23
-
#23 Szerintem nem ilyen szigorú a helyzet.
Vannak azért jó filmek mostanában is. Sajnos azonban a stúdiók sokat kockáztatnak egy nagy költségvetésű filmmel ezért a cél, hogy a sikert bebiztosítsák. Ennek egyik módja, hogy a nézőközönségnél megkeresik a "legkisebb közös többszöröst".
Illetve, mint a játékoknál, hiába van tucatnyi jó ötlet, a producerek mindig a folytatásra, vagy olyan sztorira szavaznak, amelyeket lehet folytatni.
Ezért aztán azt, hogy a főhős meghal? Felejtsd el!
Szerencsére mondjuk a klónozás is erősen bement a köztudatba. De ha így megy előbb fogják Harison Fordot klónozni a köv Indi film kedvéért, minthogy valami értelmes dologra használják ezt a technológiát.
-
#22 A filmet P. K. Dick regényéből csinálták (nagyjából), aminek a címe kb Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? volt. Ahhoz képest, hogy 68-ban írta, eléggé jó látomások voltak egy olyan jövőről, aminek még apró jelei is alig voltak akkoriban. Azonban a cím nem igazán olyan, amivel egy filmet el lehet adni. Dick elég béna címeket tudott adni szerintem a műveinek.
Egy hasonló disztópikus írás viszont Balderunner címen jelent meg, amelyet Alan E. Nourse írt. Bár nem annyira androidokról, mint egy különböző legális és illegális egészségügyi szolgáltatások rendszerének kiszolgáltatott társadalomról szólt. A cím megtetszett Ridley Scottnak, a jogokat megvette és a filmnek ezt a címet adta. -
coolbboy83 #21 Bosszuállók, Battleship... a többi leves... a Torrente 4 tuti jót lehet majd röhögni viszont :-) -
kalapos01 #20 Persze. Régen minden jobb volt. Még a gagyi is. Az a baj, hogy akkor meg apáink panaszkodtak arról, hogy milyen szar filmek vannak és az igazi aranykor a 60-as években volt. Mindig vannak vakok, akik azt hiszik, hogy annak idején, amit szerettek az kevés kivétellel nem moslék volt. Hidd el, becsináltál volna, ha a mai filmek közül látsz akkor 8-15 évesen. -
Zoliz #19 Valljuk be a jo munkahoz ido kell.
Az Avatart is sokaig csinaltak megis xar lett, de akkor is attores.
Ezek a tucatfilmek, meg mint amilyen pl. a Die Hard 5 lesz valjoban csak gazdagitani akarjak az 'alkoto'-kat. -
#18 torrentéről 30 év múlva is idézgetünk aranyköpéseket, míg a CGI fostengerre már a stáblistánál sem emlékszünk miért kezdtük el nézni ... -
noland #17 Miért mi volt anno a Blade Runner névvel? ezt nem vágom. -
noland #16 Ezek közül a filmek közül esélyes , hogy egyiket sem nézem meg. :S
Múltkor tettem egy próbát a Drive-val és az Ember tragédiájával,
de egyik sem hozta azt az áttörést amire számítottam. Most már még
óvatosabb vagyok.
Az az igazság, hogy manapság nincsenek jó filmek, ehhez vissza kell
pörgetni az időt 20-30 évvel min, vagy 1-2 rendezőtől válogatni,
de tőlük tuti nem lesz itt ajánló! :S
-
Zoliz #15 Ez durva:
Hányszor voltál moziban márciusban?
Egyszer sem (67%)
Talan ha 1000 FT ala vinnek az arakat tobben mennenk..
-
kalapos01 #14 Amikor az ember kicsi, akkor ilyen béna játékokat játszik. Bugócsiga, meg Uno meg TicTacToe - egy gyerektől nem lehet sokat elvárni. A Torpedó arról szól, hogy mondasz random koorindátákat. Ha az egyik betalál, akkor a véges számú lehetőségből mondasz egy újabb random koordinátát. (Az már csak porhintés, hogy azt mondod, hogy a másik szabályosan rendezi el, vagy épp ellenkezőleg arra gondol, hogy te azt fogod hinni, hogy szabályosan rendezi el és éppen ezért mindent egymásra halmoz, sosem tudhatod, hogy mi a helyzet, így totál random marad minden.)
