86
  • Sir Ny
    #86
    ,,Maga a kérés is nonszensz. Kb olyan, mint írd le newtoni fizikával, hogy egy strandon, hogyan mozdulnak el a homokszemek, ha lepisilsz az úszómester emelvényéről.... Nyilván le lehet írni newtoni fizikával, csak épp ilyen baromságra senki nem fogja venni a fáradtságot."

    Nem lehet leírni Newtoni fizikával. A Newtoni fizika nem képes kezelni pld. három pont ( gömb ) ütközését. Sőt, semmilyen más elmélet sem. Tetszőlegesen pontosan le lehet írni, de zárt alakban semmiképp.
  • Sir Ny
    #85
    megakadályozza a népírtás. Ehhez kapcsolódó kérdés öccá ezerért. Hány világháború tört ki azóta, hogy a Föld megsemmisülésének nemnulla a valószínűsége?
  • Sir Ny
    #84
    emlékeket most is tudnak befolyásolni. vannak bizonyos szerek, pld. alkohol, aminek a hatására nem emlékszel semmire.
  • Namelesske
    #83
    @willcox, te akkora egy faszfej vagy, hogy azt a fizika törvényei biztosan nem tudják meg magyarázni. Mire fel? Sg-re jár fitogtatni a tudásának hatásainak nemismretet sikeres ember lehet...
  • Merces
    #82
    na majd én kimondom: ne trollkodjá barom
  • bladesoft
    #81
    Ezt már kis hazánkban már évek óta alkalmazzák minden választás után :)
  • willcox
    #80
    Már ez is a képességeid határát súrolta.
  • immovable
    #79
  • willcox
    #78
    Ne vetítsd ki a rossz tulajdonságaidat rám.
  • Balumann
    #77
    Az a baj, hogy te sem, mindenhol ontod a baromságaidat, borzasztó...
  • dorje
    #76
    Keziccsókolom dortornő, Claudia Schiffert szeretném emlékként, de nagy orgia legyen ám!
  • Rapid81
    #75
    "A kezelések megcélozhatják a beteg félelmeit, kikapcsolva a közreműködő neuronokat, akadályozva a bomlasztó gondolati sémákat. "

    Meg a hatalom által nem engedélyezett gondolatokat...
  • willcox
    #74
    Eszmét cserélni értelmes emberekkel lehet, de te nem tartozol közéjük.
  • FxS
    #73
    willcox: Köszönöm, hogy alátámasztottad az állításom. Amúgy nekünk még nem sikerült eszmét cserélni... szerencsére. A bigott (picit torzítva, de magyarosan) vakbuzgót jelent. Szándékosan használtam ezt a kifejezést.
  • willcox
    #72
    Próbálkozz meg a számodra lehetetlennel: egy értelmes hozzászólással.
  • immovable
    #71
    Ez meg is látszik a kommentjeiden.
  • willcox
    #70
    Te szerencsétlen! Mielőtt használsz egy számodra ismeretlen kifejezést, legalább nézz utána, hogy mi a szó jelentése. Javaslom az értelmező szótárt.
    Amúgy te kinek a sokadik nickje vagy? Biztos korábban már belemásztam az érzékeny lelkivilágodba. Minél ostobább valaki, annál érzékenyebb.
  • Zenty
    #69
    "Ez tömeges méretekben nem kivitelezhető."

    Lényegén már létezik, csak médiának, iskolának hívják.
    Egyébként nem hallottál arról, hogy az ember sokszor hall egy hülyeséget, akkor egy idő után ténykét veszi?
    Pláne ha a környezete is ráerölteti: "mindenki más is ezt csinálja és így gondolja akkor te miért lognál ki a sorból?" Ez is egy manipuláció forma.

    "Ha elkezdenék az embereket megagymosni, akkor azt nrm hagynék az emberek."

    Ha agymosva vagy akkor feltehetőleg az agymosást veszed normálisnak.
    ( tsz a kivételnek)

