Megelőzték a kalózok a zöldeket Németországban

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
Hát arról nem Jobs tehet, hogy a Sonynál nem bíznak a CEO-ban...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Viszont a vita onnan indult, hogy te azt állítod, hogy az ügyfél majd kifizeti a fejlesztési költséget elõre de ez nem igaz. Nekem van jó ötletem fizetik az ügyfelek elõre amíg kiderül hogy témyleg jó-e vagy sem? Vagy kenytelen vagyok kockázati tõkét bevonni?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Molnibalage
A kínaiak fizették. A németek meg megépítették. Rohadtul nem ugyanaz...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A valódi árán vagy a magyar 98x drágább minden áron?

A kínaiak egy komplett mágnesvasutat húztak fel a mocsárban míg mi egy lyukat képtelenek vagyunk fúrni... Ja és kisebb költségen 😄

\"A vallást, mint a nép illuzórikus boldogságát megszüntetni annyi, mint a nép valóságos boldogságát követelni.\" Karl Marx

...a cég részvényesei akik megbíztak benne...Simán eldöntött dolgokat, ami a Sonynál fél évbe került a belsõ engedélyeztetési eljárás miatt....
Molnibalage
És a cég részvényesei, akiknek van beleszólása a dolgokba...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ezt tudjuk, de arra költötte, amire akarta, "õ rendelkezett vele"... Legalábbis a könyv szerint...
narumon
"Akkor biztos Steve Jobs is sírva könyörgött ezek szerint hitelért az iphone 4s kifejlesztésére mikor 100 milliárd dollár volt a bankszámláján."

Apró helyesbítés, Steve Jobsnak nem volt ennyi pénze, 100 milliárd dollár az apple bankszámláján volt/van.

Így van, nem az a baj, hogy van hitel, mert pénzt adni valakinek az kockázatos.
Ha sikeres, akkor mindenki jól járhat, a bank is meg a hitelfelvevõ is, ha nem, akkor mindketten buknak.
Ahhoz hogy mûködjön a gazdaság az kell, hogy az emberek/cégek tudják törleszteni a hiteleiket.
HA normális világban élnénk, ahol a szabad verseny mûködik, a kamatok is annyira alacsonyak lennének, amennyire csak lehet.
De Magyarország nem ilyen, mert a bankszektor messze túl van a saját korlátain, részben mert volt egy fellendülési idõszak, és ilyenkor mindenki terjeszkedik, részben pedig az államtól törvényileg kapott elõjogaikkal.
Csak egyenlõ mércét kellene alkalmazni minden céggel szemben, és ilyen problémák fel sem merülnének, egy egészséges, önszabályozó rendszer jönne létre.
Amint írtam korábban, azt viszont meg kell akadályozni, hogy egy-egy ilyen szervezet kezében túl nagy hatalom koncentrálódjon. Hogy ezt miként lehet megtenni, arra meg egy csomó lehetõség van, a legkézenfekvõbb szerintem egy vagyon alapú progresszív adózás lenne.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

vegyünk egy egszerû 7köznapi példát. Egy F-22 kifejesztése 43 milliárd dollár. És én vagyok ovodás szintjén? Nyereséges kell legyen az f-22?! Bolti forgalomban kapható?! Magánemberek veszik?! ÉN vagyok ovodás szintjén?! haha

Akkor biztos Steve Jobs is sírva könyörgött ezek szerint hitelért az iphone 4s kifejlesztésére mikor 100 milliárd dollár volt a bankszámláján.

Én nem minõsítelek most téged, oké?!
Molnibalage
Ez most mire vonatkozik? Mert a gigamega beruházsok nagy részét olyan cégek dobkják össze, akiknek alkalmazottaik száma egy kisebb nagyvároséval vetekszik és a forgalmuk Magyarország szintû országokét ütik. Ez szimplán már a méretükbõl adódik.

Mutass egy magyar céget, ami saját erõbõl és pénzen képes lenne megépíteni csak egy 4-es metrót...

De nem vérlázító, hogy magán vagyon ilyen összegek kifizetéséree képes, az állam pedig, amely milliós tömegeket képvisel, nem tudja kifizetni? Mégis hogyan folyhatott, ennyire irdatlan vagyon szûk érdekcsoportok kezeibe?
Molnibalage
Az RAH-66 program eredménye gyak 0 lett, mert rendszerbeállított gép nem lett belõle. A gyártósor egy része már felállt, mikor törölték a programot. Cirka 6 millárd dollárt szórtak el rá. Valahol ez belefér...

