2890
glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • Molnibalage
    Egyre erősebb a meggyőződésem, hogy a drága NATO harckocsik szarra sem jók. Az orosz hk-k irányított rakéták szétszedik mindent úgy, hogy feleannyiba kerülő hk-n is van, mint a legjobb Leo vagy Chally...

Gyalogsági harcászatban viszont elég jó lettem. Az utolsó két játékban egyszer coopban egyszer én egymagam söpörtem tisztára egy város. Ez lénygeében el is döntötte a csatát. Elég jó kill ratio-t hoztam össze.

A légierős B deckkel volt az egyik de szinte légierő nélkül és úgy, hogy van benne összevissza négy slot gyalogos. Sajnos a légierős rushra sokan nagyon bekészülnek. A fullkretén játékosokkal sajnos kooperáció hiányában életképtelen...
  • Molnibalage
    Hogyan működik a 10 vs 10? Teli van a szoba, de nem indul a csata, de az óra meg számlál vissza...
  • Molnibalage
    Az van. Én azt hittem, hogy a szerveren tárolódik a mentés. Akkor ezek szerint manuálisan kell megkeresni és felrakni őket.

Köszi.
  • Porta
    http://www.gamestar.hu/a-starcraft-ii-tol-okosabb-leszel.html

mindig tudtam vazze :D

Kanesoban: hát kb 5. hónapja nem játszottam csak max. 1 órát úgyhogy csúnyán elvernél szerintem.

Molni:
    Documentok/username/dokumentumok/eugensystem/wargame2/savedgames

XP alatt itt vannak a mentések. De keress rá "wargamerpl2" kiterjesztésre és akkor meglesz. Elvileg automatikusan menti minden csata után. És hogy érted hogy nincs a játékban ilyen opció? Kell lennie külön replay menünek!
  • kanesoban
    Én ezt találtam:

http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=101&t=32237&hilit=replay
  • Molnibalage
    Azért kérdezném, mert egy olyan elbaszott helyzetből is sikerült győzni, hogy még én is meglepődtem.
  • kanesoban
    Steamen most az Airland battle féláron van (20 euró = 6000 Ft) még 44 órán keresztül, ha valakinek nem lenne meg, és a vásárlást fontolgatja.

Porta, nincs kedved játszani valamikor? Úgy hallottam, hogy te nagyágyú vagy ebben a játékban. :)
  • Molnibalage
    Ezt hogyan tudom megtenni? A játékban semmiféle ilyen opció nincs.
  • Porta
    dehogynem. elkdüldöd neki a replay filet. De van egy weboldal is ahova fel lehet tölteni
  • Molnibalage
    Visszajátszásokat nem lehet valahogy mással megosztani?
  • Molnibalage
    Most már tényleg pofánrúgos. Csak ma a 2. gigagyőzelem kapujában disconnect. Ha nem fullkreténekkel tolom, akkor az ellent úgy elverjük, mint állt. Hogyan?

Nos, a játék elején mindenki hoz légvédelmet, de azért annyira sokat nem. Viszont én egy F-15-tel a légteret a kis piszok gépek ellen elég jól kontrollálom. A 7 F-5 és egy A-7 meg minden felderített légvédelemre azonnal rámegyek. Eszméleten durva. Mivel még a légvédelem is mozog, ezért a rakétások sokszor meg sem szólalnak. A-10 gépekkel meg tobolok. Az A-10 SEAD-elni is jól tud erős arty supporttal. Két rakétát indít egy rácsapásra és ha van célpont, akkor még gépágyúzik is. Két A-10-zel és arty-val volt olyan, hogy fél perc alatt 5 (!) légvédelmi egységet szedtem le.
  • Molnibalage
    A NATO oldal legolcsóbb jó csapásmérője asszem a norvégoknál van. 35-be kerül a rakétás F-5. B deckben 3 van egy slotban elit XP-vel. Ahova eddig bezavartam őket mind légvédelmet szétlőttek. Egyszer rájuk ment egy Szu-27. Egy gép elveszett, de még azt is elkergették, alig élte túl.

A légvédelem ellen kitaláltam azt, hogy ha rakétást látok, akkor az első gépet rárepüléskor kifordítom. Elég gyakran mellémegy a rakéta és mivel az első gépet lövi az MI a második gép szépen szétlövi a bandát.

