Erősen lenyomja a termékek árát az internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kíváncsiságból felhívtam én is egykét embert az iparban, ennyiért senki nem tud szerezni, sõt ha érdekli ismerõsödet üzlet akkor ehhez hasonló áron vásárolnának tõle. Kíváncsi lennék, hogy melyik nagykerbõl veszi.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Én meg azért nem nyitok ilyen üzletet, bakker, mert tudod lenni kellene árukészletnek, ami nem 10 fillér...
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Hát elég érdekes, hogy dupla olyan áron is el tudja adni a termékeit mint más, biztos van valami agyilag rokkant vevõköre.
Azért most megnéztem. Disztribútornál egy LG E2211S monitor 27.850 Ft + ÁFA (35.369 Ft) webáruházban 35.000 Br-ért is lehet kapni (ezt vajon, hogy csinálják???). Node te azt állítod, hogy ismerõsöd ezt 50-60e forintért árulja és van aki megveszi tõle?
Másik példa:
1TB WD GP SATA3 HDD nagykerben 19.100 Ft + ÁFA (24.257 Ft)
Arukeresõ hoz olyan webshopot ahol 24.490 Br.
Szóval ezt a hdd-t ismerõsöd 48.000 Ft-ért adja és van aki megveszi??
Ne haragudj ez nekem továbbra is hihetetlen és azt sem akarom elhinni, hogy akkor a 19.000 Ft helyett õ 10.000-ért veszi a HDD-t. Valahol sántít ez a történet... (nem lehet, hogy esetleg a nettó árakat nézted beszer árnak, kirakva meg áfás ár volt?? - de ekkor is csak 30-40% árkülönbözetet tudok elképzelni nem 100 meg 150%-ot. - ez a történet továbbra is sánta) - Mellesleg ha így el lehetne terméket adni akkor te miért nem nyitsz ilyen boltot, hiszen ez így ebben a formában a világ legjobb üzlete szerintem.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Hozhatnék példának kínai tabletet. Olcsó, de ha beszarik bizony kínába kell visszaküldeni. Akkor már nem is annyira poén, mert te nem tudsz annyiért kínába visszaküldeni mint amennyiért õk küldték neked.
Hát pl egy apróság, USA adó (ÁFA) 5-10% Magyarország 27%. Tehát itt már kapásból lehet 23% árkülönbség anélkül, hogy bárki hozzá nyúlt volna az árhoz.
Nincs olyan, hogy olcsó ár. A termék olcsó, nem az ára, ugyanis az olcsó szó önmagában is azt jelenti, hogy a termék ára alacsony.
Falra mászok ettõl a kifejezéstõl.
GRAMMARNAZI OFF
Ugyanakkor látom sokszor nem a kiskereskedõn múlik a dolog mert õ tényleg csak 10% - 15% hasznot tesz a nagykeres árra. Na de akkor hol van az a megmagyarázhatatlanul nagy különbözet egy tonna termék árában? Kíváncsi lennék ezekre az apró részletekre.
Igen csak rájön a vám és az áfa...
"nemzetközi elektronikai nagyker ugyanez a cucc készletben 130+áfa+ vmi pár ezer forintocska a futárszolgálat ügyinzézési dija vám nincs rá utána néztem"
Vám csak akkor nincs rá ha magánszemélyként rendeled, de áfa akkor is van. És akkor köszönöm, hogy engem igazolsz, hogy lesz közötte 10-15% árkülönbség.
"szoval örüljünk a magyar és az eus áraknak duplán adoztatnak meg mindent és számolgatnak érdekes modon átszámolja az ember a valutákat furcsa számok jönnek ki vhogy értelmetlen számomra hogy is van a 1usd=1euro átváltás és erre még áfa itthon, szoval miröl is beszéltünk hogy mitosz? 😊"
Akkor nézz már vissza, hogy mit írtam. Nem írtam azt, hogy külföldön nem olcsóbb, csak azt írtam, hogy az árkülönbözetet bizony nem a kapzsi magyar kereskedõ rakja el. Pontosan leírtad, hogy miért van az árkülönbség, akkor mi a mítosz?
www.digimomentsvideography.com
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
kedvencem amikor a paraszt közli velem hogy egy AC F12-esnek ugyan olyan hangja van 800-as fordulaton mint 1300-on, szóval nekem felesleges a hõérzékelõs változat.és csodálkozik hogy inkább megrendelem iponról...
