59
  • narumon
    #59
    Nos a 29.000 ár az gondolom bruttó (jól nyomja) a 15 meg nettó tehát 15.000 Ft + ÁFA (19.050 Ft) - ez egyébként kurvajó ár, ilyen beszerzési árral uralhatná az egész magyar piacot ha nem 29-ért adná hanem webes áron. Szóval az árrés itt valami egészen elképesztő 56-58% körül lehet amit én informatikai világban nem is láttam (pedig tizenévet töltöttem el benne 3 különböző nem kicsi cégnél is, és kb az összes jelentős magyar nyagykert ismerve). Nem tudom honnan szerzi az árut.

    Kíváncsiságból felhívtam én is egykét embert az iparban, ennyiért senki nem tud szerezni, sőt ha érdekli ismerősödet üzlet akkor ehhez hasonló áron vásárolnának tőle. Kíváncsi lennék, hogy melyik nagykerből veszi.
  • Rapid81
    #58
    Az 1TB-os WD 29e, a beszerzési ára meg 15 körül van neki. Direkt megkérdeztem, csak most, csak miattad.

    Én meg azért nem nyitok ilyen üzletet, bakker, mert tudod lenni kellene árukészletnek, ami nem 10 fillér...
  • narumon
    #57
    Ezzel tisztában vagyunk, de informatika ebből a szempontból más piac.
    Hát elég érdekes, hogy dupla olyan áron is el tudja adni a termékeit mint más, biztos van valami agyilag rokkant vevőköre.

    Azért most megnéztem. Disztribútornál egy LG E2211S monitor 27.850 Ft + ÁFA (35.369 Ft) webáruházban 35.000 Br-ért is lehet kapni (ezt vajon, hogy csinálják???). Node te azt állítod, hogy ismerősöd ezt 50-60e forintért árulja és van aki megveszi tőle?

    Másik példa:
    1TB WD GP SATA3 HDD nagykerben 19.100 Ft + ÁFA (24.257 Ft)
    Arukereső hoz olyan webshopot ahol 24.490 Br.
    Szóval ezt a hdd-t ismerősöd 48.000 Ft-ért adja és van aki megveszi??

    Ne haragudj ez nekem továbbra is hihetetlen és azt sem akarom elhinni, hogy akkor a 19.000 Ft helyett ő 10.000-ért veszi a HDD-t. Valahol sántít ez a történet... (nem lehet, hogy esetleg a nettó árakat nézted beszer árnak, kirakva meg áfás ár volt?? - de ekkor is csak 30-40% árkülönbözetet tudok elképzelni nem 100 meg 150%-ot. - ez a történet továbbra is sánta) - Mellesleg ha így el lehetne terméket adni akkor te miért nem nyitsz ilyen boltot, hiszen ez így ebben a formában a világ legjobb üzlete szerintem.
  • Rapid81
    #56
    Nem kamu és nem írtam el. Saját két szememmel láttam. Egyébként meg kereskedelemben dolgozom. Tudom, hogy mennyibe kerül egy doboz joghurt és mennyiért kerül az a boltok polcaira. Itt még sokkal több az árrés, mint az informatikában. A 99Ft-os sörnek ~30 Ft körül van a beszerzési ára. Számolgass...
  • narumon
    #55
    A gyártó legtöbbször szarik Magyarországra. Viszont amint ő tart fent ilyesmit azt be is kell építeni a termék árába. Én azt gondolom, hogy az árhajhászásnak már látjuk az árnyoldalát, és akik megégették már magukat vele azok már óvatosabban választanak. Ismerek sajnos elég sok ilyen embert.
  • Palinko
    #54
    akkor a gyártónak lesz érdeke szervízhálózatot fenntartani, mert különben gyorsan elterjed a hiánya és nem fogja senki sem megvenni a termékét.
  • narumon
    #53
    Ha van helyi szervíz, de ahhoz kell egy importőr vagy legalábbis valaki aki bolttal rendelkezik (vagy legalább szervíz helységgel) szépen haladunk afelé, hogy ezek kihaljanak erről beszélünk.
    Hozhatnék példának kínai tabletet. Olcsó, de ha beszarik bizony kínába kell visszaküldeni. Akkor már nem is annyira poén, mert te nem tudsz annyiért kínába visszaküldeni mint amennyiért ők küldték neked.
  • Palinko
    #52
    ezért van neki helyi szervíz, oda futárral elküldöd, többit megoldják.
  • narumon
    #51
    Hát mert mondjuk a gyártó a világ másik végén van, és az, hogy hogyan juttatod el hozzá a rossz termékedet egy hangyafasznyit sem érdekli.
  • Palinko
    #50
    de ha a garanciát a gyártó adja és nem a bolt, miért rossz nekünk ha közben tönkremegy a bolt ahonnan rendeltünk?
  • DjDano
    #49
    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az online boltok megjelenése előtt a kereskedők annyit kértek a portékékért amennyit nem szégyelltek... Nem csoda, hogy az online boltok terjedésével sorra mentek tönkre pl a számítástechnikai szaküzletek, amikor 20-30%-al drágábban adtak mindent. Persze egy "fizikai" bolt fenntartása jóval drágább.
  • narumon
    #48
    "Na de akkor hol van az a megmagyarázhatatlanul nagy különbözet egy tonna termék árában? Kíváncsi lennék ezekre az apró részletekre."