Hát azt, hgy 50 milliárd eltapsolását hogyan fogadnák egy vadászrepülõ, vagy meghiúsult földgázlelõhely ügyében azt nem tudom. De ezek mindenképpen értelmes célok és ezt nem hiszem, hogy megkérdõjeleznék, feltétlenül, legalábbis nem széles körökben. Semmiképp sem annyira mint most, hogy költünk az "országimázsra" milliárdokat és véletlenül sincs látszata. Ez jobban cseszi az emberek csõrét, hogy bizonyos dolgokra szórjuk a pénzt, de semmi látszatja. Egy meghiúsult földgázlelõhely feltárás, hát istenem, van ilyen. Ilyet el tudok fogadni. Abba a természet is beleszól. Nem lehet 100%-ra kiszámítani. De olyat nem igazán tudok elfogadni, hogy milliárdok úsznak arra el, hogy azon adósságok kamatát fizessem, amiknek felvételéhez én nem járultam hozzá. Tudom én hogy ilyen a világ, így mûkodödik, ezzel kapcsolatban nincsenek illúzióim. De én úgy vélem, volna mód ésszerûbb mûködésre is. Csak azt megsínylenék azok, akik jelenleg lényegében a semmibõl zsírosan élnek.

"Az EU-s közlekedésfejlesztésre adott támogatáson nem gondolkoztál el? Nálunk azt jelenti, hogy külföldi cégek építik nagyrészt pl. a metrót és külföldi metró és villamos fut magyar síneken. Tehát az EU lényegében állami pénzen támogatja az adott ország iparát. Mi kapjuk a pénzt, de nem itt csapódik le az a része, ami "munka oldalról" megfogható lenne."

Hogy a fenébe ne tûnt volna fel. Ez mindenki agyát felcseszi, aki kicsit is képben van a dologról.

Molnibalage
Kérdezd az államokat. Milyen olyan nagy gáz/olajkitermelõ céget ismersz, ami teljes állami kontroll alatt van? Ellenben a kitermelési koncesszió és bányajáradék bevett dolog a nagyvilágban. Aki kitermelelési jogot kapja, az kockáztat. Az állam nem kockáztat semmit, a nyereség nagyobb része nem az övõ, viszont stabil.

A makói gázfúrásnál a próbálkozás 50 millárd forintba voltak amennyire én tudom. Akkor képzeld el, hogy mit szólna a magyar választópolgár mit szólna, ha "próbáljunk meg gázt kitermeli" felindulás mellett ennyit eltapsolna és közölné, hogy "bocs, de ezt most buktuk"... Ki vállalna fel ilyet? És úgy volt ennyi a költség, hogy olyan cég jött ide, aki ezzel él, gépparja és tudása is van hozzá és nem 0-ról kell a céget létrehozni.

Ez van. A világ ilyen. Egyes megavállalkozások államok felett/között ívelnek át, mert annyira drágák. Ilyenek a hatalmas távvezetékek, olajfúró tornyok létesítése, vagy reptereké. Iszonyatos beruházási költségük van és bitang lassan térülnek meg egyes esetekben.

Hol lép be az állam? Pl. tömegközlkedés. Összeségében kiadás, hiszen támogatni kell. Viszint - ha normális lenne - akkor a támogatás egy része visszafolyik. Hiszen a vállalatot is mûködtetik. A benzin, gázolaj és áram is ÁFA terhelt, itthon nem is kicsit.

Az EU-s közlekedésfejlesztésre adott támogatáson nem gondolkoztál el? Nálunk azt jelenti, hogy külföldi cégek építik nagyrészt pl. a metrót és külföldi metró és villamos fut magyar síneken. Tehát az EU lényegében állami pénzen támogatja az adott ország iparát. Mi kapjuk a pénzt, de nem itt csapódik le az a része, ami "munka oldalról" megfogható lenne.

Ez eddig még nem tûnt fel senkinek?

Az állam erre nem képes? Mi az ok, hogy ezt nem tehetné meg, egy bukott projekttel? Illetve, mi az ok arra, hogy az állam nem képes kockácati befektetést vállani a példánál maradva? Nem látok semmiféle olyan okot, ami megkövetelné a magánkézben lévõ fizetõeszköz kibocsátást.

