3142

A játékmenettel kapcsolatban használjátok a gombot!
Megvásárlom a játékot!
  • broman191
    komoly a végén a béka...
  • Noodlee
    Videó
  • kifli
    jobbnak tűnik eddig mint a 2 volt.
  • grebber
    Crytek interview: what’s next for games development?
  • Krisztiam #273
    mint az enyém olyan :DD
  • mester1987
    Azért komoly, hogy mi lett New Yorkból. Beerdősödött város...miegymás.
    A 2-t verni fogja biztosan.
  • DarkSector
    Naja.
  • Shep
    Én meg azt mondom nem graf fejlődés kell hanem több interakció jobb játékok, grafika bőven elég ez, akinek grafika kell menjen ki az utcára.
  • DarkSector
    Azért itt nagyobbaknak tűnnek a helyszínek.

Amúgy meg mit számít hogy milyen konzolra jön ki? PC-n elvileg a Crysis 2 is szebb.
  • Bence94
    hudot is lecserélhetnék, etgy normális AI-t kellene írni (,hogy lehessen lopakodni is mert ebben semmi nem volt, hogy fél percenként riadóztak), rendes találati rendszert és fizika szerűt meg rombolást. C2 előtt nagyban promózták a deformálódást meg a rombolást és semmi nem lett belőle, örültem ha egy dobozt arrébb tudtam lökni....
  • heady
    Persze, mert meg nincs hozzaadva semmilyen particle effekt, semmi csilivili dolog, igy olyan uresnek, munek hat. Mire ez vegleges lesz es jatekban is lathatjuk, joval elethubben fog kinezni.
  • grebber
    Miért?Semmivel nem szebb mint a crysis 2 meg konzolra is lesz + valszeg még1x nem égetik le magukat a láthatatlan viz számitásával.Így bátran mondom ha a Cry 2 jól ment ez is ugyanolyan jól fog.Sajnos megállt a graf fejlődés jöhetnének már az új konzolok.Akkor már láthatnánk végre ujabb graf szintet.
  • Tomy Lee
  • DarkSector
    Milyen gép kell majd ehez? :D
  • grebber
    Crysis 3 SP Interaktív demonstráció

• grebber
    Új képek
  • DarkSector
    Igen, ez baj?
    A vékony lemez mikor behorpad, az is elég érdekessen viselkedik, itt valóban túl lágy egy kicsit de még mindig szuperebb mint eddig bármi más.
  • grebber
    Eléggé gumihatású :(
  • broman191
    Jó lenne belőle valami publikus verzió így a nyári uborkaszezonban, ebben az állapotban is ellennék vele órákat...
  • DarkSector
  • DarkSector
    Hogy jobb-e vagy nem az megosztott, van akinek a nagy tágas dzsungel jön be, van akinek a szükebb ámde storyorientáltabb akciósabb 2.rész.

De amúgy pont hogy a 2.részek szoktak jól sikerülni...nagyon sok játék van amiket ismerek és a 2.rész jobb az elsőtől sok esetben a legjobb. Ugyanígy fimlek terén is. :)

Játékokban az első részhez képest azért jobb a 2. mert addigra látják az első részből a hibákat és azon javítanak, ámde a 3. résznél viszont már max csak kisebb változások szoktak lenni, és ezért a 2. rész elsőre hat és ezért a 3.részektől is jobban emlékeinkbe vésődik.
    Legalábbis én tapasztalatim szerint ez van többségben. :)
  • Krisztiam #256
    amúgy szerintem is a Crysis 2 sokkal jobb az első résznél, pedig nem így szokott lenni :DD
  • DarkSector
    Crysis 1 multija nem hogy "inkább BF-es lett, hanem tuti BF-es vobnal....míg a 2-ben váltottak az instant akcióra mint a Medal of Honor és COD...mint írtam. :)

Lehetett volna a New York-ban is nagy területeket nyomatni, de nem tették...
  • Drazse23
    Ez már szentigaz! Talán a Próféta szólott belőled.