Az A-10-at is próbálgattam. Ha ismertek a légvédelmi egységek, akkor irgalmatlan puszításr a képesek. Az egyik ellen volt olyan balga, hogy 4-es csoportban vitt légvédelmet. Bezavartam 3 A-10-et. Egy pillanat alatt kapták szét, visszafordulva meg még lekaptak két egységet. Egyik sem veszett oda. :)

A total destruction játékmód meg fasza. Lehet, hogy több pontot buksz, de ha kirugdalod az ellent, akkor te győzül. És ez nem csak rush taktikát jelent. Kétszer győztem zsinórban és a harmadiknál is csak a disconnect mentette meg az ellent.
  • Porta
    hát ez meg úgy is nagyon brutálul hangzik. De örülnék neki ha így lenne. Talán az utolsó fejlesztő csapat akik még tényleg a játékosokért csinálják a játékot és nem freetoplayben meg fizetős DLCkben gondolkodnak.
  • Jeffjohnson
    Szerintem az "alap" wargame-et is beleszámolták
  • Molnibalage
    Tényleg elér furcsa lenne. 500k eladás az irgalmatlan siker lenne egy ennyire marginális témájú játéknál. Hétköznap van olyan, hogy 2-3 formálódó játék látszik és ~500 játékos látszik.
  • Porta
    Hm a cikkben ezt írják:
    "Over 500.000 units of Wargame: Airland battle has been sold and Eugen systems have been very happy with the reaction of the players about the game"

Szerintetek ez létezik? Nem irtak egy 0-val többet?

a ranglistán pl csak 5000 ember van. Vagy ennyien lennének akik csak single játszanak?
  • Porta
    http://playnation.eu/news/view/en/gamescom-2013-wargame-red-dragon
  • Porta
    pár infó az új játékról. Az érát kibővitik kb. egy évtizeddel(lesz Leclec tank meg eurocopter) és lesznek hajók is! Új népek: kína, japán, észak és dél korea
  • Molnibalage
    Kicsit nézegettam a PACT harckocsikat. Valahol nekem kicsit vicces, hogy a 40-60 árba kerülő hk-t terén mennyivel jobbak. Van olyan olcsó harkocsi, aminek 8-as (!) acc-ja van. Azért ezt picit túlzásnak érzem...
  • Molnibalage
    Most nézem, hogy a légvédelmet nagyon átpatchelték. A Buk-ot leszámítva minden légvédelem indítási zónáján kívül van a Hellfire.

A jenki deckhez visszatértem tegnap. Most vettem észre, hogy milyen durva recon egysége van, i-TOW-os M2. Jó optika és nagy lőtáv? Ez kell. És csak annyi, mint egy 70-es exceptional angol felderítő heli, csak éppen sokkal nehezebb célpont.

A drága jenki cuccokból álló deck előnye az, hogy van időd mikromenedzselni az egységeket. :)
  • Porta
    Red dragon lesz az új játék neve
    link

Talán lesznek hajók is?
  • Molnibalage
    Új játékmód.
  • Molnibalage
    Persze kikaptunk. 4 vs 4-nél az egyik játékos sanszoan disconnectet kapott a kirakás alatt és egy másik ment vele. 4 vs 2-ben sok esélyünk nem volt a csapattárs meg full kreténbe nyomta...
  • Molnibalage
    Destructionban jenki A kategóriás deckkel. Kirpóbáltam az F-15C-ket és az F-117-et. Félrészegen is elég jó lett.

• Molnibalage
    Ja, a játékon látszik, hogy franciák csinálták. A '70-es évek beli Super 530 rakéta 12-es HTC-val bír, mint az AIM-120. A régebbi R550 magic majdenem olyan jó, mint a 10 évvel későbbi AIM-9M. Ej...

A Buk 13-as hit chance értéke sem kutya...
  • Molnibalage
    Nézegetem az ALB fórumokat. Egyesek eszméletel dolgokat képesek benyögni modellezés kapcsán főleg a légierő terén. A legtöbben az alapvető tényekkel sincsenek tisztában. Mondjuk úgy tűnik, hogy a készítők sem voltak...

A B deckbe (!) is raktható Su-27S egy kivételével - ami gyakorlatilag lényegtelen - minden téren superior az F-15A-val összevetve a sebességet leszámítva. Eleve ott kezdődik, hogy mi a frászt keres B deckben?

A '80-as évek közepén jelent meg érdemi mennyiségben és 1987-ig R-73 nem is volt hozzá...

Az R-27R az AIM-120-szal (!) azonos hit chance értékkel bír. A valóságban az R-27R valahol az AIM-7E-2 (vietnámi!) és az AIM-7F között van féluton. A kinematikai hatótávban a valóságban köze nincs még az AIM-7F-hez sem nemhogy az AI-120-hoz, de a játékban meg mindkettőre ráver.

A Szu-27-nek very good ECM értéke van, mikor annyi fegyvert pakoltak rá, minta ECM pod sem lenne rajta. Ezzel a szemlélettel minden NATO vadásznak very good vagy akkor Szu-27-re bad érték kellene. Vagy csökkentség le a fegyverek számát és legyen legfeljebb good. Ok, csak egy darab van egy slotban, csakhogy magasabb XP-vel. Tehát a magasabb HTC még turbózódik az XP-vel.

