121
  • Moondom
    #121
    http://www.youtube.com/watch?v=z1fWdnqfFRE
  • Moondom
    #120
    Mért sötét a Hold túlsó oldala Miki?
    Mert fényed megvilágítja.
  • Astro Mike
    #119


    Ha nem eteted, elemgy magától!
  • Moondom
    #118
    A Holdra-szállásnál nélkülözhetetlen semmire se való, de képtönkretevő Cross Hairok a Mars felderítésénél már nem fontosak. Gáz...

    http://static9.origos.hu/i/1208/20120807-sharp-final-1200.jpg
  • Moondom
    #117
    http://aranylaci.x3.hu/hold/apollo-fake/8.htm
  • Moondom
    #116
    http://index.hu/velemeny/imho/moonhoax1155/
  • Moondom
    #115
    "Egyrészt neked kéne bizonyítani, hogy nem voltak a Holdon"

    Korántsem. Először a Holdraszállást kell cáfolhatatlanul bizonyítani. Neked is mutatok egy példát. Mit szólnál hozzá, ha holnap letartóztatnának gyilkosságért és tájékoztatnának, hogy addig fogsz a börtönben ülni, amíg be nem bizonyítod, hogy nem te ölted meg a szomszédodat, ahol megtalálták a lábnyomodat, a szagodat, az ujjlenyomatodat, és a fényképedet.

    Ennyi elég is lenne a képességeid bemutatására, de menjünk tovább!

    A holdkőzetekről már rajtad kívül mindenki tudja, hogy a Földön készültek. Mélyfúrások mintáit nagy hőmérsékleten hevítették. Ezekből lettek a kőzetminták.
    Totális tájékozatlanságod ismét kiviláglott.

    Az Apolló programban semmilyen tudományos eredmény nem született, amit én is használok, mert az Apollo program áltudományos volt.

    Több száz embert is meg lehet vezetni, vagy fenyegetni. A Holdon egyszer sem jártak. A Holdraszállás filmjét Stanley Kubrik készítette szigorúan titkos körülmények között, ezért addig hihetted a Holdraszállást, amíg a titokra fény nem derült. Már közöltem erre linkeket, filmeket. Meg kell nézni!

    A nagy rakétákra szükség volt, van. A nagy rakéta kifejlesztése, nem bizonyíték a Holdraszállásra, az élőben startolás se! A holdautó kifejlesztése nem bizonyítja, hogy az a Holdra is eljutott. Most figyelj!
    Ha most van holdautó a Holdon, az nem bizonyítja, hogy 1969-1972 között már ott volt, Öreg.
  • Irasidus
    #114
    Egyrészt neked kéne bizonyítani, hogy nem voltak a Holdon, másrészt hoztak néhány mázsa követ is, meg egy régebbi űrszonda darabját. Meg napszélből mintát vettek, továbbá elvégeztek több tucat kísérletet, és legalább 10 ezer tudományos eredmény született az Apolló programból amit te is használsz. Ne haragudj, de nem vagy tisztában azzal, hogy a holdraszállást nem három ember csinálta real-timeban, több száz fős személyzet kell egy ilyen akcióhoz. Tényleg tudtad, hogy nem egyszer, hanem 6-szor jártak a Holdon, plusz még két küldetés ami "csak" megkerülte? Tudtad, hogy a világ legnagyobb rakétáján, és holdraszálláson közel 20 ezer (!) cég és több mint 400 ezer ember dolgozot? Tudtad, hogy élőben startoltak a világ legnagyobb rakétái? Tudtad, hogy a holdautot egy magyar származású mérnők építette... Tudsz te bármit is?
  • Garga Pitic #113
    Szerintem meg háromszáz évet késtek, vagy még többet.

    Esküdtszékkel és bizonyítékkal eléggé szereptévesztésben vagy. Ezek a képek a térképezés során érdeklődésre számot tartó helyekről készültek, nagyjából ennyi.

    Persze ha bebizonyítod, hogy képi elemeket, tartalmat módosítottak, megfogtad őket. Már csak amerikai állampolgárság kell hozzá, hogy pénzt is kiperelhess belőlük az elherdált adód miatt.
  • Garga Pitic #112
    #68 első sora: "A tükröket sem bizonyítéknak hagyták ott."
    (Kis kiegészítés: ... mert pont leszarják a f*szsághívőket.)

