41
  • johnsmitheger
    #41
    :D Ott a pont! Ezt akkor lehetne biztosan tudni, ha valaki benyomna egyet magának és placebo hatást érezne (ha eltekint a csokitól persze) :D
  • Doktor Kotász
    #40
    Azt egyébként tudtátok, hogy a kakaóvaj pont az emberi testhőmérsékleten olvad, de nagyon drága, ezért a csokiban olyan zsiradékot használnak általában, ami szintén ezen a hőfokon olvad, és nem kellett sokat keresgélniük, mert azt már kifejlesztették a végbélkúpokhoz, ahol ugyanez az elvárás? :-D

    Tehát a hétköznapi csokoládé az ízesített végbélkúp, orvosi hatóanyag nélkül? :-D
  • kecskeszeme
    #39
    "alacsóny"
    Még szerencse, hogy te akarod kioktatni a másikat...
    Nem azt mondom, hogy az nem hülye... ne érts félre. Csak te is.
  • finizlik
    #38
    Itt az ideje elkezdened olvasni. a Lindt messze van nagyon az igazi csokitól ami mellesleg 99% os és nincs benne cukor.

    De nálunk ez áll a legközelebb hozzá
  • who am I 7
    #37
    tessék lindt-et ált. bármelyik tecsóban lehet kapni amúgy...külföldön mi lehet ennél jobb?11ezer huf/ kg az ára így is..
  • who am I 7
    #36
    hát, aki még fogalmazni sem tud "cukor a legtöbb így kezdődik", annak úgy tűnik ez is magas.Te nem fogod fel, h nincs 100%-os kakaós csoki :D itt vergődsz baze..szaladj ki inkább a közeli telepi játszótérre azt mókuskerekezzél, vagy toljad a csattogós lepkét.A cikkben étcsoki van meg alacsóny zsírtartalmú kakaó.Mind a kettő van itthon.
    A csoki pedig édes, a kakaó nem.
  • finizlik
    #35
    Akkor ess neki még1x a kommenteknek.

    Boltban nem tudsz olyan csokit venni amibe ne lenne cukor vagy édesítőszer.

    Az megint más kérdés, hogy te azt hiszed a csoki édes.
  • who am I 7
    #34
    te most mit hemperegsz ezen bazeg...ha nem ütnék fel a kakaót ad1:100adára esne vissza a eladható mennyiség ad2:fogyaszthatatlan lenne és tömény. Itt sem tömény 100% pure cocoa-ról ír a cikk 28 grammban, ha figyeltél volna.
    A 100%-os kakaó szüretelése,pörkölése akármilye a gyár dolga, és az, hogy ezt fogyaszthatóvá tegyék.Jó minőségű étcsoki, vagy jó minőségű kakaópor (nem cukrozott) bőven megfelel a követelményeknek.
  • finizlik
    #33
    Az kérlek szépen a babból kivont zsír nem kakaó :)

    Kb annyi köze van hozzá mint a reggeli italoknak a tejhez
  • precision
    #32
    "A San Diego-i Kalifornia Egyetem (UCSD) Beatrice Golomb által vezetett tanulmánya szerint a testedzés mellett rendszeresen csokoládét fogyasztók testtömeg indexe (TTI) alacsonyabb azokénál, akik bár testmozgásban nem maradnak el a "csokoládéfüggőktől", azonban kevesebb kakaótartalmú édességet esznek."

    Magyarul ha nem mozogsz mellé és csak zabálod a csokit akkor rövid időn belül sertésméretűre hizlalhatod magad :)
  • Lucy in the Sky
    #31
    Ez a korszakalkotó felfedezés nyilván azzal van összefüggésben, hogy a kakaóbab és származékai átlag feletti hatékonysággal nyelik el a fénynél gyorsabb neutrínókat (a többit nem), így hozzájárulnak az egészséges emberi metabolizmus energiacirkulációs folyamataihoz, táplálják a Bifidus Ezmegazis (c) bélkultúrákat, tágítják az aurát és a percet, végül, de nem utolsó sorban segítenek motivációt gyűjteni a pénztermelő tevékenység alapjául szolgáló mókuskerék felpörgetéséhez. Zabálj Te is csokit! ...vagy azt a valamit, amire a "csokoládé" szót írták az EU engedélyével még üzemelő fospasztagyárak.

