Felrázza a PC-ipart a táblaforradalom
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Szerintem te vagy a hülye, hogy vettél egy tabletet! És hogy ne lenne képzelõerõm? Leírtam még mire lehetne használni az eszközt vagy nem?
Mellesleg rendszeresen vásárolok könyvet, úgyhogy tisztában vagyok az árakkal!
Amúgy meg örülök, hogy ennyi felesleges pénzed van, hogy ilyen haszontalan cuccokat vásárolhass! De azért ne duzzogj!
De kinek mi a fontos ugye? Mivel másra amúgy sem jó egy tablet, legalábbis szerintem (de jó látni, hogy más szerint is), bár még jó tálcának is, esetleg hagymaaprításra! 😊)
Tablet vs. internetezés kiváncsi lennék ,hogy egy pár facebookos alkalmazás vagy egyéb progikat hogy indítasz el rajta? Pl. egy ügyviteli programot,vagy egy nagyobb pdf(30..100 mb körüliek) is simán elfut rajta??...
Nothing Ever Changes
Ezt nem zárójelben hanem kiemelten kellett volna írnod. 😊
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amiről hisszük hogy igaz de mégsem az.”
Persze kinevettek.
Akkoriban még a fizikusok is azt mondták, hogy értelmetlen lenne családoknak számítógép, mert nincs olyan feladat ami miatt szükség lenne rá, és egyébként is az emberiség nem tudna annyi energiát elõállítani, hogy táplálják õket.
A jövõ, (de talán már érintõlegesen a jelen is) olyan lesz, hogy a mikro pc (okos telefon) bent maradhat akár a kabátzsebemben is az elõszobában, bekapcsolom a nagy billentyûzetet és a monitort a szobában, és ugyanúgy fogok netezni, játszani, levelet írni táblázatot kezelni, stb. mint most, miközben a teló dolgozik mindezzel -ami ugye a kabátzsebemben van az elõszobában.
Ha meg nem otthon vagyok, vagy a teraszon akkor a tábla pécét veszem elõ mert az a kijelzõ már megfelelõ olvasgatni.
(Ágyba egyik sem való, a feleség ezeknél a kütyüknél sokkal érdekesebb).
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Mondjuk jellemzõen nem megy a PC évente 8760 órát, úgyhogy a 30 rugó meg tényleg soknak tûnik, de 12-20 használattól függõen simán lehet.
A tábla gép nem munkára való, pár éve gyártják már azt a nyomorult iPadet ez idõ alatt eljuthatna már egyesek agysejtjeihez az infó végre. Fenének kell mindig a melós géphez hasonlítgatni ("el tudom képzelni az öregemet, hogy követve a trendet kidobja a 27 EISO monitorját" - apádnak van egy trollja, ennyi)
HP+
Én emlékszem, hogy régen is mennyi marhaságot hordtak össze a marketingesek, hogy milyen lesz a jövõ, és akkor is megmondtam, hogy nem olyan.
A táblák a számítógépek kiegészítõi, nem alternatívái.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Fölötte persze már állvány kell neki és állandó hely kell neki.
A lényeg, hogy csak méret és kapacitás különbség lesz a tabletek között.
Nem kell tehát tápot, különbözõ fémházakat, különbözõ kártyákat gyártani.
Viszont fölfut a rádiós billentyûzetek, nyomtatók, monitorok piaca.
Eltûnnek a madzagok.
De én azt is el tudom képzelni, hogy egy mikro tablet (mai nevén okos teló) tudni fogja azt kapacitásban mint a mostani asztali gépem, és minden vezeték nélkül fog csatlakozni hozzá.
Minden ugyanaz lesz mint most csak ez a nagy izé eltûnik innen az asztal alól.
viszont tartósabb mint bármi amit ma archiválásra lehet használni.
Igazából nagyon sok minden nem tud kárt tenni az adatokban rajta, csak a fizikai behatás. Valamit valamiért.
IBM Ultrium2 drive-ja sem olcsó cucc és csupán 200Gb-os szalagorka archiválunk. De sokkal biztosnágosabb ez mint pl. hdd (lásd lejebb mi hozzászólásom a fejreált raid vezérlõvel kapcsolatosan)viszont akár (megfelelõ segítséggel) 800TB is tud tárolni. Ennyit vinyó nem tárol 😉
IGaz 2600dollárnál indít a belépõ ár. :o
Archiválás szempontjábol sztem az adathordozót a rajta táróld adat fontossága határozza meg. Egy filmre jó a cd/dvd/bl/hdd több száz ezer eurót érõ adatokhoz meg nem. Oda kicsit komolyabb kell
de amióta a videó szerverünk raid problája beállt azóta valahogy én is inkább a mirror-t választanám. :o
1. minek
2. az írógép jobb
És praktikus szempontból igazuk is volt, mert azokat a gépeket nem az írógépek kiváltására tervezték, és aki nem akart Space Raiderst játszani, annak tényleg nem is volt 8bites gépre szüksége. Ennek ellenére azoknak volt igazuk, akik felismerték, hogy a személyi számítógép paradigmaváltást jelent az információkezelésben és ez idõvel az írógépek kihalását eredményezi, még akkor is ha azok a számítógépek már köszönõviszonyban sem lesznek a 8bites gépekkel. A tabletek esetében ugyanez a helyzet. A mostani tabletek is csak arra jók, amire kitalálták õket, és az nem a PC kiváltása. A két eszköz viszont hatással van egymásra és ahogyan a tabletek is változni fognak, úgy a PC-k is, vagy kihalnak, mint az írógépek.