A Crysis 1 multija kicsit összerakatlan, kaotikus volt.
    Most megint ezzel jövök, de inkább BF-es, sem mint CoD-os volt.
    A Crysis 2 multija valóban egy CoD klón lett. Lehet, a Crytek megreformálhatatlannak gondolta a rég multit és ezért cserélték le az egészet, persze az újban is lettek hibák szép számmal. Gondolom a megváltozott környezet (trópusi sziget helyett nagyváros) is jelentősen befolyásolta a váltást.

Remélem a 3-ban kiküszöbölik a hibákat és merítenek a gyökerekből is. Vagy inkább koppintság le a BF multiját (járművek, jól kitalált kitek, nagy pályák), mint tartják meg ezt a jelenlegi CoD szerűt. Jó tdom az más kárdás, hogy hogyan fog ez menni az új helyszínekhez és nanoruhához.

• gosumofo
    A crysis 1-nek volt egy egyedi multiplayere, nem volt balanszolt, nem voltak centralizálva a harcok a hatalmas pályákon, de ezek olyan problémák amit megpróbálhattak volna megoldani, ehelyett kidobták az egészet.

aztán egy CoD másolat multiplayert csináltak a 2. részbe. ezt kiforrottabbnak nem nevezném, inkább lebutítottabbnak és számomra konkrétan szarabbnak. én pl. ezért warezoltam a játékot és nem veszem meg soha, mert ezen a téren ez hatalmas visszafejlődés. és amennyien játszanak vele az egész világon, úgy látom más is így döntött.
    ez egy faszkalap lelkét eladott EA csicskája cég,ami csak hajkurássza a konzolos pénzeket tankönybe való példamunkája. a folytatásnál talán észbekapnak? vagy versenyeznek a far cry 3-al a legnevetségesebb codklón címéért?
    bár a dolog mélyén feltehetően annyi van hogy a mostani fos konzolok ekkora pályákat bírnak el ezzel a motorral, ennyi mozgó elemmel, és nem nagyon van mozgásterük, így is 15 alá esik néha az F/S a játékban..

na meg a másik, hogy egy multiplayer játékot nem lehet csak letenni az asztalra, és aztán leszarni, c2 kapott 2 hónap alatt 4 apró patchet mióta kijött és viszlát. így is hogy nem játszom vele meg tudom mondani hogy otromba problémák lehetnek most is a multiplayerben, amivel foglalkozni kéne, ha már itt is fizetős pályacsomagokkal szórakoztatják a népet, valami jöhetne a bevételért cserébe. tipikus szar az egész sajnos. MINDENBEN példát venni a CoD-ról a lehető legrosszabb amit tehet egy cég, mert ott sok minden olyan mélyen rossz, hogy...
  • gduck
    Így már okés, egyetértek ;)
  • DarkSector
    Elolvastam az elejét és azt hittem megint ismétlés van, és ezért írtam...ezért nem olvastam végét el.
    Sorry
  • Darun
    Attól még nem kell demagógnak lenni.
  • DarkSector
    Crysi-nál azt sem tudták mit akarnak, ebből is látszik hogy a Crysis 2-ben egy BF szerű sandbox multi stílus helyett egy instant CoD szerűá multit nyomattak, szóval elsőnek ki kéne találniuk melyiket akarják...szerintem ha engem kérdezel a mostani 2.részben tapasztalt lesz.
  • DarkSector
    Valóban nagy terület, járművek és inkább egy BF féle stílus, csakhogy az első rész közel sem volt kidolgozva nem lehetett látni azt a munkát benne mint a CoD BF-nél.

Érteni kell ezt úgy hogy nem azt állítom hogy a multi sandbox stílusa volt a gond, hanem hogy alap tartalom volt maga a multi rész, ha megnézed mennyivel több lehetőséget szavatosságot rejt a CoD vagy BF multi, nem is lehet egy lapon említeni a 2 cuccot.
    A Crysis-ban a multi is csak egy olyan dolog mint mondjuk a Max Payne 3 hogy bazz grafika, single-től döglik a légy, azt nyomunk egy multit hogy legyen.

De a CoD és BF ezzel ellentétben éveket biztosít előre amiket eltölthet egy játékos a multiban, akár míg mindent elér, megszerez kimaxol.

