2890
-
Nah kipróbáltam az economy mode-ot. Igazából ez nem economy :) mert tolni kell be az egységeket veszteségre tekintet nélkül. Érdekes az biztos, hogy más játékstílus mint a másik. -
Szerintem igen. Őszintén szólva én még nem is játszottam azzal a móddal de ma mindenképpen kipróbálom. -
Sith #646 Gondolom csak jönnek majd a népek :)
-
Ha mi indítunk economy-t vajon csatlakozik majd hozzá valaki? -
Szpecnyaz #644 Majd a DLC-ben lesz. -
Mi az a conquest mód? Ilyet sem láttam. -
Szpecnyaz #642 Biztos jó az economy, de senki foglalkozik vele. Félek hogy a conquest is erre a sorsra fog jutni.
ui: csak azokat tudom betenni a steam groupba akik barátlistán vannak. Szóval akiknek Werwolf küldött invet, azok fogadják el. -
Pontosan ezért szar a destruction mód. Nem értem, hogy miért mindeki azt tolja. Az ecomony az, ami megtanít játszani, mert kell egy tempó és az erőforrást sem szórhatod. -
A sérült egységeket én mindig megpróbálom visszavonni, mert nagyon durván meg lehet javítani őket. Egy 5 főre olvad gyalogságot a supply felgyógyított 17-esre. -
Szpecnyaz #639 Én úgy vettem észre hogy a kevés minőségi annyira nem nyerő. Elég könnyű őket levadászni bizonyos egységekkel.
Ott van pl a T80U. Ha meglátok egyet, akkor azonnal megy rá az Etendard, ami egyből végez vele és hopp 170 pont nekem. -
pancser190 #638 és még meg is nyerhettünk volna, ha az "erőszakos felderítésnél" nem futok csapdába:D na meg ha küldők csapatlégvédelmet is :) -
Szpecnyaz #637 Nézd meg a statjaikat.
A Chieftain 65 pont. Ezért kapsz valamit aminek van 9acc, 15AP, 14armor
Az Abrams az 85/95 pont. Van neki 8acc, 13/15AP, 15/17 armor.
Mindkettőn ugyan olyan stab van. Annyi hogy a Chieftain elég lassú. De ár/érték arányban akkor is jobban jön ki.
A Leo egy kicsit drágább mint az Abrams, de jobb rajta a stab, kevesebb üzemanyagot zabál, ráadásul nagyobb a lőtávja. Szóval ha minőségi tank kell, akkor inkább a Leo 2. -
Minket meg 2x a Nato :). Igaz a második már nagyon szoros volt elsőre meg nálunk sokkal jobb rankeden edződött játékosok ellen toltuk.
Szerintem a játékban mivel HP alapú modellezés van egy kicsit megvegyítve némi páncélozottsággal ezért inkább tesztelni kell mi a jobb, illetve a játékbéli statjait megnézni meg persze ott van a személyes szükséglet, hogy neked milyen a játékstílusod (pl: jármű sebesség). Annyiféle egység van, hogy nehéz azt mondani, hogy ez vagy az a oldal jobb. Deck összeállításnál sok minden eldől.
Pl. az olcsó sok vs. minőségi kevés egység is érdekes lehet, hogy melyik jobb. Egymás ellen ezt is kipróbálhatnánk. -
Ehhez képes tegnap mindkét játékban úgy szétverték a vörösök a kékeket hogy ehaj... -
Bevallom, hogy olyan széles a választék, hogy eddig csak a jenkiket néztem meg.
Az M1 miért szar? A 120 milis lövegű a statik szerint hülyére veri a Leo 2-őt a legfeljelettebb változat kivételévek. Van tűzerő, pontos még mozgás közben is. Páncélvédettség terén van kis eltérés. Az angol hk-kat megnéztem, de nem tűnt fel, hogy a Chieftain mk10 mitől lenne olyan frankó.