Szerintem cserélj sofõrt vagy jármûvet ha nem találod a billentyûket. Persze ha egy ujjal gépelsz akkor mindegy. 😊
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amiről hisszük hogy igaz de mégsem az.”
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Persze attol lehet jo.
Teljesen mindegy, hogy csak 5.7Gb fél el rajta.
Ellen áll az Uv-nak (uv sugrázás erõsen öregíti a cd/dvd/bl lemezek anyagát ezért pár év alatt adatvesztés léphet fel, még a legjobb lemezek eseténél is, kivéve ha a sajtolt a cucc.) nem befolyásolja a mágneses mezõ, ellentétben a vinyóval amit kb. azonnal törõl.
Ha arról van szó, hogy fontos adatok megmaradjanak én az MO mellett vagyok.
Jelneleg a videó szerverparkunk egyik szerverében a raid vezérlõ aztat találta mondani, hogy kakuk és 3 HDD-rõl száltak el az adatok. (illetve ott vannak, csak ember nem fér hozzájuk, gyorsabb ha újjat teszünk be a felvételek miatt, aztán majd kitaláljuk hogyan szedjük le a régieket). Azért a raid sem maga az isten.
Az i5 rendszerünk i/o kártyája fejre állt és csak a mirrorban hajlandó üzemeltetni a vinyókat. Amú nekünk jó mert a 15hdd tükrözve van másik 15hdd-re (másik unit, másik egység) ezért minket az i/o hiba nem zavar, de ha raidben lettek volna akkor most nagy cumi lenne.
MASRA jo a 2 eszkoz."
Itt a pont!
Probalnad meg a PC-d felcipelni a buszra😊
Tenyleg nem valt ki egy PC-t, es egy PC sem valt ki egy tabletet.
MASRA jo a 2 eszkoz.
Mint ahogy a vasalo sem valtja ki a kenyerpiritot. Bar lehetne vele probalkozni.
Valaki áll a buszon egy 80 amperórás ólomakksival, egy 500 W-os szünetmentes táppal, egy PC-vel és egy 22"-os LCD-vel és gépel egy billentyûzeten..."
Notebook, laptop mond neked valamit? Mert úgy tûnik neked nem. 😊
És akkor mi elõnye marad egy PC-hez képest? Amit írsz az alapján elvesztik a hordózhatóságukat.
"...10 év múlva simán verik majd a ma erre használt PC-ket is. Nem lecserélni fogod rá a PC-d hanem majd kiváltani vele, ha másért nem mert csendesebb és olcsóbb is..."
Nem értem miért lesz olcsóbb. Ha más nem már a hûtésre többet kell költeni a helyszûke miatt, fõképp ha szerinted teljesítményben is ott lesznek mint ahol a PC-k. Az pedig több energiát használ, sõt hõt termel akárhogy is nézzük.
Valaki áll a buszon egy 80 amperórás ólomakksival, egy 500 W-os szünetmentes táppal, egy PC-vel és egy 22"-os LCD-vel és gépel egy billentyûzeten...
De a dvd és egyéb formátumnak semmi köze sincs ahhoz hogy lemezrõl nézed vagy HDD-rõl, pendriveról, sd kártyáról vagy bármirõl. Egy BD ripet nézhetsz 7.1-ben is, ugyanazt kapod mintha lemezrõl néznéd.
"Valóban nem tudok jobbat, de jobb tevékenységet igen! Ne legyünk már annyira kockák, hogy az ágyban fekve is a híreket böngésszük!"
Nem feltétlenül kockaságból kell kiindulni; én pl két földrésszel tartom a kapcsolatot emailben üzleti ügyekben. Megtehetném természetesen, hogy az asztali gép elõtt ülök este 11-kor (mint ahogy néha ülök is), de éppen le is fekhetek és kényelmesen nézem meg a leveleimet. Sõt olyat is szoktam, hogy még este tévézünk, filmet nézünk, és mondjuk mielõtt feküdnék még egyszer megnézem a maileket és ha fontos válaszolok rájuk.
"Valamint a méretébõl adódóan nem látni az egész oldalt, így nagyítani kell."
Minden normális tableten pont ugyanazt látod mint PC-n.
"Mint ahogy téged sem, hogy egyáltalán kommenteld a hozzászólásomat."
Zavart érzek az erõben. Nem provokatívnak szántam a kijelentést, csak tényleg senki nem állította sem a cikben, sem mások közül, hogy le kéne cserélned a PC-t. Én sem cserélném le a PC-met egy tabletre. A tablet egy kiegészítõ eszköz amivel nagyon jó dolgokat lehet csinálni az asztali MELLETT.
"Vagy te vagy a táblagépek szent õre????
Atyaúristen!"
Easy, azt hiszem teljesen normális hangnemben írtam.
Vitzesen néznél ki egy több mint 50cm-es képernyõvel a hónod alatt 😊
és akkor már miért is hívod tabletnek amikor gy.k. egy képernyõ-pc lett belõle? 😊
Ha a Galaxy Tab-ot 50x növelem akkor az még továbbra is mobil marad csak azért mert hasonlít rá? :o
Amit írtál nem rossz irány, de az már most is van. Nem kell ehhez tablet.
Még az Apple-nek is van olyan gépe ami egyben monitor is 😊
De az sem mobil eszköt, a tablet meg az lenne.
Grafikázni, 3D modellezni, játékra még gyengék kicsit, de 10 év múlva simán verik majd a ma erre használt PC-ket is. Nem lecserélni fogod rá a PC-d hanem majd kiváltani vele, ha másért nem mert csendesebb és olcsóbb is...
Rádugsz 2 egeret, (maradibbak 1 billentyût is,) meg egy jókora kijelzõt és kenyeted, mintha PC-znél!