A #61-essel nem vagyok tisztában, de ilyesmit gyanítottam. 😊
Molnibalage
A másik fele meg a kockázat. A bank számol azzal, hogy a hitelek egy részét elbukja. Ami visszamarad fizikailag, arra ráteszi a kezét és árverezik, a maradékot meg leírja.

Molnibalage
Kettõt találhatsz, hogy miér összesen ketten tudtak indulni a JSF tenderen. A kis halakatfelvásárolták a nagyon. Ma is létezik Grumman, de nem csinált önállóan vadászgépet az F-14 óta. Nincs sem Vought, sem McDonnell Douglas - úgy, hogy F-15, F-18 és AV-8-at is gyártotta anno ! - sem Marin Marietta. Maradt a Lockheed Martin és Boeing. Mindenkit felfaltak.

Ez oké, nyilván kell egy erõs cég, aki el tud indulni a pályázaton. Én azt nem értem, hogy miért feltétele egy ilyen projekt megvalósulásának, hogy a külsõ finanszírozása magánbankokban "elõállított" hitelpénzbõl származzon. Mert ugye ezt a példát alapul véve, a bank mondjuk betol a projektbe (csak számokat írok)10 milliárd dollárt. Ekkor ugye a gardaságban ez megjelenik. Plusz, ugye ennek van egy kamata is. Bukóra, fedezet nélkül a bank, ritkán ad. Ha kockázati befektetés, akkor is maximum akkora a kockázat, hogy a finanszírozott projektek összaránya mindenképp pozitív mérleget mutasson. Nyilván így kell lennie, különben nem érné meg. Tehát megjelent 10 milliárd dorllár a gazdaságban plusz a kamat. Ami ugye nem jelenik meg csak mint követelés, mert a kamatrészt senki se tette bele a körforgásba. Ha bukó a projekt mi történik? És ha az állam finanszírozza azt a 10 milliárdot saját kibocsátott bankjeggyel, mi történik? Az elõbbi, vagy az utóbbi okoz kisebb kárt, ha a projekt mégsem sikeres? Szerintem az utóbbi.
Molnibalage
A gyõztes kiválasztása után az állam finanszírozta a programot - bizony költségtúllépéseket nem számítva. Azonban a flyoffig lehívható támogatások nem fedezték a cégek költségeit, tehát saját költségre fejlesztették ki részben a gépeket. (YF-22 és YF-23). Ha nincs erre pénzed, akkor részben hitelt vagy befeketetõket kell szerezni. A befeketõk is néha hitelt vesznek fel.

Az F-X programban is 9 verenyzõ kezdett, mikor még csak tanulmány szinten mozgott a cucc. Ott is lehetett forrásokat lehívni, de szó nem volt arról, hogy minden költségét fedezték a 9 pályázónak...

Egyébként ugyanez igaz egy lakáshitelre is.
Egy F-22-es kifejlesztéséhez erõforrások kellenek elsõsorban és persze jelen világban pénz. De a pénz, nem feltétlenül kell banki hitelpénzbõl származzon. Kifizetheti azt az állam is a maga által kibocsátott bankjegyekbõl, hiszen ellenértékként megjelenik az állami vagyonban az F-22-es repülõ. Tehát nem blindre lett kibocsátva a bankjegy, hanem tényleges termelési érték ellenében. Szerintem mûködhetne. Ha sikertelen a fejlesztés nem igazán változtat ezen, sõt ha a fejlesztés hitelpénzbõl van akkor nem csak a hitelösszeg hanem a kamat is bukó a mai pénzügyi rendszerben. Egyébként pedig most olyan iszonyatos pénzeket ölnek a fejlesztésekbe, minimális apró elõrelépésekért, hogy hihetetlen. Én nem is bánnám, ha picit lelassulna ez a fene nagy rohanás.
Ritka esetek egyike 😊 De örülök 😊
Molnibalage
Jah, persze. És a termék fejlesztése alatt meg mibõl él a cég? Vegyünk egy példát bár elég extrém. Az F-22 teljes fejlesztési költsége 43 milliárd dollár volt. Kinek van ennyi pénz addig, amíg elkezdik gyártani a terméket és a megállapított darabárban elkezdni a nyereséget termelni?

Mi van a nem sikeres fejlesztésekkel és fejlesztési zsákutcákkal? Hm...?