    A tisztán természetes forrásból származó dolgokról (leszámítva a kőolajat) rendre kiderül, hogy:
    - megfelelő dózisban adagolva állati egészségesek
    - sajnos borzasztó drágák
    - a legjobb: ilyen drágán is csak hamisítvány kapható

    Van még, akit ez meglep?
  • Alfa Of NS
    #30
  • wraithLord
    #29
    Az nem kakaó, hanem a kakaóbabból kinyert zsír. Abból csinálják a fehércsokit (annak annyi köze van a kakaóbabhoz).
  • Oliwaw
    #28
    A holland porra ez van ráírva : 20-22% kakaóvaj tartalommal, akkor ez kamu ?
  • wraithLord
    #27
    Nem tudom, hogy a 6 ALAPíz (sós, édes, keserű, savanyú, umami /az aminosavak íze/ és vízíz) felhasználásával te miként írnád le a kakaó ízét. Amúgy az orrüregben kialakuló kémiai inger által kiváltott érzet (aroma) sokkal lényegesebb.
    Mindegy, amire céloztam, hogy én keserűt pont nem éreztem a csokiban.
  • Nonix
    #26
    amugy MINDEN etel fogyaszt ha nem viszunk be elegendo kaloriat mint amennyit fel kene használjunk...
  • who am I 7
    #25
  • NEXUS6
    #24
    Én Dr. Oetker Choco-Choco forrócsokit szoktam.

    Illetve már csak simán Oetker-t.
  • coolbboy83
    #23
    Én wellness kávét iszom, Arabica kávé + Ganoderma + nádcukor, illetve ennek egy cukormentes változatát is :-) néha én is rásegítek egy kis kakaóval - fahéjjal, feldobja.

    Jó minőségű kakaóporból egy kis tejjel kiforralva, tejszínnel + kevés cukorral felfőzve nagyon jó kis csoki desszert készíthető.

    Igen... sajnos az igazi minőségi kakaópor nem a legolcsóbb dolgok közé tartozik.
  • finizlik
    #22
    kakaókivonat (0,5%), cukor a legtöbb így kezdődik

    A kakópornak jó ha 1% a kakaó amúgy :D Legalábbis annak mit egy átlag ember meg tud fizetni
  • Roman
    #21
    hmm én mondjuk kétpofára zabálom a nyers kakaóport (holland kakaópor, kovics kakaó, CBA kakaó, mittomén.. tudjátok, a "natúr kakaópor") .. kávéhoz teszek fahéjjal azt jaó..

    Kávé számomra nem létezik kakaó meg fahéjj nélkül mondjuk. Csoki meg csoki. A címke nem úgy kezdődik, hogy "cukor, hidrogénezett növény zsír, sovány kakaópor...", hanem "kakaó" vagy mittomén..
  • Oliwaw
    #20
    Én is kérek 100 Kg mézet cukoráron.
  • who am I 7
    #19
    ilyen meghatározás nem létezik, ízre.
  • wraithLord
    #18
    Az igazi csoki nem rohadt keserű, hanem kakaó íze van.
  • who am I 7
    #17
    csókolom kívánok.én tiszta kakaóval (igen qva keserű) szoktam csinálni a kávémat :D egész jó kis nedű jön össze belőle (minimális kv-val kb fél kv-s kanál), sajnos igazi cukorra nincs pénzem, úgyhogy marad a méz v. nádcukor édesítésnek hozzá..rá további bűnözés képp egy kis hab és fahéj haha :D egyébként gondolkodom a gizeng teán...az erek ápolásához jó lenne valami útmutató.Mozogni szoktam, szal nem vagyok disznó, az étrendet is probálom tartani a 20-30%-hús 70% zöccség,gyümölcs stb-vel.De nyilván ez mind formalitás, mert maga az élet káros.Inkább a gravitációval meg sejt öregedéssel kellene vmit kezdeni...
  • tomcsa4
    #16
    Most nem azért, de nem minden egészségtelen ,amit pörköléssel állítanak elő fogyasztásra (lásd kávé). A kávé amúgy is baromi egészséges, mértékkel.

