59
-
#19 Rossz helyről szerzed az árut. Ismerek boltosokat, ismerem az árképzésüket. Haver egy számtech boltban dolgozik és szépen rálát a főnöke munkájára. Laza 100-150%-os a haszonkulcs, amivel dolgozik és még így sem eget rengetőek az áraik. Szóval a kereskedők elmehetnek a 'csába a szerintük alacsony haszonkulcsukkal együtt. Minden nagyságrendekkel olcsóbb lenne, ha a kereskedők nem akarnának fél-egy éven belül milliomosok lenni... -
JTBM #18 Ezt hívja a közgazdaságtan versenyerösítö hatásnak.
Ha könnyen és gyorsan össze lehet hasonlítani két termék/szolgáltatás árát, akkor az erösíti a versenyt, ami csökkenti az árakat.
Ez természetesen nem érdeke a termék/szolgáltatás elöállítójának, hanem a vevök érdeke. -
TH448 #17 Köztes megoldás nincs. Mert vagy számolsz a bolt bérlésével, alkalmazotti bérekkel, lopással, kiállított termékek elhasználódásával, és adod drágábban, vagy legolcsóbb netes bolt, nincs alkalmazott, 1-2 ember viszi a boltot, így kisebb a haszonkulcs meg a rezsi is, így jön ki az olcsó ár.(Nem mellesleg itt árfolyam ingadozási kompenzációval sem kell számolni.)
Szóval ha létezik köztes állapot, az inkább az elsőhöz tartozik. -
TH448 #16 Ő nem nyilatkozott, szóval nem tudni, félreértette e, de teljesen biztos, hogy igen...
A közgazdászok hivatkoznak a teljes kereskedelemre (ahol például nem mindegy, hogy az állam mennyire avatkozik be) piacként, ahol a kereslet-kínálat arány által önszabályozó mechanizmusok vannak. Ezt mint olyat, nem lehet tönkretenni. Max olyan szituáció lép elő, hogy sokaknak le kell húzni a rolót. És erre írta első hozzászóló, hogy visszanyal a fagyi, mert (legegyszerűbb példa: kis hal- nagy hal) könnyen eléggé negatív irányba fordulhat a dolog ha nagy piaci szereplők túlzott befolyásra tesznek szert.
-
#15 Már az is a baj a nettel, hogy nem lehet átqrni a vevőt? Eszemmegáll... Mencsük meg a bótosokat, tíccsuk be a netet! -
Jawarider #14 Szerintem , tisztelet a kivételnek, nem véletlenül terjed el az a nézet, hogy nagyon magas haszonnal dolgoznak a kereskedők(anno kb. 30%-al olcsóbban tudtam megvenni a fényképezőgépemet, persze a 30-% nem 3000 Ft-t jelentett). Pont az ilyenek miatt szívnak azok akik valóban a vevőkért vannak. Többit nem mondom mert már leírtátok.
Egyébként ha ilyen a helyzet, miért nem állt már valaki elő egy köztes megoldással ? Pl. Webshop a bolt, de be lehetne menni valami kis boltba/helységbe megnézni a cuccot valami nagy puccos üzlet helyett? -
Mezcalero #13 Nem értette félre. A piac az ahol a vevő megveszi amire szüksége van, és ennek a piacnak nagyon sokféle szereplője van. Foto kiskereskedelemmel foglalkozok 20 éve. Mikor kezdtem sem volt könnyű a helyzet, de manapság a jövedelmezősége majdnem egyenlő a nullával. Az internetes áruházak a nagy árversenyükben tönkretették azt a piacot amiből élünk. Ez a vevőknek az árak leszorítása miatt jó volt, de mint alább többen is írták, nagyon sok árnyoldala van az irreálisan alacsony áraknak, vevői és kereskedői oldalról is. Nagyon sok olyan eset volt nálunk, mikor bejöttek megnézni a DSLR gépeket, kézbe vette, kipróbálta, elmondtunk róla mindent, majd a vevő elment és később bejött elmondta hogy megvette a neten, mert olcsóbb volt ötezerrel, tízezerrel, kb mint adott típusoknál a hasznunk. A netes áruház milyen haszonnal dolgozott??? Kinek éri ez meg? És nem arról van szó hogy a fagyi visszanyal. Sohasem dolgoztunk tisztességtelen haszonnal. -
TH448 #12 Szerintem kicsit félreértetted, amit mondott, ez a piac nem az a piac... -
#11 Piac? Muhahaha.
A piacon VAN áru, vihető, fogható, sőt még adófizetés is van ^^
Néha 2 egyetemista összeáll 3 nap alatt összedobnak egy webshopot, feltöltik termékekkel, aztán onnan szerzik be ahonnan tudják... ha tudják.
