Furcsa gamma-sugárforrások nehezítik a tudósok életét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Szeretnénk valami egészen újat és egzotikusat találni"
Keressetek egy nem az idén barnultat aki szeret dolgozni, és nem bûnözik <#mf1>#mf1>
Simán Nobel díjas felfedezés lenne! <#taps>#taps>
Ezennel, nagy nyilvánosság előtt tagadom a hollokamusztot!
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Milliárd Kelvin az a hõm. ahol a gamma alsó tartományában kezd világítani.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Hõjelenség van, de az általában alacsonyabb hullámhosszon jelentkezik, például a fekete lyukaknál az akkréciós korong hõsugárzása a röntgen tartományba esik. Egyedül a nagy robbanásoknál, szupernóva robbanásnál van elég magas hõmérséklet, hogy jelentõs legyen a termikus eredetû gamma sugárzás, de még ott is az egyéb folyamatokból származó gamma fotonok dominálnak.
Itt végig megy a gamma forrásokon, ez is angol, de kevés a szöveg, sok az ábra.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ilyet tegnap is láttam a kocsma elõtt. Jó nagy ütközés volt, de gamma sugárzást nem észleltem.
Két hétköznapi fekete lyuk ütközése? Vagy vörös óriás és fekete lyuk (ultragyors roppanás "külsõ" segítséggel)? Vagy és most kapaszkodjatok meg: két sötét anyag ütközése? 😊
"Typical astrophysical gamma-ray sources in the continuum are NON-THERMAL! sources where the gamma rays are produced by the interaction of relativistic particles with radiation or matter fields."
Most olvasd el amit TE írtál #8-ban:
"A gammasugárzás nem rádioaktív jelenség, hanem elektromágneses, ami azért keletkezik, mert valami töbmillió fokos."
Aztán gondolkodj el a legutóbbi kijelentéseden:
"Úgyhogy szerintem egy szarral teli bilit is a fejedte boríthatsz, akkor sem fogsz meggyõzni arról, hogy szerinted nem tudtam azt, amit pedig tudtam."
Fogalmad se volt róla hogyan keletkezik a kozmikus gamma sugárzás nagy része! Ha bevallod, ha nem, ez bizonyított tény! De ez önmagában nem lenne baj. Az a baj, hogy a másikat nézed hülyének. Osztod az észt orrba szájba, aztán amikor kijavítanak, kötözködésnek veszed, meg szõrszálhasogatásnak, meg "én ezt akkor is tudtam", közbe pedig egyre inkább azt gyanítom, hogy azt sem értetted mirõl van szó.
Pont leszarom, csak tetszik, ahogyan okvetlenkedsz.
Szerinted fogok még veled azon vitatkozni, hogy mi az amirõl volt tudomásom, meg mi az amirõl nem? Nézd, volt már néhány dolog, amit itt hallottam elõször valakitõl, és én másként tudtam, de befogadtam. Úgyhogy szerintem egy szarral teli bilit is a fejedte boríthatsz, akkor sem fogsz meggyõzni arról, hogy szerinted nem tudtam azt, amit pedig tudtam. Most felejtsd el, hogy ezt leírtam, és maradjunk annyiban, hogy neked van igazad.
Egyébként még mindig fenáll az, hogy a gammakitörések nem csillagmûködésbõl származnak, hanem feketelyukaktól, szupernóvarobbanásokból, stb.
És ha most azzal jössz, hogy a szupernovarobbanás az csillagmûködés, akkopr tövig bekaphatod a faszom, mint nyelvi okoskodó. Szerintem ezt mindenki érti, kár ragozni, tehát igazad vam. :-)
A többmillió fokot írtam, és ugye az egyértelmû, hogy ez fennáll a nukleáris jelenségekre is.
Egy pulzár gamma sugárzása nem hõmérsékleti sugárzás. A szupernóva robbanásnál is csak részben, ezt a spektrumuk egyértelmûen bizonyítja, és itt a jelentõs rész pont fúzióból származik, még ha ezek nem is azok a folyamatok mint amelyek a mi Napunkban végbemennek.
Egyébként az elsõket a hidegháborús idõszakban észlelték, a gamma detektoros mûholdakat azért cirkáltatták, hogy ellenõrízzék, nem folytat e az egyik fél valami eldugott helyen kísérleti atomrobbantást. A mûholdak érzékeltek ilyeneket, de átszámolgatták és kiderült, nem a föld felõl érkeznek. Volt meglepestés 😊
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
Lehet, hogy valami kozmikus háborúban halálcsillagok robbantanak szét teljes bolygókat, csak most ér ide a fénye? :-)
Há mondjuk, komolynak ez nem vicces...
A témához hozzászólva, ténylegesen fura ez a kérdés. Ugyan ezekrõl a gammasugarakról-kitörésekrõl kezdetben azt gondolták, hogyha ilyen energiákkal bírnak, akkor itt kell lenniük a forrásuknak a galaxisunkban. Majd ezt elõször statisztikai alapon, késõbb megfigyeléssel is cáfolták. Ez a történet már sok éves. De úgy látszik, egyértelmûen csak nem tudják még kötni valami olyasmihez, ami a jelenlegi elméletekbe beleillik. Érdekes, hogy ennek a sokévtizedes rejtélynek a kutatása, még mindig nem vezetett célra. Még van idõm (remélem 😄), kíváncsian várom az új fejleményeket, megfigyeléseket.
Amúgy kurvára egyértelmû, hogy a csillagmûködéshez kötötte itt valaki tévesen a gammasugártást, ami egy tévhit, és erre írtam magyarázatként amit, és így hasznos volt, míg amit te próbálsz elõadni, az magamutogató performansz, de ha gondolod, legyen igazad. :-P
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"Persze, hogy keletkezik magreakcióknál is" Akkor miért írtad, hogy "nem rádioaktív jelenség"?
Mostanában sokat nyomják itt a kommentekben.
Persze, hogy keletkezik magreakcióknál is, de nem anyagi részecskék árama, mint az alfasugárzás, ahol hélium atommagok száguldoznak, vagy bétasugárzás, tehát ahol részecskék, azaz anyag mozog nagy energiával, mint például a neutron, elektron, neutrínók, antianyag, stb.
Tehát a gamma-, röntgen, infravörös-, ultraibolyasugárzás és a látható fény ugyanaz a jelenség, csak más hullámhosszon és energiaszinten, azaz ezek mind csak fotonok.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A röntgen sugárzás pedig más energia tartomány, tehát a nagyon nagy energiájú röntgen már nem röntgen.
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
Ahol fúzió van sugárzás is, ehhez diploma sem kell.
<#nyes>#nyes>
0-ákból és 1-eskbõl áll?? <#nyes>#nyes>
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>