    Hát pl egy apróság, USA adó (ÁFA) 5-10% Magyarország 27%. Tehát itt már kapásból lehet 23% árkülönbség anélkül, hogy bárki hozzá nyúlt volna az árhoz.
  • Gerygrey
    #47
    GRAMMARNAZI ON

    Nincs olyan, hogy olcsó ár. A termék olcsó, nem az ára, ugyanis az olcsó szó önmagában is azt jelenti, hogy a termék ára alacsony.

    Falra mászok ettől a kifejezéstől.

    GRAMMARNAZI OFF
  • dyra
    #46
    háát a Magyar piac... Ebay-ről jóval olcsóbb vásárolni egy tonna terméket. Kedvencem történetem volt, hogy egy régi notiba akkut kellet cseréltetnem, nem akartam drágát elmentem egy Magyar boltba és kértem utángyártottat. A legolcsóbb 25 000 pénz volt. Na mondom megnézem ebay-n. Ugyanaz 6000 Ft szállítással együtt. Ennyit a a Magyar árakról.

    Ugyanakkor látom sokszor nem a kiskereskedőn múlik a dolog mert ő tényleg csak 10% - 15% hasznot tesz a nagykeres árra. Na de akkor hol van az a megmagyarázhatatlanul nagy különbözet egy tonna termék árában? Kíváncsi lennék ezekre az apró részletekre.
  • narumon
    #45
    Még egy info, rendelés helytől függően az USA boltokban (newegg is ide tartozik) nem tartalmazzák az ÁFA-t (Sales Tax ugye usaban)
  • narumon
    #44
    Na erről van itt szó!
  • narumon
    #43
    Morcika senki nem vitatta amit írtál. Newegg-ről sokan vásárolnak de nem is az adócsaló magyar vállalkozások közé tartozik. Ha tudnád értelmezni amiket írunk akkor felét sem gépelted volna be annak a szövegnek amit gépeltél.
  • narumon
    #42
    "szállitást nem számolom mert tömegesével olcson jön be minden elektronikai cikk"

    Igen csak rájön a vám és az áfa...

    "nemzetközi elektronikai nagyker ugyanez a cucc készletben 130+áfa+ vmi pár ezer forintocska a futárszolgálat ügyinzézési dija vám nincs rá utána néztem"

    Vám csak akkor nincs rá ha magánszemélyként rendeled, de áfa akkor is van. És akkor köszönöm, hogy engem igazolsz, hogy lesz közötte 10-15% árkülönbség.