SEAD-elni próbáltam Jaguarral, nem sok sikerrel. -
Szpecnyaz #633 Alapvetően nekem is mindegy melyikkel játszok. Annyi hogy a WP deckemből hiányzik az etendard, a NATO-nál pedig a SU-7B napalm bomber. -
Én a britt tow-os Lynx-et szeretem, szépen lehet vele a páncélosokat irtani. Egyébként onnan is látszik, hogy a Nato fölényben van, hogy esetek 80%-ában ha bemegyek egy multi szerverre a Nato oldal már tele van. Mondjuk nekem mind1, hogy melyik oldallal vagyok, bár van 1-2 kedvenc egységem a Nato oldalon, amit szívesen használnék de elvagyok a WP oldalon is. -
Szpecnyaz #631 Pedig sokkal jobb a nato gyalogság. Van nekik több féle "tartalékos" gyalogság. Pl ott a svédeké, ami 15 emberből áll osztagonként. Meg a kanadai elitgyalogosok is nagyon durvák.
Helikoptereknél meg van nekik egy rakás olcsó AT helikoter, főleg az angol helik jók, meg a jenki Seahawk. Velük állítottam már meg T80 attackot. Cserébe ruszkinak meg gunship helik vannak.
Tankoknál is csak jól kell választani. Nato oldalon ott a Chieftain mk10, 65 pont és jobb mint az Abrams. Ami szerintem fos, nem szoktam használni. Jó választás még a Leo 2, vagy a Challenger ha sok pontunk van. Ők bőven pariban vannak a ruszki tankokkal.
Az AA szintén jó Nato oldalon, francia Rolandokat (45 pont) és Hawkokat használok vegyes ütegekbe szervezve.
A légierejük meg egy álom. Olcsó és hatékony SEAD Jaguárok. Etendard ami 1 hitel bármit és meg nagyon pontos is. Helik ellen ott a Draken, amin irányítatlan rakéták vannak.
A lényeg annyi, hogy nem feltétlenül a sztár egységekkel kell tolni, hanem meg kell nézni a többi nemzet kevésbé ismert egységeit is. -
És pont emiatt pocsék játékmód. Az enconomic szerintem sokkal jobb, mert van előrehajtó erő a csatában, passzivitással nem lehet győzni. Egyetlen economic játékot sem láttam tengap, ami egy vicc. -
Gyalogságban pont fordítva látom. A szovjet katonák olyan szintű rejtőzködési képességgel bírnak, hogy az már hihetetlen. Az én gyalogságomat valahogy kiszúrják, de a városban - nem erdőben (!) - levő oroszkat sem látom, nemhogy az erdőben levőt. Nem Specnazt,konkurszos gyalogságot. 20 fős infantrymat a fele akkor orosz gyalogság úgy nyiffantotta ki, hogy ihaj...
Az első multis gyakorlaton egy kis facsoportban csücsülő specnazt 100 méterről nem látott sem heli, sem gyalogság, de semmi sem. Még amikor mozgott akkor is kb akkor, mikor a mező közepén volt már.
A harckocsiknál a T-64 túlságosan félisten a legmodernebb M1-nek és Leonak úgy el kellene nyomnia, mint egy rajzszöget a 120 milis löveggel. T-80-nal egyszer találkoztam, de nem sok vizet zavartak. A T-64-től szabályosan frászt kapok, eddig csak légierővel tudtam kilőni őket. Tank nem találta el nyílt terepen úgy, hogy a saját állt, az T-64 mozgott. Illetve egyszer igen, akkor röhögött egy jót rajta... A Gazelle 8 indításból 0 volt 60%+ hit chance mellett, más helivel még nem tudtam rámozdulni.
A repülők terén hiába a stat és minden más, a VSZ gépek olcsók, sok van belőlük és gyengébb stat ellenére valhogy nemigen akarnak leesni. Volt, hogy két Hawk nem tudott egy MiG-23P-t leszedni. Nekem meg a F-4 WW-t és F-15-öt egy szaros MANPAD vagy már IR leszedi. A NATO oldalon nincs igazán olcsó vadászgép, aminek van légiharcrakétája.
A TOW-os NATO járművek azok, amik tényleg ütnek, azt aláírom. T-72 támadást állítottam már meg mísz M2-esekkel. Ezért van az, hogy mindig M2-es gyalogságot veszek, nem is igazán a gyalogok miatt. A szállító heliket semmire nem lehet használni, ha kirakták a gyalogságot, és mivel a gyalogok is hullanak ezért hegyekben állnak. Ha meg az ellen megtalálja őket és szétszedi őket, egy rakás ajándék pont neki. A felderítési képességük 0, tűzerejük semmi, már attól is lezuhannak, ha csak rájuk néznek... (Az orosz helik meg a vadászok támadásait is jól állják...) -
Játékmódra visszatérve. Ki kell próbálni mindet aztán ami a csapatnak legjobban fekszik azt tolni. Illetve ha hosszútávon a ranked a cél akkor a felé orientálódni.
