121
-
patiang #81
hogy a hülyék száma növekedjen
mert elhiszik, ELHISZIK -
#80 Nem. A tükrökkel is. -
Moondom #79 -
trollibusz #78 Továbbá:
-
trollibusz #77 Csak ismételni tudom:
-
Moondom #76 http://www.youtube.com/watch?v=Bud6MscVnp8&feature=related -
ati271 #75 Nekem is 150-es Newtonom van. A maximális nagyítás a jelenlegi okulárommal kb 100x-os ezzel már elég sokmindent lehet látni a holdon, de felhőket nem.. Való igaz, hogy van egy olyan "tapasztalati" szabály, hogy a maximális nagyítás az átmérő kétszerese. Ez akkor igaz, ha a távcső éppen diffrakció határolt.. Ha jobb a minősége, bizony feljebb lehet menni, de a korlátozó tényező a légkör.. Bizony a kárpát medencében egy évben csak néhány nap van, amikor ezt meg lehet tenni! Másrészt minál nagyobb az átmérő annál hatványozottabban jelentkezik ez a probléma.. Eddig bizony nem láttam felhőket a holdon.. Természetesen vicces, hogy néhányan megkérdőjelezik a tudomány által elért eredményeket, de az ebből fakadó eszközöket szemrebbenés nélkül használják.. Számítógép, GPS, Mobil távközlés, Internet, és lehet sokáig folytatni.. Bizony jópár alkalommal megkaptam a mars nagyobbnak fog látszani mint a hold kezdetű hoaxot.. Sokszor olyankor is, amikor a mars közelében sem volt az oppoziciónak.. Kár emiatt vitatkozni azokkal akik megkérdőjelezik ezeket.. Ja és miért nem látsznak a csillagok sok holdon készült fotókon? Egy szó: Dinamika tartomány! (bocs ez 2 :D )) Persze amióta a full autómatikus digitális fotózás létezik, már ez sem mond túl sokat :D -
Moondom #74 http://www.youtube.com/watch?v=BBJUyYuzivo&feature=related -
SiroMokuska #73 Hát pont ezért unom, hogy a tükrökkel érvelnek mint bizonyíték. Nem tagadtam, ember járt a holdon még ha ez vkiknek nehezen emészthető is. -
Moondom #72 http://www.realitysandwich.com/kubrick_apollo -
ancsil #71 "A durvaságnak semmi értelme, inkább az értéket kell megmutatni, kivezetni az illetőt a zsákutcából."
a durvaságnak valóban nincs sok értelme, de azért az a "kivezetés" is elég reménytelen vállalkozás... -
ancsil #70 egy darabig szórakoztatók tudnak lenni, utána meg az ember egyszerűen átugorja a marhaságaikat.
-
#69 Téged meg ki nem szar le? -
Garga Pitic #68 A tükröket sem bizonyítéknak hagyták ott.
Szerintem inkább az unalmas, hogy a holdexpedíciók tagadása újra és újra ugyanazokból az ismétlődően kinövő alapvető természettudományi hiányosságokból, benézésekből, nettó faszságokból, fantazmagóriákból áll, hiába teszik helyre őket tételesen. -
Pares #67 Nyugi, ha pár emberen múlna (vagy pont ha pár emberen nem), akkor már Te is rég repültél volna innen. -
#66 Szerintem ezt nem nekem szántad, csak én nem nyomtam rá a válaszra.. (Freg0-nak akartam írni.. ) :)
Bocsi! :)
-
SiroMokuska #65 Szegénynek már akkor is elgurul az ép elméje, ha ép nem is mondasz neki ellen.
Pro és kontra már csak a mantrázás megy.
Molnibalage
Tudod más területen lehetek nálad is tehetségesebb, ez biztosít számomra megélhetést. De, hogy miért csaptál át személyeskedésbe mikor más magyarázatok is léteznek... Te sem tudod. -
mizar1 #64 Ez nem tudományos, hanem ismeretterjesztő fórum.
Mindenkinek helye van, és mindenki azért jön ide, hogy tanuljon.
Én is, te is ő is.
A tudásunk nem egyforma, mert mindenki mást és más mennyiséget, minőséget olvasott.
A durvaságnak semmi értelme, inkább az értéket kell megmutatni, kivezetni az illetőt a zsákutcából.
-
mizar1 #63 Felejtsd el a Hold légkörét.