    "szoval örüljünk a magyar és az eus áraknak duplán adoztatnak meg mindent és számolgatnak érdekes modon átszámolja az ember a valutákat furcsa számok jönnek ki vhogy értelmetlen számomra hogy is van a 1usd=1euro átváltás és erre még áfa itthon, szoval miröl is beszéltünk hogy mitosz? :)"

    Akkor nézz már vissza, hogy mit írtam. Nem írtam azt, hogy külföldön nem olcsóbb, csak azt írtam, hogy az árkülönbözetet bizony nem a kapzsi magyar kereskedő rakja el. Pontosan leírtad, hogy miért van az árkülönbség, akkor mi a mítosz?
  • cloud.strife
    #41
    A jelenlegi nyugdíjakat is biztos a top10 argep-es vállakozások fizetik.....
  • hkoDAVID
    #40
    Nemár!!! Nem lehet megélni abból, hogy másokból élünk? A rákos rendszer által generált munka nem munka többé? Sajnálom... végre... irány termelni!
  • Cleawer
    #39
    Én csak azt látom, hog ebay-ről a sanyo eneloop 2700 ft a 4 darabos csomag, itthon sokhelyen 4500 felett van. A 8 darabos 4000 ebayről, itt már 8000.
  • pamparampa
    #38
    "ha úgy érzi segített neki az eladó"

    kedvencem amikor a paraszt közli velem hogy egy AC F12-esnek ugyan olyan hangja van 800-as fordulaton mint 1300-on, szóval nekem felesleges a hőérzékelős változat.és csodálkozik hogy inkább megrendelem iponról...
  • moricka
    #37
    Fura hogy a hozzászólások alapján boltos vagy kereskedők milyen rossz tapasztalatokat szereztek a webshopokban ;)

    Én mint vásárló eddig csakis pozitív tapasztalatokat gyűjtöttem, akár ebay-ről vásároltam (hazai ár durván 60-70%-ért szinte minden elérhető, ha jókor csipek el egy hirdetést, még olcsóbban is), akár hazai webshopokból. Emailben ill. telefonon bármilyen információt megadtak amit kértem, amire kiváncsi voltam, válaszoltak a kérdéseimre, segítőkészek voltak, érdekeltek, hogy a tranzakció simán, gördülékenyen menjen és persze jó árat adtak.
    Rendszeresen vásárolok informatikai eszközöket olyan bolt webshopjában, ami helyi, bérelnek üzlethelyiséget, szervizt is nyújtanak és ennek ellenére általában az árgép első pár találatában látom az áraikat. Mikor egy 5 év garis termékkel problémám volt 1.5 év után, kaptam cserét, amíg intézték a dolgot, minden simán ment.

    Kollégám rendelt egy angol webshop-ból egy sportcipőt, miután kifizette, de a csomag még nem ért ide, a terméket majdnem fél árra leárazták vmi akcióban és ő ugyanúgy megkapta az akciós áron, visszautalták neki a különbözetet. Itthon is van ilyen 1-2 webshop-ban szerencsére.