\"Csak egy kis testbeszéd...Nem!Kussoljon a tested!\"
Én mint vásárló eddig csakis pozitív tapasztalatokat gyûjtöttem, akár ebay-rõl vásároltam (hazai ár durván 60-70%-ért szinte minden elérhetõ, ha jókor csipek el egy hirdetést, még olcsóbban is), akár hazai webshopokból. Emailben ill. telefonon bármilyen információt megadtak amit kértem, amire kiváncsi voltam, válaszoltak a kérdéseimre, segítõkészek voltak, érdekeltek, hogy a tranzakció simán, gördülékenyen menjen és persze jó árat adtak.
Rendszeresen vásárolok informatikai eszközöket olyan bolt webshopjában, ami helyi, bérelnek üzlethelyiséget, szervizt is nyújtanak és ennek ellenére általában az árgép elsõ pár találatában látom az áraikat. Mikor egy 5 év garis termékkel problémám volt 1.5 év után, kaptam cserét, amíg intézték a dolgot, minden simán ment.
Kollégám rendelt egy angol webshop-ból egy sportcipõt, miután kifizette, de a csomag még nem ért ide, a terméket majdnem fél árra leárazták vmi akcióban és õ ugyanúgy megkapta az akciós áron, visszautalták neki a különbözetet. Itthon is van ilyen 1-2 webshop-ban szerencsére.
Kis hazánkban igenis fontos a termékek ára. Ne higgyétek hogy az usa-ban nem a newegg-en nézik meg a legtöbben melyik IT-s kütyü mennyibe fáj és rendelik meg aztán futárral.
Hozzá kell szokni, hogy az információ elérhetõ és kicsit kinyílt a világ az emberek számára.
http://www.ebolt.hu/product372109_category4321-Viewsonic_VX2453MH_LED_23.6_LED_monitor.html
szállitást nem számolom mert tömegesével olcson jön be minden elektronikai cikk
és egy másik példa elektronikai cikk megnevezve egy méregdrága teszt müszer, itthon árajánlat kérés után 15xk+áfa készletben 180k+áfa, nemzetközi brit központu nagyker kb ugyanezek az árak, amcsi nemzetközi elektronikai nagyker ugyanez a cucc készletben 130+áfa+ vmi pár ezer forintocska a futárszolgálat ügyinzézési dija vám nincs rá utána néztem, szoval örüljünk a magyar és az eus áraknak duplán adoztatnak meg mindent és számolgatnak érdekes modon átszámolja az ember a valutákat furcsa számok jönnek ki vhogy értelmetlen számomra hogy is van a 1usd=1euro átváltás és erre még áfa itthon, szoval miröl is beszéltünk hogy mitosz? 😊
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
Ezenkívül azt sem veszi észre, hogy van a boltban fényár, fûtés és megnézheti megfoghatja a gépet és nem látatlanban kell megrendelnie.
Nenebasszmár hogy a kapitalizmusban mindig az olcsóbbat veszik meg.. Azta nem tudtam wáááóóóó
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Külföldön találsz olcsóbban terméket, mert kevesebb az ÁFA, kevesebb az alkalmazott után fizetendõ adó, de az ilyen kamu dumák, hogy magyarországon a kereskedõ akar ezen meggazdagodni, meg hogy 100 meg 150% haszon informatikába. Ezek egyenesen mulatságosak, fõleg ha valaki próbált már meg mûködtetni egy céget. Egyik magyar cég meg csak akkor tud sokkal olcsóbb lenni a másiknál (értsd 7-10% vagy nagyobb eltérés az árban), ha ÁFA-t csal, adót csal, céget úsztat. Csodák nincsenek.
Ez innen megmondom, hogy kurvanagy kamu, vagy véletlen hozzá írtál egy nullát. 10-15% árréssel bazi drága leszel a piacon akárhonnan is veszed a terméket. Kivéve persze ha lopják neked, de azt meg nem nevezném piaci versenynek.