  • FxS
    #68
    Elnézést, hogy nem a cikkel kapcsolatban írok, csak annyira zavart a willcox nevű hozzászóló bigottsága, hogy első kommentemet neki szenteltem. Értem én hogy ez az internet és itt bármit szabad, de lehetnél annyira civilizált, mint amennyire okosnak gondolod magad.
  • finizlik
    #67
    Az embereknél ezt a médiával érik el.
  • Doktor Kotász
    #66
    Ez tömeges méretekben nem kivitelezhető. Ha elkezdenék az embereket megagymosni, akkor azt nrm hagynék az emberek. Egysterűen lenészárolnák a manipulátorokat.
  • KopaszIsten
    #65
    Kezdhetünk aggódni, hogy a nagy testvér ha úgy akarja, akkor majd szépen agymos minket. Mondjuk most is ez megy, de most csak a hülyéket tudja agymosni a hazugságokkal, de lassan erre sem lesz szükség, csak beszíjaznak egy székbe, és úgy jössz ki onnan, hogy a feltétlen hívük leszel, vagy elfelejted, amit nem szeretnének, hogy tudj. ;( :S Ne legyen igazam!
  • petyminger
    #64
    egy fokkal közelebb a "múltat végképp eltörölni" eszméhez... rohadjon meg a világkormány... cion hegyein, mindörökre! Ámen
  • bladesoft
    #63
    Idézet az egér memóriakísérletből:
    - Te nem te vagy. Te én vagy. És ha minden igaz akkor most vizes törülköző van a fejeden. :D
    El kell menned a Marsra kicsi egér. és kapcsold be a Generátorokat!!!
  • willcox
    #62
    "Az elrettentés, mint a birtoklás magyarázata nem jelent hasznot."

    a #44-hez semmi közöm, miért nem neki írtad?

    Persze, hogy nem úgy főzünk. Csupán arra próbáltam rámutatni, hogy vannak elég sokan, akik habzó szájjal, de emellett nulla tudással szajkózzák a kvantummatyik szélhámosságait mint világmegváltó dolgokat, de ha konkrét, látszólag egyszerű dologra kérnek tőlük magyarázatot, amit sehol az interneten nem találnak, akkor beléjük fagy a szó, vagy egyből kezdik a mellébeszélést és a sértegetést.
  • Csaba42
    #61
    Gondolom ő arra gondolt, hogy ha van nekem egy atombombám, akkor te nem fogsz engem minden ukmukfukra megtámadni, mert visszatart az, amim van - márpedig ez hasznos, mert megkíméli sok millió ember éltét (ha csak viszonylag rövid időre is). Persze ezt a dolgot lehetne csűrni-csavarni, de tény, hogy ha már ember (úgy absztrakt értelemben, nem pedig egy konkrét személy), akkor ott van a rossz(indulat) is, amivel számolni kell.

    #44: ő eredetileg is azt állította, amivel szerinted magát sarokba szorította. :) Attól még, hogy az ember nem képes leírni valamit (annyira összetett), attól még az a dolog leírható, nem ezt tagadta. Egyébként a bableves-emberi agy viszonylata ebben a kérdésben olyan, mintha valaki úgy akarna megtanulna programozni, hogy bevágja az elméleti anyagot, és egyből egy Crysis szintű játék forráskódját kezdi el elemezgetni. Lehet hogy évezredek alatt meg sikerül fejteni, de nem lenne könnyebb lépésekben haladni?

    #18: mivel nem úgy főzünk bablevest, hogy az atomokat baszkuráljuk jobbra-balra direkt módon (hanem indirekte, azaz egy olyan felsőbb szinten, aminél nincs befolyásunk arra, hogy lejjebb pontosan mi-hogy fog történni, mert elfedődik előttünk), ezért meg tudja csinálni egyszerűen és nagyszerűen. A példa jó, de az érvelésed-számonkérésed szar.
  • willcox
    #60
    Ebben nagyrészt egyetértünk.
  • gforce9
    #59
    Ok, napoljuk el.

    A cikkhez, én hiszem, hogy minden leírható fizikailag, minden egyes emlék, vagy tett, modellezhető, hogy hogyan is történik. Nincs semmiféle misztikus felsőbb dolog. Lehet, hogy az agy komplexitását sohasem fogjuk megérteni, de attól, még fizikai törvények szerint működik. Legfeljebb a törvényeket nem ismerjük kellőképp. Régebben azt sem tudták mindek az agy a fejben, később kötötték a gondolkodáshoz, rájöttek, ahhoz lehet köze. Manapság idegpályákról beszélünk és neuronokról, egyre mélyebbre ásunk. Szerintem meg fogjuk találni, a kút mélyén a "miértet", de gyanítom nem az én életemben és nem az lesz a válasz hogy 42 :)
  • willcox
    #58
    Droidtársadalom már most is van. Tudnék is rá példákat mondani, de hát ez itt állítólag politikától mentes oldal, így inkább ettől eltekintek.
  • willcox
    #57
    Azt hiszem nem értetted meg, amit írtam. De biztos bennem van a hiba, hogy nem írtam egyértelműen, pedig próbáltam. Szerintem térjünk erre vissza majd egy olyan cikknél, amihez jobban fog passzolni (mások szerint is).
  • eelkekleijn
    #56
    Nem hiszem el hogy van köztünk olyan aki ezt őszintén szeretné megvalósulni látni.
    Már ha belegondolok miről is beszélnek itt a cikkben.
    Vagy jön a droidtársadalom. Vagy az már megvalósult? Ahhhhaaaaaaaa.
  • willcox
    #55
    Te egy kis kötekedő hülye vagy. Nem pazarlok rád több szót.
  • gombost
    #54
    Nahát. Meghajlok érveid nagysága elõtt. Mondjad csak: a hülyeség tagadása hogy fér meg a saját létezéseddel?
  • gforce9
    #53
    Belemehetünk, mert a bableves erre kitűnő példa.(csak maradjuk meg emberi hangnemben)