Ne fárasszál már. Egy óvodás szintjén vagy.

narumon
Sajnos a mérnöknek elõbb kell a pénz mint ahogy a vásárlóhoz eljutna. Ha elõtte nem lenne kockázati tõke akkor soha nem jutna el a találmány fázisba.

narumon
Egyetértek!

Így van, illetve így kellene lennie. A fizetõeszköz kibocsátása, hogy magánkézben van, ott úszik el az egész. Ha a banki, kamatos kört kihagynánk az egész gazdaságból úgy, ahogy van és az állam bocsátaná ki a bankjegyeket, de szigorúan a termeléshez képest, nem csak úgy hasra. Akkor az adósságállománya hirtelen mindenkinek drasztikusan csökkenne. És nem állna fenn az a groteszk helyzet, hogy a kiadott hiteleket képtelenség visszafizetni, hiszen kamat ül rajtuk, ami pénzformában sosem létezett. Szóval matematikai képtelenség az adósságból kilábalni. Némelyek kilábalhatnak, de csak úgy, ha mások mégjobban eladósodnak. Ehhez nem kell közgazdasági diploma sem, csak kis utánagondolás.
a vásárló, aki megveszi a mérnök által kifejlesztett terméket.
Molnibalage
És a mérnököt ki fizeti szerinted? Ma, amikor egyes terémkek kifejlesztése 100 milló dolláros nagyságrend, akkor szerinted kitõl kalapozzák össze a pénzt...?

Ez azóta van így amióta egynél több ember él a földön azaz amióta megjelentünk... És ezzel az égvilágon nincs semmi probléma, mivel van aki hülye és van aki nem.

Ha mindenkivel egyenlõ szinten akarsz bánni akkor kb egy afrikai benszülött törzs szintjén lennénk vagy még ott sem mert akkor a fogyatékosokkal is meg kéne próbálni pontosan úgy bánni mint akárki mással.

\"A vallást, mint a nép illuzórikus boldogságát megszüntetni annyi, mint a nép valóságos boldogságát követelni.\" Karl Marx

a fejlõdés a mérnökötõl van, nem a bankároktól. Ezért kéne az összes marketingest, meg managert elzavarni a pics@ba...
Molnibalage
Látom nem sikerült értelmezi amit írtam. Ma a nyugat európai átlagpolgárnál lassan az a kérdés, hogy hány kocsija legyen. 200-250 éve Angliában az áltag városlakó úgy élt, mint ma a cigányputriban. Már, ha az életlen mered hívni mai szemmel.

Látható a fejlõdés. És ez annak is köszönhetõ, hogy létezik a mai gazdasági rendszer.

Molnibalage
Érdekes, nekem soha eszembe sem jutna olyan hitelt felvenni, ami teljesen megjósolhatatlanként változhat akár a 20 éves futamidõ alatt is. Sajnos az állampolgárok túlnyomú része képtelen ilyen dolgokat átgondolni. Az okosak meg a hülyékbõl élnek. Elég csak megnézni, hogy a homeopátia, biorezonancia és egyéb marhaságok hogyan törnek elõre. A hülyékbõl élnek kéremszépen...

Miõrl beszélnük, amikor állásbörzés kártyajós meg asztrológus segítségét lehet kérni egyes rendezvényeken?

Ne röhögtess...

Molnibalage
Ettõl még igen messze vagynuk. Pusztán válaszói akarat és egy olyan párt kellene aki valamiféle harcot hirdet. Az emberek nagy része viszont birka, megfelel nekik, ami van. Mert jó. Akkor meg minek változtasson?

Molnibalage
Mennyi az az annyi és milyen színvonalon? Mert jenki / luxembrugi életszínvonalon nem 7 milliárdot a jelenlegi technológiával, az tuti...

"Nekem valahogy faszom teli van az ilyen dumával. Annak ellenére, hogy a világ fele nyomorog, általánosan soha nem volt ekkora jólét a történelem folyamán, mint most. Öcsém, 300 éve az emberek túlnyomó része a normális cipõt is hírbõl ismerte."

Értem. Akkor gondolom te is feltetted a lábad és örülsz hogy van egy cipõd, estleg kettõ, amivel túltejesítetted a a világ túlnyomó részét és már csak eliszod, eljátszod vagyonod.

