8
  • chuky123
    #8
    Nembaj a világ 99 % án majd veszik a Huawei táblát.
  • Inquisitor
    #7
    Ausztrálok elmehetnek a sunyiba, akkor nem vernyákoltak amikor az ECHELON hálózat náluk, a briteknél és USA-ban kémkedett (persze szigorúan terror ügyben, lol) európai céges üzletemberek magán telefonjai és mailjai után, mi?

    Másik fele meg az, hogy ha egy amerikai vagy francia cég csinálja a hálózatot, akkor mennyivel is nehezebb a kínaiaknak kémkedni? Ez is lol.
  • duke
    #6
    "Ausztráliában sem látják szívesen a Huawei-t"

    Hat az mszp-s logo miatt, nalunk se szamithatnak tul nagy nepszerusegre.
  • dezsooszkar
    #5
    Amiota az amerikaiak ledontottek a ket tornyot,meg megdobbentobb dolgot is muveltek ami tulhaladja a gyanus kifejezest ami a kriziskori helyzetre utalo jegykent ervenyesul most is ,erts elbutitas a nemet gyogyszerektol ertsd "AIDS"-el fertozott Aspirin ,s miegyebb... most internetet hirszabalyzo haboru folyik,az eredmenyet szerintem elohozakodnak majd iskolakezdesre ...
  • Lucy in the Sky
    #4
    OK hogy most kezdenek ezzel szembesülni a politikai körök, én inkább arra lennék kíváncsi, milyen rég gyárthatták az utolsó olyan IT eszközt, amiben még egyáltalán nincsenek a gumitalpúak megrendelésére beépített backdoorok :)

    Az meg külön vicc hogy mind egymás technológiáját használjuk, Natanzban a perzsák nyugati szoftvert futtattak nyugati gépen - meg is szívták a stuxnettel, ehhez képest az egész világ távol-keleti elektronikákon szalad, amikben nyilván van egy-két alvó "adminisztratív" funkció, amit azzal, hogy leinformált, feddhetetlen hazai szakemberekkel rakatod össze a rendszert, nem lehet kivédeni...

    Nemzetbiztonsági szempontból egyedül a tisztán belpiacos, ellenőrzött forrásból származó alkatrészekből való építkezésnek lenne bármi értelme, persze a komplett korábbi infrastruktúra máglyára vetése után - az meg kb. úgy nézne ki mint anno a vasfüggöny keleti oldala, manapság megvalósíthatatlan, ill. csak egy teljes gazdasági összeomlással párhuzamosan lenne megoldható :)
  • pokolfiu
    #3
    jah, engem ugyan nem zavar... sőt nekem U8500-as kínai droidom van s nagyon meg vagyok elégedve vele... ;)
  • sanyicks
    #2
    A probléma az, hogy a másik oldal meg az usának kémkedik :DD de az már nem baj ugye?
  • pokolfiu
    #1
    pedig nem rossz készülékeket gyárt, sőt kifejezetten jókat. a biztonságtechnikai kérdéshez nem tudok hozzászólni, valszeg igaz ha az USA-ban is kongresszusi stop-ot adtak a márkának emiatt... :)

    arra leszek kíváncsi, hoyg a Nokia "felvásárlását" hoygan fogja valaki egyáltalán megakadályozni...