    Tehát adott egy cél amit el szeretnénk érni: a bableves. Mégpedig pont olyan amit megálmodtunk. Fogunk százmillárd szakácsot, hogy mindegyik készítsen nekünk 1-1 tál bablevest. A határozatlansági elv arról szól, hogy az esemény bekövetkeztéig pontos jóslatunk nem lehet arra, hogy melyik szakács is fogja elkészíteni nekünk a megálmodott bablevest(Schrödinger macskája, míg ki nem nyitjuk a dobozt nem tudhatjuk, hogy él e még a pára). Ez egy haranggörbe, a jó szakácsok a közepe körül lesznek, a rosszabbak a szélein. Elképzelhető olyan szakács is, aki rakottkrumlit csinál bableves helyett, de ennek az esélye oly kicsi, hogy ezzel nincs értelme számolni esélye végtelenhet közelítően kicsi.
  • halgatyó
    #52
    Ha (ismétlem:HA) sikerül közel férkőzniük az emberi agyhoz, az sokkal veszélyesebb a jövőnkre mint az atombomba.
    Ez ők (azok) is tudják. Nem véletlen, hogy nem az emberi életkor meghosszabbításával foglalkoznak, vagy a gyulladásos, reumás, autoimmun mozgásszervi bajokkal, amelyek 20-szor annyi embert érintenek és 100-szor annyi gazdasági kárt okoznak, mint az elmebaj (aminek jelentős részét az őáltaluk létrehozott aljs rongyfos igazságtalan kettősmércés társadalom okozza stresszel, munkanélküliséggel, alkohollal...)

    Alakul az új világ.
  • willcox
    #51
    A határozatlansági elv nem erről szól, de mindegy. Le lehet írni egyszerűen is, meg bővebben is, de ebbe most ne menjünk bele.
  • willcox
    #50
    Ostoba vagy. Az általános iskola első két osztály már túljutottál, mert olvasni meg írni már tudsz. Értelmezni viszont nem, tehát az általános iskola további osztályai rád várnak. De nem baj ez, elvégre segédmunkásokra és kubikusokra is szükség van.
  • gforce9
    #49
    A határozatlansági elv nem arról szól, hogy, hogy bableves helyett rakottkrumpli lesz e a végtermék. A határozatlansági elv arról szól, hogy egy bizonyos határon belül, nem lehetséges megjósolni egy esemény kimenetelét. Tehát, az tuti hogy bableves a vége, csak azt nem lehet tudni, hogy milyen az íze.
  • willcox
    #48
    "Vannak a bablevesben is kvantumfizikával leírható dolgok, sőt, az egész az" - vigyázz, mert rögtön te is "troll" leszel. Mert a nagytudású, maguktól elájuló szajkók összes tudása kimerül abban, hogy másokat lehülyéznek, vagy letrolloznak.
    Egyébként gondolj bele, hogy ott figyel a bableves készítésnél is a Heisenberg-féle határozatlansági reláció, és könnyen lehet, hogy a bableves helyett pl. rakott krumplit kapunk. Ha mégsem, akkor valami gond lehet azzal a határozatlansági elvvel is...

    "nekem az jött le, hogy kapásból tagad mindent" - ez így nem igaz. A hülyeséget és a valótlanságot tagadom.
  • gforce9
    #47
    Ööö én úgy látom ő azt mondta, hogy kvantumfizikával nem lehet. Úgy látom, hogy számára van fizika és kvantumfizika, utóbbiban ő nem hisz. Mondjuk az más kérdés, hogy atomi szinten a fizika jelenleg=kvantumfizika, de mindegyis. Nem akarok vitázni erről. :) Nyilván veled értek egyet. :)