86
  • gombost
    Csakhogy õ eredetileg azt állította, hogy nem lehet...
  • gforce9
    Ebben a kijelentésben én egyet értek vele, egy vegyi folyamat leírható fizikai módszerekkel is ugye létezik atomfizika is :) Kérdés, hogy van e értelme leírni. Mivel sokmindent még a "magasabb szintű nyelv"-el, ahogy ő fogalmazott, sem lehet leírni pontosan. Jelen esetben a magasabb szintű nyelv a kémia, bár igazából a fizika és kémia egy szint után egybefonódik.
  • gombost
    Te öreg! Ez a hozzászólásod azt jelenti, hogy fizikával minden leírható. Magadat szorítottad sarokba. Szerintem maradj is ott, amíg be nem fejezed az általános iskolát.
  • gforce9
    Vannak a bablevesben is kvantumfizikával leírható dolgok, sőt, az egész az, de egy bableves főzése már sima egyszerű kémiával is irtózatosan bonyolult mert többezer fajta molekula vesz részt benne. Egy szuperszámítógéppel sem menne a pontos, molekulaszintű modellezése. Ezt értelme sincs vegyileg leírni, kvantumfizikai folyamatokkal mégkevésbé. Maga a kérés is nonszensz. Kb olyan, mint írd le newtoni fizikával, hogy egy strandon, hogyan mozdulnak el a homokszemek, ha lepisilsz az úszómester emelvényéről.... Nyilván le lehet írni newtoni fizikával, csak épp ilyen baromságra senki nem fogja venni a fáradtságot. Wilcox-al én vitázni nem fogok, megtettem már 1x, abból nekem az jött le, hogy kapásból tagad mindent és tökmindegy milyen linket, magyarázatot tesz az ember a témával kapcsolatosan egyszerűen meggyőzhetetlen. Mindegy, van ez így. Ezen aztán kár lenne felcseszni az agyam :)
  • Nos
    Olyan jo emberismero vagy, hogy akar fel is lephetnel vele.
  • willcox
    Szerinted a kémia alapja mi? Megsúgom, te rövidnadrág: fizika.
    Attól függ, hogy egy folyamatot milyen alacsony szinten vizsgálsz. Mert az élettani folyamatok ugye biológia, de alacsonyabb szinten kémia, még alacsonyabb szinten bizony fizika. Mint a számítástechnikában a programnyelvek szintjei. Vannak magas szintű programnyelvek, meg alacsony szintűek, meg van ugye gépi kód. Amit én kértem - lefordítva számítástechnikai hasonlattal -, hogy egy magas szintű programot írjon le valaki gépi kódban. Nem könnyű, de nem is lehetetlen, hiszen eleve úgy zajlik le a folyamat.
    Ha szerinted ez hülyeség, akkor csak magadról állítottál ki egy hatalmas szegénységi bizonyítványt. Ha szükséges, olvasd el többször ezt a hozzászólást, nehogy ne értsd meg. Újra leírom: ha szükséges, olvasd el többször ezt a hozzászólást, nehogy ne értsd meg.
  • willcox
    Te meg valami divatmajom lehetsz, ha ilyen szót használsz. Régebben a lamerezés ment, akkor az volt a divat. Ettől te többnek érzed magad?
  • gombost
