32
  • Elisium
    Hat ezaz! ezert is gyanakodtunk eloszor arra, h a hd rossz!
    de valamiert nem engedi.

aztan azota volt mar szerencsem mas hd-hez is es ugyanigy hiszti volt.
    ami azert furcsa,mert az xp-vel meg siman megy!

linuxot meg en nem probaltam! : D de szerencsere akkor azt engedi!
  • gforce9
    Hát osx hdd-ra még nem próbáltam telepíteni, de nem tudom, hogy miért ne tudná az osx partíciót törölni, hiszen linuxos partíciót simán töröl. Utána pedig újra létre kell hozni, majd formázni és lehet telepíteni. Mondom nem próbáltam, de linuxos partícióval megy a dolog. Elvileg osx-el is mennie kéne, ami szintén linux alapú. De van virtuális gépem, majd kipróbálom :)
  • Elisium
    marmint bebootolsz win7es telepitorol(dvd) szepen bebootol rola, es kivalasztod azt a hdd-t.
    hogy arra akarod telepiteni. termeszetesen ehhez le kell formazni, stbstb.
    es nem engedi. minden variaciot vegigprobaltam(nincs sok) de sehogy nem lehet.

de lenyegtelen nem nagy kunszt xps telepitolemezzel gyorsan "lenullazni" ...
  • Elisium
    hat, ha osx-es hdd-t akarsz formazni win7alol, nem engedi.
    xps telepitolemez kell.
    evvan.
  • gforce9
    "pl. nem tudtunk formatalni win7-tel, aztan mondtam hogy szerintem xp-vel kene, es bejott:)" ezt nem igazán értem. Hogyhogy nem tudtatok formázni?

"szoval a drivervadaszat nelkul is fel tudsz menni a netre" a mostani hw-k egy részénél már ez nem igaz, egyszerűen ha a telepítő nem tartalmazza az új hálózati eszközök driverét, akkor marad a régi, jól bevált letöltöm másik gépen és telepítem. De ezzel nincs is gond, mert nem kell olyan gyakran win7-et telípteni mint pl XP-t. Ha valami nagyon csúnyát nem csinál az ember vele, gyors, stabil marad sokáig.
  • sola
    Gőzöm sincs mitől emelné majd ki a Win8 olyan nagyon a Nokia tabletet a mezőnyből.

A megszokott, normál Windows szoftverek nem mennek majd rajta, mert ez a WOA verzió lesz és (ARM-os procin fog futni).

+ a Desktop Mode teljesen limitált lesz, csak a Microsoft szoftverei használhatják majd (Office). Total Commander-t, WinZip, WinAMP-ot és társait el lehet nyugodtan felejteni, talán akkor futnak majd ha teljesen újraírják őket a Metro-ra (hát erre majd várni kell néhány évet).

Ennél sokkal ütőképesebb kombó lesz egy Transformer Prime, billentyűzetes dokkolóval és Ubuntu for Android-al. Minden Android alkalmazás és minden Linux alkalmazás azonnal a kezed alatt. Nincs szarakodás, azt használod, amit eddig is megszoktál az Androidon és/vagy az Ubuntu-n.
  • Elisium
    atlagember windows 8 elott!!

https://vimeo.com/38487637
  • Elisium
    szoval a drivervadaszat nelkul is fel tudsz menni a netre, szebb a grafika, stbstb.persze utana meg foglalkozni kell vele, de akkor komfortosabb ezerszer mint eddig.

probaltam mar massal felrakatni, optimalizalja stb, de a vegen, akarkit kertem meg az volt,hogy o kerdezett tolem, mit s hogyan, vagy en jottem ra egy adott hibara.

pl. nem tudtunk formatalni win7-tel, aztan mondtam hogy szerintem xp-vel kene, es bejott:)

• Elisium
    Erre bizonyitek,hogyha visszaolvasod a postomat, benne van,hogy csak annyit irtam,hogy a win7 az elso olyan win, ami magatol gyonyoruen felall.
    te pedig mar ugy allitod be, mintha en azt irtam volna,hogy CSAK a windows 7 (microsoft) ertelemben gyari drivereket hasznalok.

nem, pl. nvidea drivert hasznalok, a legfrissebbet, ahogy minden mas vashoz (fw kartya, hangjari stb) a vashoz tartozo,adott marka altal fejlesztett eredeti drivert.