    Ettől függetlenül helyes a meglátás: ezek a tükrök nem feltétlenül igényelnek emberi közreműködést.
    Sőt, valószínűleg a precíz beállítást legkevésbé igénylő eszközök közé tartoznak. Nagyjából vízszintes felület, saccra a Föld felé irányzás és lehetőleg nem telirugdosni porral.
  • Moondom
    #111
    Az hogy tükrök vannak a Holdon, nem bizonyítja, hogy ember szállt le a Holdon.
    Ha véres kés van a kezedben, nem bizonyítja, hogy gyilkoltál Öreg...
  • Moondom
    #110
    Ezek a "felvételek" 40 évet késtek, és a Photoshopos időkre esnek. Nincs az az esküdtszék, amely bizonyítéknak elfogadnák ezeket a hamis felvételek kései igazolására készített felvételeket. Egyszerűbb lett volna egy leplombált kamerát küldeni és visszahozni. Nem bizonygatni kell egy tudományos eredményt, hanem bizonyítani. Hamis felvételek nem alkalmasak a bizonyításra.
  • Garga Pitic #109
    És a leszálló egység talpából kiálló másfél méteres szonda talajt érésekor lekapcsolták, a gép ilyen magasból huppant (1/6g gyorsulással) a felszínre.
  • Zero 7th
    #108
    De, a hajtómű kis teljesítményű, és rosszul látod, nem szűz.
  • Jawarider
    #107
    Köszönöm a válaszokat. Tudom, hogy nincs a Holdon légkör, de azt akarjátok mondani, hogy a hajtómű (ami nem kis teljesítményű) a felszínen lévő "port" gyakorlatilag nem mozdítja meg azaz "szűzen" hagyja?
  • Irasidus
    #106
    A rakétahajtómű a világűrben, és így a Holdon is kicsit másképpen működik mint a filmeken... Nem sugárszerűen áramlik ki a hajótgáz, hanem robbanásszerűen, szétterülve minden irányba távozik (ezért kell nagy fúvóka), így nagy mennyiségű gáz nem érheti el a Hold talaját. Ahhoz, hogy valamit "elfúj" felhajtó erőre van szükség, az meg légkör hiányába a Holdon nincs. A kiáramló gázmolekulák lökdöshetik a por felső rétegét de elfújni nem tudják.
  • gothmog
    #105
    A fújásnyomokat hiányolod? Magyarázd már el nekem, hogy ...
    ...melyik részét
    ...nem érted?
  • Zero 7th
    #104
    Jó hülye kérdés. Ha a homok el van fújva, akkor nyilván nincs a leszállóegység alatt. Ott legfeljebb el nem fújt homok lehet. (Egyébként meg nem homok, annál nagyságrendekkel kisebb szemcsenagyságú, agyag kategória)
  • Jawarider
    #103
    Mondjuk még mindig nem értem, hogy miért nincs a leszálló egység alatt elfújt homok.
  • Zero 7th
    #102
    Mondjuk a napszél nemigen fog eltüntetni egy lábnyomot, az kb egyetlen porszemet nem tud megmozdítani. A légkört "le tudja fújni" a bolygóról, mert a gáz különálló molekulákból áll, de még a legfinomabb holdpor is nagyságrendekkel nagyobb a molekula szintnél.
  • Zero 7th
    #101
    A Vénusznál viszont igen erős indukált ionoszféra van, ami gyakorlatilag ugyanazt a védelmet biztosítja.
  • llax
    #100
    A fő bűnös egyértelműen a napszél és az erős mágneses mező hiánya. Az utóbbi oka, leginkább az, hogy a Hold (és a Mars is) geológiai értelemben halott, ennek további következménye az utánpótlás hiánya is (nem szabadul fel illékony anyag): erre ellenpélda a Vénusz...
  • DDE
    #99
    Amit a videóban mondtak, hogy évmilliókig megmarad a lábnyom - na az azért nagy marhaság.
    A napszél is képes 'elfújni' a légkört. A legújabb kutatások alapján ezzel magyarázzák azt, hogy a Mars is így veszthette el a légkörének jelentős részét. Ezt feltételezve egy teljesen 'kopasz' légkör nélküli holdon okozhat 'eróziót'. Persze ehhez nem elég pár 100 év.
    Ugyanakkor holdrengések is vannak, amit (asszem) a föld garvitációs ereje okoz a holdon. (Holdi ár-apály.)
    Szal a lábnyomok túlélnek pár emberi generációt, de biztos, hogy nem lesznek láthatók 1 millió év múlva.
  • gforce9
    #98
    "A Hold azért nem tart meg semmi légkört mert a gravitációja nem elég hozzá?" Így van, némi gázmolekulát lehet ugyan találni a felszín közelében, de egyszerűen nem képes számottevő légkör megtartására. Az jó kérdés, hogy a gravitációja elég lenne e teszemfel akkor, ha a légköre higanygőz lenne :) Ezt nem tudom. A jelenlegi hőmérsékletén azok az anyagok, amik gáz halmazállapotúak, na azoknak kicsi a gravitáció. A napszél is könnyedén "elfújná" az esetlegesen feltörő gázokat.
  • shamanist
    #97
    Sziasztok!

    A cikk és a fórum hatására Köszi nektek is!), belebonyolódtam a real világban egy kis eszmecsere futtatásba, ahol megakadtam. A téma nem a "Holdraszállás", hanem a légköre a holdnak. És itt lehet gyorsabb és pontosabb lesz a válasz mint a Google-ban.
    A Hold azért nem tart meg semmi légkört mert a gravitációja nem elég hozzá?
    Ha esetleg a kőzeteiből egyszerre nagy tömegben felszabadulna gáz, azt sem tartaná meg? Még akkor sem ha annak a nagy mennyiségű gáznak, az atom tömege nagyobb lenne mint a földi légkörünket alkotó atomok, atom tömege?
  • gforce9
    #96
    Ha a téma érdekel, járj utána, hogy a 24km helyett 1km magasan keringő szondának milyen sebességgel kellene haladnia. Megoldható e? Ennek, ha érdekel, utána tudsz járni. Mindenesetre, több eredményt érsz el vele, mint azzal a hozzászólással, hogy: "Hat ennel szerintem jobban is ra lehetne kozeliteni", lehet hogy ennek esetleg oka van, nem? Mármint annak, hogy egyelőre jobbat nem tudnak.
  • NEXUS6
    #95
    Apollo-11?

