36
  • a_n_d_r_e_w
    #36
    Pedig ebben igaza van, az android eleinte inkabb blackberryre hajazott. Mondjuk nem ertem a masolos dolgot, az iOS felulete ikonracs, most azon mit lehet masolni? A droid felulete kicsit osszetettebb es bonyolultabb hala az egnek.
  • skinnyman
    #35
    Annak mintájára változtatták meg az Androidot? Mégis miben? Főleg azért is vicces ez a kijelentés, mert gyakorlatilag iOS 1-től 5-ig a teljes fejlődéstörénete alatt az új fícsőrök 90%-a mind olyan, ami az 1.0-ás Androidban is benne volt.
  • skinnyman
    #34
    Tényleg? És egy dolgot árulj már el nekem, hogy 65 évesen tényleg egy fórumon való trollkodással éled ki magad? G_ArchAngel is ezt csinálja, de rá a 35-40 évével még rá lehet fogni hogy lassan érik be a feje lágya. De neked mi a mentséged?
  • nachtwey
    #33
    Mellesleg, te szerencsétlen, legalább olvastad volna el, amit írt: nem azt írta, hogy iOS volt előbb, hanem annak mintájára változtatták meg az Androidot, ugyanis közel sem ilyen volt az eredeti.
  • nachtwey
    #32
    Nyugodj meg, az SG legnagyobb barma és legsötétebb fórumozója címet még G_ArchAngel sem fogja tudni tőled elszedni, akárhogy is igyekszik. Te itt már letetted a névjegyed, de olyan mélyre, hogy azt még egy Michael Bay által rendezett filmben sem tudnák felszínre hozni.
  • lordsithlord
    #31
    Valóban, még az Android elött kijött a Symbian40, vagy más néven az S40. Azonban az még nem tekinthető valós Symbian rendszernek, ezért is csak S40-ként emlegetik, nem pedig Symbian verzióként.. Az első, tényleges Symbian a Symbian 60 volt, ami az Androidra válaszul jött ki, azonban ahogy írtam, az már késő volt a Nokia számára.
  • narumon
    #30
    Sehogy nem stimmelnek a számok amiket írsz. Milyen 45 milliárd samsung forgalom? Az imént beszéltük meg, hogy 220 milliard volt az éves forgalmuk.
  • narumon
    #29
    Nem forgalomrol beszéltünk eddig sem. Nagyon nagyon messze van jelenleg a samsung attól, hogy apple nagyságú céget vásároljon fel, ráadásul az első mondatot is rosszul fordítottad!
  • Sony90210
    #28
    Ez a zsebből vásárolná fel a Apple-t ez nagyon erős. Nem hiszem hogy van 325 milliárd dollár készpénz állománya Samsungnak.


    forrás
  • skinnyman
    #27
    Hát ha az igazság neked fájna, már rég ordítanál, csak itt, csak néhány hozzászólás alatt több sületlenséget és hazugságot sikerült összehoznod, mint az összes többi hozzászólásnak összesen, és legyünk őszinték amúgy sem gyenge a mezőny. Az Android évekkel az előtt létezett, hogy az iPhone akár egy kósza gondolat lett volna.
  • MacropusRufus
    #26
    "Revenue $26.7 billion, increase over $11 billion over year"
    forrás

    tehát 26.7millárdos forgalom mellett a tavalyi évhez képest 11milliárddal nőt a bevétele
    akár, hogyan is nézem 900millával több jött a Samsungnak...
    A Samsung tavaly 45milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, nem 28-at...
    A Samsung zsebből vásárolná fel az Apple-t hidd el. Az Apple csak a teló piacon előzi a Samsungot és ott is csak azért mert egy Apple teló kb. 20-30%-al drágább mint egy Samsung, tehát ugyan akkora eladás mellett ennyivel több a bevétele.

  • narumon
    #25
    A komplett samsung nyereségénél is nagyobb az apple nyeresége, nézz utána!
  • bujtorgy
    #24
    A forgalmi adatok csak a Samsung Electronics-ra vonatkoznak. A teljes Samsung csoport forgalma több, mint 220 mrd $
  • a_n_d_r_e_w
    #23
    pusztan a stilust
  • G_ArchAngel #22
    amikor az igazsag faj vagy nem tudod az informaciot feldolgozni, az nevezed trollkodasnak?
  • nextman
    #21
    Mikor vettek az ismeroseid a Nokiat? 2-3 eve?
    Mi lesz a kovetkezo telefon amit venni fognak?
    Ha ezeket megvizsgalod, lehet egybol reprezentativ lesz a te csoportod is.
  • cateran
    #20
    A cikk 1 baromsag...
    Samu