• Elisium
    Itt is felrebeszelsz.... en pont azt irtam hogy tud jo lenni a flash.
    most meg leirod hogy tud jo lenni a flash mintha fikaztam volna.

meg leirod amit en is irtam meg gforce9....

nem vagy jo csapatmunkas, mert ferditesz (vagy figyelmetlen vagy). jo programokat irhatsz!
  • Elisium
    tudtam hogy ebbe valaki bele fog kotni. de ha van egy megmagyarazhatatlan hiba, nem vagyok hivatalos beta teszter hogy kitalaljam.

nem tudom remlik e egy video de maganal bill gates papanal is fagyott mar ki a windows elo kozvetites alatt (kek halal)
    nem fogok 3-4 ezer oldalas specifikaciot betanulni ahhoz hogy magam drivert irjak a winhez, ha nem haragszol. majd ha megfizetik.
    nem. pontatlan vagy.
    ferditesz.
    es emiatt masra nem is reagalnek, ha nem olvasod vegig figyelmesen a posztot.
    ahhozkepest mennyire probalsz ledegradalni, es nevetsegesse tenni.

olvasd vissza kerlek, en nem azt irtam,hogy a windows sajat, gyari drivereit hasznalom.
    Azt irtam,hogy a win7 az elso olyan rendszer ami magatol, drivervadaszat nelkul felall.
    a cd-en kapott driverekkel fut, illetve azok gyari frissitesevel.
    lehetnel kicsit figyelmesebb, ha mar postolni kezdesz.

• Komolytalan
    Az oldal amit néztél kb Flash 6-ban készült. Most meg 11-es van, szóval már sokkal többre volna képes a flash - hozzáértő kezekben. Ahogy a C# is botrányosan fos hozzá nem értő kezekben.
  • Komolytalan
    Ha ennyi pénzed van gépre, miért nem mutatod meg egy hozzáértőnek, hogy mi a Windowsod baja? Te tudsz C#-ban programozni, egy rendszergazda meg 1-2 óra kínlódás után gyors Win7-et fog neked varázsolni - ennyi. Adsz neki 10eFt-t a végén, és boldog leszel. Ennyit megér nem?

Persze lehet azt mondani, hogy miért nem gyors gyárilag, de erre gforce9 megadta a választ - sokféle hardware. Említed, hogy Win7 beépített drivereit használod, azok meg nem feltétlen a legjobbak, mivel a Win7 megjelenésekor kerültek bele, rohamtempóban összecsapva. Szóval bebootolni lehet be fog vele, de nem feltétlenül optimális. Én gépemen a Win7 - vagyis a beteg wifi driver Win7 alatt - azt csinálja, hogy ha hibernálás után másik wifit lát (pl cégtől hazaviszem a gépet), akkor pontosan a felére csökken a sebessége. Értsd: SuperPI 1M normál állapot 17 sec, beteg állapot 34 sec. De ettől még nem a Win7 a sz.r, hanem valószínűleg a Wifi driver. Vagy ki tudja. Végül is odaadhatnám a rendszergazdánknak, hogy járjon utána, de ez nincs akkora gond, hogy 2 óráig lemondjak miatta a gépemről:-)
  • Elisium
    http://www.apple.com/support/xserve/

regebben volt ilyenjuk. de mar nincs.

viszont en uzleti reszlegbe, kizarolag IBM-et vennek. az meg igazi vas. :)
  • nsgBoTi
    A Microsoftnak és a Nokiának is voltak jó megmozdulásai a múltban. Ha össze tudnak rakni egy olyan tabletet mint a közelgő Ipad 3 hasonló árfekvésbe, akkor 100% hogy veszek egyet. Még ha egy picit drágább lesz akkor is. Ahogy figyelem most már elérhető áron van az a technológia min jól tud futni egy Windows (Nem PC vagy laptopra gondolok, azokon a Win7 óta nincs semmi gond, előtte se nagyon csak érteni kellet hozzá)

Most csak azoknak akik az Almás cuccokat istenítik. A Microsoftot nem szabad lenézni vagy leócsárolni. A Windows Server 2008 R2 az egyik legstabilabb OS. Persze hozzá értő kezekben. Az Appelnek tudtommal nincs üzleti szegmense. Szóval a két cég nem teljesen ugyan arra a piacra épít.
    És hozzá kell tenni hány olyat hallottatok, hogy valaki torrentről húzta le a IOS-t?
    Mert persze lehet mondani szar a Windows... De tessék meg venni az eredeti és tenni fel a frissítéseket. Akkor nem lesz gond.
    Mert ha Mac-el tolod akkor az Apple igen csak nyomja a terméktámogatást.
  • Elisium
    jah. bar jobs a flasht is elvetette,mhogy alapjaiban rossz, szerintem a valosag az,hogy nagy tudast igenyel mert ismerek jo flash oldalt. ami brutal gyors es szep. es nem zabal sokat.

