23
  • gforce9
    Nézd, ne mondd nekem, hogy gyorsabb kézzel 22"-t bejárni, mint egy jó egérrel, azt pár cm-t mozgatva. ELhiszem hogy neked tetszik, még azt is elhiszem, hogy neked kényelmes. De ilyet ne állíts, hogy gyorsabb, mert fizikai képtelenség. Hosszúttávon fárasztóbb is. A telefon billentyűi és egy egér között pedig van jópár nagyságrend különbség hatékonyságban.
  • Magiszter
    Nekem teljesen kényelmes kartávolságban használni. Nem 40" de ilyen távolságra nem is kell, bőven elég a 22" is. A magas felbontás miatt úgyis minden kisebb, kb 30-50cm-re van tőlem a munkahelyi monitor most is. Az meg kartávolság. Otthon inkább csak 30cm.
    És mondom hogy gyorsabb a monitort tapogatni. Ugyanis úgy közvetlenül az adott pontot érinted meg a monitoron, míg egérrel közvetett módon. Gondolj bele hogy melyikkel tudsz gyorsabban navigálni a menük között: érintőképernyős telefonnal, vagy billentyűssel? Meg nem is a gyorsaság a lényeg igazán, hanem hogy azt tapogatod amivel foglalkozni akarsz. Sokkal... egyszerűbb az egész. A gesztusvezérlés meg kimondottan jobb mint egérrel.

• lordsithlord
    Azért azt ne felejtsük el, hogy rengeteg olyan eszköz volt még az XP-s időkben, amik nem kerültek továbbfejlesztésre, így csak a korábbi verziókat lehet használni. Ez otthoni felhasználásban nem nagyon fog előjönni, de informatikusként rengeteg cégnél láttam olyan eszközt, amit még én se ismertem fel, pedig nem ma kezdtem a szakmát.
  • lordsithlord
    Bocsi, de nem jól számolsz!

A számozás az OPERÁCIÓS RENDSZEREKET tartalmazza, tehát a Win95 előtti verziók felejtősek, mivel azok csak segédprogramok voltak, maga az oprendszer a DOS volt.
  • A1274815
    "Suse Linux v.11 felett már elég emészthető . Mondjuk a Win7 vezérlőpultját az MS onnan lopta."

Nana! Már a Vistaban is olyan volt a Vezérlőpult, sőt már XP-ben is hasonló volt alapértelmezetten csak még nem volt kiforrott.
  • narumon
    Akkor kikapcsolod.
  • gforce9
    Hát attól hogy te a monitort tapogatod, attól még a legtöbben kellemes távolságból nézik, ahonnan már kényelmetlen odahajolni tapogatni, meg azért azt ne mondd, hogy az egér párcm-es mozgatása helyett, gyorsabb a monitort tapogatni. Mindegy hogy csempén, vagy desktopon.
  • Magiszter
    Asztali gépem van és érintős monitorom. Amióta meg van a monitor az egér+billentyűzet akkor kerül csak elő ha gépelnem kell valamit gyorsan (cset/word/excel), vagy ha a program olyan kis ikonokat használ amit fogpiszkával kellene nyomorgatnom.
    A metro felület meg kimondottan élvezet használni.
    Szóval aki azt mondja hogy asztali géphez hülyeség a metro annak csak addig van igaza míg nem rendeltetés szerűen használja. Azaz Érintőképernyős készüléken. Traktorral autópályán ne panaszkodj hogy nem tudsz 120-al menni... :)
  • gforce9
    A win8 az vista kernel ugyanúgy ahogy a win7, nem kell aggódni :) Csak a 8 esetében kapott egy+guit, amit gyanítom asztali gépen a kutya se fog használni. A desktop üzemmódja full win7. Win7 drivereket megeszi, ami win7-en fut az 8-on is. Már ebben a prewiev verzióban se nagyon találtam olyan programot amit win 7-en használok 8-ra meg nem megy fel, gyanítom a végleges verzióban még kevesebb ilyen gond lesz. Parasztvakítás asztali gépre ez, semmi egyéb. A csempe mobilra jó lesz, asztali gépen meg marad a desktop üzemmód. Csak azt nem tudom miért kell csempe asztalira, amikor azért az sejthető, hogy nem fogják az asztali gép monitorját tapogatni az userek, ha ott van egy bill+egér.
  • sanyicks
    De jó hogy fejlődnek a gépek! az oseknek van mit kihasználniuk! Miért is a programokra menne a több memória meg hasznos dolgokra? Jobb ha már maga az os-elfogyasztja a felét ;)
  • Chris05
    Nagy az erőforrás igénye? 2012-ben, amikor azért a 2 giga memóriával gyakorlatilag minden számítógép rendelkezik ez elég erős kijelentés. Csak az a fontos, hogy több memóriád legyen, mint Windows XP-s környezetben. Semmi más hardvernek nem kell erősebbnek lenni. Én 2800+-os Sempronon (Socket 462), 2 giga rammal fater gépén láttam már. Semmivel sem lassabb, mint az XP és mindezt egy 2004-es hardveren.
  • Elemir
    Szerintem nagyon helyes, hogy ha nem támogat egy 10 éves hardvert. Szerintem korlátozza a lehetőségetek. Bár ezekkel talán a gyártóknak kellene lépést tartani, nem pedig az operációs rendszernek!