Ez az egész gyakran arra jó, hogy az idióta vásárló azt hiszi, hogy amilyen árat ott lát annak kellene lennie a normálisnak és a többi cég bizonyára azért adja valamennyivel drágábban, mert rajta akarnak nyerészkedni. Vagy fizetnek adót... szemetek! ;-) -
#10 Hasonló tapasztalatok itt is! -
#9 "Egyébként meg a legtöbb vevő kifizeti a pár% pluszt, ha úgy érzi segített neki az eladó."
Bár így lenne... -
#8 Sajnos a jó áron kívül vannak ennek rossz oldalai is. Gombamód szaporodnak a dobozmozgató üzletek ahova be sem mehetsz, nem is kérdezhetsz, év végén lehúzzák a rolót és ott állsz a garanciális termékkel és (jó esetben) intézed magadnak. Nyilván az a "kiskereskedő" aki egymaga otthonról kreatív könyveléssel "dolgozik" annak összehasonlíthatatlanul kisebb a költsége mint aki egy normális üzletet tart fent, esetlegesen szakértőkkel. Egyre kevesebb az ilyen az átlagtömeg megszabja az irányt! -
Petko #7 Hamár itt az Internet "jótékony" piaci hatásáról beszélünk, nem kéne elmenni az érem másik oldala mellett sem.
Lehet egy két forintot versenyezgetni a kiskereskedőknek, de közben meg szintén az információs társadalom fejleménye, hogy a világ összes gyártó nagyvállatának árképzésénél elég egy skype vagy egy msn üzenet az összehangoláshoz, lehetetlen őket a jogi bizonyítgatós módon elkapni ha kartelleznek.
Szóval 2 ft-ot nyerünk az árgépen, 100ft-ot vesztünk a gyárpolipon. -
#6 Ha eddig 5 alkalommal nem szabtam rá az árgépre akkor 1x sem, pedig nem is mindig a legolcsóbb helyről rendeltem.
Árgép tapasztalatok:
- Nincs az adott áru, holott készletről beszélnek.
- Lesz az adott áru 1 hét múlva... 1.5 hét után rájuk telefonálok, még nincs, majd 1 hét múlva. -.-
- Válaszra sem méltatnak. (2x is volt ilyen! DÖBBENET ^^)
- !EGYOLDALÚAN! árat módosítottak a rendelés során! Megrendeltem, kaptam a visszaigazolást. Majd napokig néma csend, majd egy levél, hogy nincs készleten. Várunk. Ezt követően 2 naponta jött egy levél, végül 1 hét múlva már u.a. a szabvány levél jött, csak más ÁRRAL! Reklamáltam! Magyarázkodtak, majd EGYEZKEDNI kezdtek. No comment.
- Megrendelt áru fél év után tönkremegy, garos érvényesítés nem működik, mert jogutód nélkül megszűnt a webshop.
Ez mind az árgépről, első oldalról az elmúlt 1.5 év. SIRALMAS! -
grandegamer #5 http://www.olcso.hu/
http://www.arukereso.hu/ -
moricka #4 Én meg inkább népszerűsiteném ezeket az oldalakata, erősitik a versenyt és forgalmat irányitanak azokhoz a vállalkozásokhoz, akik nem kopasztanak meg mindenkit teljesen.
Ki milyen hasonló oldalt ismer?
http://www.argep.hu/
http://www.olcsobbat.hu/
http://www.depo.hu/
-
#3 De teljesen mindegy. Elég sok webáruházban lehet kérdezni. Amúgy meg a szaktanácsadás tényleg ingyenes. Ha hozzám jönnek és kérdeznek valamit, válaszolok és nem kérek érte pénzt. Te se kérsz pénzt útbaigazításért, ugye? Az eladónak az az érdeke, hogy jól érezze magát a vevő, mert akkor hajlamosabb költeni is. Egyébként meg a legtöbb vevő kifizeti a pár% pluszt, ha úgy érzi segített neki az eladó. -
botsie #2 Néhány "kereskedő" kissé furcsán értelmezi az ár összehasonlító oldalakat és elmebeteg árakat kreál, amivel azt veszíti el a kerekedő, amiből megél: a hasznot és teljesen szétcseszi a piacot.
Félreértés ne essék jó dolognak tartom, amíg egészséges keretek között működik, de... nem mindegy, h egy kereskedőtől megvásárol az ember valamit X-ért, vagy igénybe veszi szakmai tudását és a termék mellé kap némi szolgáltatást is (mondjuk szaktanács formájában) és így X+Y lesz a termék ára. Na ezt hajlamosak a vevők úgy értelmezni, h az nem kerül semmibe és mondjuk jó esetben egy 1 órás beszélgetés után vásárol meg valamit, rossz esetben nem ott veszi meg ahol kapott egy kimerítő felvilágosítást, mert a neten látta olcsóbban!!! Szóval nagyon nem mindegy, hogy szaküzlet vagy webáruház árait hasonlítjuk össze.. szerintem. -
sad1976 #1 ezt hívják piacnak nem?ami majd beszabályoz mindent.amire annyira szeretnek hivatkozni.csak épp átverés az egész.nem tetszik ,ha a fagyi visszanyal?