    Apple
    Mondjuk annyiban tevedtem, hogy overallban valamivel nagyobb az Apple valoban
  • kvp
    #19
    A samsung egy altalanos nagyvallalat, ami mindent gyart. Ebben a tekintetben a japan mega cegek mintajat koveti. Nekik nem a nagy haszon az elsodleges, hanem hogy 100 ev mulva is meglegyen es nyereseges legyen a ceg. Az apple nem gyart semmit, csak gyartat, ilyen szempontbol egy tervezo/fejleszto iroda, magas haszonnal, viszont meg mindig keves iparagban vannak benne.

    A samsung konkurensei, a zte es a huawei par eve meg nem voltak sehol, pontosabban a zte is csak egy atlag allami ceg volt. Ahogy a kinai mozdonygyartas egyik naprol a masikra a gozmozdonyrol allt at nagysebessegu motorvonatokra, ugy a zte is az egyik naprol a masikra allt at a tarcsas telefonrol a mobiltelefon gyartasra. Ez termelesi kapacitasban jo, de innovacioban egyelore csak masolni tudnak. A samsung mar ezen tuljutott, most mar ot masoljak, tehat sokkal tobbet kell befektetnie azonos haszonhoz, mivel nincs kitol lopnia. Ekozben az apple-t nem erdekli a gyartok versenye, mert ok mindig azt a hardvert fogjak hasznalni ami nekik a legolcsobban elerheto es nem vegeznek muszaki fejleszteseket, csak a design-ban probalnak jobbak lenni, amihez viszont nem mernokok es nem kutatas-fejlesztes kell, csak egy jo designer es egy tehetseges cegvezeto.
  • a_n_d_r_e_w
    #18
    Vicces, hogy eddig kb trollkodas mentes volt a topic, aztan rogton beinditottal ket ilyen hozzaszolassal....

    A legnagyobb partner valoban, de le is foglalja a gyartokapacitas javat, ha az apple nem berelne, berelne mas vagy maganak gyartana, igy nem kellene kivulrol vasarolnia ezt-azt (ld hajos pelda)
  • G_ArchAngel #17
    Az Apple a Samsung legnagyobb partnere, amikor megszelloztetetek, hogy befejezik a koreai ceggel az egyuttmukodest, akkor Kim Jon Park-ek le is fostak a bokajukat, mert 7-9Milliardtol estek volna el.

    Vicces olvasni, amikor a szerencsetlen forumozo itt csahol egyik/masik ceg mellett, holott durva szimbiozisban elnek.
  • G_ArchAngel #16
    Arrol nem is beszelve, hogy az iPhone/iOS masolasa nelkul az eredeti Android meg a Symbian mellett sem rugott volna labdaba.
  • narumon
    #15
    "A mobilpiacon elkövették azt a hibát, hogy túl sokáig fejlesztették a saját rendszerüket (Symbian), így mire kijöttek vele, akadt már versenyképes kihívó (Android)."

    What? A nokiának már akkor symbianos telefonjai voltak amikor az android csak papíron poroszkált.
  • narumon
    #14
    "Ráadásul az Apple is függ tőle és nem fordítva!"

    Ezt nem hinném. Miből gondolod? Ugyanannyira "függnek" egymástól már ha egy gyümölcsöző üzleti kapcsolatot függőségnek lehet nevezni.
  • narumon
    #13
    "Wait, what? Smartphoneoknal? Igen....Overall? tsk..."

    Hát pedig a cikk szerint a komplett Samsung nyeresége 11,9 Milliárd dollárra nőtt, szemben az apple tavalyi 28 Milliárd dolláros nyereségéhez képest. Ez akárhogy is nézem kétszer annyi.
  • lordsithlord
    #12
    Érdekes dolog a Samsungot a Nokiával összehasonlítani, mivel gyakorlatilag ez az összehasonlítás nem reális. Míg a Nokia mindig 1 aktuális ágazatra hajt rá, addig a Samsung afféle mindenevő, mindenbe belekap kicsit. Két teljesen eltérő üzleti modell a két cég.