Szerintem simán tarthatnál valamelyik német egyetemen elõadást, hogy minek audi a6, meg opel insignia, meg bmw 318, meg ftsi motor meg dsg váltó, hiszen nekünk van cipõnk, 300 éve meg még luxus volt, álljon le a fejlõdés.

A török vendégmunkások lájkolnának. Biztos meg tudnád gyõzni Mark Zuckerberget is, hogy van cipõje (papucsa), örüljön neki, minek neki 100 milliárd dolláros cég, adja el 1 dollárért oszt a költse cigányintegrációra.
Te tényleg ennyire sötét vagy hogy azt hiszed ezek a bankok eredményei? Hát nem azok, hanem a technológia eredményei, ami a bankok nélkül is fejlõdött volna...

Egyébként a világ nagy részének még ma is ismeretlen dolog a cipõ.

"Annak ellenére, hogy a világ fele nyomorog, általánosan soha nem volt ekkora jólét a történelem folyamán, mint most. " na ne mondd ááá nem hiszem el. Pedig az elõzõ világban amikor amikor pont ilyen technológiai fejlettségnél tartottunk máshogy volt. (remélem érted mire célzok)

" A baj az, hogy nem voltak beépített fékek és biztonsági mechanizmusok, hogy ne legyenek akkora bukták, mint volt már párszor."

Voltak fékek... a 29-es válság után az usában kialakítottak egy csomó korlátozást, ami a 80-as évektõl kezdve a korrupt kormányok segítségével szépen leépítettek, ennek eredménye a 2008 óta tartó válság. A fékek azóta sem lettek visszaépítve, pofázás ment róla tettek nélkül. Szabad az út egy újabb nagy mutyira.

"Az megint vicceskonetós vonás, hogy ha nem látták elõre, akkor ki és mit irányít?" Ki mondta hogy nem látták elõre? Épp azt írtam hogy nagyon is tudták mi lesz (hiszen a nagybankok képviselõi voltak a kormánytanácsadók évtizedekig, súlyos pénzeket fektettek a korlátok eltörlésének megszavaztatására). Azért írtam hogy HA azzal próbálnád meg védeni a vallásodat hogy nem tudták elõre, az még nevetségesebb lenne.
És nincs itt teo csak kon 😉
Mindig szoktam írni a gyengébbeknek akiknek nem tûnt fel realtime amikor történtek ezek, hogy nézze meg az inside job címû dokumentumfilmet, amiben össze van foglalva az egész, szépen érthetõen, így aki nem figyelt/nem akart figyelni utólag értesülhet a dolgokról.

Ne próbáld már meg a balekokra (hitelfelvevõk) fogni az összes gazdasági problémát, mert a balekok mellett még ott kell lennie a csalónak is... Más kérdés nem csak hitelesek szívták meg hanem kisbefektetõk is, akiket átvertek a bankok úgy hogy kockázatos befektetési csomagokat (pl 0%-os önrészes hitelek) átsoroltak bizonságosabbra, és úgy kínálták), bár ez magyarországon nem volt olyan probléma, mivel az usában kedveskedtek így az ügyfeleknek a bankok.
Ezen kívül szerinted mit jelent az hogy az összeomló bankok vezetõi szép haszonnal, szabadlábon, kormány/másik bank tanácsadói székben élik az életüket azóta is? Biztos ez kéne hogy járjon az ilyen "jó" munkáért?

mi lenne ha tájékozódnál, olvasgatnál, ahelyett hogy vallásos meggyõzõdéssel hiszel valamiben? Nem csak ebben a témakörben, mindenhol azt látni hogy van egy elképzelésed, és az van. Nem olvasol semmit, nem tájékozódsz, az van amit hiszel még ha a tények egyértelmûen megcáfolnak, akkor is.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Na rendben, de a nagy cégek, de nevezhetjük tõkének is, mindenképpen megpróbálja a törvényalkotást befolyásolni, és ezt sokkal nagyobb eséllyel végig is viszi, veled ellentétben.
És ez a probléma. A szabad verseny az jó. De amikor egy ember vagy csoport kezében túl sok pénz gyûlik össze, az már a saját területén is veszélyes a monopólium kialakulása miatt, másrészt pedig a demokráciát is veszélyezteti.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Épp itt volt az ideje...