Vagyis a Crysis 1 legyen bármilyen jó a multi alap stílusa, nem egy kiforrott rendszer volt a háttérben, hanem egy PRÓBÁLKOZÁS.
    Ezzel ellentétben a Crysis 2 már egy célirányos multi, ha nem is egy kiforrott dolog, de iszonyú mértékű tartalom az első részhez képest....
    Erre írtam hogy a Crysis multinak ki kell forrnia...a CoD BF már ezen rég túlvan.

Ennyit akartam csak.
  • DarkSector
    Szorry összekevertem a nevedet Drazso-val, elnézést, tárgytalan...:P
  • Darun
    Az első résznek a csak a demojával játszottam, de nekem ebből az jött le hogy az első részhez képest a második multija tett egy óriási lépést... visszafelé.
  • gduck
    "le kell vetkőznie az első rész által feállított képet."

Ezen mit értesz pontosan? Én még mindig azt mondom a Crysis multiplayer részénél eddig jobb multiplayer játékot nem láttam. Földi/légi járművek, óriási terep, csapatmunka, stb. Iszonyat jó volt a multija!
  • Darun
    Szeretnélek megkérni hogy ha az én hozzászólásomra írsz reakciót akkor olvasd el előtte hogy mit írtam! Köszönöm!
  • DarkSector
    Az első mondattal van a baj.
    mint 3x-ra leírom hogy a cod és bF egy bevált receptet követ nem kell fejlődnie sehová, csak néha 1-2 ficsőrt változtatnak javítanak ha éppen a játékosok visszajelzését veszik alapul...ezek a játékok évek óta így jók ahogy vannak...

A Crysis 3 meg nevezd fejlődésnek vagy változásnak ki kell fornia mint multiplayer játék...le kell vetkőznie az első rész által feállított képet.
  • Darun
    É mondjuk nem ma kezdtem CoD-ozni (még anno az első résszel kezdtem) és az is igaz hogy azóta csak a Black Ops-hoz volt szerencsém, tehát azt hogy az elmúlt pár évben mennyit fejlődött nem tudom, de összességében azért nem merném azt mondani rá hogy képtelen fejlődésre. A BF3-hoz még ugyan nem volt szerencsém, de ha azt nézzük hogy ehhez van kampány is, akkor tényleg sokat fejlődött. Ha azt nézzük hogy anno a 42-től mennyit fejlődött... nos, sztem nem sokat. Pont azért mert sikerült egy jól kiegyensúlyozott játékot összehozni változatos pályákkal. A játékosok ezektől a címektől pont azt várják hogy érezzék a CoD/Bf feelinget ami miatt anno elkezdtek játszani. A Crysisnek se ilyen távoli múltja, se olyan komoly játékos bázisa nincs mint a DICE-os játékoknak. Tehát eleve nem értem (én se) az összehasonlítást. Ráadásul egyszer felnéztem a Crysis 2 multijába is, és meg kell mondjam, annak sincs semmi köze a taktikai alapú lövöldözős játékokhoz, csak egy mezei "célozz és lődd" játék.

Ha Crysis szted változatos, akkor (ezek szerint) neked is az jelenti a változatosságot hogy nem dzsungelben hanem városban kell harcolni. Én (és sztem még sokan mások) azért ennél kicsit többet várunk egy "változatos" játéktól.

Tehát tedd fel magadnak a kérdést: a kiadónak érdeke az hogy gyökeresen változzon a játék? Pont ma gondolkoztam azon hogy hol az a határ amikor a játékos még az előző részek érzését várja a folytatástól és hol van az amikor már valami mást szeretne, de ugyan attól a játéktól. Ennek nem olyan könnyű megfelelni. Lásd a Resident Evil-t. Már is megy a háborgás, mert a zombik is fognak fegyvert használni! (én mondjuk speciel egyik részével sem játszottam, a zombi hentelős tps nem az én műfajom) Ráadásul ha jól tudom az általad emlegetett címeket mind az EA adja ki, ő meg arról híres hogy nem sok teret enged a fejlesztők kreativitásának. A kiadónak meg a profit számít, nem a vevői elégedettség.
  • DarkSector
    Úgy látszik nem értettük egymást.
    Te folyamatos újításokról beszéltél.