    A Nokia az elektronikára épített, kezdetben csinálták a híradástechnikai termékeket, majd jött az informatika és utána a telekommunikáció. Mindig 1 adott ágazatra hajtottak rá és azt egészen addig csinálták, míg a piac be nem telt. A mobilpiacon elkövették azt a hibát, hogy túl sokáig fejlesztették a saját rendszerüket (Symbian), így mire kijöttek vele, akadt már versenyképes kihívó (Android). Ezután tetézték a bajt azzal, hogy nem ismerték fel idejében, hogy az Android mellett nincs esélyük. Mostanra már látják a problémá, éppen ezért is próbálkoznak 2 irányban a fejlesztéssel. Az egyik irányvonal a WP-s (ami nagy valószínűséggel bukta lesz, mivel a rendszer egyszer már megbukott, azonban ha a Win8 esetleg sikeresnek bizonyul, még van esélye), a másik az Androidos. Hardverben elég jók, bár valóban, kicsit elmaradottak technikáéban, viszont jóval stabilabb és tartósabb készülékeket készítenek, mint pl. a Samsung. Emellett a hibaarányuk nem hardverhibából adódik (mint a Samsungnál), hanem a szoftver hibájából, ergo ha lecserélik a szoftvert, akkor kiderül, mit is tud a hardver.

    A Samsung ezzel szemben ha belekezd valamibe, azt meg is tartja, akár jövedelmező, akár nem. Anno mikor nekiálltak hajókat építeni, majdnem belebuktak, mert nem volt rá kereslet. Ezt megoldották: a saját termékeiket szállítják az általuk épített hajókon, így költségeket spórolnak meg és fent tudnak tartani egy saját üzletágat. Ugyanakkor a Samsung is követ el komoly hibákat, jó példa erre a HDD üzletág értékesítése, ami nem feltétlenül erőlelátó lépés volt részükről.
  • MsUser
    #11
    A legjobb fejlesztései vannak, több lábon áll, miért ne nyomná le azt a piacot amit kiszemel magának a Samsung? Ráadásul az Apple is függ tőle és nem fordítva!
  • cateran
    #10
    "Amúgy meg a Samsung lehet óriás, az Apple bevételei mellett eltörpül a nyeresége."
    Wait, what? Smartphoneoknal? Igen....Overall? tsk....
  • Lame
    #9
    Furcsa ez. Ismeroseim koreben legtobb telcsi meg mindig Nokia. Samsung meg pl nincs is. Ezek szerint nem reprezentativ a csoportom :)
  • hurkaur
    #8
    na ne nevettess :D
  • DjDano
    #7
    Én se féltem a Nokiát, de az egy hosszabb folyamat lesz, épp ma olvastam a 2012 Q1-es eredményeiket és finoman szólva a dögrovás jelei mutatkoznak :((
  • DjDano
    #6
    A dél-koreai vállalat legfőbb konkurense ma már nem a Nokia, a Motorola, a Sony, az Apple vagy a HTC, hanem a Huawei és a ZTE, amelyek szintén a világ első számú gyártóivá akarnak válni.

    Huawei, ZTE? Jönnek fel mint a talajvíz, de arról szó nincs, hogy nagyokhoz felérnének egyelőre... Amúgy meg a Samsung lehet óriás, az Apple bevételei mellett eltörpül a nyeresége. Amúgy én a Samsungban nem látok semmi olyat ami kiemelné őket a mezőnyből, viszont képesek eladni azt amit létrehoznak és ez nagy szó.
  • a_n_d_r_e_w
    #5
    Elso fele korrekt, nagyok elbuknak, kicsik feljonnek.
    De hogy lehet-e meg piacvezeto? Meg se eri, hogy eselye legyen ra, ha igy halad
  • caius marius
    #4
    Egyenlőre jól haladnak...
    A nokia meg nem ès valszeg nem is fog újra az èlmezőnybe tartozni. Legalàbbis addig nem amíg ezt a kaka wp-t erölteti. Ja meg amíg azt mondja, hogy minek a nagy teljesítmèny? Egy telefonba nem kell a kèt mag vagy annàl több. Majd ők jòl megmutatjàk...
  • skinnyman
    #3
    Nemhogy piacvezető nem lesz a Nokia, de versenyben sem fog maradni ha ez így megy tovább, ez a Windows Phone-os útjuk eddig lényegében egy gyors útnak tűnik a koporsójuk felé...
  • narumon
    #2
    Az első felével egyetértek, a másodikat már nem nagyon tudom elképzelni.
  • Elemir
    #1
    Ez annyira nem oké...

    Nokia hibáját... Soha senki sem lehet örökké első semmiben. Lehet hosszabban, lehet rövidebben, de ez egy hullámzó dolog. Lesz még Nokia piacvezető