Mert a destruction olyan, hogy ha megvan a pontelőny akkor onnantól kezdve elég csak a védekezés amíg le nem jár az idő vagy meg nincs a max pontszám ennek az előnye az, hogy nem kell hosszú csatákat végigszenvedni. -
Légvédelem ellen meg ki kellene valami jó taktikát dolgozni. Mert mindenkinek véges a légvédelme és ha sikerül légifölényt szerezni akkor nyertél.
Tudom nem a legtisztességesebb taktika de egy elit felderítő gyalog osztag az ellen behívó pontjára komoly károkat tud okozni. Illetve el lehet vágni a főutakat is ha jól pozícionlálod a gyalogokat. Gyalog egységek azért jók mert olcsók megfelelő járművel viszonylag hamar odaérnek és sok gondot tudnak okozni mert fedezékbe csak nehezen kiszedhetőek. -
Szpecnyaz #626 Szerintem elég jól ki van balanszolva a két oldal. Bár nyilván mindkét oldalnak megvannak a maga csodafegyverei.
Én így látom a dolgot.
Support: Nato=WP
Gyalogság: Nato>WP
AA: Nato=WP
Arty: Nato<WP
Harckocsik: Nato<WP
Helik: Nato=WP
Repülők: Nato>WP
AT járművek Nato>WP
Bár nyilván kategórián belül is vannak olyanok amik kiemelkednek az összképből. Pl WP oldalon a napalm bombázók, vagy a ruszki tengerészgyalogosok. -
Én egyébként meg pont a Nato egységeket tartom táposnak :) kevés a radaros AA ezért a SEAD kb. szart se ér Bradley is kicsit tápos a felderítő képesség miatt. Repcsikben sokkal jobbak. Amit a vörösökben kedvelek az a T-80 mert az tényleg táp. Múltkor 5 Jaguar-ral nem tudtam 2 T-80 at kiszedni, igaz az annak is betudható, hogy max lőtávról próbáltam kiszedni őket és baromi pontatlanok így. -
Na, ez is olyan volt, hogy az ellenél egy szaros ágyú lőtt és egyből stunnolt. Én 3 (!) M-109-cal osztottam az észt, és sikerült kb. egy 5 másodperces stunt elérni, ami kevés volt a repcsiknek a túléléshez. A füstös módszer, ha működik az fasza lenne. Ha látom a nem radaros légvédelmet, akkor füst, megjegyezem, hogy hol van és a terület bombázás a többit meg kell, hogy oldja... -
igen ez is igaz, mert ha lecsökken a morál (stun,panic) akkor a tűzgyorsaság és a pontosság is csökken. -
Majdnem mindig a legtapasztaltabb egységeket viszem, vagy eggyel lentebb. A hk mindig max. A mennyiség helyett a minőséggel operálok, nem is veszek sokat és vigyázok is rájuk, mint a hímes tojásra. A repcsiknékl van kivétel, ahol az elnyomás miatt a mennyiség dönt. Egyébknét kipróbáltam MI ellen a legfejlettebb gépeket is, pont úgy szedték le őket mint az alcsony szintűt vagy legalábbis nem láttam difit. A maga szintű SEAD is pont olyan szar volt, mint az alacsony szintű. Egyáltalán honnan tudom, hogy egy radaros egység radarja működik vagy sem, ha már vizuálisan is látom....?
TS elérhetőség jöhet PM-ben. Engem eddig GuguGabor és még valaki vett fel ismerősként. -
Szpecnyaz #621 Elég ha be vannak egy kicsit stunnolva. Már egyből alig akarnak kiszedni valamit. -
Mi TS-en toltuk tegnap. Elvileg mindenkit felvettem steam-en aki ide írt szóval tessék visszaigazolni TS-en tegnap 3-an voltunk. Ma leszek megint este felé ha még nincs meg a TS elérhetőségem steamen nyugodtan akár játék közben is rám lehet írni.