    Kis hazánkban igenis fontos a termékek ára. Ne higgyétek hogy az usa-ban nem a newegg-en nézik meg a legtöbben melyik IT-s kütyü mennyibe fáj és rendelik meg aztán futárral.
    Hozzá kell szokni, hogy az információ elérhető és kicsit kinyílt a világ az emberek számára.
  • DeviloftheHell
    #36
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824116477 179x220= 37180+27%, 199x220=43780
    http://www.ebolt.hu/product372109_category4321-Viewsonic_VX2453MH_LED_23.6_LED_monitor.html
    szállitást nem számolom mert tömegesével olcson jön be minden elektronikai cikk
    és egy másik példa elektronikai cikk megnevezve egy méregdrága teszt müszer, itthon árajánlat kérés után 15xk+áfa készletben 180k+áfa, nemzetközi brit központu nagyker kb ugyanezek az árak, amcsi nemzetközi elektronikai nagyker ugyanez a cucc készletben 130+áfa+ vmi pár ezer forintocska a futárszolgálat ügyinzézési dija vám nincs rá utána néztem, szoval örüljünk a magyar és az eus áraknak duplán adoztatnak meg mindent és számolgatnak érdekes modon átszámolja az ember a valutákat furcsa számok jönnek ki vhogy értelmetlen számomra hogy is van a 1usd=1euro átváltás és erre még áfa itthon, szoval miröl is beszéltünk hogy mitosz? :)
  • Oszi0101
    #35
    Engem egyedül 1-2 ember tahósága zavar ebben a témában. Miután 1 órát kérdezgetett a gépről, előttem megnézi telón az árgépet és tőlem kérdezgeti hogy itt-ott-amott miért olcsóbb. Miért előttem kell csinálni? Olyan, mintha a munkámat leköpné ezzel.
    Ezenkívül azt sem veszi észre, hogy van a boltban fényár, fűtés és megnézheti megfoghatja a gépet és nem látatlanban kell megrendelnie.
  • coolbboy83
    #34
    A magasszárú Converse cipőm itthon 29.000.- lett volna a Foot Locker-ben, de máshol is... ha egyáltalán van 45 belőle... Felpróbáltam a fehéret, kinéztem az USA méretet, és megrendeltem full feketében "ami nem volt itthon" a kanadai ismerős címére, ő pedig postázta ajándékként és kész.. mindjárt csak alig 17.000.- lett belőle... itt meg kapják be annyiért!!
  • finizlik
    #33
    Micsoda cikk úú..

    Nenebasszmár hogy a kapitalizmusban mindig az olcsóbbat veszik meg.. Azta nem tudtam wáááóóóó
  • Tinman #32
    +1
  • gforce9
    #31
    Ez maximálisan így van a piacon a kiskerek 5-15% os haszonnal dolgoznak, mert másképp senki nem fog ott vásárolni. 100-150% árréssel be is zárhat a kisker. Ruhaüzletben lehet ilyen árrés.
  • narumon
    #30
    Peersze a magyar kereskedő ilyen hülye. Gyerekek hagyjátok már ezeket az Urban legendákat.

    Külföldön találsz olcsóbban terméket, mert kevesebb az ÁFA, kevesebb az alkalmazott után fizetendő adó, de az ilyen kamu dumák, hogy magyarországon a kereskedő akar ezen meggazdagodni, meg hogy 100 meg 150% haszon informatikába. Ezek egyenesen mulatságosak, főleg ha valaki próbált már meg működtetni egy céget. Egyik magyar cég meg csak akkor tud sokkal olcsóbb lenni a másiknál (értsd 7-10% vagy nagyobb eltérés az árban), ha ÁFA-t csal, adót csal, céget úsztat. Csodák nincsenek.
  • narumon
    #29
    "Haver egy számtech boltban dolgozik és szépen rálát a főnöke munkájára. Laza 100-150%-os a haszonkulcs, amivel dolgozik és még így sem eget rengetőek az áraik. "

    Ez innen megmondom, hogy kurvanagy kamu, vagy véletlen hozzá írtál egy nullát. 10-15% árréssel bazi drága leszel a piacon akárhonnan is veszed a terméket. Kivéve persze ha lopják neked, de azt meg nem nevezném piaci versenynek.
  • ktamas74
    #28
    Sztem az igazság félúton vala. :)
    Én speciel így vásárolok:
    1. eldöntöm, hogy adott műszaki terméknél milyen szolgáltatásra is van szükségem
    2. kiválasztom a márkát az alapján, hogy melyik gyártja a legjobb minőséget az adott termékből.
    3. kiválasztom a típust a pénztárcám alapján.
    4. elolvasok több angol/magyar fórumot a termék vevői elégedettségről.
    5. és a lényeg: felmegyek az pl. argep.hu-ra (bármilyen rossz is) és nem a legolcsóbb sehonnai cégnél fogom megvenni, hanem egy min. 3-5 év működő cégnél, akinek van rendes boltja is. Így nem a lehető legolcsóbban/legbiztoságosabban tudok vásárolni.

