53
  • finizlik
    Nem lehet ezt megoldani
  • COOLancs
    Ez a cikk egy halandzsa, semmi konkrétumot nem szögez le. Ha 50km körüli magasságba akarnak feljutni, azt csak ballonokkal lehetséges. A légköri viszonyok miatt még ilyen magasságban sem lenne statikus, ugyhogy fejlett technika kellene az irányításhoz. Egy nem létező technológiát kifejleszteni nem hiszem hogy olcsóbb lenne mint egy műholdat venni, aminek a garantált élettartama 15 év. Egy ballon valszeg a töredékét se bírná.
  • skyhero911
    Vigyék le a Mariana-árokba....

De csak egy kérdés, maga a weboldalt nem tudják megcsinálni úgy, hogy azt is "seedeljék" ? Értem úgy, hogy végül is több millió ember tartaná egyben az oldalt, és úgy oszlanának el az erőforrások. Aztán az ember legyen a talpán aki több millió gépet letud kapcsolni. (Csak egy kérdés volt)
  • sanyicks
    A SZENT usa vagy izrael elpusztíthatná ha akarná, hiszen nekik joguk van mindenre ezen a bolygón ;)
  • finizlik
    Sealand en szerverpark van :)

Totál be van építve az alja, mellesleg az Angolok nem ismerik el igazából. Van útlevele, RENDSZÁMTÁBLÁJA :D, fizető eszköze stb.

Ha senki nem ismerné el ezek megvalósíthatatlan dolgok lennének.

philcsy : Én úgytudtam hogy x magasság után semleges mindaddig amíg hadászati eszközök nem hatolnak oda be
  • pifoeko
    És kitör a "kalóz"háború.
  • pifoeko
    Az egészet rosszul csinálják ki kellett volna menekíteni a vállalkozás vagyonát és adatait egy új vállalkozásba és új néven folytatni. Most meg csücsülhetnek a böriben.
  • vision5
    A másik véglet, a magmában lebegő torrentszerver mégjobb lenne :D
  • vision5
    por alapú, elosztott hálózat nanorészecskékből a végső megoldás :-)
  • Tetsuo
    Ha megnezed, a "hirek" tobbsegenek szerte a vilagban, korulbelul annyi valosagalapja van, mint ennek a cikknek.
  • philcsy
    Sealand egy kicsit más helyzet. Ha valami komoly dolog menne oda, ugyanúgy betilthatnák, ugyanis Sealand-ot senki nem ismerte el eddig, nem is valószínű, hogy valaha is elfogják, és ha Anglia vissza akarná foglalni megtehetné, hiszen az övé. Csak nem áll az érdekében.
  • Tetsuo
    Nagyobb koltsege lenne, mint egy hajonak, raadasul az utanpotlast ugy is egy orszag teruleterol kene megoldaniuk.
    A semleges terulet, az nem kifogas egy ingerkuszobb felett.
    Ha egy penzes erdekcsoport meg akarja szuntetni a "lebego" TPB-t, akkor meg fogja.
  • philcsy
    A légtér nem semleges, a légtér úgy van felosztva mint a felszín. Abban igazad van, hogy felfelé egy idő után semleges, de az már nem légtér, az az űr. Tehát vagy fölküldenek egy műholdat szerverrel, ami egy kicsit drága lenne, vagy nem oldanak meg vele semmilyen problémát.
  • kvp
    "Fogjanak össze az anonymous al hackeljenek meg egy pentagon műholdat és csináljanak abból torrentszervert."

Nem eri meg. Egyreszt viszonylag alacsony a savszelesseguk, masreszt relative kicsi a besugarzott teruletuk es a teljes savszelesseget csak foldi atjatszoadokon keresztul lehet kihasznalni. Cserebe bemenni es korulnezni viszont viszonylag egyszeru, csak egy olyan mobil egyseget kell vasarolni ami gazdatlanul maradt az eredeti tulajdonos alakulat elhalalozasa utan (ilyet afganisztanbol lehet relative olcson vasarolni). Alternativa meg az oroszoktol venni utanepitett valtozatot, bar azok nem megbizhatoak.

A piratebay csapata pedig eppen irja az elosztott szoftvert, csak addig is kell valami erdekes hir. Ez olyan mint amikor az anyonymous neveben nyilatkozik valaki. Barki mondhat barmit es pont annyira hivatalos az info mintha errol a forumrol egy szabadon kivalasztott user mondana.
  • samebadi
    Ok, tényleg kicsi erre az esély, de mi van akkor ha egy utasszállító repülőgép pont beszippant egy ilyen szart. Meghal 300 ember az ingyen filmek oltárán? Szerintem csak ijesztgetés a piratebay részéről, hogy maradjon mindenki a seggén és örüljenek amíg nem nyúlnak komolyabb dolgokba.
  • finizlik
    Olajfúró torony rulz..