@Molni: nem az volt a gond, hogy a paklidba tapasztalatlan egységek vannak bent? Nekem akkor jött elő ilyen gond, hogy szinte semmit sem akartak kiszedni. -
Most egyébként egy sima vegyes NATO deckkel próbálkoznék a mai multin, ha lesz.
- kevés hk, de azok a legjobbak, a legjobb M1 és Leo 2.
- Közepes számú repcsi. A-7, A-6, F-14, Jaguar és még talán egy kevés F-5 vagy F-16 esetleg valamilyen Harrier, hogy legyen AIM-9, SEAD nem kell szarra sem jó sajon, legalábbis nekem eddig egy killem volt vele, ami nagy NULLA... Légvédelem ellen napalm vagy CBU kell.
- Gyalogságot gőzöm nincs, hogy hogyan lehetne kifüstölni, ezér most zippo tankkal próbálkozok majd. 1-2 slot elégnek kell, hogy legyen. Ha totál füstben van a város, akkor csak eljutnak a határáig. Egyszer már használtam - bár csak MI ellen - de elég pusztító hatása volt.
- Légvédelem terén a legjobb M163-ból kell legalább egy slot, de a többi terén már bizonytalan vagyok. Roland? Chapparal? Hawk? A Hawk irgalmatlanul drága, és valahogy - már elnézést - baszik olan hatékony lenni, mint az orosz légvédelem, pedig a statjai szerint jó...
- Tüzérségnél egy slot M109 elég, ha nem hullanak el.
- Gyalogság? Hát itt az, ahol ha a füstös takarás nem megy a helik számára, akkor maradnak a földi egységek. Ti mit tennétek be? Minden gyalogos alá a legjobb M2-őt adnám, mert pc elhárítás képesség az kell, ha a gyalogosnak nincs. A gyalogos védekezik az épületekben vagy erdőben, a szállító járműve, meg bóklászik fedezékek között a város körül. Ha gázos a helyzet, akkor meg futás.
- Helikopterből egy slotot szoktam venni, az elég. Főleg úgy, hogy a vörös légvédelem olyan, amilyen. MI ellen jó volt, de itt nem. A helikre a human ellenfél állandóan vadászt zavar és szaros MiG-21 meg MiG-23 is szétcincálja, a légvédelmem persze nem szedi le. Az én F-15-öm meg két fordulóból nem volt képes lekapni egy Mi-24-est... -
Igen, túlterheléses alapon csinálom. Bezavarok 7-8 gépet is, azt 2-3 is simán leesett úgy, hogy a légvédelme valamiért nem akart meghalni. Ő meg 1-2 MiG-23P néha dupla MiG-29 és solo Su-24-gyel sorra érte el a sikereket. Ha 6-szor nem jött vissza egy szem Su-24, akkor egyszer sem. Volt, hogy két legtapasztaltabb Roland és egy Flakpanzer sem találta el. Az tuti ECM-es SEAD gépek és F-15 meg egy lövés után zuhant le. Itt már tényleg kurvaanyáztam.
Az orosz légiharcrakéták egyszerűen túl táposak ahhoz képest, hogy a valóságban mit mutattak. Megnéztem az Osa és a Strela-10 statját is. Hát elég "vicces" főleg úgy, hogy mennyibe kerülnek.
Az én légvédelmemet valahogy egyből szétlőtte a gép, de az ő AAA/SAM egységére rázavart harckocsik basztak egyet is eltalálni.
Még valami. Ha az ellenfél légvédelme füstben van, akkor a légi egységeket látja vagy csak a szárazföldieket blokkolja? Egy települést totál belőttem füsstel, a környékét is és zavartam oda deszantot. Minden helit lelőttek kb. 10 sec alatt...
Volt egy jó játék, ahol tényleg valós eredmények jöttek, csak szétzuhant a szerver. Két Leoparddal, egy Roland és egy Flakpanzerrel elbújtam egy erdő mögött és az erdő szélén, a társ ment előre. Jött ez ellen elkezdett hátrálni. Az ellen csak jött előre. Az erdőből kiugrott a Roland és a AAA, 5 rakétával és AAA-vel azért csak leesett a két Mi-24V és a két Leo 2 1500 méterről úgy szétzavarta az ellent, ahogy kell. Csak sajnos ez a ritka. Az utolsó játákban még szaros T-72 is szemből (!) szivatta szét a Leo 2-őt. No comment...
