37
  • WoodrowWilson
    #37
    Órajel önmagában semmit nem mond el, egy 1,5 GHz-es ARM sehol nincs teljesítményben egy 1,5 GHz-es akármilyen mai x86-os procihoz képest. Persze fogyasztásban meg sokkal jobb.
  • caius marius
    #36
    Videòt vàgtak màr többmagos hüdegyors procik elött is szerintem. A telefonom òrajele magasabb mint a pàr èvvel ezelötti csùcsgèpek....
    Csak egy kis adalèk a teljesítmènyek firtatàsa melle:'99-ben vettem egy 450Mhz PIII-ast, erre az Öcsèm leszòlt, hogy minek veszek ekkora gèpet az èletben nem fogom kihasznàlni, aztàn most tessèk ide jutottunk. :-)
  • WoodrowWilson
    #35
    Ne röhögtess. 100K-ért már Brazost kapsz.
  • theCREATOR
    #34
    Van nagyobb teljesítményű telefon mint egy 100.000Ft os noti.
  • WoodrowWilson
    #33
    Profi szinten nyilván annál is drágábakkal, hobbi szinten bármilyennel, de a 100 ezer forintossal is gyorsabb, mint egy telefonnal.
  • theCREATOR
    #32
    Mert notebook ból csak 350 ezer forintossal vágnak videót igaz?

    Jézusom
  • WoodrowWilson
    #31
    Élmény lehet azzal a teljesítménnyel.:)
  • caius marius
    #30
    Ja desire hd is tuggya hoppá.
    Valaki monda, hogy pl nem fut az autocad sem, na pedig az is vane!
  • theCREATOR
    #29
    Kamionnal nem mehetsz mivel személy autóknak van fenntartva a parkoló ;)

    Mellesleg telefonnal is lehet.
  • WoodrowWilson
    #28
    Húha, mondtál egy dolgot. Akkor én meg azt mondom, hogy egy kamionnal is el lehet menni bevásárolni a teszkóba, ellenben egy telefonnal nem tudsz videót vágni. Akkor most kvittek vagyunk. Nevetséges, hogy egy szinten kezelsz egy telefont meg egy pc-t.
  • theCREATOR
    #27
    Baromságot mondasz.

    Egy személyautó nem tud elvontatni mondjuk 40 tonnát, ellenben egy telefon képes lejátszani fullHD-s filmet...
  • WoodrowWilson
    #26
    Mintha egy kamion meg egy személyautó fogyasztását mérnénk össze.
  • WoodrowWilson
    #25
    Akkor olyan eszközt vegyen, amit ki is használ. Egy telefon és egy notebook továbbra sem összehasonlítható kategória.
  • theCREATOR
    #24
    Kétlem hogy te a gépedet mindig 99-100% os CPU használat melett használod mondjuk 3,9 giga telített memóriával

    soroljam?
  • caius marius
    #23
    Mièrt a "hülyesège"? Egyszerüen csak nincs màsra szüksége mert pl. szakàcs. Egyáltalàn hàny szàzalèk hasznàlja ki a gèpe számolási kapacítàsàt teljesen. Asszem minimàlis ez a szám...
  • WoodrowWilson
    #22
    Ez nem a notebook hibája, hanem az emberek hülyesége. Ettől még nem mérhető össze egy telefon egy notebookkal.
  • theCREATOR
    #21
    Az emberek 98%-a tudod mit csinál notebook-on?