Erőforrás igénye szerintem meg igazán korrekt. XP cimkés gépre a Vista meg sem mozdult, és a win7 meg azóta is megy.

Persze ez egyéni vélemény.
  • NetBoyBp
    Suse Linux v.11 felett már elég emészthető . Mondjuk a Win7 vezérlőpultját az MS onnan lopta :) A Win7 -el egy baj van csak ,hogy erőforrás igénye nagy és egy csomó régi XP driver -es programot nem támogatnak már!
  • sanyicks
    lehet hogy a metro felület neve a metroszexuális-ból ered? :D
  • skinnyman
    Én szerintem maradok Win7-nél, az ilyen metrós buzulásból biztosan nem kérek, a hideg ráz ki csak a gondolatára is...
  • noland
    Azt javaslom, hogy közös erővel fejlesszünk ki egy új oprendszert! Legyen a neve OxSG!
  • asgh
    Van elég linux ilyen célokra, kivéve, ha gamer vagy, akkor marad az MS.
  • NetBoyBp
    Én meg azt hiszem keresek majd valami használható OP rendszert, aminek nem kell erőmű és nem lesz Metro felülete! Én a PC-t munkára használom és nem ilyen baromságokra!
  • A1274815
    Igazából mivel már csak az NT vonal létezik PC-re, így csak azokat szabad összeszámolni. A DOS, Win1.x, Win2.x, Win3.x, Win95/98/ME-et el kell felejteni, teljesen másképpen működtek mint a mostaniak vagy azoknak az elődei.

WinNT 3.1, 3.5, 3.51, 4.0, 5.0(Windows 2000), 5.1(XP), 5.2(Server 2003), 5.2(Server 2003R2), 6.0(Vista/Server2008), 6.1(Win7/Server2008R2), 6.2(Win8)
  • Mardekár
    Tudtam, hogy lesz egy ilyen hülye mint te xD Akkor Windows 20-ra fogom cserélni zdmeg, számold hozzá a DOS-t is.
  • NovaTerra
    Volt win 1.0 és 2.0 is.
  • IMYke2.0.0.0
    Win 3.1, Win 95 (+OSR2), Win 98 (+SE), Win NT, Win ME, Win 2000, Win XP, Win Vista, Win Seven.

Ez akárhogy is számolom 9 verzió...
  • Mardekár
    Tényleg a Windows 9-re fogom lecserélni az XP-m, hogyha ilyen gyorsan piacra dobják... xD Ja és nem! Nem elírás volt a Windows 9.