Alapból utálom a zöldeket mert idióták, legalábbis az ilyen GP félék, akik évek óta azt próbálják bizonyítani, hogy az atomerõmû KIBOCSÁJT szennyezõ anyagot (ami mellesleg vízpára ami a reaktor hûtésekor keletkezik) 😊

Ez nem igaz. Egy ideig mûködtek így a dolgok. De ma már csak visszafelé haladunk. Igaz, hogy egyre fejlettebb kütyük vannak, de a megélhetés egyre nehezebb. Te talán szerencsés körülmények között élsz, de ma Magyarországon is egyre több ember szembesül azzal, hogy a számlákat sem tudja kifizetni. Az emberek bátran vállaltak gyereket 5-6-t is. Ma már 1 is vakmerõség. A népesség nõ, a munkahelyek száma csökken. A kizsákmányolás egyre nagyobb méreteket ölt ami már ilyen népesség mellett nem tûrhetõ. A túlnépesedés mese. A Föld simán eltart ennyi embert és senkinek nem kellene nyomorban élni. Van elég energia, van elég élelem, van elég hely. Az elosztás viszont a lehetõ legroszabb.
Molnibalage
A probléma a pénzügyi világgal, hogy nem determinált, mint a mérnöktudományok, de még valószínûségi modellel sem mész túl sokra. Részben szerencsejáték. A baj az, hogy nem voltak beépített fékek és biztonsági mechanizmusok, hogy ne legyenek akkora bukták, mint volt már párszor.

Az megint vicceskonetós vonás, hogy ha nem látták elõre, akkor ki és mit irányít? Miért van az, hogy az érdekérvényesítés ma = világkormánymocskosösszeskövõzsiók? Miért divat ma ennyire hülyének lenni...?

Hát azért az õsembereknél, a fõnök nem véletlenül volt, volt dolga is. Most meg? Egy tõzsdézõnek mi dolga? 😊 Abból él, hogy korábban dolgozott pár évet... ha ugyan dolgozott és nem mások átbaszásával kereste meg az alaptõkét. Mindenesetre más munkájábõl él, ugyanúgy mint a bank, szerintem ez így elég erõs. Szóval simítani nemhogy lehet, de kell is. Ez a minimum. Vagy akkor egy idõ után szûk körökbe áramlik a világ összes vagyona, így vagy úgy.

"Egyesített erõ (tõke) nélkül soha nem lett volna ipari forradalom..." az biztos, hogy a tõke vonzata volt az iparosodás, de szerinted ezt csak úgy lehetett végbevinni? Csak úgy, hogy lényegében a munkásosztály éhbérért dolgoztatása, a 20 órás gyerekmunka lényegében akkor jött be a "divatba". Nagyon sok ember fizette meg annak az iparosodásnak árát. Úgyhogy én nem igazán hajtok fejet elõtte, mert így történelmi távlatból minden szép és jó, csak ha akkoriban nem gazdagnak születik az ember, jóeséllyel az éhezéssel küzdve éli le az életét.
Molnibalage
Nekem valahogy faszom teli van az ilyen dumával. Annak ellenére, hogy a világ fele nyomorog, általánosan soha nem volt ekkora jólét a történelem folyamán, mint most. Öcsém, 300 éve az emberek túlnyomó része a normális cipõt is hírbõl ismerte.

Az elképesztõ kizsálmányolás közben nem esik le, hogy azzal, hogy te itte netezel, naponta eszel meleg kaját, orvoshoz is hozzáfész a világ lakónak felsõ 80-90%-ba tartozol. A világ 80-90%-a szarabbul él, mint te. A nagy kizsákmányolság közben az átlagéletkor az elmúlt 120 évben majdnem megduplázódott az áltagember számára.

Stb.

Eszméletlen, hogy egyesek eszét mennyire elvette a válság és a mocskosbankár szemlélet...

narumon
"Harmadrészt pedig azt mondtam, meglenne nélkülük, nem azt hogy el fog jönni idõ, ezt sajnos én is kétlem, hogy eljön."

Én egész pontosan arra gondoltam, hogy az emberek nem egyformák születésüktõl fogva, ennek megfelelõen soha sehol nem lesznek egyformák, már az õsembereknél (vagy az állatvilágban) is valakik valakik helyett dolgoznak. Ez ilyen, ez ellen nem lehet tenni, max símitani lehet a dolgon.