    Facebook és mail. PUSZI.
  • caius marius
    #20
    Hàt nàlam nem tud àllni 1-2 napot. :-)
  • WoodrowWilson
    #19
    Ki mondta, hogy kéne? Csak azt mondtam, hogy ne hasonlítsuk össze egy notebook meg egy telefon készenléti idejét.
  • narumon
    #18
    Miért kéne egy telefonnak full notebook számítási teljesítmény?
    Egyetértek az előttem szólóval. Okostelefon legjobb feature-e az "ingyen" telefonálás, a bárhol email nézés, a bárhol internet elérés, plusz a zsebedben van mindig egy szórakoztató központ. Ha este fel kell tölteni hát istenem.
    Lehet egyébként választani. Vesz az ember egy mikro kijelzős semmit nem tudó valamit és nem kell naponta töltenie, vagy vesz egy nagy kijelzős okostelefont és naponta tölti. Mindenki választhat. Nyilván az előzőből azért van már csak nagyon kevés a piacon, mert mindenki ez utóbbit választja, tehát amazt nem éri meg gyártani.
  • WoodrowWilson
    #17
    Lol. Hol van egymáshoz számítási teljesítményben a kettő?
  • theCREATOR
    #16
    Ja és ezen felül ingyen telefonálok (ha nem okosra hívok meg 1/10-e árért mint te) róla mivel van Viber,Gtalk,Skype stb..

    Hopp máris nem olyan rossz ez az okos telefon nem?
  • theCREATOR
    #15
    Motorola Defy 3 napot bír 7 hónapos aksival WIUI-val, papírnehezékként.

    Ha használom (napi 40 perc telefonálás) meg folyamatos wifi akkor 2 napot.
    Nos nem értem a gondot... Hol bír ki akár 1 teljes napot is egy notebook wifivel?
  • narumon
    #14
    Én meg azt nem értem hogy miért gond ha egy telefon aktív használattal csak 1-1,5 napot bír ki. Annyira fárasztó feldugni tölteni? Szerintem egy a lényeg; 1 napot ki kell bírnia ezt meg a legtöbb okostelefon tudja szerintem. I4 legalábbis biztosan.
  • Skynet
    #13
    1-2 óra telefonálás lemeríti bármelyiket 1-2 nap állás után (Mindegyikre jellemző hgy lerakod álli hagyod akksit jelzés szerint szinte nem is zabálnak,viszont monduk 2 nap után hozzányúlsz az akksit rohamosan elzabálják).
    Egyébiránt bármennyire hiszed nem hiszed van aki rohadtul nem használja ki és CSAK telefonál a telefonról esetleg 1-2szer fényképez vele,ennyi.
  • TheCunami
    #12
    minek okostelefon csak nem hüje vagy?
  • caius marius
    #11
    Egyèbkènt 1-2 òra telefonàlàs mèg biztos, hogy nem meríti le öket. Legalàbbis nekem ez mèg így nem sikerült...
  • caius marius
    #10
    Mennyi de mennyi ismerösöm mondta màr ezt. "Az okostelefon az szar nekem nem kell, mert èn azt nem hasznàlom ki.." Most meg persze sorra veszik öket.
    Baromsàg! Aki az okosokat utàlja az gondolom amikor a mobilok megjelentek akkor is ugyan ìgy rikàcsolt, hogy neki mennyire nem kell. Most meg tutti, hogy van neki.
    Az okostelòt az nem tudja kihasznàlni, akinek mèg nem volt, vagy az akit nem èrdekel az internet ès a szàmítògèp. Ezeken az eszközökön rajta van minden amit egy àtlag user hasznàlhat, söt annàl több is.
    Az akku kapacítàs az mondjuk tènyleg fos ezzel valamit kezdeni kellene a gyàrtòknak, az tutti.
  • WoodrowWilson
    #9
    Nekem egy buta Samsungom van, a típusát se tudom, mert nem érdekel, és mert elfelejtettem, mivel 2005-ben vettem, ha jól emlékszem. Napi 30-40 perc telefonálással bír 6-7 napot. Az okostelefont nem tudnám kihasználni.
  • Skynet
    #8
    Akár 1-2 órás telefonálást is....
    Lehet ezt csűrni csavarni ha csak készenléti állapotban tartod és hozzá sem nyúlsz a telefonokhoz akkor is alig harmadannyit ha kibírnak a csodás okos telefonok.
    10-20ezer forintért vannak újonnan egyszerű telefonok, a probléma csak az hogy színvonaltalan szemetek,sehol sincsenek a régi modellekhez képest..
  • AZTA
    #7
    Ha csak simán leteszed papírnehezéknek akkor elmegy az i4 egy hétig is. De ha már használod (mondjuk csak netezés, játék) akkor 4-5 óra kijelzőhasználattal simán le lehet meríteni.