    Lekopogom, én még nem faragtam rá és viszonylag olcsón is vásárolok.
  • DeviloftheHell
    #27
    hát persze hogy nem veszik meg pláne a magyar felhasználok a magyar boltokbol megveszik külföldröl olcson ráteszik az anyjuk kinját is ráteszik az áfát duplán rá a kereskedö hasznát és csodálkoznak nem veszik meg az emberek 100 rongy körüli fizetésböl?
  • tntmax
    #26
    Én argepet használok már nagyon régóta és nincs semmi bajom vele.
    A legtöbb esetben nem szerencsés a legolcsóbb helyekről vásárolni, mert a support (legyen szó információ kérésről, gariztatásról, stb) az siralmas.

    Argep és társai arra jók hogy az ember tájékozódjon egy-egy termék _hozzávetőleges_ áráról, nem szolgáltat konkrétumot.
  • Tinman #25
    Sőt... itthon alacsonyak a bérek ;-)

    Egyébként igen, kint zömmel olcsóbbak az árak, Szlovákiában ráadásul 19%-os forgalmi adó van érvényben, idehaza meg 27%.
  • Rapid81
    #24
    Csak itthon vannak ilyen magas árak. 1 éve vettem a terás vinyómat szlovákban 10 ropiért boltban, mikor itthon 18-20ezerért adták! Egyébként meg azt hiszel, amit akarsz. Nekem mutattak nagyker számlákat, meg utána láttam, hogy mennyiért rakták ki a kirakatba a cuccokat.
  • Tinman #23
    Sokkal, de sokkal szigorúbb NAV ellenőrzések kellenek a webshopokra (is)... utána meglátjuk, ki mennyit ér ;-)
  • Tinman #22
    Már rég éhen haltak volna ilyen árképzéssel. DE azért jól hangzott. Köszi!
  • Tinman #21
    Anno az egyik Nokia okos telefonom (7-8 éve) 18.000 Ft-al volt olcsóbb egy webshopban, mint egy átlagos telefonokkal foglalkozó boltban, és 26.000 Ft-al volt olcsóbb a Nokia shopból. Örülünk Vincent?

    Jah... addig, amíg be nem xart, minden memkártya meghalt bele. Elmentem a hivatalos Nokia szervizbe, átvették a telót. Majd fél óra múlva hívtak, hogy sürgősen menjek vissza.

    Mi derült ki:

    a, Ausztriában lopták el egy üzletlánc boltjából a telefont.
    b, Buherált, modolt oprendszer volt rajta, ráadásul full német nyelvű szoftverrel tűnt el állítólag anno.

    Feljelentést fontolgattak, amikor is kitettem az asztalra a webshop számláját.
    Megnézték, majd ingerülten közölték, hogy jobb lesz, ha elmegyek ^^

    Még én éreztem kutyának magamat :-/

    Jah és a lényeg: Pestre kellett felmennem csak emiatt (2 x 230 km!), ahol elmondtam a webshop boltjában a történteket.

    SEMMIT nem mondtak, csak pókerarccal néztek rám, átvették a telefont és közölték, hogy 1 óra múlva menjek vissza. Utána ment még pár évet a kütyü.
  • Tinman #20
    Tudod mi a durva? Amikor a HIVATALOS magyar disztribútor(ok) BESZERZÉSI BRUTTÓ ára pontosan annyi vagy pár száz/ezer forinttal magasabb, mint egy sehonnani kisker webshop-é!

    Ez ugye tudod milyen módon lehetséges csak?