    Egyre nagyobb hülyeségeket írsz. A bableves készítése közben (most nagyon figyelj) kémiai folyamatok zajlanak. A legközelebb akkor áll a fizikához, amikor vizet forralsz. De ami ennél sokkal fontosabb ez nem kvantumfizika. Újra leírom: nem kvantumfizika. Ha szükséges olvasd el többször ezt a hozzászólást, nehogy ne értsd meg.
  • Nos
    Te vagy a het legjobb trollja :)
  • Nos
    Aaaa... Nem akartam az elmebetegseghez hozzaszolni, de megis. Van egy nagyon erdekes kovetkezmenye az atom-, hidrogenbombanak. Hogy pro, vagy kontra, az nem egyertelmu. Addig pro, hogy nagyban hozzajarult ahhoz, hogy 1945 utan jelentos katonai potenciallal rendelkezo orszagok nem estek direkt egymasnak. Raadasul ez is hozzajarult a globalis diplomacia kialakulasahoz. Vicces, de nagyobb toleranciara tanitotta a nagyokat. A kontra ott lesz, ha ez valamiert megis megdol, vagy egy kis csoport kezebe kerul. Amugy a foldfelszinen tenyleg ne robbantgassunk, de arreb eleg sok hasznositas lehetseges.
  • willcox
    Te nagyon hülye vagy! :)
    A bableves elkészítéséhez nem kell sem kotta, sem zene. Viszont fizikai folyamatok zajlanak le a babkészítés közben, ezért részemről teljesen jogos, hogy kvantummatyis leírást kérek, mert állítólag a kvantummatyik fizikusok, és a fizikai folyamatok leírásával mintha azok foglalkoznának, nem pedig zenészek, vagy teszem azt irodalmárok.
    Ha annyira rövidnadrág vagy, hogy nem tudsz érvelni, akkor le se hülyézz senkit. Vagy tőled csak ennyire futja?
  • Nos
    Arra azert ravilagit a cikk, hogy a kozeljovoben nagyon durva direkt, finom, celiranyos manipulaciokat nem fognak tudni megcsinalni emberen ezzel a modszerrel.
  • gombost
    Te nagyon hülye vagy! :) Bableves és kvantumfizika? A bableves elkészítését lekottázni sem tudod, mégsem mondod Bachra, hogy szar. Plusz egy fizikus meg tud tanulni fõzni, de próbáld meg elmagyarázni Mari néninek a relativitáselméletet.
  • Palinko
    hogy legyen egy vidám perced felvázolok egy olyan helyzetet, ha mindenkinek lenne atomrakétája,előbb lenne világbéke, mintha csak egyik félnek van.
  • willcox
    Eddig csak az usákok tudták kétszer is annak képzelni. Meg van még pár állam, amiknek van atombombája (vannak, amelyikeknek hidrogénbombája is). Vélhetően nem véletlenül van nekik, de hogy ezeknek a fegyvereknek bármi haszna is legyen bármelyik állam kezében is, azt nem tudom elfogadni. Az más kérdés, hogy ha az egyiknek van, akkor miért ne lehessen egy másiknak is, de haszna akkor sincs. Az atomfegyverek nem hasznot csinálnak, hanem kárt okoznak, ha bevetik. Az elrettentés, mint a birtoklás magyarázata nem jelent hasznot.
  • M0RN1NGST4R
    én egyetlen egy esetben tudom elképzelni, hogy hasznos.
    gondolom Irán is.
  • willcox
    Nevetséges vagy, bár ezzel semmi újat nem állítok, mert eddig is az voltál, "doktor" kotnyeles.
  • Doktor Kotász
    "A cikk nem a csillagászokról és nem is a kvantummatyikról szól. Próbáljatok meg a cikkel kapcsolatban hozzászólni."