Az olyan ritka, hogy olyan vákuumot földi laboratóriumban sem tudunk előállítani.
ennek a "légkörnek" a sűrűsége 10 a minusz 20.-on gr/köbcenti.
(Ez kb. 3000 atomnak felel meg köbcentinként).
Argont és héliumot tartalmaz egyébként.
Úgyhogy nem felhő az, hanem távcsőmaszat vagy a távcső üres nagyításából származó agyi képzet.
Tényleg felejtsd el ezt a sületlenséget és fogadd el ezeket az adatokat tőlem.
Én már régóta nézegetem a Holdat és még soha nem láttam semmiféle felhőt.
(Igaz nem is kerestem mert tudtam, hogy nem lehet ott ilyesmi). -
#62 Én meg a magadfajta balfaszokat unom. Sajnos túl sok hozzád hasonló hülye szaladgál a világban és néha együtt is kell dolgoznom ennyire hülye emberekkel.
Mindig is csodálattal tölt el, hogy a magadfajtát ki alkalmazza bármire is... -
gforce9 #61 Nyilván a "600k" is valótlan állítás a mondatban... de arra már nem is volt kedvem reagálni. De az hogy nem szivárgott ki?... hát lol. -
#60 Én az ilyen balfaszokat élből bannolnám. Semmi keresnivalójuk egy elvben tudományos fórumon. Keressenek homokozót máshol... -
Szefmester #59 Igenis vannak felhők... a földön... Aminek a légkörén át nézik a hobbitávcsöveikkel a holdat, és ha olykor olykor oda kerül egy szabad szemmel nem látható pamacs akkor az úgy néz ki mintha a holdon lenne egy jó nagy felhő. :)
Ha meg van a holdon bázis, meg a marson, akkor vélhetőleg kommunikálnak is a földi csapattal vagy nem? Hogy hogy nem tudta eddig senki sem lehallgatni az adásaikat? Biztos üvegszálon küldik gépről gépre az adatokat a rádióhullámokat elkerülendő. :)
De hogy tudj min agyalni, bedobok egy kis érdekességet a kihasználatlan zsírdarabba a füled között kedves Freg0.
Minden ember folyamatosan lebeg. Amikor azt hiszed hogy széken ülsz, akkor is. A tested egyetlen atomja sem ér a székhez vagy a talajhoz. Ha egyszer is hozzáérnél akkor bizony igen csúnya fúziós pukkanás lenne ott. De tulajdonképpen a tested és a zsírosbödön a nyakadon is csak "kósza" atomok rendezett halmaza. :) -
Szerintem azzal te sem vagy tisztaban, (amit mar emlitettem az
elso kommentemben), hogy egy amator tavcsovel latni a holdon
uszkalo felhoket, ami arra enged kovetkeztetni, hogy van egy kis
legkore (ami rengeteg kepen lathato is), es arra is, hogy akkor
szel is van a holdon stb. Es en a felhokrol beszeltem, hogy meg
lehet figyelni, nem a labnyomokrol.
Most jól szórakozol? Ezt te sem gondolhatod komolyan... -
WoodrowWilson #57 Eddig nem ismertem ennek az Aranyinak a "munkásságát", de most hogy annyit emlegettétek, belenéztem pár videóba youtubeon. Nagyon jó arc az ember, simán stand-upolhatna a műsorszámaival, nagyon kész a faszi -
trollibusz #56 more...
-
trollibusz #55
-
#54 Hát, akkor találj magadnak valami programot, hogy ne unatkozz annyira. Néha érdemes kiszellőztetni a fingszagot az agyadból, és akkor talán rájössz, hogy az életben más dolgok is vannak, mint a holdraszállós topikokban trollkodás. -
SiroMokuska #53 Unom az a magyarázatot, hogy van ott lézer tükör. -
#52 Mit szeretnél mondani?
-
#51 Ha elég sokáig és elég meredten nézed a Holdat, előbb utóbb azt fogod látni amit látni akarsz.
Aranyi meg képes elhinni bármit, akár egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat is, és még csak észre se veszi. -
SiroMokuska #50 Ez a lézeres tükör a leggyengébb magyarázat a tökömön jön ki, akár 1 lunocod is oda tehette. De a mi szuper asztronautáink tökéletesen belőtték, hogy nagyjából uoda verje vissza a lézersugarat . Nyugi kerékpár "macska szemről már hallottam", és hiszem ember járt a holdon. -
mizar1 #49 Belenéztem ebbe az Aranyi -enigma ökörségbe.