Sealand wikizz rá
  • Anotino
    Egy lufi meg egy kis gaz. Last a belinkelt fotot.
  • Laza
    Vigyék magukkal a börtönbe, ott senki sem fogja keresni :)
  • teccikérteni
    "És mivan, ha meghibásodik? Józsibá kint dolgozik a földön, azt egyszercsak mellézuhan egy Piratebay szerver... Hinyjeazannyát jönneka zufók"

És azt a viccet ismered, hogy a székely meg a fia Piratebay szervert találnak a kert végében?
  • ptamas88
    hát sajnos a nemzetközi vizek pártolóit ki kell ábrándítsam hogy attól, hogy a hajó nemzetközi vizeken van, attólmég annak az országnak a törvényei vonatkoznak rá akinek a felségjelzése van rajta (ha semmilyen, akkor meg lelövik mint kalózhajót ) szóval ez nem így működik.
  • Palinko
    de részletezd mert engem érdekelne. adakozásból építeni egy kommunikációs műholdat amit így vagy úgy de fellőnek cserébe megvan a műholdnak is az élettartama nem fog örökké működni... sztem sem éri meg de érdekes elképzelés
  • Molnibalage
    Csak azt nem értem, hogy mi az üzlet a PB-nek? Ki tartja fennt a rendszert?
  • COOLancs
    Műholdnak 100x több értelme van, nem is kezdem el sorolni. De természetesen minden adást lehet zavarni...
  • Molnibalage
    Minek lefoglalni, ha könnyedén meg lehet semmisíteni? Azán meg kiszámlázzák annak a költségét.

Egy IP cím alapján te hogyan kapsz földrajzi koordinátát...?
  • Pharaoh
    Semmit, csak nem tudnák lefoglalni a szervert.
  • Molnibalage
    Aha. A hajó nemzetközi vizekenen lebeg a vízen. A repülő szerkezetet mi tartaná fent? Csoda...? Ima?

Az áramot meg majd lopja?
  • finizlik
    vicc

A légtér egy idő után semleges mint a nemzetközi vizek.. Azaz nincs beleszólása egy országnak sem
  • thrawnguru
    Nekem az azötletem támadt, hogy adják emberi áron a filmeket játékokat szoftvereket, és mi cserébe nem warezolunk. Nem kell TPB, üzs felgönzsölítve...
  • karesz6
    Fogjanak össze az anonymous al hackeljenek meg egy pentagon műholdat és csináljanak abból torrentszervert.XDD
  • sanyicks
    nem tudom mit akarnak a szerverre rakni most ahogy áttérnek a magnetlinkes témára, az a néhány kis karaktersorozat még egy 486-ost sem terhelne le, és a 650 megás vinyója is elég lenne :D
  • asgh
    Azt nem értem, hogy milyen jogi problémát oldanának meg ezzel?
  • noland
    Nekem egyszerűbb ötletem van, költöztessük fel a városokat, falvakat az égbe, repülő drónokra , a szerverek meg maradjanak lent
  • mcganyol
    Felhő alapú szolgáltatás így elsőre tényleg jobban hangzik (meg olcsóbb is), mert ugye a skynetet nem lehet "lelőni", vagy lefoglalni decentralizáltsága miatt.

Ebben a macska-egér játékban a következő lépésük az lesz, hogy tesznek mellé anthrax-ot is és egy nagyváros felett fog lebegni, hogy ne merjék lelőni? Nem ez tűnik az üdvözítő útnak.
  • MacropusRufus
    hát ez egy jó nagy marhaság. Ennél kiszolgáltatottabb helyzetbe nem fognak kerűlni. Eleve kell egy repülési engedély. Még a lebegéshez is.
    Azt meg vissza is lehet vonni. Továbbá egy dron leszedése nem nagy kunszt.
    A rádio kommunikáció blokkolása már a II.VH óta adva van. Hát hajrá...
    Ennyi agyament ötletet.
  • lammaer
    Há' röpüljenek nemzetközi vizek felett és máris nincs ki lelője.

Vagy ahogy elhangzott, tegyék hajóra.
  • lapaleves
    nemtom volt-e már kérdés: "és hogyan maradnak fent a drónok a levegőben?"
  • Bulics
    Ez már hülyeség.. Azért ez mégis csak lopás.
  • bakvarnyu
    Ez mekkora hír, annyit röhögtem rajta
  • KopaszIsten
    Én is erre gondoltam, hogy egyszerűbb, olcsóbb lenne egy tengerjáró hajó a nemzetközi vizeken.
    Talán azért nem erre gondoltak, mert azt lekapcsolni is könnyebb. Bár nem értek a (nemzetközi) joghoz, hogy ott kinek van joga intézkedni, ha le akarnák foglalni.
  • Reparamorf
    Lehet, hogy el vagyok tájolva, de Pirate az P2P oldal Maga a vitatott anyag az magánszemélyek saját gépein van. A Pirate max. az eléréseket tárolja. És ez is akár-hol lehet. Ez a megoldás a bezárt letöltőoldalaknak segíthetne. Minden jókívánságom a The Pirate Bay oldalnak...