10
  • Kenarf
    Szeretem amikor "nagyon okos" forumozok kritizaljak olyan embereket akik olyan sikert ertek el milyenrol ok csak almodozhatnak. Annal mar csak az szanalmasabb amikor technikai, szakmabeli dolgokat erintenek.
  • hardrain
    nos Tolkien sem kapott irodalmi Nobel-díjat A Gyűrűk uráért, mert a Nobel-bizottság szerint idézem: „az eredmény egyáltalán nem éri el a legmagasabb minőséget”... ennyit az írói technikákról... :)

a tini dolgon csak azért akadtam ki, mert úton-útfélen az Alkonyat filmekkel/könyvekkel próbálnak párhuzamot vonni( no az tényleg tini film/könyv)...
    de ahogy az Éhezők viadalában az a brutálisan kegyetlen, és elmebeteg világ meg van formálva ... nos nem hinném, hogy azt egy 13-17 közötti Alkonyatot "hájpoló" tini, magáévá tudná tenni (tisztelet a kivételnek!!!), ellenben az Orwell 1984-én felnövő, kicsit idősebb generációval... :)

az pediglen, hogy az amcsi filmstúdió melyik célközönséget célozta meg a reklámjával... ebbe inkább bele se menjünk... :)
  • zetortraktor
    Ezzel gondolom, cáfolni akartál, de nézőpont kérdése. Mondhatom, hogy a 13-25 év közöttiek közül került ki a nézők 44%-a, míg a 26-89 évesek közül a többi. Vagy azt, hogy a könyv idején sokan közelebb voltak a tiniléthez. Vagy, hogy a legutóbbi Alkonyatnál is 50% fölötti volt a 25 évesek aránya. Igazából nem jelent sokat, csak azt jelzi, hogy míg a pasis tinifilmek tényleg a tinédzsereket érdeklik és a huszonévesek kinőnek belőlük, addig a csajos tinifilmek a tweenie-eket is érdekli. Ezt is jóval több lány nézte, mint fiú.

Nem tudom, min megy a vita, olvasd el az első kiadás fülszövegét.
  • kandeláber
    A nézők 56%-a 25 év feletti.
  • zetortraktor
    Attól, hogy imádtad, még nem kell csukott szemmel járnod és nem elismerned a hasonlóságokat.

Tinifilm? Naná. Tinikről szól leginkább tiniknek. Lehet ifjúságinak is nevezni, attól nem lesz kevesebb. Tiniket céloztak a reklámokkal, tinik özönlötték el a mozikat, Collins stílusa is elég tinikompatibilis, technikáját tekintve nem nagy író, de ez a fiataloknak bőven megteszi. Nem az a lényeg, hogy tini vagy nem tini, hanem, hogy jó vagy sem.
  • hardrain
    "...tinifilm"? Miért is? Mert 12-18 évesek gyilkolásszák egymást egy hihetetlen beteg jövőben? Tehát a Stephen King: Cujo-ja pedig gyerek film mert egy piszkos bundás kutyus írtja a népet! Értem már... :)

Ó és a Battle Royalhoz annyiban hasonlít, hogy ebben is van egy-két rész, ahol tinik egymást gyilkolásszák. Ennyi. Egyébként a két sztori köszönő viszonyban nincs egymással.

De tényleg letehetetlenek a könyvek, az egyik legélvezetesebb olvasmányom volt 2011-ben... Mindenkinek csak ajánlani tudom!!
    ...kíváncsi vagyok a filmre...
  • gulyasandras
    Bár nem olvastam a könyveket (és nem is fogom), a szokásos BR, The Lottery, Lord of the Flies stb. hivatkozások helyett nekem két másik lehetséges forrás jutott eszembe:

The Most Dangerous Game (Richard Connell)*, The Long Walk (Stephen King)

Az "írónő" Thészeuszra hivatkozott több interjúban, de talán inkább Rowling asszonyra kellett volna, hiszen ő is számtalan helyről lopkodta össze a könyvét, aztán mégis milyen sikeres lett.

*Érdemes elolvasni ezt a fínom kis novellát 1924-ből. (Számtalan helyen elérhető a neten.)
  • zetortraktor
    Inkább Running Men, nem? Az alaphelyzet hasonló a BR-hez, de a sztori teljesen más, sokkal jobban hajaz az RM-re.

Arról nem is beszélve, hogy a 2. és a 3. rész alaphelyzete még "másabb" lesz.
  • morden
    Lassan meg fogom spórolni a remakeket, megnézem az eredeti távolkeletit/ európait aztán meghagyom a tiniknak az usa filmeket :D
  • cateran
    Battle Royal v2.0?