Áh...

A légierő egyébként a legtöbb játékban használható kivéve a destructionban. Ott csakis gyenge gépekkel szabad operálni. Ugyanis a pontszám sajnos sokszor túl alacsonyan van és taktika előnyökért nem éri meg beálodzni gépeket, mint pl. conquestben.

Egyébként mindkét oldalon általános, hogy légvédelmet olcsó gépek kapnak szét. Az mondjuk valahogy bőszít, hogy a vörös oldal SEAD gépei azért néha működnek, de Szu-22 is kapta már szét két SAM-et egy rárepülésből. Asszem ki fogom próbálni az AGM-65-tel repkedő gépeket vagy az Etendarddal is próbálkozok. Sanszosan ez lehet a legjobb SEAD gép, mert igen nagy indítási távolsága van. Ha látszik a SAM, akkor annak sanszosan meszeltek.
  • Molnibalage
    A disconnect most már tűrhetetlen. A vereségeim 2/3-a kb. emiatt van. A mostani 3000 pontos destructionban és lőttem ki 1500-at kb. 300 veszteség mellett mikor jött a disconnect. Eddig semmit sem válaszoltak egyik disconnect threadben sem. Ez most már tényleg a fejberúgós kategóriája a "supportnak"...
  • Molnibalage
    És még anyagilag is mi jöttünk ki jobban. Sokkal.
  • Jeffjohnson
    Jól hangzik. Mármint a disconnect sajna nem de a taktika igen.
  • Molnibalage
    Megállítok egy olyan rush-t amivel a múltkor levertek erre mi van? Disconnect. Ez most már kezd égő lenni öcsém...

Egyébként döbbenetesen kis erővel meg lehet fogni egy 30-40 egységes T-34 támadást. 3 A-7 rácsapás és hátráló Leo 1 és tüzérség úgy szedte szarrá őket, hogy ihaj...
  • Molnibalage
    Kipróbáltam szólóban a hadjáratot. Na, multiban azt tényleg érdekes tolni főleg úgy, hogy nincs NATO oldalon egy rakás elsővonalas egység és jenki, angol, francia és kandai erők sem, legalábbis az elején.
  • Molnibalage
    Határozottan fejlődik a játék tudásom. Tegnap a sráccal, aki felvett ismerősként kis híja volt, hogy nem kétfenekű dobként, hanem csak simán győztünk úgy, hogy majdnem elfoglaltam az alap behívási pontját. (Csak jött a disconnect és nem láttam a végét a csatának, de sokkal vezettünk.)

Találtam egy egészen kiegyensúlyozott harckocsit, a kanadai Leo I-est. Picit pontatlanabb, mint a brit Chieftain, nem olyan vastag a bőre, viszont eszméletlen gyors, jó a stabilizátora, a páncélzata meg jobb, mint bármelyik M60-nak.
  • Molnibalage
    A Roland 2-nek van a legnagyobb hatótávja helik ellen, csak a Flakpanzer múlja felül minimálisan. Nem éri meg csak ezért egy slotot betenni bár egy módon beleférne. Még kevesebb gyalogos, M60A3 vagy egy angol hk kihajít és Flakpanzer.

Kb. egy óra múlva felmegyek a TS-re és a Steamre is.
  • Szakic
    Én holnap ráérek 4től. Már írtam volna hamarabb is de csak tegnap regisztráltam ide és nem engedett írni de Molnibalage-t már felvettem a játékban barátnak(elvileg). Ha fel akar venni valaki akkor a Steam nevem: SzakicHUN (a játékban is ugyan az) De előre szólok még nagyon kezdő vagyok.
  • kanesoban
    Nem hiányzik ebből a deckből valamilyen csöves légvédelem helikopterek ellen ? A Roland 2-nek nincs már annyira nagy hatótávolsága helikopterekkel szemben.
  • Molnibalage
    Ez a deckem most.

• Jeffjohnson
    Szerintem én leszek
  • Molnibalage
    Vasárnap délutántól ki ér rá? Én olyan 3 felé érek haza, tehát olyan fél öttől már jó vagyok.
  • Molnibalage
    Jeff-fel teszteltünk ezt azt két hete. Szombaton nem vagyok, de vasárnap este már igen.
  • kanesoban
    Ez nagyon jó ötlet. Mármint az egymás elleni játék. Így pl csinálhatnánk olyat, hogy az egyik játékos direkt csinál valamilyen védelmi erőt egy zónában, és a másik feladata áttörni. Gyakorlásból.