok és a mesélő).

Nem kell parázni, vágj bele - senki nem fog rád haragudni, ha valamihez nem értesz, és nem lesz abból se probléma, ha meghalsz (meg is fogsz :) ), a lényeg, hogy figyelj oda a szereped eljátszásra, az adja az egész savát-borsát.
  • karajjj
    Tegnap este megnézegettem 1-2 állomást spectatorban, de egy kicsit bonyolultnak tűnik ez nekem, tanulmányoznom kell még.
  • Zero 7th
    Apocalyptic Station 13 most indul, azon leszek asszem.
  • MitsuMishi
    Játszik most valaki Apollon?
  • sirdond
    haha, akkor szép kis easterr egg :)
  • Zero 7th
    Alapból.
  • sirdond
    Lamarr :D
    ugye ez a half life-ból van? :D
    ezt találtad ki neki,vagy alapból így van benne?
  • Zero 7th
    Ma egy komplett station takeovert tervezek valamelyik extended-en. Remélem nem bannolnak ki... :D
  • Zero 7th
    Nna, tegnap egész jót Research Directorkodtam. Mondjuk általában vagy nem volt emberem, vagy tökhülye volt a munkájához. Volt pl egy csóka, beosztottam xenobiológiára, de láttam, hogy nyomi. Mondjuk az is tény, hogy bedobtam már két majmot etetésre... Na, szóval elkezdem neki felszerelni az energiapajzsot, erre a hülye kinyitja az ajtót, mire rögtön rácuppant az egyik felnőtt metroid. Egyszer-kétszer még le tudtam róla rángatni, de amikor a másik meg megtámadott engem, akkor ő nem tudta leszedni magáról a dögöt, és meghalt. Kirángattam, adtam neki CPR-t, de mire a doki odaért, meghalt.

Na, maradt két agresszív felnőtt metroidom, kívül a ketrecükön, de még mindig benn a xeno laborban. Elmentem a genetika laborba két majomért, az volt a terv, hogy betuszkolom a majmokat, és amíg a metroidok esznek, visszarángatom őket a cellába. De közben odaért a head of personnel, security minőségben, és leporoltózta az egyiket szó nélkül.
    A másikat azért meg tudtam menteni, de mindegy volt, mert valami egyéb okból hívták a siklót, és leléptünk.

RD-ként azzal szoktam még szórakozni, hogy amikor evakuálás van, visszamegyek az irodámba, kiengedem Lamarr-t, behúzok oda egy üres ruhásládát, Lamarr alá húzom, becsukom, és viszem a siklóra, mint poggyászt. Általában nem bírják ki a kíváncsiskodást, és kinyitják a ládát. Na most azt kell ehhez tudni, hogy Lamarr egy "hatástalanított" Alien arctámadó. De a hatástalanítása nem akadályozza meg abban, hogy legalább megpróbálja megdugni az emberek fejét. :P :D Jóféle pánik szokott kitörni, meg néha meg is ölik, pedig veszélytelen... :)
  • Zero 7th
    Ja, meg áttételesen szükségem lesz engineerekre, bányászokra, meg hogy ne omoljon össze az állomás legalább egy óráig. :)