A másik zizis az, hogy a lobbyban nem igazán látni azt, hogy milyen játékot indítanak, adhatna több infót.
Economy-t miért nem játszik senki? A total destruction baromi hosszú tud lennei, a pontszámos változatnak semmi értelme. Beállsz védekezni és győzöl. Én úgy látom, hogy kb. erről szól... Amikor szétrúgták a hátsónkat, akkor majdnem 1,5-szer annyi command point gyűjtésekor is kikaptunk úgy, hogy nekünk még 2000 pontunk is alig volt mikor az ellen 4k-val győzött.
Igen, kezdő vagyok, a vereséget simán elfogadom, de az ennyire egyoldalú eredmények teljesen irreálisak, mert ennyire azért nem vagyok béna. -
Kacyking #617 Ezt szerintem inkább tudd be az ellenfeled szerencséjének. Én múltkor a egy Leopard 2A4-es ellőttem egy egész tár konkurst és vígan ment tovább...
De jellemzően alig akarnak megdögleni a táposabb egysége tőle.
A légvédelem kérdése pedig egyszerű a játé elejét leszámítva teljesen bukás ítélt gondolat 1-2 géppel támadni.
Mi úgy szoktu ktolni,hogy mindent bele alapon. Olyankor minden csapattársam (persze kommunikálunk és ők is magyarok) beküldi a gépeit antiradar meg vadászbombázó vadászfedezettel. Hidd el egy tucat gépet nem tudnak lelőni mer tezzel túlterheled őket. Az antiradarok kilőnek amit csak tudnak a bombázók pedig a már látott/sejtett légvédelmet bombázzák le.
Én ezt a módszert szoktam használni. NDK-val és franciákkal is. A többiben a gépek kisebb száma miatt már általában szükséges a kooperáció . -
Na, jól felbaszta az agyam a játék. 2-ből kétszer úgy elvertek a vörösök, mint a szart. Minden sértés nélkül, de kibaszottul túl vannak tápolva az orosz egységek. Asszem össze rakok egy vörös decket.
A vadászaik és légvédelmük játszi könnyedséggel szedte le mindenemet. Szaros MiG-23P osztja az észt. Agyrém, de tényleg. A SEAD gépeim egy kurva SAM-et tudtak leszedni, azok minden esetben egy lövéssel leszedtek mindenkit. Ja persze...
A Leo2 tankok oldalról rárontva nem bírtak két T-64-gyel, 1:1 arányban, azok pár lövésből szétszedték őket. A Konkurs egységek 1 lövés 1 találat elvben mennek. Köszi. Két Gazelle helim bazdmeg 8 (!) indításból mit értek el nyílt terepen egy álló és egy mozgó cél ellen? 0 találat. Aha. Aztán egy mittomén milyen SAM egy indítással lekapta őket.
Áh... Ez így kicsit játszhatatlan, ennyire béna azért még én sem vagyok és más sem, mert ki van zárva, hogy minden kék noob és minden vörös spíler... -
Elég nehéz játékot indítani, mert szinte mindenki kék deckkel játszana... -
Hát skacok, a destruction módnak az égvilágon semmi értelme nincs. Mivel a védekező félnek komoly előnye van, ezért nem szól másról az egész, hogy ki bírja tovább cérnával. Képtelenség jó pontarányt elérni.
Egy olyan buta decktőé kaptunk ki, hogy az eszem megáll. Vett egy rakás helit, nem beazonosítható mennyiségű légvédelmet és semmit sem tudtam csinálni. A szutyok szar orosz gépeket nem tudtam kinyírni, de bezzeg az én gépeim attól is leestek, ha csak rájuk néztek. Röhej... -
Sith #613 Az egyszerűség kedvért jobb lenne a tées, reméljük alakul adig is ha valakinek kell pm be tudok adni címet
-
Sith #612 Meg nem mondom mikor néztem rád, de úgy rémlik ingame voltál... -
Furcsa, végig a főmenüben voltam, néha alt+tab-bal böngésztem. -
Sith #610 Amikor néztelek ingém voltál, most meg már megyünk aluszni sry :( majd holnap -
Összeraktam a decket a coop módhoz. Látom, hogy most toltok valamit. Várok addig a lobbyban.