Én meg mint írtam a COD és BF3 alapba elérte azt ami megunhatatlan. Míg a Crysis-nak szüksége van újításokra, változásokra hogy több embert vagyis játékost átvonzon, addig a CoD és BF egy tökéletes receptet kitalált, mivel sokkal előbb kezdte!!!

A grafikai újítás meg CSAK EGY DOLOG, ahogy nemrég írtad is.

CoD nem váltott motort, ennek egy nagyon ésszerű oka van, mivel KISEBB gépekkel is visszafelé kompatibillis, sokkal nagyobb réteget képes lekötni, míg egy Crysis 2 vagy BF3 nem minden gépen fut el.
    Valamint a CoD-nak tartom a legjobb irányítást, amit FPS-ben láttam érzékeltem eddig. és az irányítás jórészt a grafika függvénye is nagy részben.

CoD maximum grafikában fog fejlődni, csak attól félek ha grafban előrelépés lesz a fasza irányításnak búcsut mondhatunk.
    Crysis és BF3 mindösszesen abban újúltak hogy az engine más...

EZZEL szemben a CoD és BF3 megjárt minden idősíkot, kezdve a régebbi 2.világháborótól a modern fegyverkezésen át a futurisztikus BF 2142-ig....

Crysis....???
    Engine-ben fejlődött meg hogy nem szigeten vagy hanem New York-ban ennyi...Nem bántani akarom a Crysis-t nekem is megvan eredetiben.

De én mindenről elmondom amit gondolok, legyen az jó vagy rossz. :)
  • Drazse23
    Nos én arról beszéltem, hogy bizonyos fejlesztők vagy játékok képesek a folyamatos megújulásra (erre mondtam a Crysis-t), míg mások nem (erre mondtam a CoD-okat).

Tökéletesen igazad van, hogy az inkább multira kihegyezett - nem rossz értelemben mondva - "tucat játákok" kevesebb ezirányú fejlesztést tudnak/akarna felmutatni, mint a single központúak.
    Csak azt írnám még le, hogy az ember (legalábbis én) elvárná az előbbiektől is, hogy ne szinte ugyanaz jöjjön ki, mint 2 évvel korábban.

Erre írtam negatív példának a CoD-ot:
    A Modern Warfare 3 a 2-höz képest a semminél éppen, hogy csak több fejlesztést tartalmazott. Csak a grafika lett jobb.
    Pozítív példa a Battlefield 3:
    Új engine, az elődökhöz képest szebb grafika, részletesebb rombolhatóság, továbbfejlesztett járműves hadviselés. Meg ott van még a Battlelog, amit lehet szeretni vagy utálni, de az is újdonság.
  • DarkSector
    Most miről is beszélünk?? :)

Crysis 2-nek annyi köze van a BF3-és CoD-hoz hogy ez is FPS és szebb mint a másik 2.

BF és COD azért nem újított nagyot mert mindkettő egy régi jól összerakott és jól bevált recepten alapul, majd ha a Crysis-ból eladnak 10-20 millát akkor majd lehet méregetni.
    Crysis 2 szerintem is jobb mint az 1, de nem olyan se single se multiban...maradjunk ennyiben és most nem a saját véleményemet mondtam.

Ne vedd rossz néven. :)
  • Drazse23
    A DICE eddig mindig képes volt az újításra (most cscak a Bf-ek szinjén gondolkodok), a CoD-ok meg már évek óta képtelenek a látványos fejlődésre. Szerintem a Crytek elég komolyat alkotott a Crysis 2 képében a korábbi Crysis-okhoz képest. Remélhetőleg ez a 3-ban is összejön nekik.

Ahogy már korábban is írtam:
    "A grafika lényeges, de nem minden. A játék összhangulata többet számít."

Amúgy sem lesz már több STALKER játék, kárpótlásul megpróbálom kiélni magam a (fél)SandBox Crysis 3-ban. Tudom, hogy ez teljesen más stílus, de remélhetőleg ez is kínál majd olyan szabadságot, testreszabhatóságot és interakciókat.