    "- Camelot!
    - Csak egy makett!"

  • sanyicks
    #94
    és ez igaz az ellenkezőjére is ;)
  • Molnibalage
    #93
    Ember! 24 km. Mennyire közlebb? Van fogalmad arról, hogy mik a pályamódosítás korlátai...?
  • gothmog
    #92
    Bizonyítani MIT?? KINEK? MINEK?
  • bmw
    #91
    Hat ennel szerintem jobban is ra lehetne kozeliteni ha bizonyitani szeretnenek valamit.....
  • Molnibalage
    #90
    A konteóhívőség egyfajta vallás és drog arra, hogy ne kelljen a sok balfasznak önnönk hülyeségét beismerni.
  • gforce9
    #89
    "Amikor a hivatalos álláspontokat szedik elemeire, és kötnek bele mindenbe, akkor azt miért nem teszik meg a "prófétáik" oldalán is?"

    Épp erről beszéltem, hogy a nasa fotókon elmosódásokat bogarásznak, de az nem fordul meg a fejükben, hogy egyátalán egy olyan fotót, amit titkolni akarnak, mi a fenééert adnának ki? Ehhez nem kell semmiféle végzettség, csak kis gondolkodás.
  • patiang
    #88
    "Majd fellövet egy-két barmot a Holdra" ruha nélkül.
  • Venom T
    #87
    Nem a kritikus gondolkodásmóddal van a baj, az hasznos. Kizökkenti a csordaszellemet. De a kritikus gondolkodás oda-vissza legyen már meg. Amikor a hivatalos álláspontokat szedik elemeire, és kötnek bele mindenbe, akkor azt miért nem teszik meg a "prófétáik" oldalán is?
    Amikor tele van ellentmondásokkal?
    És amikor a tudomány bizonyítékot szolgáltat az általuk felvázolt kétkedéseikre, akkor miért nem nyugszanak bele, hogy tévedtek?

    Most komolyan azt várják el ezek az istenbarmai, hogy a NASA majd külön költségvetési keretet különít el a HOAX hívők meggyőzésére? Majd fellövet egy-két barmot a Holdra minden évben ezért?

    Jellemzően túl sok szabadidejük van az ilyeneknek az a baj.
    Ahelyett hogy mennének a menhelyekre önkénteskedni, vagy elfoglalnák magukat valami, a társadalom számára hasznos teendővel.

    Vagy csak egyszerűen megtanulnának gondolkodni!
    Már az is sokat segítene.
  • Zoli007
    #86
    Az egy retroreflektor. Hasonló, mint a macskaszem, mindig szembe veri vissza a fényt.
  • gforce9
    #85
    Én úgy gondolom, hogy az ember igenis álljon a dolgokhoz kritikusan, de a 81-es hsz bel lévő videóba belenéztem. Hááát elmosódott képek a fotókon. Hmm az a keves narrátor fejében nem fordult meg, hogyha tényleg el akarnának titkolni valamit, akkor ezeket a fotókat ki sem adják? Neeem. Kiadják, csak photosoppal retusálják. Igen, hihető ez a verzió... :D
  • Venom T
    #84
    Én fellőném ezt a sok hoaxos marhát a Holdra mindenféle védőeszköz nélkül, "aranylacikával" együtt, aztán mehetnének strandolni az Holdon lévő óceánba. A levegőtartalékukat is úgy számoltatnám ki, hogy szigorúan a landolás pillanatáig tartson. Esetleg egy-két perccel tovább, hogy kérdőre vonhassák a "prófétájukat"...
    - "De hát Laci, nem ezt ígérted! Hol vannak a felhők Laci? Na és a víz, az oxigén és a bázisok?"

    Van már a világnak elég baja nélkülük is. Vannak vallási őrültek, meg most itt vannak a konteó hívők.
    Az emberi hülyeség határtalan, élő bizonyítékai a fent említett csoportosulások.
    Bravó!

    Igazából jókat röhögnék rajtuk, ha nem floodolnák szét a topikokat.
    Meg azért ne is gáz, mert ha az ilyen marháknak gyereke születik, és nem növik ki addigra ez a marhásságot, akkor majd csodálkozik a gyerek, hogy miért buktatják meg földrajzból.
    Hát azért, mert neki apuka azt mondta, hogy a Holdnak igen is légköre van, meg víz, meg bázisok, meg aranylaci, stb...

    Csak a gyereküket sajnálom előre is!
  • halgatyó
    #83
    Jééééé de undiii pofa!
    Hasonlít a gergényire!
  • patiang
    #82
    Úgy látom ide is betette az egyik ballábát az NWO
    Van jövőjük:(((