    "Ha már aktívan használom akár 4-5 óra alatt is lemerülnek,de egy átlagos használat mellett (netezs,játékok,igo,telefonálás) sem nagyon érik meg az 1 napot."
    Ha ezeket csinálod folyamtosan, akkor is lemerül 4-5 óra alatt nem fogja kibírni nap végéig. :D
  • Narxis
    #6
    Ez a "mindenapos" telefonálás nálad mit jelent? Napi 5-10 perc? Mert az nem sok.

    Persze, hogy nem érik el az 1 napot ha netezel és játszol rajta. Egy notebook még kevesebb ideig bírja pedig azokban komolyabb aksik vannak. Vegyél nagyobb aksit.

    Most szétnéztem a vodánál, van vagy egy tucat egyszerű telefon is 10-20ezer Ft-ért. Úgyhogy ne írogassuk itt, hogy nincs.
  • Skynet
    #5
    Nokia 3510i...Mindenapos telefonálás mellett 5-6 napig bírta...
    SE D750...Mindennapos telefonálás melett 4-5 napig is bírta.

    Iphone 4, Galaxy SII, Xperia Arc..... Ha nem nyúlok hozzá csak lerakom papírnehezéknek talán elérik a 3 napot...TALÁN. Ha hozzányúlok (TELEFONÁLOK) 1 max másfél nap. Ha már aktívan használom akár 4-5 óra alatt is lemerülnek,de egy átlagos használat mellett (netezs,játékok,igo,telefonálás) sem nagyon érik meg az 1 napot.
    Persze a régi telefonok is meríthetőek,csak míg például a 3510i-vel vagy fél napot végig kell cseverészni hogy felére essen az akksi az egy okostelefonnál 1-2 órás beszélgetéssel elérhető...
    TELEFONÁLÁS szempontjából az okostelefonok egy rakás szarral vetekednek a régi telefonokhoz képest,így aki nem használja ki, annak teljesen felesleges.
  • Narxis
    #4
    A telefon csak annyira okos mint a tulajdonosa. Ha nem használod ki a + funkcióit akkor az egy sima telefon. Neked tényleg volt olyan telefonod ami 1 hétig bírta töltés nélkül? Mire használtad? Papírnehezéknek? Nekem még a régi telefonnokkal se bírt 3-.4 napnál többet, de akkor nagyon túloztam.
  • gforce9
    #3
    Erről van szó. A telefonoknak csak viszonylag kis százalékát adják el a gyártók. A nagyobb rész azért kerül eladásra, mert a szolgáltatók a készülékárakat beleteszik a perc és előfizetési díjakba és így kínálják az előfizetéseket: előfizetés+olcsó okostelefon. Így marhára nem nehéz ezeket a számokat elérni. Akkor lenne valós ez a statisztika, ha csak a kártya-előfizetés függetlenül megvásárolt készülékek piacát néznék. Magam részéről én is rosszul vagyok az okostelefonoktól, nincs szükségem rá, mégis szinte csak ilyet lehet előfizetés mellé választani. Ha külön vennék butatelfont, az drágább. AZ előfizetésben meg ígyisúgyis kifizetem az okostelefon árát :S
  • Vanek úr
    #2
    Mondjuk speciel én jobban kedvelem a 'butafon'-okat, mert egyrészt semmi szükségem az okostelók plusz dolgaira (nem használom ki ezeket), másrészt sokkal jobb, ha az ember telefonja több, mint 1 hétig bírja töltés nélkül, mintha naponta kellene áramot zabáltatni vele.
  • Kovász
    #1
    Azért ez a terjedés részben annak is köszönhető, hogy hagyományos "butafonokat" ma már csak elvétve lehet kapni újonnan (no nem mintha ez baj lenne:))