16
  • Karcsi59
    #16
    Nekem úgy tűnik a lényeg elcsusszant itt is. Szerintem azért fizettetni velünk, hogy a számlánkat kifizethessük, na ez a törvénytelen. Ennek semmi köze a sárga csekk költségeihez, a korszerűségéhez, vagy a 142 Ft-hoz, hiszen az átutalásért is, és személyesen befizetve is fizetni kell a befizetésért. Senkinek nincs olyan szerződése, amely szerint köteles fizetni a befizetésért. Olyan meg nincs, hogy egyoldalú szerződésmódosítás, mert azt úgy hívják szerződésszegés. Szerződésszegés esetén pedig a vétkes büntethető.
  • aaaaa
    #15
    Hol élsz Te ? Rengeteg embernek nincs bankszámlája. És lehet, hogy nem is akar nyitni bankszámlát évi több ezer forintos költségért, mert rohadtul nincs is rá szüksége. Velük most kitolnak. Holnap majd a 8 forintos kifli is 150 Ft-ba fog kerülni környezetvédelmi okokból, ha nem utalva fizeted, hanem KP-ban ? Ha bemegyek a bankba és utalok valakinek, sokszor a sárga csekknél nagyobb lapokat pazarolnak el, és adnak igazolásként. Hagyjuk már ezt az óriási kamut a környezetvédelemről. Az utalás, a bankkártyahasználat egyedül a bankoknak jó. Az embereknek biztos nem. Persze amikor majd erre rájönnek, már késő lesz.
    De amíg a fórumokon is megy az ész osztás, az emberek egy része még elhiszi, hogy jó neki ez az egész bankrendszer. Akiket már kisemmiztek a kedvezményesnek beállított uzsora kamatos devizahitelekkel, azok már tanultak , és lehet hogy bank szó hallatán is gyomorgörcsöt kapnak.
  • AgentKis
    #14
    Aki meg utal attól milyen jogon szedne ugyanannyit, amikor nincs vele postaköltség tehát neki olcsóbb. Ha nincs csekkdíj akkor az van átb@szva aki utal.
  • AgentKis
    #13
    Továbbá még olcsóbb is, mert a postára sem kell menni. Az sincs ingyen, mégsem reklamál senki, hogy mer én messzebb lakok a postától akkor nekem nagyobb a költségem! Banxámlája mindenkinek van. Akinek nincs annak 150-é ott a csekk. Mitnemért?
  • AgentKis
    #12
    Utaljatok! Akkor nincs ez.
  • morden
    #11
    A presztizs veszteség nagyobb szerintem mint az a 150 forint
  • gforce9
    #10
    "Telenor évek óta 100Ft+Áfát felszámol "Számlaszintü szolgáltatás" néven a megvásárolt szolgáltatáson kívül. ...ez nem tűnt fel még senkinek? ...vagy csak azért, mert ez nem lett így bejelentve."

    Biztos be lett jelentve, de a lényeg nem ez. Hanem 2 probléma adódik. Egyrészt már egy meglévő szerződést (ami tartalmazza a fizetési módokat is) módosítanak egyoldalúan. Másrészt olyan díjat akarnak így beszedni, ami eleve megvan nekik, hiszen a költségvetésük eddig tartalmazta. Ha most ezentúl emiatt kisebb a költségük, a minimum annyi, hogy emiatt valamiféle kedvezményt is adjanak. Egyébként faszság az egész abból a szempontból, hogy 150 ft csak. De abból a szempontból nagyon nem faszság, hogy igenis lépjenek ellene, mert ne tehessen már meg bármit, csak azért mert... kitalálta valami pöcs náluk, hogy ez milyen tutijó. Egyébként környezetvédelemre is hivatkoznak, ehhez képest az informáló levél borítékjából, akkora reklámprospektus esett ki, amiből 10 sárgacsekk kijött volna. Úgyhogy egyetértek a támadókkal. Elmehet a telekom a p*csába.
  • sanyicks
    #9
    de csak azért bukja az állam mert a médiába került ;) mint olvasható amúgy simán fizetnie kellett volna.
  • mrzed001
    #8
    de bizony következmény nélküli, mivel a példádban a gyorshajtási eljárást bukja az állam, meg a nem parkolást is, meg a perköltséget is ... és az a f... rosszindulatú/bürokrata aki indította nem lesz kirúgva érte, meg a fizetéséből sem vonják ám le
  • sanyicks
    #7
    ez az ország nagyon nem következmények nélküli... legalább is az átlag parasztnak, akit megbüntetnek a 70-es táblánál mert 69-el ment, vagy mert befizetett valamit az apehnak (vagyis navnak), vagy mert rossz helyen parkolt (úgy hogy nincs autója), stb :)
  • runner78
    #6
    Homáron volt cikk, hogy mennyivel drágább a mobilpercdíjak, mobilnet, meg sms nálunk, mint Ausztriában.
    De vehetnénk a bankokat is, élelmiszerárakat...mindent.
    HUNGARY
  • mrzed001
    #5
    "LOL ország"

    Talán Novák Előd fogalmazta ezt meg legjobban: ez egy KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ország.

    Az.
    Na smitteljünk :D
  • Lencso
    #4
    Telenor évek óta 100Ft+Áfát felszámol "Számlaszintü szolgáltatás" néven a megvásárolt szolgáltatáson kívül. ...ez nem tűnt fel még senkinek? ...vagy csak azért, mert ez nem lett így bejelentve.
  • Jackal
    #3
    EGy felógyelőbizottság ne egyeztessen, me nincs miről, vizsgálja meg, ha lehúzás volt akkor sok millás bünti, ennyi(amit a csóró nép már az első hónapban kifizetett nekik, és vissza már nem kapják).
    De ami igaz az igaz, FoodLFG -nél a pont.
  • FoodLFG
    #2
    Hagyjuk már! Annyira nevetséges, amikor 100 forintért janiskodik az állam, miközben pofátlanul lopnak az állam minden szintjén. Megy a figyelemelterelés ezerrel a fontos dolgokról.

    mo-n van egy ilyen gyökér multi ellenes hangulat, amivel csak az a baj, hogy miközben a szomszédos "kis" szemétdombot próbáljuk eltakarítani, máshol mindeközben pedig vígan beleszarunk a saját medencénkbe. De az senkit nem zavar persze...

    LOL ország.
  • aaaaa
    #1
    Egyeztetési eljárás. Ha egy multi pofátlanul, önkényesen, szándékosan megkárosít emberek millióit, akkor tárgyalgatnak vele, ha egy kisvállalkozó ugyanennyivel megkárosít akár egy embert milliókra bírságolják. Ennyit az állandóan hangoztatott esélyegyenlőségről. Arra hivatkozni, hogy a többi szolgáltató is meglopja az embereket, elég átlátszó és hazug magyarázat.