Elképesztő butaságokról megy a csevej.
Felhők vannak a Holdon, villámlások.
Mert ő 30 centis távcsővel ezerszeresen nézte!
Az nem zavarja a lököttkét, hogy 30 centis távcsőnél 300 szoros fölött már üres nagyítást kap, 500 szoros fölött már láthat olyan homályos pacnikat amiket felhőnek néz.
Mindezt azért emeltem ki mert nagy fotósnak tartja magát.
Nekem csak egy 150-es newtonom van, de az 5 milliméteres okulárt a legritkábban teszem be, pedig az csak 150 szeres nagyítás.
(Úgy szokták venni, hogy a hasznos nagyítás az optika centiméterben megadott átmérő értékének megfelelő érték.
Ezt legföljebb 10%-kal érdemes túlnagyítani a kényelmesebb szemlélődés miatt.)
Na még egy kicsit belehallgattam abba, hogy a Marson emberek élnek csak titkolják, A marsi arc új részletes felvételéről állítja, hogy hamis, stb.
Ez az ember egyszerűen ostoba, vagy talán nem is, ha ebből bevétele van.
Ez esetben viszont becstelen.
Ez a "mars arc" felvétel biztosan nem manipulált:
Mars arc -
ancsil #48 szerintem még nagyon finom és udvarias voltál :)
én már leszoktam arról, hogy az ilyen szalajtottakat meg akarjam győzni. a legelemibb fizikai törvényszerűségekkel sincsenek tisztában, ezért eleve reménytelen a velük való vita. -
Doktor Kotász #47 "Amugy meg ugy hiszem,
hogy a cikkben emlitett ,,hatrahagyott'' targyak csak elterelesre
szolgalnak. Esetleg nagyreszuk ott sincs."
Ez nagyon hülye! :-D
Szerinted nem jártak a Holdon, de amikor éppen nem jártek ott, ott hagytak komplett távolságmérő tükröket, holdjárókat csak azért, hogy az ott nem jártukról elhitessék, hogy voltak ott.
Te ritka egy nagy ostoba barom vagy. :-D -
Doktor Kotász #46 Te nagyon hülye!
Bármelyik fizika tanszékes egyetem képes arra, hogy összetákoljanak a végzős hallgatókkal egy lézeres berendezést, ami az ott felejtett tükröt megcélozza egy távolságmérés erejéig. Napi rendszerességgel meg is csinálják.
A Holdnak meg pusztán azért nem lehet légköre, mert a gravitációs ereje gyenge, így a szökési sebessége alacsony, tehát a gázatomok a hőmozgásuk miatt elhagyják a Holdat.
Van egy tippem, hogy fogalmad sincs, hogy mi a hőmozgás, meg a szökési sebesség.
Elmebeteg ostoba fasz vagy. Aki meg a hangnememért reklamálna, az is bekaphatja.
Ezekkel csak így érdemes beszélni. -
Venom T #45 Ja, és amúgy csak a hoaxosok által támadott, a nagyobb nyilvánosság előtt elterjedt fotókon nem látszanak a csillagok. De nagyon sok fotó készült, és van ahol látszanak.
pl: Csillagok -
Venom T #44 Mielőtt még valaki lehurrogna! :)
Menj ki a szabadba és próbálj lőni pár képet az égboltról. Nem fogsz csillagokat látni, mert a város fényei erősebbek és elnyomják. Azért nem látsz a Holdra szállás alatt készült képeken csillagokat, mert a nap fénye eléggé erős volt.
Továbbá a kamera kérdése. A csillagok csak hosszú expozíciós idejű felvételen látszanak.
-
#43 Én sosem értettem, miért nem látni a csillagokat. -
torreadorz #42 "A net-en viszont ellenőrzés nélkül kiadhatja bárki magát x-y egyetem professzorának, vagy ex-NASA alkalmazottnak... Mindezt sokan kanyar nélkül be is veszik, az általuk terjesztett hoax-okkal együtt..."
És ez nem is fog változni amig én nap mint nap kapok olyan körleveleket az ismerősöktől hogyha ezt a levelet továbbküldöd akkor egy afrikai féllábú 3 farkú csövesnek kinő a negyedik mellbimbója... Ehhez képest a holdraszállás megértéséhez minimum 10 diploma szükséges...