Te kezdtél el kvantummatyizni, úgyhogy a pampogásod furcsa.

Vicces, hogy látszatra is kegyelemből kettes matematika és fizika zseni voltál az iskolában, de a tudósok olyan berendezésekkel, amit bekapcsolni sem tudnál, mert fogalmad sincs mi az, csak kvantuummatyik, míg te szellemi géniusz vagy.

Van egy rokonom, aki ha bebaszik, mint az atom, elkezd nekem üvöltözni, hogy az Einstein hülye volt. Neked ehhez berúgni sem kell.
  • willcox
    Ez nem beképzeltség, csupán realitás. Te viszont szerintem álomvilágban élhetsz.

"Szerintem hatalmas előrelépés lenne az emberiség számára, ha lenne ilyen." - az valóban az lenne. De nem lesz. Kicsit olyasmi ez, mint a "mi lenne, ha Mari néninek f@sza lenne".

Tény és való, hogy egyes szakmákhoz nem elég a tárgyi tudás, bizonyos dolgokhoz kellenek képességek is. Na de ha lúd, legyen kövér, nem? Ha tudást be lehet valakinek az agyába "ültetni", akkor képességet is, nem? Lehet ezt cifrázni, de nem lesz belőle soha semmi, maximum könyvekben, filmekben, meg az ember fantáziájában. Egyébként ez a cikk nem arról szól, hogy egy addig nem létező tudást vittek be az egérnek, csupán egy már meglévőt kapcsolgattak ki-be. Persze, ha igaz az egész.
  • Kornan
    Hát elég beképzelt dolog kijelenteni, hogy márpedig ilyen nem lesz. Ne aggódj, tisztában vagyok vele, hogy a cikkben szereplő eredmények még nagyon távol vannak egy ilyen szerkezettől és ,hogy jó eséllyel nem érjük meg, hogy megtudjuk mikor készülnek el vele. Szerintem hatalmas előrelépés lenne az emberiség számára, ha lenne ilyen.

"Ha mindenki bármire megtanítható lenne így, akkor mi alapján történne a szelekció, hogy kiből lesz pl. szakács, vagy kiből lesz ügyvéd?"

Azért ahhoz kell ész, hogy az ember alkalmazni tudja a tudást, pl kreatív alkotó folyamathoz mérnököknél, stb... De pl ügyvéd szerintem bárki lehetne jó memóriával, ha a tanulást megoldanák valahogy egyszerűen. :) Szal szelekció az valamilyen szinten megmaradna. Ha meg nem az sem gáz, max többet adnának a mocskos melókért, amikre amúgy nincs jelentkező és akkor meg van oldva.

A kungfus példa csak egy utalás volt, de csak művelt emberek értik. Nah jó ezt az utolsót azért nem kell túl komolyan venni. :)
  • globint
    Valami azt súgja, hogy már most is módosítják az emlékeimet. Teljesen úgy érzem, a szegénység "A" dobozában élek, pedig halványan, valahol az agyam mélyén úgy rémlik, én egy menő gazdag pasi vagyok, a gazdagság "B" dobozában.
  • Katalizátor
    Most én tényleg nem értem, hogy jött ebből a cikkből, hogy a kvantum-mechanika csak egy baromság...
  • willcox
    Már régóta módosítják. Bizonyára te is hallottál történelemhamisításról.
    A módosítás legjobb példája a média (tévé, rádió, könyvek, filmek, internet, stb) és a reklámok. Nagyüzemben próbálnak módosítani, többnyire hamisítani, vagy befolyásolni.
  • willcox
    Az atombomba miért is hasznos? Sorolj már fel pár hasznosítását, légy oly kedves. Már persze akkor, ha a népirtást nem tekinted hasznosnak.
  • willcox
    Abban az időben még nem differenciálódtak a tudományágak. A tudás a papok birtokában volt. A Nílus áradása periódikus jelenség, amit csillagok nélkül is meg lehetett határozni. Hogy ma mibe és mit magyaráznak bele, az más kérdés.
  • ADAMEX9
    És mi van, ha már most is módosítják?
  • semmikozod
    Az élet nem a hasznosságról szól. Tudod néhány idióta embert érdekel a (még) megmagyarázhatatlan felderítése és ebben örömöt lelnek. Tanúsíts egy kis toleranciát embertársaid felé.
    Az atomenergia akár bomba formában akár erőműformában minden csak nem haszontalan.