Én speciel így vásárolok:
1. eldöntöm, hogy adott mûszaki terméknél milyen szolgáltatásra is van szükségem
2. kiválasztom a márkát az alapján, hogy melyik gyártja a legjobb minõséget az adott termékbõl.
3. kiválasztom a típust a pénztárcám alapján.
4. elolvasok több angol/magyar fórumot a termék vevõi elégedettségrõl.
5. és a lényeg: felmegyek az pl. argep.hu-ra (bármilyen rossz is) és nem a legolcsóbb sehonnai cégnél fogom megvenni, hanem egy min. 3-5 év mûködõ cégnél, akinek van rendes boltja is. Így nem a lehetõ legolcsóbban/legbiztoságosabban tudok vásárolni.
Lekopogom, én még nem faragtam rá és viszonylag olcsón is vásárolok.
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
A legtöbb esetben nem szerencsés a legolcsóbb helyekrõl vásárolni, mert a support (legyen szó információ kérésrõl, gariztatásról, stb) az siralmas.
Argep és társai arra jók hogy az ember tájékozódjon egy-egy termék _hozzávetõleges_ áráról, nem szolgáltat konkrétumot.
Egyébként igen, kint zömmel olcsóbbak az árak, Szlovákiában ráadásul 19%-os forgalmi adó van érvényben, idehaza meg 27%.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Jah... addig, amíg be nem xart, minden memkártya meghalt bele. Elmentem a hivatalos Nokia szervizbe, átvették a telót. Majd fél óra múlva hívtak, hogy sürgõsen menjek vissza.
Mi derült ki:
a, Ausztriában lopták el egy üzletlánc boltjából a telefont.
b, Buherált, modolt oprendszer volt rajta, ráadásul full német nyelvû szoftverrel tûnt el állítólag anno.
Feljelentést fontolgattak, amikor is kitettem az asztalra a webshop számláját.
Megnézték, majd ingerülten közölték, hogy jobb lesz, ha elmegyek ^^
Még én éreztem kutyának magamat :-/
Jah és a lényeg: Pestre kellett felmennem csak emiatt (2 x 230 km!), ahol elmondtam a webshop boltjában a történteket.
SEMMIT nem mondtak, csak pókerarccal néztek rám, átvették a telefont és közölték, hogy 1 óra múlva menjek vissza. Utána ment még pár évet a kütyü.
Ez ugye tudod milyen módon lehetséges csak?
Ha könnyen és gyorsan össze lehet hasonlítani két termék/szolgáltatás árát, akkor az erösíti a versenyt, ami csökkenti az árakat.
Ez természetesen nem érdeke a termék/szolgáltatás elöállítójának, hanem a vevök érdeke.
Szóval ha létezik köztes állapot, az inkább az elsõhöz tartozik.
A közgazdászok hivatkoznak a teljes kereskedelemre (ahol például nem mindegy, hogy az állam mennyire avatkozik be) piacként, ahol a kereslet-kínálat arány által önszabályozó mechanizmusok vannak. Ezt mint olyat, nem lehet tönkretenni. Max olyan szituáció lép elõ, hogy sokaknak le kell húzni a rolót. És erre írta elsõ hozzászóló, hogy visszanyal a fagyi, mert (legegyszerûbb példa: kis hal- nagy hal) könnyen eléggé negatív irányba fordulhat a dolog ha nagy piaci szereplõk túlzott befolyásra tesznek szert.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Egyébként ha ilyen a helyzet, miért nem állt már valaki elõ egy köztes megoldással ? Pl. Webshop a bolt, de be lehetne menni valami kis boltba/helységbe megnézni a cuccot valami nagy puccos üzlet helyett?
A piacon VAN áru, vihetõ, fogható, sõt még adófizetés is van ^^
Néha 2 egyetemista összeáll 3 nap alatt összedobnak egy webshopot, feltöltik termékekkel, aztán onnan szerzik be ahonnan tudják... ha tudják.
Ez az egész gyakran arra jó, hogy az idióta vásárló azt hiszi, hogy amilyen árat ott lát annak kellene lennie a normálisnak és a többi cég bizonyára azért adja valamennyivel drágábban, mert rajta akarnak nyerészkedni. Vagy fizetnek adót... szemetek! ;-)