Rosszul értelmezed. Hitel felvétel NÉLKÜL is megszívod, mert az árak attól még ugyan úgy emelkednek, gazdasági érdekcsoportok csesztetik a pénzed árfolyamát, befolyásolják, korrumpálják a kormányzatot. Én speciel semmire nem vennék fel hitelt és nem is fogok.

Gyarmatosítással aztán kurva nagy fejlõdést értünk el, fõleg mi magyarok 😄D Máshol is csak a fejesek pénztárcája gyarapodott, szóval megint csak egy kizsákmányolás volt a durvábbik fajtából. Fûszerkereskedelemi is aztán óriási löket volt az emberiség fejlõdésének mi? 😄 (kár hogy az ókortól kezdve ment ezzel a kereskedelem). Hiába 5 órai tea meg fínom fûszeres kaják nélkül még a középkorban lennénk 😊

"Egyesített erõ (tõke) nélkül soha nem lett volna ipari forradalom..."
Hogyne lett volna. A gõzgép feltalálásával kezdõdött el az ipari forradalom, hitel már jóval elõtte volt 😉

Egyébként a régi fedezetes egyszerû pénzkölcsönzés nem is baj, a mai mutyis befolyásolós virtuális pénzes fedezet nélküli, gazdasági kimutatásokon és jövõbeli reményeken(gdp növekedés) alapuló foshalmaz, és a tudatos átverés, félrevezetés a baj. A devizahitel is azért ilyen probléma, mert a bankárok, bankok beetették a népet hogy az milyen jó, pedig tudták mi következik... ha meg nem tudták az még nagyobb szégyen mert akkor a szakmájukhoz sem értenek. És a legeslegnagyobb probléma az egészben hogy létezhet olyan hogy államadósság, amivel sakkban tartják a világ összes országát, és irányítani tudják.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Hát igen egy melót akkor csinál valaki normálisan, ha motiválva van rá. De míg a fizetését megkapja ígyisúgyis, tökmindegy mit csinál, nem válik motiváló tényezõvé. AZ elmúlt 20 év eredményeit látva a politikusaink, azoknak a tanácsadóik stb siralmas munkát végeztek, mégis megkapták a zsíros fizetéseket+közben még loptak is mellé. Így aztán lehet várni, hogy jobb lesz....
Hát errõl beszélek. Büntetõjogi felelõssége uyganúgy van, mint egy privát cégtõl való lopásnál. Csak míg ott van érdek fényt deríteni ezekre, hogy a cég tovább menjen, az államinál nincs mert ott mindenki jól jár. Ezért már egészen jól szervezõdtek a lopáshoz. A cég nem mehet tönkre, az állam úgyis pumpálja bele a pénzt.
Igen az öreg néninek meg bácsinak sem tartottak fegyvert a fejéhez, akinek levelet küldtek hogy fizessen be 100000 vagy 200000 forintot, ahhoz hogy átvegye az örökölt gyémántbányáját akit valami elfelejtett külföldi rokontól örökölt.

Lehet, hogy hülye aki ezt beveszi, de aki megpróbálta átverni õket azt lecsukták sok évre a sittre, mert ez bûncselekmény!!! A bankok ugyanazt csinálták. Átverték az embereket. Tudták, hogy amit mondanak az nem igaz.
Tudták mi fog bekövetkezni. Látszik abból, ahogyan a pénzzel bántak, már a forint romlása elõtt.
Molnibalage
Ez megint fals példa. Ugyanis ha büntetõjogi felelõssége lenne az elkúrásnak és lopásnak, és számonkérés is lenne, akkor állami vállalat is nyereséges.

Az állam meg sajnos nem nélkülözhetõ, mert vannak olyan közfeladatok, ami nélkül az állam ne megy, de nem nyereséges. Azokat finanszírozni kell és mûködtetni az infrastuktúrát. Történelmi tapasztalat, hogy az emberek szívesen fizetnek sok adót, ha látják értelmét. Itthon a többség azt látja, hogy az állam lehúzza és szinte semmit sem kap vissza, nincs semmiféle szolgáltatás érte. Van szétesõ BKV, szar MÁV, akadozó egészségügy, stb.

Molnibalage
Tetszettek volna X szint felett agyonlõni mindenkit 20 éve vagy csak simán állapolgárságtól megfosztani és szélnek ereszteni õket. Akkor nem olyan lenne a magyar állam - szigorúan kisbetûvel - amilyen.

Oldal 1 / 2Következő →