A cikkhez meg annyit, hogy nem sokára már az emlékeinket is befolyásolni fogják. :D
  • Thrawn
    "A csillagászok eddig nulla hasznot hoztak"
    Az ókori egyiptomi csillagászok egy egész birodalom népének megbízhatóbb élelmezését segítették elő évezredeken keresztül a Nílus áradásának viszonylag pontos prognosztizálásával, amit a Szíriusz heliakus keléséhez viszonyítottak.
    Ha ez neked nulla haszon, akkor igazad van.
    Kolombusz se indult volna útnak, ha nem hisz a Föld gömb alakjában. Ami persze megint csak a kor -és koráábi idők- csillagászainak köszönhető, nem pedig például a fazekasoknak.
  • willcox
    Még annál sokkal egyszerűbb dolgokat sem lehet leírni vele, nem hogy az agy működését! De ha ilyen penge vagy, egy tök egyszerű dolgot írjál le kvantummatyi módra: bableves elkészítése. Amíg még ezt sem tudod leírni, addig inkább hallgass. Pedig azt Mari néni nulla kvantummatyi tudással tökéletesen meg tudja csinálni.
    A csillagászok eddig nulla hasznot hoztak. És most itt ne jöjjön senki műholdakkal és ilyesmivel, mert a tippelgetések alatt nem ezt értettem.
  • Magnum PI
    Sanszos, hogy az agy működése is kapcsolatban áll kvantum effektusokkal, szóval nem írnám le a quantummatyik munkáját. A csillagászatról meg annyi hogy annak az eredményeit mi már nem fogjuk megélni, de hidd el, hogy jelentős eredmények lesznek azon a területen és ami az emberiség hasznára válik majd.
  • Nailyenugysincs
    nem lenne azzal baj ha már gyerekkorban is lehetne vmi hasznosat csinálni. persze nem arra gondolok h 6 évesen menjen egy bányába de lehetne h mondjuk 10 évesen belerakják a rakat tudást és fizikus vagy informatikus vagy akármi lesz. most is van olyan 12 éves gyerek aki már programozik. itt is cikkeztek nem egyről. szal ilyen dologra tökéletes lenne.
    persze lehetne szemetebb dolgokra is használni. volt a csillagkapuban egy rész ahol az egyik népnél pont egy ilyen gép volt amivel bármilyen emléket ki és be lehetett rakni az emberekbe. aztán az egyik földire akartak így rávasalni egy gyilkosságot.
    de ha így nézzük akk az emberi testet se szabadna engedni h használjuk mert ha kell a két kezemmel tudok elég csúnya dolgokat csinálni.
  • Balintos
    "remélik, munkájukkal pontosabb képet alkothatnak az emlékek kialakulásáról és enyhíthetik a skizofrénia és a poszt traumatikus stressz hatásait." igen, biztos ez lesz a fő alkalmazása.
  • willcox
    És? Kergettek az asztal körül bárkit is, hogy ahhoz kell ugafonozni? Ráadásul annak a hozzászólásnak nem az volt a lényege. Beszűkült agyú itt pár ember, nem csoda, hogy vevők a kamura.
  • ADAMEX9
    +1
  • gothmog
    Mintha nem te kezdtél volna a 2. hozzászólásban kvantummatyizni. Hülye.
  • noland
    Attól függ kinek mi a hobbija, ha főzni szeret szakács lesz, ha jó a beszédkészsége akkor ügyvéd, ha bodybuilder akkor az. Ha könnyebben tanulsz akkor nem kevesebb ideig jársz iskolába, hanem többet fogsz tudni.
  • willcox
    A cikk nem a csillagászokról és nem is a kvantummatyikról szól. Próbáljatok meg a cikkel kapcsolatban hozzászólni.
  • willcox
    Lehet azt másképp is magyarázni, mint ahogy azt kezdetben is tették. Az egy dolog, hogy a kvantummatyik is adtak rá utána szélhámos "magyarázatot".
  • Thrawn
    PET, tranzisztor, alagút effektusra építő mikroszkóp, csak pár példa.
  • willcox
    Rossz példa, a kvantummatyik szélhámossága utána kezdődött, vagy pontosabban: utána teljesedett ki.
    PS: atomerőmű nélkül is lehet elektromos áramot előállítani, tehát a példád szart se ér. Az atomfegyvereket meg nem nevezném előnyös, vagy hasznos dolognak.