http://v4.2a-archive.com/

ha kijonne egy ilyen fellinges tablet MINDENT. eldobnek. marmint ilyen hangulat design.
    nemi Ironmanes,scifis, androidos skin, appleos egyszeruseggel + szalcsiszolt mattezust hatlappal....es hmmm : D
  • Elisium
    na ugyan azt irtul le, akkor megerkeztunk, kiralysag! :)
  • Elisium
    ja es egy érv a windows mellett elvi szinten csak.
    volt hackintoshom is, meg van is....
    namarmost... ha az Applenek kene 749901838 kombinacioju hardware-re op rendszert irnia ugyanilyen bugos fos lenne.
    Az Applenek konnyu dolga van,mert csak 4-5 hardware-re kell optimalizalni.

ez egy behiznatatlan elony az Apple javara, a microsoftnak sokkal nehezebb dolga van. de ez csak egy elvi érv, a gyakorlatban ez senkit nem erdekel, ha csak a stabilitast nezzuk, az OSX az elobb sorolt elonyok, es felepites miatt (nincs virus, jobb optimalizalas, kevesebb macera) - jobb, legalabb 20%-kal!
    :)

hany irracionalis ervem volt kedves lentebb trollkodok?
    nulla? :)
    szerintem is.
  • gforce9
    Az én meglátásom az (mármint ha számít valamit a meglátásom), hogy a win-eknek 2 nagy kerékkötője van. Egyrészt mindenféle hardver bekerül alá, jó is, rossz is. Az IOS-alá pedig fix hardver megy. Az előbbinél sokkal több a hibalahetőség. A másik kínja a win-nek a 3. féltől származó szoftverek tömkelege, amelyeknek a felét idióták írják. Nyilván ilyenek IOS-re is vannak, csak kisebb arányban. :) Az IOS számszerűen kevesebb gondot okoz, de ez inkább annak köszönhető szerintem, hogy a HW fix és a szoftverekben sincs akkora káosz, mint win alatt. Én úgy látom, hogy hasonló szoftverezettség mellett (mindkét rendszeren csak a szükkséges dolgok vannak fenn) mindkettő egyformán stabil és használható rendszer. Sajnos a win alatt futó programok szemetelése elképesztő méreteket öltött. Egy daemon tools is addig jutott, hogy kb 6 helyen akar az oprendszerbe és a böngészőbe beletúrni. A többi win-es szoftver hasonlóképp. Úgy vettem észre ez IOS-alatt visszafogottabb. Én ebben, illetve a fix hardverben látom az okét annak, hogy kevesebb a gondod vele.
  • Elisium
    60%ban OSX okoz pozitiv elmenyt 40%ban windows, bocs az elirasert megyek aludni :D
  • Elisium
    ja es nem agyok Applefan

inkabb azt mondanam, racionalis precizitassal,hogy 60%ban windows okoz poz. elmenyt 40%ban windows.
    mert az OSXben is vannak kurva idegesito dolgok.

pl. sokkal szarabb a keresoje marmint nem all ugy kezre mint a windowsé.pl. ha méretre szukitesz.
    ez nem optimalizalas csak a felepitesre gondolok a kattintasok szamara.
    az osxnek a spotl.keresoje zsenialis. alma + space beirod a keresett szot es mar keres is. ( a fileokon belul is, tehat ha egy documentumban benne van a "keresett szo" azt is kilistazza. tehat ha pl kell az osszes olyan dokumentum amiben szerepel a neved : D akkor ottva az az X darab.

idegesito OSX ben a masolas, athelyezes, bar ez lehet csak azert van mert 9 eves korom ota windows hasznalok es ahhoz szoktam.
    nincs total commander sem igazan jo osxre...
    meg grafikaban kicsit diétasabb az osc ugy tokkal vonoval,mint a windows.
    hangban viszont osx jobb (latencyben).
    hmm.
    ennyi a gixer.
    de van sok elony is, pl nincs virus, idegesitombuborekok kenyszer frisitesek, alapbol igy van beallitva, megmagyarazhatatlan fagyasok sem fordulnak elo. ja es 3 es fel eve ugyan az az oprendszer van fent.
    ezt windowsal sajnos nem tudtam elerni felevenkent ujrahuzom....(legjobb esetben evenkent)

egyeb troll beszolas esetleg a fanatizmusom mellett?

ketlem h ne lennek realis.