    A csokiról meg annyit, hogy tényleg ez a pár gramm számít csak.

    Én azt mondom, sok mindent lehet fogyasztani, csak mértékkel. (Sőt, a sportot is mértékkel kell csinálni, de ez egy másik téma.)
  • finizlik
    #15
    90% az legtöbbször nem annyi :)
    Régebben tolták a 90%-os kakaós csokikat mint 90%-os csoki :D

    Az igazi csoki az rohadt keserű, és nagyon egészséges nem mint az ipari milka meg a többi csokinak nevezett vicc.
  • NEXUS6
    #14
    Nem tudom, hogy mennyore volt valódi, de olyan 90%-os kakaó volt. Számomra csak úgy volt fogyasztható, ha tejben feloldottam.
    Iszonyat lelkierő kell számomra ebből naponta akár csak 28 grammot is elfogyasztani, bár van aki szereti.
    De vannak ugye ejtőernyősök is, hiába van a mondás, hogy ép gépből, épeszű ember nem ugrik ki.
  • Nobuo
    #13
    Lobbi ide vagy oda nagyon szűk látókörre vall egyből elvetni minden igazságot a cikkben. És napi 28g csokiról van szó. Ez lobbinak édeskevés... A lobbikat inkább az ilyen blikkes "brit kutatók megállapították" cikkekben kell keresni. Biztos vagyok benne, hogy a kísérleteket dokumentálták eredményeikkel együtt és, ha valaki levélben kételkedne készséggel el is küldenék neki.
  • wraithLord
    #12
    Én eddig is ettem rendszeresen 70-80%-os feketecsokit és/vagy ittam kakaót edzések között vagy hosszabb kihagyásokkor, mert (elvileg) a kakaó segíti a szervezet regenerálódását.
    (Nem a Blikkben olvastam, hanem tanulmányaim alapján következtettem ki... :D)
  • pifoeko
    #11
    Helyesbítek hívnak
  • pifoeko
    #10
    Minden amit feldolgoznak csokinak hívják amit nem azt kakaónak ennyi a különbség. A minőség más tészta.
  • crosscut
    #9
    sőt! vannak még ennél is komolyabb kutatások ahol még a valódi csokiknál is valódibb csokikat használnak (ezeknek az íze kretelés) és a kutatások azt bizonyítják hogy Te döntheted el mit csináljon a csoki.
  • finizlik
    #8
    Azt ugye vágod, hogy az ilyen kutatásokban a VALÓDI csokiról van szó nem az olyanról mint a tejcsoki meg az itthoni "étcsoki"..

    Életedben nem ettél még VALÓDI csokit azt garantálom :) (Képzeld a csoki nem édes)
  • finizlik
    #7
    Ez a valódi csokikra igaz nem az ilyen ipari hulladékokra amit a népesség 99,5%-a eszik.

  • NEXUS6
    #6
    Mostanában a kávélobbi is nagyon nyomul, hogy az is mennyire egészséges.
    Persze egy szénné pörkölt mag, amiben levő függőséget okozó vegyület halálra szűkíti a hajszálereket, az marhára egészséges lehet. Túlzottan alacsony vérnyomású, a rákkal szemben családi kór előzménnyel bizonyítottan ellenálló emberkéknek mindenképpen, kb a lakosság 1-5%-a lehet.
    Cukorbetegeknek (manapság szinte mindenki az valójában valamilyen szinten) a csoki/kávé kúrát ajánlom, a mielőbbi végtag/látás vesztés és szívizomkárosodás eléréséhez. Ajándékként némi rák kockázattal. Ha a csokitól nem is, de a ráktól, vagy a kemótól biztos lefogy.
  • Mat666
    #5
  • pamparampa
    #4
    akkor ha túl vékony vagyok nem ehetek csokit mert elfogyok? :)
  • Running
    #3
    Úgy látszik nem fogy elég csoki, el kell adni. A sok okos meg majd megzabálja a 95% szénhidrát tartalmú szarokat, hogy attól majd jól lefogy... nagyon gáz.
  • TommyGun
    #2
    A kakaó egézséges mint tudjuk csak kérdés milyen csokoládét eszik valaki ugye, vannak csokik amik kakaót nem láttak...