Neten könnyű játszani, akár itt a fórumban is kipróbálhatod, hogy milyen izgalmas stratégiai játék - mondd a koordinátákat én meg elmondom, hogy talált-e. (És ez előveszi a játék tipikus bugját is. Ha mágneses a tábla, mint ahogy volt olyan is, akkor simán lehet csalni is...)
Nem mintha a Torpedó több akarna lenni annál, ami, de attól, hogy valamiről szépek az emlékeid, még nem lesz jó. -
#13 Nemvolt valszeg gyerexobája.
Jó sokat nyomtuk anno kockáspapíron. Igen is kell mondjuk hozzá stratégia, gyakorlatilag módszereket kell kitalálnod, hogy a legnagyobb valószínűséggel találj meg egy mezőn különböző alakzatokat. A nagyokat viszonylag kevés lövésből meg lehet találni és kilőni, de a kicsiknél már szerencse kell, és sokat segít ha az ellenfél butaságában szabályos elrendezésre, logikára törekszik.
Két 3 menet után, miután kiismered az ellenfelet iszonyat agyszkanderré tud válni.:)
Amúgy a filmnek úgy tűnik nem sok köze lehet hozzá, elképzelhető, hogy a cím megvolt, csak a Hasbro birtokában. A rendező, vagy a producer viszont ragaszkodott hozzá, így megvették, mint pl. anno a Blade Runner esetében. -
Yutani #12 ...a népszerű és szinte minden stratégiát nélkülöző, éppen ezért kimondottan gagyi társasjáték, a Torpedó alapján készült akcióscifit...
Mi van? Totál kattant ez a csávó! -
zetortraktor #11 A filmre van írva, hogy B, nem Willsre.
Cage: ezekből melyik 3 volt jó?:) A szellemlovas: A bosszú ereje, Túszjátszma, A bosszú jogán, Féktelen harag, Boszorkányvadászat
-
Wittgen #10 Csatahajó és Bosszúállók: megyek moziba meglesni őket, kell a szemnek és az agynak egy kis rágózás gondolkodás nélkül :)
De Willis-t másodkategóriás akciózónak sorolni? Hol él a cikk szerzője? Willis a mai napig hozza azokat a filmeket szórakozásban, amikben főszereplő. Jó, persze volt az elmúlt évben 2 DVD-s filmje (Set up, Catch .44), de azokban jó, ha 4 percet játszott. Gondolom ingyen azt is, mert haverok csinálták.
Amíg a mindenféle Lautnereket és egyéb nyikhajokat a média előrébb rangsorolja, addig nekem hiteltelenek is maradnak.
Viszont szomorú, hogy Cage nem hajt a minőségibb, vagy nagyobb horderejű filmekre, bár hál'isten azért 5 filmjéből 3 még mindig jó. -
cateran #9 Mi az a mozi?:S :P -
Rotcsa #8 Te csak mozizol, afrikában meg éheznek!
-
kalapos01 #7 Az a baj, hogy sok birkának ennyi is elég. És amíg így lesz, addig Hollywood nem fogja törni magát, csak processzoridő kell, kreativitás nem.
Félre ne érts, engem is érdekel mindkettő, de megnézni biztos, hogy csak akkor fogom mozikba őket, ha jókat mondanak róluk. Ellenben a Being Flynn kötelező program lesz. -
snorbi #6 Iszonyú kaotikus ez a "cikk"... :| -
#5 Ja, így van. De pont ezért kell moziban meglesni.
-
willcox #4 Buta látványfilm lesz mindkettő. -
#3 Bosszúállók, csatahajó -
#2 "Hányszor voltál moziban márciusban?
Egyszer sem (75%)"
Igen, az a baj, hogy Animéket/Keleti filmeket még lehet tölteni a netről, de Moziba nem lehet bevinni, mert ott az USA mondja meg mi mehet (tudom a többség nem emiatt nyomott erre). -
#1 A "nagyon kemény" március, a "brutális" február, a "jó filmekkel" telezsúfolt január után talán ebben a "húzós" áprilisban idén először elmegyek moziba is.