ja es megvalami a windows 7 az elso olyan oprendszer ami normalisan felall nettel egyutt, meg jo drivereket is rak fel, gordulekeny lesz drivervadaszat nelkul, elsomoprendszer ami hozta az osx feelinget.
    :)
  • Elisium
    nem tudom, OSX-et 7 eve hasznalok parhuzamosan XPvel es Windows 7-tel.
    mindket (mac , pissy) nek vannak hatranyai, de a winnel tobbet szivok.
    tobbet hisztizik, onalloskodik, ha kikapcsolok minden automatikus frissitest akkoris jonnen a buborekok. meg megmagyarazhatatlan modon belassul.
    ha esetleg tudtok valami megoldast, es csak a hozzanemertesem miatt szivok a windowszal, megkoszonnem a segitsegeteket.
    1. melyik oprendszer a legjobb? rakjak fel valami server verziot?
    csak officera hasznalom a wint meg C sharphoz.
    2. szamit e h legalis e v eredeti stabilitas szempontjabol? (mondjuk a win7 eredeti diakkedvezmeny miatt)

szoval kurvara nem fanatizmus kerdese egyszeruen az a 7 ev tapasztalata hogy mivel mindket rendszert kell hasznalnom parhuzamosan, kiegeszitik egymast az alkalmazasok miatt a windowsal sokkal tobb az idegeskedes.
    aki poenkodni akar rofogni, meg kotekedni, annak nem kivanok reagalni a hszasara!
    en a tapasztalatomat irtam le, nem azt ami tetszik.
    a vas amugy 2,83as quad, 32gb ssd 150gb raptor, 1 tb seagate , 1024es nvidea grafikus kartya, chieftec tap, 8GB ram.
    ez kb 2.5 eve a config,megis elkepesztoen lassu sokszor es virusolo is van rajta etc.
    szoval nem ertem mi a para. de nem hinnem h ezt innen meg lehet allapitani.
    de az teny,hogy az OSX kenyelmesebb.
    skypera visszaterve: olvastam egy cikket h a microsoft megvette, es elegge atkodoltak, rakenyszerit a frissitesre. en nem mertem feltelepiteni az ujat.
    majd ha muszaj,nemmleszek beta teszter:)
    mellesleg a hotmail is k.rva idegesito. ha van egy kink, es ramenyek (email)mindig kiugrik egy ablak,mintha idiota lennek,hogy biztos vagyok e benne blabla.
    illetve sok emailt blokkol mezei freemail, citro, gmail helyekrol,holott csak irtak hirdetesre, human userek.
    es anhotmail microsoft.
    az msn is egy bug halmaz tetulassu, baromi idegesito a skypehoz kepest.

remelem kerek voltam, kedves kotekedogepezetek!:)

u.i.: csak ertelmes valaszt olvasok vegig!

udv
  • gforce9
    Az hát :D Apllefan vagyok ízig vérig :D
  • scagnetti
    Biztos az Alma egyik beépitett embere ezen a forumon :)
  • gforce9
    Hoppá!
    Bocsánat!
  • scagnetti
    Hoppá!
    Bocsánat!
  • scagnetti
    Mi a baj a skype-al?
    Nálam tökéletesen müxik, már amire én használom (pl. telefonálásra).
  • scagnetti
    Ööö... mi baj van a skype-al?
    Szerintem semmi! Nekem tökéletesen müködik, már amire én használom (pl. telefonálásra).
  • gforce9
    Kék halál=windows? Ez kb. olyan korú szólás mint az, hogy AMD cpu = túlmelegszik. A win7 nem akad szét többször, mint az IOS. Ha HW hiba van meg mindkettő szétfagy és csókolom.

"nokia es microsoft egy helyen" Én egyiknek se vagyok fan-ja, sőt magasról teszek rá, hogy bukás lesz e vagy siker, de azért ez a két név eléggé közismert és sikeres. Az más kérdés, hogy inkább a marketing miatt, mint a valós képességek miatt, de hát ez már csak így működik ebben a néphülyítő fogyasztói társadalomban :) Úgyhogy előre így kijelenteni erről, hogy bukás lesz.... jós vagy? :) Vagy miféle? :)
  • asgh
    "Amennyiben a Nokia valóban csatlakozik a Windows on ARM (WoA) projekthez és Windows 8-as táblagéppel jelentkezik, úgy a Microsoft megerősítheti pozícióit az európai tábla PC piacon"

Ez csak akkor lesz lehetséges, ha a többi tábla (főleg az iPad) szinvonalát hozzák úgy, hogy alá tudnak menni árban. Ez eddig nem sok gyártónak sikerült.
  • Elisium
    nokia es microsoft egy helyen.....rohej.
    ahogy a tokeletesen mukodo skypeot is csak elk.rni tudta a microsoft....ahhh szot sem erdemel.
    bukas lesz
  • Elisium
    na, jon a kek halál tablet...